miercuri, 8 septembrie 2010

Doua intr-una intarziata ! - continuare

Asadar etapa de vineri 03.09.2010. A fost o zi splendida cu soare atat cat trebuie (28-29grade), fara vant si cu un prim iz de toamna ca-n povesti.
Odata cu noul anotimp a revenit la matca dupa mai multi ani (vreo 5) un vechi si pasionat microbist al jocului cu mingea, Silviu. Sunt sigur ca tuturor celor care il cunosteau le-a facut placere revederea. Om mare si la propriu si la felul de a fi. El era seful "grupului de politisti" cum il numeam noi si care juca fotbal in paralel cu noi cei de ziuacincea. Asta pana cand ne-am hotarat sa ne "luptam" intre noi. Ca o mai incasam noi nu era un bai. Dar ce senzatii tari si placeri secrete aveam cand bateam politistii, vorba aia nu multora li se ofera sansa asta. Totul a durat cred vreo doi sau trei ani dupa care grupul lor s-a destramat din varii motive. Totusi...o mostenire a grupului a existat. E vorba de Popicu devenit prin adoptie si rebotezare fie Baba-Popicu fie Serghen. El a fost recuperat de fotbalistiideziuacincea din considerente umanitare pentru ca, ramas singur pe marginea terenului, privea la noi si se topea din pasiune pentru joc. Dar. . . . ce te faci acum cu el. Baiat simpatic in afara terenului si atat de diferit atunci cand se afla pe iarba. Imi pare rau ca o spun aici si acum dar, langa calitatile pe care probabil le are, in timp, s-a dovedit, nu de putine ori, ca are si un comportament anormal dublat de un limbaj care depaseste cu mult chiar si glumele, ironiile, sau vorbele mai tari pe care ni le spunem intre noi in timpul jocului. Nu orice este permis. Un minim respect trebuie sa existe intre noi toti pentru ca ne uneste in fond placerea comuna pentru fotbal , pentru libertatea de a te misca si face sport la iarba verde, departe de orasul aglomerat si stresant. Este atat de usor in ziua de azi sa degenerezi in mitocanisme, vorbe de maidan si sa nu mai ai nici cel mai elementar bun simt. De multe ori asemenea atitudini prolifereaza. Cred ca este cazul draga Popicule sa te opresti aici si sa redevii ceea ce noi credeam ca esti atunci cand te-am adunat de pe drumuri ca sa zic asa. Mesajul acestei enorme divagatii consta in aceea ca impreuna, indiferent de ceea ce reprezentam fiecare dintre noi dincola de "tarla" , trebuie sa pastram nealterat in niciun fel acest extraordinar job de ziuacincea care ne insanatoseste trupul, mintea si . . . de ce nu multe altele.
Ei bine cred ca nu mai este prea mult loc si de comentarii despre meci. Pe scurt Pelicanii i-au pus la punct prin talent si daruire pe dragalasii de Pinguini batandu-i mai rau decat o arata scorul (3-2). Pe vinerea viitoare.

3 comentarii:

  1. ramasesem dator cu echipele:
    pinguini: bebe, stelica, virgil, razvan, mitica, gigi, gabita, tudor
    pelicani: silviu, tavi, mese, ion, traian, eugen, popicu.
    si apropo de ultimul, sper sa citeasca cele de mai sus, nu de alta, dar daca a reusit sa-l scoata pe tavi din ale lui, chiar inseamna ca a sarit calul.
    in rest, asteptam revenirea lui nea vasilica. precis ne vom tavali de ras...

    RăspundețiȘtergere
  2. Scriu acum direct după cârciumă...
    Popică e greu de suportat, dar e necesar. Ne arată ce slabi suntem în comparaţie cu idealul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca grupul nu-l "potoleste" pe POPICU ma bate gandul sa renunt de a ne mai intalni in fiecare vineri...

    RăspundețiȘtergere