miercuri, 29 septembrie 2010

Extrase dintr-o cronica nescrisa

- Vineri 24.09.10 la ora meciului a fost placut. 26grade, vant usor şi cer senin, spectatori multi fani pelicani, juma raspundeau la Nicu, jumatate la Popicu (n-am gasit alta rima);
- Pinguinul cu batic (a se citi Mitica) invocă anticipat "forţa majoră" părăsind cantonamentul si obligatiile faţă de echipa. ...Echipa părea a fi recunoscatoare şi eliberată de puternica lui personalitate ; .... Motanul entuziasmat preia din mers sarcinile, la inceput colecta , apoi centrul terenului ;
- Pelicanii caută soluţii compensatorii ... lipseşte briliantul MS şi magicianul Popicu ... preferase floricelele din tribuna in locul combatului (aveam sa inţelegem mai tărziu în ce plan diabolic era implicat) ; .... Eugen primeşte banderola de capitan şi preia comanda echipei .
Începe meciul.
- Gigi înscrie rapid la o minge învârtită ...revenire de formă ... în viitor pus pe lista lui Şorţuleţ ...
- Balaurul . . .marcaj perfect la ... Vitezist ...lipsă la apel până la sfârşitul meciului ... invocă oboseala şi plictiseala .
- Pelicanii joc fin ....sufocant ... Virgil f. bun ... Traian italiano vero ...Liviu intră la joc ... golul întârzie . . .Eugen lucreză intens ...ţine cam mult de minge . . golul întârzie , Milito-Vasea plasează scurt şi frumos ..ca în vestul europei..Sorin scoate.. uf, iar au scapat.
NOTĂ- urmează paragrafe întregi extrase din cronică.
Şi vine momentul adevărului , schema schemelor, mişcarea mişcarilor. Balaurul , strategul finalurilor delicate alor lui, se retrage abil în minutul 85 şi cedează locul lui Serghen-Popicu. Să vezi neică joc, tehnică şi eficienţă. În primele 3 minute se încălzeşte in apărare ameţind pinguinii rătăciţi din faţa porţii lui Nicu-rapidistu, apoi, la primul contratac şi după o fază şnur (VirgilLiviuTraianEugenMilitoV-Şorţuleţ imortaliza traseul pentru urmaşi) plaseză în plină viteză (va daţi seama ce minunată fază) un vole(nu sunt sigur ca am scris corect) imparabil . .. goooolllââââ.
1-1. Se intră în prelugiri. Pinguinii sunt complet debusolaţi , disperaţi chiar, trag cu dinţii de rezultat(ce-or să spună la raport, la întoarcerea căpitanului Mitică). Urmează o fază demnă de meciul Barca-Ararat Erevan. Ultimul atac. Popicu , acelaşi omniprezent Popicu, îl deschide în diagonală pe prietenul lui, Şorţuleţ, acesta ambiţionat de profesor realizează o preluare perfectă în lateral, întoarce trei piguini (nu le spunem numele, din respect) şi-i trimite după bibani şi guvizi la o pescărie lângă lacul Morii cu oprire la tanti Geta şi nea Nicu , apoi pasează la firul ierbii pe partea cealaltă. Acolo pingica Cocorului nici nu simpte când minge trece pe dedesupt, Eugen preia, nu ţine de balon şi dă un long-line de linie a porţii , destinatar...MilitoV. Mat general în apărare. Poarta goală , vânt uşor (sub 2m/s) . . . coafura rezistă. Dar vai, nu ştiu de unde norocul proverbial al pinguinilor răbufneşte şi Milito, Milito îi iartă şi dă .... alături. Şi uite aşa am încălecat pe-o şea şi v-am spus povestea aşa . Pelicanii trebuiau să câştige, din păcate n-au reuşit deşi au fost mult, mult mai buni decât adversarii lor.
PS - Pelicanii, generoşi cum le este specia, dau premii la doi pinguini care nu au primit nici macar o pedeapsă la procesul etapei . Sorin pentru felul cum a apărat şi şi-a salvat echipa, vulpoiului Gabi, pentru ca abia la a 10 reluare a înregistrării meciului, efectuată în studioul de la nea Nicu, s-a constatat că l-a incomodat decisiv cu umbra braţului pe necruţătorul MilitoVasea în acea secundă dramatică din finalul meciului.

11 comentarii:

  1. Nu înţeleg cum de s-au păstrat aceste sentimente exaltante la o cronică aşa târzie! Păi ai uitat că am scăpat de două ori singur cu portarul (la 1-0!) dar n-am şutat pentru că am vrut să intru cu mingea în poartă?!
    Oricum săptămâna asta mi s-a amânat meciul din competiţia paralelă, aşa că vineri o să fiu fresh. Hai să vedem, câte vă dau... 2-3?!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Vitezistului ...Ah vedetismul, nu suporta cronica fara laude, pana la urma faptele vorbeste, 0 goluri. 2-3 goluri?...cam mica propunerea de plan. Pe criza asta prin reducere la neabsurd s-ar putea sa consemnam si vineri tot 0.

    RăspundețiȘtergere
  3. O fi criză, da' eu stau relaxat ca o focă pe banchiză... ;) Totuşi, dacă Popicu nu-şi plăteşte datoriile la table s-ar putea să măresc norma!

    RăspundețiȘtergere
  4. tavi, esti hotoman: ii lauzi pe popicu si pe vasea, doar-doar or juca si astia doi ceva. maine nu scapati fara cinci bucati, chit ca le da pe toate mitica si-mi impuie dupa aia capu' la carciuma.

    RăspundețiȘtergere
  5. 5 de la Mitica? Hm.Parca ii spuneati sa stea in poarta. Popicule fi pe receptie... fa ceva pana maine. Daca nu reusesti macar sa vii pregatit sa dai 6 goluri ...ca restul le da Milito.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Sortulet,din "extrasele{tale} dintr-o cronica nescrisa" nu reiese clar ca pasa maiastra,decisiva,de o precizie milimetrica pe care a primit-o Popicu a fost data de "moi",dar sa nu minimalizam executia fulgeratoare a lui Sergen,chiar daca o fi fost intamplatoare{deh,o mica rautate}.Referitor la ratarea mea monumentala din finalul matchului nu a fost vorba de "umbra"bratului{fina ironia},ci de un ghiont zdravan al vulpoiului Gabi mare,de ma mai doare si acum,dar asta nu-mi scuza ratarea cu toate ca s-a mai vazut si la case mai mari;in rest,s-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa e Milito .. sa auzim de bine. Sa stii ca in extrase tu figurezi cu pasa (esti ultimul plasat in snurul fazei), e adevarat ca lipseste superlativul care este perfect adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Uite-i si pe Pelicanii astia cum se gadila singuri la "gusa"!Asa ne trebuie daca am fost baieti valabili cu ei si i-am iertat...Oricum, eu ii felicit pt.reusita(faza absolut intamplatoare!),dar mai ales pt.nereusite(in firescul lucrurilor pt.ei!)@Tavi:misto articolul!Cu respect,Cocoru.

    RăspundețiȘtergere
  9. @DanC-Multam, sa traiesi. Pe maine si fara ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  10. azi sunt suparat, luati de la trei in sus. numai sa nu vina papagalii din atac in starea de acum o saptamana...

    RăspundețiȘtergere
  11. Dacă e Motanu supărat, clar luăm de la 3 în sus! O ştiţi pe-aia când se face că dă în minge? Nu?! Ia staţi azi pe-aproape...

    RăspundețiȘtergere