marți, 1 februarie 2011

Sortulet cu parul cret

Motto: Si se jura ca n-o fura...

Cum in ultima vreme aud tot felul de voci ce se pretind a fi de campioni, ma vad obligat sa vin cu o serie de precizari:
- ideea de a "contabiliza" meciurile imi apartine si are la origini alegatiile (vad ca termenul se poarta...) lui Tavi, care aduna, de pe atunci, banane cu mere, si se vedea invingator. dat fiind faptul ca am si lipsit, ubicuitatea neinventandu-se inca si nepermitandu-mi sa angajez un "cronicar" cu ziua, datele de mai jos reprezinta doar asa-zisul meu palmares, de la data de 11 martie 2005, de cand am inceput masuratorile:
293 meciuri -160 victorii - 52 egaluri - 81 infrangeri - 1111 goluri marcate - 865 goluri primite
- anul trecut, spre deosebire de 2009 cand am fost integralist si s-a putut face o statistica de final, am lipsit un meci (culmea, in ziua respectiva am ajuns la nea Nicu!), drept urmare nu va pot prezenta decat linia mea de clasament:
54m - 31v - 6e - 17i - 233gm - 166gp
- pentru ca, totusi, Sortulet mi-e simpatic, iata si linia lui de clasament in 2010, fara meciul in care am lipsit. pentru el e mocca, altii (se stiu ei, inca datori de la cautatul dupa 0-0...) sa-si achite mai intai restantele:
49m - 17v - 6e- 26i
nu posed prea multa aritmetica, dar parca ar fi pe minus...
- in 2010 au fost 4 meciuri "secundare", toate plecate de la victoria initiala a Pinguinilor. tristii au reusit sa smulga o victorie si un egal, prinse si ele la numaratoare, pentru ca asa s-a considerat normal, nevorbindu-se in alt sens...
- ideea botezului echipelor imi apartine, ca un fel de consecinta a aparitiei blogului; doar nu era sa le spun Astia si Aia... am ales patru nume, toate "inspirate" dupa modelul hocheiului american (cam seamana cu ce jucam, mai ales iarna...), si, inainte de meci, am pus pe fiecare sa-si aleaga animalu' preferat. astfel, pe 25 iunie 2010, 17 dintre noi (exceptie a facut Animal Paulica, cred ca simtea el ceva...) au votat pentru cele doua denumiri. evident, mai exista si mutanti...

Referitor la eseurile lui Somnorila (inca astept mielu'...), chiar daca nu sunt convins ca n-au fost scrise dupa dictare, ideile lui imi plac iar pe unele am incercat de-a lungul timpului sa vi le insuflu si voua:
- fiecare joaca asa cum poate si, in primul rand, de placere
- victoria, cu orice pret, nu este chiar cel mai important deziderat
- adversarii nu-ti sunt inamici, ii poti ironiza, nu insa si persifla, iar, cu atat mai mult, sa incerci sa-i umilesti. poate de aceea, incerc acelasi sentiment de jena fie ca pierd sau castig cu 5-0, desi in primul caz "meritele" mele sunt, evident, mai mari
- e preferabil sa nu injuri, mai ales fara motiv, de aceea si stau cu gura pe capitan. ce-i drept, gresesc si eu, la fel ca si altii
- existam unii prin ceilalti si, chiar daca absenta cuiva am zice ca nu conteaza daca ne-am adunat destui, daca ne gandim la binele/placerea lui, nu ne costa mai nimic sa-l intrebam de sanatate sau, pentru puturosi (se stiu ei...) sa-i mobilizam vinerea la teren.

Deocamdata atat, pasajele lirice nu ma avantajeaza.

PS: Uitasem. Apropo de Motanu si linia a 3-a, domnu' Somnorila nu cred ca a pupat manusitele la atatea domnisoare cate goluri a primit de la respectivul...

44 de comentarii:

  1. cum va spuneam, exista varza a la Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iată unde duce aberaţia meciurilor de umplutură!
    Carevasăzică un an are 52 de săptămâni, cu mare îngăduinţă putem contabiliza (un cuvânt la modă!) 53 de vineri. Ei bine, deşi Motanu a lipsit o dată, el a bifat 54 de meciuri!
    Aritmetică nu posezi, pasajele lirice nu te avantajează... Bine că le ai cu fotbalul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Şorţuleţ cu părul creţ1 feb. 2011, 22:11:00

    Motănele, am o rugăminte înainte de culcare, trebuie sa recuperez, ştiu că eşti meticulos, extrage-mi şi mie când poţi din clasamentele tale linia aia curbă cu SOARE plin pe durate arctice, adică nonstop câteva luni, noiembrie2005/aprilie 2006. Eu am rătăcit capitolul respectiv şi vreau să am setul complet. Ai un vin bun dacă o faci şi sub formă de ecuaţie. Pa, noapte bună.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi, nu cred ca ai inteles ce ti-au spus Tavi si Lucian. Bine totusi ca ti-ai modificat atitudinea fata de Domnul Vasea, daca nu cumva o spui la misto.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu Tavi sunt chit, nici el nu înţelege ce-i spun eu. Ce mi-a transmis Luci, dacă te referi la partea cu "prădătorii", am înţeles foarte bine, în cealaltă problemă am fost o cădere sensibiloasă, n-o să mă ţină mult. Pe teren, dacă scoţi sabia n-ai nici o şansă. Uită-te la Paul, nu degeaba l-am numit "domnul cu coasa"! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru Motanu: vrabia malai viteazu!
    Ia vezi cum stai cu paritatea ( daca esti un cronicar obiectiv). Oricum nu-ti va iesi, esti varza cu socotelile artimetice ( sau subiectiv?).
    Si apoi vorba ceea : ,, fosta-i lele cat ai fost, acu nu mai are rost,,.
    S.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru altii ( daca se simt) : sper ca nu am irosit boabele pe pelicani ( era sa zic gaste sau gugustiuci, dar mi-a cazut proteza dentara si mi-am prins limba ).
    ,, A bonnes entendeurs , salute!,, ( verificati voi daca e corect).
    S.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa-i ia cineva punga lui Tavi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cică se pregăteşte un nou duş rece pentru pinguini!
    http://www.ziarulnational.com/stiri/La-zi/1296584651-Pinguinii-se-omoar-dup-du-

    RăspundețiȘtergere
  10. Se pare că se pune de un nou duş rece pentru pinguini...

    http://www.ziarulnational.com/stiri/La-zi/1296584651-Pinguinii-se-omoar-dup-du-

    RăspundețiȘtergere
  11. Lasati, razboinicilor, vuvuzelele si pe cai
    Pinguini, cautati-l pe Mihai,
    Stiti voi care, n-are rost sa detaliez,
    Eu nu mai am rabdare, imi vine sa nechez.
    Astept vinerea, sa ne demonstram valoarea
    Si sa bagam, in obrajii pinguinilor, paloarea.
    Asa ca maine, pelicanilor, sa fiti in cantonament
    Vineri avem un simplu antrenament
    Cu niste tipi desculti
    Pe care nici nu-ti vine sa-i asculti
    Cum se vaita ca niste babe
    Si joaca ca niste gloabe.

    RăspundețiȘtergere
  12. In anul 2010 1 ianuarie si 31 decembrie a fost vineri ,mai natie

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru ping-pong a rămas diseară la 6 jumate în zona Semănătoarea (nu IDM, altă sală, prin preajmă).

    RăspundețiȘtergere
  14. @tanti Geta: sa va fac un desen, poate va prindeti mai usor. au fost 53 de vineri in an, pe 1 ianuarie "nu s-a muncit", 31 decembrie a cazut pe 30 si s-a prestat, o zi am lipsit motivat, una singura!!! (pe 5 martie) nu s-a jucat, raman 50. cu patru date in care s-au jucat cate doua meciuri, taman ce face 54.
    poate-l lasati totusi pe ala mic sa vina si el!

    @tavi: ma ocup si de tine, cat de curand...

    RăspundețiȘtergere
  15. popi, ia cu ceai de tei, face bine la ten.

    RăspundețiȘtergere
  16. pelican destoinic2 feb. 2011, 19:11:00

    clasamentul asta e o facatura, suntem mult peste papagali.

    RăspundețiȘtergere
  17. Răzvane la aşa expunere de principii sănătoare, sunt convins că şi contabilităţile tale sunt aşijderea.
    Ideea e că degeaba spun statisticile despre Realul că stă mai bine în confruntările directe cu Barca, aprecierile se fac după cele văzute şi consfinţite în ultimile rezultate directe. Aş putea ca să spun ...şi la noi e cam asemănător. Ce ziceţi, am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  18. @tavi: vestile te vor intrista, asa ca-ti las o dezlegare simpla. in perioada noiembrie 2005- aprilie 2006, sleahta de pacalici pelicani a iesit la ciordeala de un numar de ori ce rimeaza cu data Unirii. daca ar mai fi prins peste de inca 3 ori, sau macar oase de inca 6, ar fi egalat numarul de maturoaie primite-n cap de la Mitica. cel putin in martie, tot ce au primit ghertoii au fost 5 polonice goale.
    oricum, vad ca ai intuit raspunsul, ca deja o dai pe actualitate. ai un pic rabdare...

    ce zici, merita vitezistu' sa-i scot si lui palmaresu' pe 2010?

    RăspundețiȘtergere
  19. Răzvane tu mi-ai spus o ghicitoare. Cred ca un raspuns parcă as deduce, dar stimulat de relaxarea ta, mi-am amintit că statistica de care te rugasem se referea la perioada cu un an înainte, adica nov.2004/apr.2005 de care cu siguranţă îţi aminteşti.Tu ai început consemnarile abia din martie05. Îmi cer scuze, nu mă mai interesează. Am căutat pe goangăll şi am găsit ce doream. E posibil ca rooter-ul folosit să dea f.f.mici erori nesemnificative. Iată ce am găsit:
    24Partide(adică meciuri)=22V(Pelicanii srl) + 1E + 1P(Pinguinii sa). Sunt mulţumit, mi-am completat setul de notiţe.
    Oricum pentru efortul tău ai o bere de la băiatu (dacă răspunsul era sub forma de ecuaţie aveai ce îţi promisesem).
    Eu zic să-l întrebi şi pe Găbiţă. Are şi el drepturi de coautor, nu?

    RăspundețiȘtergere
  20. Până la urmă iar s-a dat lumea lovită la ping-pong... Noroc că l-am adus pe Robert, că altfel eram ca şi data trecută doar eu cu Chiftelaru. De data asta am terminat prieteni, 5-5 la seturi, dar mi-a luat unul de la 20-15 pt mine!!! N-a vrut să facă pariu că din 100 de încercări nu se mai întâmplă nici măcar o dată! :)))
    Cât despre Robert, a fost timid, n-a supărat pe nimeni. S-a delcarat satisfăcut că a câştigat câte un set de la fiecare. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. @tavi: avem scoli de aritmetica diferite. semnificatiile le-ai prins, schema difera. mie mi-au iesit 8 victorii pentru voi, 5 egaluri, 11 infrangeri. pe de alta parte te inteleg: de la cotcodaceala ta cat de buni sunteti in iarna 2004-2005 a si inceput statistica.

    RăspundețiȘtergere
  22. Razvane stiam eu ca statistica din 04/05 a generat ceva util, de-aia am si vrut sa o remintesc. Ce suita de victorii dle, mai rar asa ceva, daca nu chiar unicat. Cred ca nu ma insel dar si Barca vrea sa doboare in perioada asta un record asemanator cu al echipei Solare. Merci oricum pentru ca ai cautat ce te rugasem.

    RăspundețiȘtergere
  23. Pentru Pinguini: ia vedeti ce faceti cu sistemul de joc. Aia cu "mingea la malai' nu merge. Pe zapada mingiile lungi nu au sanse, iar la mijloc ramane un spatiu cat aeroportul Baneasa. Aduceti o vuvuzea pentru Mitica, poate se trezeste. Eu va promit ca nu ies din poarta la 0-0 ( poate la 5-0 pentru noi).
    Pentru Tavi ; ha,ha,ha! Totusi, te inteleg - face bine la moral, dar sa vedem cat tine.
    Pentr Popi : aha!
    Cu stima si consideratie, S.

    RăspundețiȘtergere
  24. De la Lucian aveam pretenti ca a fost de al nostru. Mai bine luati-l pe Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  25. Stiu eu stimate S, incercam si noi cat suntem cu vantul la pupa. Se aude de la Buso ca ar bate, cu mici fluctuatii, pana prin aprilie. Pana acum se confirma.
    Popi, de esti tu acela, baga tare carbuni, sa bisezi si maine ce ai facut etapa trecuta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Puteti lua legatura cu fratii corsicani
    Sa-i chemam, sa le puna botnita la ghiorlani ?
    Cu ei in echipa, un egal era o sarbatoare pentru pinguini
    Iar o victorie, valora cat o camila pentru beduini.
    Se intampla insa asa de rar,
    Ca o parada gay in Kandahar.

    RăspundețiȘtergere
  27. v-am spus eu ca Popi e pe invers!

    RăspundețiȘtergere
  28. Liviu baiatul lui gigi3 feb. 2011, 20:14:00

    Motane am auzit ka nu stii sa joki fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  29. @liviu: daca esti cuminte, ii mai dau lui tati o sticla pentru acasa.

    RăspundețiȘtergere
  30. @gabita: palmares 2010
    48 prezente - 52 meciuri - 33 victorii - 6 egaluri - 13 infrangeri.
    ai trait mult pe spinarea lui Mitica, cel putin la inceputul anului...

    RăspundețiȘtergere
  31. Motane da-mi si mie id tau de mess sau baga-l pe al meu in lista fcbarcelona16@yahoo.com .....

    RăspundețiȘtergere
  32. @Motanu: Poţi să scoţi meciurile de consolare şi tot rămâne o diferenţă de la simplu la dublu! Meriţi o apă plată.

    RăspundețiȘtergere
  33. dai tu apa ca-i dau eu.....(paharul)

    RăspundețiȘtergere
  34. gabita,imi pare rau ca v-am incurcat,scuze tie si lui chiftelaru

    RăspundețiȘtergere
  35. Gigi, cu mine nu e problemă, dar Chiftelaru e în stare să nu mai vină nici la ping-pong! :))

    RăspundețiȘtergere
  36. pelican destoinic,vezi sa nu te manance pinguini

    RăspundețiȘtergere
  37. pelican destoinic4 feb. 2011, 11:36:00

    papagalii astia, pardon pinguini, dau doar din cioc. iar o sa plece cu lacrimi in ochi!

    RăspundețiȘtergere
  38. @gabita: ai sa ma cinstesti de 2 (doua) ori, lasa vrajeala cu apa plata, altfel esti un prost exemplu pentru mitica, care si-a platit datoria.
    @ciumpalacii: fara megastaru' cocor si magnificu' sile mai bine nu va prezentati.

    RăspundețiȘtergere
  39. PelicanRaduTanase4 feb. 2011, 13:34:00

    O, veste si mai buna pentru motaneii cu frac, nu vine nici F16, are probleme cu piciorul. Pregatiti-l pe Gigel sa joace la pelicani. Poate si pe Mitica.
    Vine Stelica.

    RăspundețiȘtergere
  40. pelicanul cu alegeri sa aduca zururi,poate ne apucam de barbut,ca la fotbal nu stie decat pana la trei,asa zarul are 6,poate invata si el ceva

    RăspundețiȘtergere
  41. Băi, lasaţi vraja pe net şi mişcaţi-vă la teren! Io îmi permit, că vin direct echipat. ;)

    RăspundețiȘtergere