sâmbătă, 25 septembrie 2010

Gaini, nu pinguini

Aceasta ar fi caracterizarea pe scurt a jocului prestat vineri de echipa-fanion a Agronomiei. In ciuda unor premise super-favorabile, absentele lui Mese si a lui Ion, laolalta cu cea a lui Mitica (plecat la bai cu bilet de pensionari) dand cu plus pentru Pinguini si a deschiderii relativ rapide a scorului, gol Gigel din pasa involuntara a lui Virgil, lucrurile s-au sfarsit rau, iar deznodamantul putea fi si mai dramatic daca Vasea nu se impiedica de linia portii in ultimele secunde.
Din pacate, "meritele" sunt mai mult ale echipei noastre decat ale adversarilor. Cei doi atacanti isi continua viata extrasportiva tumultoasa si lipsa de randament se vede, Motanu umbla brambura pe teren si se cearta precum tatele la coada la lapte, Gabi nu isi mai foloseste autoritatea asupra coechipierilor, Cocoru este probabil cu gandul mai mult la noile sale cuceriri la categoria Miss60+ iar tineretul din echipa este mai familiarizat cu netul decat cu balonul, singurul semn bun fiind ca Razvan V este in crestere si aminteste prin conceptia de joc cu fostul titular pe stanga, Chiftelaru: piciorul (al adversarului, bineinteles) este mult mai important ca mingea.
Avand in vedere ca scorul a fost totusi egal, 1-1, sanctiunile sunt din categoria celor blande: mustrare scrisa lui Gabita si interzicerea consumului de alcool cu 24 de ore inaintea oricarei partide, avertisment verbal (mai greu cu cititul, nu se invata decat in clasa a patra bis...) lui Gigel cu obligatia de a slabi minimum 20kg pana de Ignat, si interzicerea intrarii interenul advers lui Motanu, fie si accidental.
Singura noastra satisfactie ramane scrisoarea primita de la APHM (Asociatia pentru Protectia Handicapatilor Milogi), in care ni se multumeste pentru faptul ca l-am lasat pe Popicu sa joace si sa ne inscrie un gol. Sa fie primit!

Pinguini: Sorin, Bebe, Razvan, Razvan V, Gabi, Cocoru, Gabita, Gigel
Pelicani: Nicu rapidistu, Paul, Traian, Vasea, Liviu, Eugen, Virgil, Tavi

In final, de remarcat bucuria jolly-jockerului (un fel de pacalici europenizat...) Vasea, proaspat posesor al unui sortulet crosetat nou, pe stanga, marca de colectie Motanu'. Si tanarul Liviu a mai fost servit de ceilalti pinguini, este insa usor necopt pentru a avea simtul estetic dezvoltat.

12 comentarii:

  1. Dacă era Mese, trăgeam di mine şi îi băteam. Aşa, i-am lăsat pe alţii să se afirme. Nu zicea Tavi că devenisem plictisitor?! Ce naiba, ajunsesem să am la activ mai multe goluri decât beri! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. gaia va ia daca mai stati dupa zece

    RăspundețiȘtergere
  3. D'le Motanule,ai "rezon",am fost ultimele GAINI din GOSTAT!Asta pt.ca i-am luat la matineu pe ciumetii aia.S-a adeverit vorba:cine nu are BABE,sa-si cumpere.Popicu a jucat 9 min.ne-a dat un gol misto,iar la faza urmatoare(identica!!!)si-a dat cu stangu'n dreptu,aratand(ca un baiat valabil ce e)ca golul a fost un accident.@brazvan:in lipsa lu'mitica,in rol de capitan te-ai purtat "dictatorial"cu supusii tai;postura de casier te-a prins mai bine(mersi pt.sponsorizare,ramane cum am vorbit);despre jocul tau bramburit,ce sa zic...ma bucur ca in intervalul orar 16-17'30,din fericire nu au trecut avioane pe deasupra stadionului!Asta'i raspunsul meu la ironia ta cu MISS 25+

    RăspundețiȘtergere
  4. @gabita: maica-mea spune ca ar trebui sa te cinstesc. o sa-i zic lui nea nicu sa pastreze o sticla din acel pelin minunat, desi n-ai prea meritat, ca m-ai pacalit la table.
    @dan c: se vede un baiat manierat, care stie sa vorbeasca cu "domnule". tineretul de azi e mai mult cu gandul la bautura, nema educatie. luam legatura pentru miercuri sau joi.

    RăspundețiȘtergere
  5. sie cineva ce a facut steaua ca am lipsit din localitate?

    RăspundețiȘtergere
  6. nea nicule, juca, bre, dinamo la urziceni, ca mi se strica televizorul?

    RăspundețiȘtergere
  7. @nea nicu&@un rapidist:steaua si dinamo,un fel de pinguini si papagali din Agronomie...Adica niste MUHAIELE!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu mai amestecaţi anomaliile cu fotbalul pur jucat în Agronomie, acolo unde şi limbajul elevat este la el acasă! Da' probabil că stă cu chirie...

    RăspundețiȘtergere
  9. nea vasilica, te lasa, bre, vineri la meci? se intoarce mitica si poate pun o vorba buna sa te luam la noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. D-le "cronicar,ziarist,jurnalist sportiv"Razvan Banciu,de lasat,ma lasa vineri la miscare,dar s-ar putea sa nu ma/ne lase vremea,caci de vremuri,ce sa mai vorbim...In alta ordine de idei,te rog sa nu mai inalti linia portii pentru ca exista riscul sa ma mai impiedic si alta data de "dansa" si chiar sa ma accidentez si atunci sa vezi ce daune iti cer{la nea Nicu}!?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dialoguri{telefonice}care au avut loc inaintea si in timpul meciului Steaua-Napoli;scurte impresii despre partida. In ziua meciului ma
    suna Razvan si-mi zice:cred ca Steaua face un egal{1-1};n-ar fi tocmai rau raspund{iata ca a ghicit pronosticul}; la 3-0 pt. Steaua il sun si-i spun:R.ciupeste-ma sa fiu sigur ca nu visez,ca intr-adevar asa este si in realitate:la 3-1 ma suna R:cred ca nu rezista Steaua cu un om in minus;raspund:mi-e teama si mie,dar sper...;tot la 3-1 R.l-a sunat si pe Tavi si i-a spus cam acelasi lucru,dar l-a sunat si pe Gabita{vitezistul si supertalentatul fotbalist deziuacincea}si i-a propus un pariu parsiv:o sticla cu vin ca STEAUA nu bate;G.,sub euforia scorului,a muscat si asa R.s-a "aranjat"cu o baterie de licoare...Si-acum la modul serios:Kapetanos-gest impardonabil; arbitrul a prelungit absolut nejustificat cu 8 minute meciul,dand impresia ca nu fluiera pana cand nu egaleaza "macaronarii";acest"arbitru" arbitrar a avut multe abateri in cariera fiind banuit de meciuri trucate de coruptie,a facut multe meciuri praf etc;daca la ultima faza,Gardos facea pasul inainte,doi italieni{inclusiv Cavani}ar fi ramas in ofside si...;si ca o cireasa pe tort ar fi o posibila excludere a Stelei din competitie.

    RăspundețiȘtergere
  12. @arv: observatii corecte, cred ca voi vorbi despre meci la cronica. si asa, ce sa scriu, ca o furati azi din nou...

    RăspundețiȘtergere