sâmbătă, 19 februarie 2011

La pas . . . către normalitate

Dragii mei începem această cronică în ritm alert pentru a nu uita informaţiile de bază ale etapei precedente. Detalii prea multe nu avem deoarece manuscrisul cronicii a dispărut din sediul redacţiei înainte de a se publica. Se pare că un virus nou, deosebit de puternic şi foarte direcţionat, a fost lansat pe internet către terminalele din redacţia noastră. Acesta a driblat scutul de protecţie şi a distrus acel document. Ulterior specialiştii în domeniu l-au identificat ca purtand un proaspăt nume de catalog, Mitica's honor savior. El a şters doar acel fişier după care s-a autodistrus. In urma lui a rămas decât o mica amprentă cifrică cu care probabil a reusit să identifice fişierul prin suprapunere cu textul cronicii. Ştiţi ce conţinut avea ea? 12-3. Diabolic nu alta. Cui i-ar fi trecut prin cap să o folosească, deoarece tocmai ăsta era scorul final al meciului. Cum pentru cine 3, nu e clar?, uitaţi-vă la bilanţul pe ianuarie. Dacă scoateţi factor comun bilanţul victorioşilor rămâne 3 pentru ceilalţi. Acum v-aţi prins cum stau lucrurile.
Pentru arvihă consemnăm echipele din 11. feb.2011 :
- Pelicanii - Traian, Şorţuleţ, Balaurul, Popicu, MeSe, CătăF16 şi Milito ,
- Pinguinii - Stelică, Motanu, Gaby, Bebe (revenit ca şi Traian după o lungă absenţă),Virgil, Căpitanu Mitică şi Gigel, (după retragerea din instinct de conservare a lui Gaby, Milito a trecut la pinguini /ne-am chinuit cu adevătat să ne aducem aminte această mişcare şahistă, dar merită, deoarece celebrul pelican a jucat din nou cu mare succes varianta pionului otrăvit-n.r.).

Meciul de vineri 18.02.2011 a avut parte de aceeaşi îngăduinţă de la Mama Natură, care prin puterea ei magică a făcut în aşa fel încăt între două reprize de ploaie şi burniţă să fie şi una uscată, taman de ce aveau nevoie cele două grupuri de pasionaţi ai fotbalului pe terenul de beton. Şi tot aşa s-a făcut anul cu etape non-stop. Aşadar echipele:
- Pinguinii - Stelică, Motanu, Bebe, Virgil, Găbiţă , Mitică şi Gigel ,
- Pelicanii - Şorţuleţ, Balaurul, MihaiS, ClănţăulPopicu, RăzvanPolice, CătăF16 şi Milito .
Cu Găbiţă odihnit şi frezat natur la trei ace(fără gel şi...fixativ- s-a observat şi în teren chestia asta) pinguinii au alcătuit o echipă mai combativă, care a opus o rezistenţă mult mai înverşunată. La un momentdat au reuşit chiar să întoarcă rezultatul de la 3-1 la 3-4. A urmat furia pelicană. Scorul a devenit 6-4, pentru ca la final să se consemneze un 6-6, aparent echitabil.
Marcatori-Gigel 3(face ce face şi iar lucrează din greu la pasivul pelicanilor) , Găbiţă 2 şi Mitică 1 dar frumos, apoi câte două de căciulă următorii specialişti în materie: CătăF16-specialist clasa Ia, RăzvanPolice-specialist clasa IIa şi VorbetelePopicu-specialist clasa IIIa (rugăm atenţie la noţiunea de clasă, să nu creadă cineva că ne referim la studii).
Se pot face destule comentarii pentru că a fost până la urmă un joc destul de frumos şi palpitant, cu faze spectaculoase şi câteva goluri aşijderea. O parte dintre acestea au corespondent în cele văzute în filmuleţele postate de vitezist. Singura deosebire este că protagonişti au fost pelicanii, care numai prin cele 3 ghiulele având placă de timbru pe care scria GOL (F16-2buc. şi RPolice-1buc.) au demonstrat că sunt mai silitori decăt prietenii pinguini. Exceptându-l pe Mitică care s-a antrenat singur pe teren, exersând şutul de la distanţă, ceilalţi au preferat să privească imaginile respective la sală . Deşi au fost ocazii mult mai interesante, golurile pinguinilor au venit din faze încâlcite, fără limpezime.

PS-Daca nimeni nu a învins pe teren, măcar la pronosticurile făcute cadou de Găbiţă tuturora pentru revista lui să se găsească un câştigător. Sigur am profita cu toţii câte puţin, inclusiv tanti Geta şi nea Nicu la bilanţul contabil al zilei.

39 de comentarii:

  1. Tavi, vezi că s-ar putea să fi luat şi tu virusul ăla! Din cele 6 goluri ale noastre, Gigi a dat 4, iar Mitică 2. Adevărul este că, la cât de bine joc, ţi se pare imposibil să nu fi dat şi eu câteva goluri :))) Doar de foarfeca aia îmi pare rău.
    Şi de ce generalizezi cu fazele încâlcite? Doar aia aeriană, cu nu ştiu câte lovituri de cap succesive, se poate înscrie aici. A mai dat Mitică golul ăla norocos de la distanţă, cu devierea lui Paul, în rest ţi-aş putea descrie toate golurile, la care am contribuit cu cel puţin 3 pase descâlcite. Şi zici că din filmuleţele alea v-aţi inspirat voi? Ia mai uită-te o dată la primul... În filmuleţ era lovitură liberă laterală, centrare şi gol din voleu. La noi a fost o centrare cu exteriorul din corner, şut Gică din voleu - gol! Încâlcit rău... :))

    PS Vezi că mi-am permis să-ţi umblu puţin pe text, la ultima propoziţie, că la ora la care ai scris nu mai vedeai bine tastele aşa că te-am... descâlcit puţin! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit pe gsp un interviu cu Vigu. Ce ingrat, nu zice nimic de Vasea, cel care l-a crescut şi l-a învăţat fotbal! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. gabita, nu te mai lega de bunicu', ca nu ma mai cinsteste vineri.

    RăspundețiȘtergere
  4. @motanu
    Astept sa beau un vin rece ca-n Suedia...

    RăspundețiȘtergere
  5. vestitorul primăberii19 feb. 2011, 23:24:00

    de abia aştept să câştige Mitică la pariuri. cred că o să ne înece în băutură.

    RăspundețiȘtergere
  6. unuia care are de luat:

    ai lipsit, si nu o data
    vinul bun s-a terminat
    ala mic s-a imbatat
    te-am inscris la apa plata.

    vestitorului:

    iti vine randul cand s-o marita soacra-mea din nou...

    RăspundețiȘtergere
  7. culmea e ca fraieru' de Mitica e pe primul loc dintre cunoscuti. cu exceptia lui maica-mea, desigur. in rest, sudoru, vasea si virgil nu stau nici ei prea rau. evident, ultimul este cornicaru'...

    RăspundețiȘtergere
  8. Găbită, nu e virus, e încâlceală, aşa de opace au fost fazele la alea două goluri. După 1/4h de meditaţie chinuitoare cu amintirile am renunţat şi am alunecat, ca aia de la PokerStars, pe următoarea logică la consemnarea autorilor-băi Gigi are 3 sigur, Mitică are şi el unul sigur,ăla cu şutul de la distantă, dacă Găbiţă a dat şi nu l-am consemnat sigur îmi ridică licenţa de administrator, aşa că prefer să greşesc în defavoarea celorlalţi doi, Mitică nu serveşte scris deci nu risc un reproş public să zic aşa, iar Gigi nu e genul ca la 3 date să mai facă tam tam şi pentru al 4lea. În rest...am jucat amândoi la fel de bine. Nici eu nu am dat gol, în schimb am dat 2 pase de gol, chiar şi o rădăcină de bară pe exterior, în apărare am avut 2 respingeri spectaculoase pe spate, etc.
    Vigu n-a pomenit de profesorul lui, dar nici de motanu, cel mai silitor elev al său. Ingrat individ. Probalil e invidios pe longevitatea şi gloria celor doi.
    - Motane înţeleg că eşti cuplat la ştiri şi ai emoţii în privinţa câştigătorului, că nu e acelaş lucru dacă e Mitică, sau altul.

    RăspundețiȘtergere
  9. a jucat si sorin la pariuri dar nu a castigat nimic asa ca asta e vrajeala

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca scandal nu e, nimic nu e!V-am zis sa lasati blaturile ca pierdem audienta.Fara polemica, injurii, lumea doarme pe ea.Treziti-va, ce naiba!Huooo, pelicanilor! Daca nici asa nu va sensibilizez, trebuie sa va duceti la doctor, e semn ca sunteti bolnavi.Sau vreti sa va dati fete mari. Hai, vreau sa vad cine ma injura primul.

    RăspundețiȘtergere
  11. mitica citeste, da' nu scrie. i-a placut oarecum cronica lui tavi, desi nu l-a scos in valoare dupa cum merita si-i comunica pe aceast cale lui gabita ca vrea 3 milioane de la pariuri, restul poate sa si-l pastreze...

    RăspundețiȘtergere
  12. Mitică e la mare luptă cu Sudoru! Nu ştiu cum face, dar numai rivali de-ăştia îşi găseşte... :)

    RăspundețiȘtergere
  13. pelican coechipier22 feb. 2011, 12:06:00

    mi-a placut noul nume de scena al lui Popicu: Clantaul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acu ma prinsei; nu stiam de unde recunosc stilul "alert" , chiar infrigurat ( pentru a scrie mai multe) al lui Tavi. Aflai ca l-a angajat cu 1/2 norma pe tatucu lui gazetaresc - Dumitru Pelican. Mare pisicher, mon scher.
    S.L.

    RăspundețiȘtergere
  15. Lucian: E adevarat, la redacție avem un rebotezat, PelicanRaduTanase, pe post de reporter cu 1/2norma si 1/2norma la compania de taximetre Pelicanul-srl.

    RăspundețiȘtergere
  16. bai Tavi, e Papagalul-srl, si mai sunt vreo cativa care lucreaza cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  17. A iesit zavera mare la Mediu- se pare ca guvernul a gatat boabele pentru protejarea speciei ,, pelicanul cret,, ( chiar exista pe bune, e mai adevarata decat ,, sortulet cu parul cret,,) si a achizitionat sampon de proasta calitate, la care s-au sesizat cei de la Green Peace. Acum astept primavara sa vad cu ce tuleie se vor mai prezenta simpaticii pelicani. ( pentru conformitate consultati presa de ieri).
    S.L.

    RăspundețiȘtergere
  18. PelicanRaduTanase23 feb. 2011, 16:21:00

    Dle Lucian, pelicanii din echipă sunt din altă specie, creț e doar Popicu si e posibil sa fie deja afectat. Asa s-ar explica unele simptome ciudate (logoree zgomotoasa si aspecifica grupului de pelicani delicati din care face parte, slabirea vederii-vineri a dat pe langa poarta goala de la 10cm, etc.).Altminteri el arata bine deocamdata. In problema boabelor lucrurile sunt ceva mai clare, in ultimile doua partide pelicanii le-au daruit pinguinilor 18buc. Va asteptam si pe dvs. la teren, poate Sortulet va face personal vreo surpriza in acest sens.
    Cu respect,
    PRT
    PS-Sefu e plecat si mi-am permis sa va raspund eu.

    RăspundețiȘtergere
  19. Tavi, ma lasi? te dai si tu fotbalist ca motanu? macar ala mai si scrie. vezi ca te paste o poezie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Tavi
    Un tip delicat,
    Fotbalist pasionat,
    Coleg respectat,
    Pelican adevarat.

    Popicu
    Vrea sa joace, dar nu poate,
    Cand alearga, da din coate,
    Dar nu se poate urni
    De-ar putea… n-ar mai vorbi!
    Asa ca aveti rabdare
    Cum aveti cu coana mare.

    RăspundețiȘtergere
  21. Balaurul

    Pe aicea nu se trece,
    Asta e deviza lui.
    De nu-l crezi,te lasa rece,
    Si-ai pus ghetele in cui

    Vasea

    Ieri juca pe Maracana,
    Au trecut 50 de ani.
    Astazi, i s-a rarit blana(parul)
    Si face 50 de bani.

    Motanu

    Dac-ar vrea sa prinda soareci,
    Ar avea de castigat.
    Cu cisme si niste cioareci,
    Ar fi Motanu-ncaltat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mitica
    I se zice,Capitan,
    L-a luat unu la misto,
    Dar sarmanul prostovan
    Se si crede gigolo.

    Sudorul

    Joaca fotbal cu zambetul pe buze,
    Este dusmanul mintilor obtuze,
    E cunoscut de carciumari
    Si e iubit de mingicari

    RăspundețiȘtergere
  23. Băi Mese, la concurs n-ai participat şi acum te-ai apucat de epigrame?! :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Alo, pariorilor! Au apărut meciurile din etapa secundă. Cine vrea, poate paria de acasă, eu oricum vin cu laptopul la cârciumă!

    În particular, sunt pe cale s-o pun din nou la pariuri, de data asta online. Am trecut cu bine peste meciurile din Liga Campionilor (+ victoria Romei la Bologna!) şi diseară aştept 3 meciuri din Europa League, dintre care cel mai interesant este Villarreal-Napoli... Am pus două variante care pot ieşi împreună, dar totodată mă protejează la orice rezultat!!! De bază este calificarea lui Napoli, oricum ar fi ea obţinută, în primele 90 min, în prelungiri sau la 11 metri (in tur a fost 0-0). Varianta de acoperire este un pariu special, sună cam aşa: X după 90 de min, cu returnarea mizei daca înving gazdele!
    E interesant fiindcă orice ar fi nu mai pot pierde, sunt acoperit. În cel mai rău caz, bat spaniolii şi rămân cu ce am câştigat până acum (sumă de 3 cifre în lei). Dacă bat italienii, se califică şi îmi cresc câştigul. Dar dacă se califică Napoli în urma unui egal, 1-1, 2-2 sau chiar 0-0 cu calificare ulterioară, îmi ies amândouă variantele!
    Dacă mai bunghesc şi măcar o victorie a gazdelor la PSV cu Lille sau Spartak Moscova cu Basel, pot sări cu câştigul la 4 cifre. Vai Cavani, vai! :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonimule, indiferent cine esti, ma simpt magulit si iti multumesc. Cu siguranta, mai sunt destui ca mine, fie la pelicani fie la amicii nostri pinguini. In plus mi-au placut ideile si acuratetea transpunerii lor in vers.
    Baga una si pentru Gabita, sa-i poarte noroc la pronosport. Norocul lui (doar acolo) = norocul nostru.
    Salut voios.

    RăspundețiȘtergere
  26. Poetului anonim: Mi-a scapat, chiar daca literar e bine, poate revizuiesti putin ideea ..la Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  27. Tavi, n-o mai da la întors, ai ajuns să-ţi scrii versuri singur, aşa cum işi trimitea Mister Bean felicitări de ziua lui! :))

    RăspundețiȘtergere
  28. E posibil Gabita, iar daca Popi mi-ar dedica o poezie asemănătoare, sigur ar devenii protejatul meu şi nimănui, dar absolut nimănui, nu i-aş mai permite să vorbească decât la superlativ despre el. Cronicile îl vor ajuta să ajungă un fotbalist pelican de 24karate. S-ar găsii mijloace pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  29. Şi PSV, şi Spartak erau conduse acasă la pauză!!! PSV a reuşit să întoarcă meciul, dincolo a rămas aşa, deşi ruşii au avut penalty acordat şi dupa aia anulat (o fi ameninţat vreunul că pleacă acasă...:))
    Cu victoria lui PSV am săltat la 4 variante câştigătoare, depinde de Napoli dacă se fac opt sau rămân cu astea 4. Acum începe...

    RăspundețiȘtergere
  30. Ia uite, mă! Spartak a egalat la ultima faza a meciului! Punem pariu că dacă era 0-0 nu dădea?

    RăspundețiȘtergere
  31. La pauză ce pot să mai zic?! În min. 40 1-0 pentru Napoli, în min 45 2-1 pentru Villarreal!
    Hai cu egalarea...

    RăspundețiȘtergere
  32. Mda, a rămas 2-1 pentru spanioli. Vorba lui Robert, alt câştig în lacrimi...

    RăspundețiȘtergere
  33. La cererea cititorilor, vin cu o corectie pe care nu o credeam necesara.

    Sa fii numit azi ”prostovan”,
    E semn ca n-ai trait in van.
    N-am vrut deloc sa te jignesc,
    Mitica,eu te pretuiesc !

    RăspundețiȘtergere
  34. Brovo anonimule,sincer..esti puternic, ai detasare si talent.

    RăspundețiȘtergere
  35. La Festivalul Anonimul
    Interpretează versuri mimul.
    Degeaba râde la cortină,
    De la norodul pelican
    Aplauze ca să obţină.
    Eu, unul, n-am trăit în van:
    Am satisfacţia divină
    De-a fi numit azi... beţivan!

    RăspundețiȘtergere
  36. Tânărul X… are darul
    D-a scrie-n poezie.
    — Dar… carte ceva ştie?…
    — A-nvăţat abecedarul!

    RăspundețiȘtergere
  37. Fără poezie, viaţa e pustiu...

    Am pus în maşină, ca să nu-l mai uit, şnapsul ăla pe care vi l-am adus din Austria. Are şi o plantă băgată în ea, pe-aia o să i-o dau lui Sudoru să-şi facă salată din ea! ;)

    RăspundețiȘtergere
  38. Poezie pe blog,... "poezie" in zapada, asta urmeaza .

    RăspundețiȘtergere
  39. pentru cine nu stie in special maria sa imblanita am castigat la loto :)

    RăspundețiȘtergere