marți, 8 februarie 2011

Cronica începutului de februarie

Săptămâna dintre ultimile două etape a fost una plină. Evident fără fotbal, dar cu un "succes nebun" în segmentul destinat scriptelor, cu comentarii, dezbateri de idei şi analize de tot felul . S-a consemnat un număr record de intervenţii, multe dintre acestea cu conţinut şi nu de puţine ori redate cu talent scriitoricesc. Unele personaje, dintre cele mai puţin bănuite ca având înclinaţii poetice, au exersat chiar şi varianta comentariul în versuri. Formă de exprimare pretenţioasă, dar pentru început este bine şi trebuie doar să mai încerce. După părerea mea a fost ceva cu totul şi cu totul deosebit, fără precedent. Tocmai asta este dragii mei menirea acesti blog , să ofere posibilitatea exprimării noastre nu numai pe terenul de joc, ci şi prin alte modalităţi, să ne putem cunoaşte mai bine, să ne duelăm şi prin cuvântul scris, să venim cu idei , aprecieri , glume şi ironii de bun gust etc.
Totuşi ce a generat această explozie de opinie. În mod cert un motiv extrem de important l-a constituit clasamentul pe luna ianuarie al confruntării noastre şi articolul în care a fost el consemnat. Au fost desigur şi alte "aspecte tehnice", de principiu, privind relaţiile şi atitudinile dintre noi. În cronica lui Răzvan a atins şi el multe chestiuni din această categorie şi vreau să cred că toate la un loc ne-au eliberat în bună măsură de o încărcătură interioară pe acesată temă. De aceea la toţi cei care într-un fel sau altul s-au aflat în mijlocul dezbaterilor şi s-au exprimat în spiritul acestor idei trebuie să le acordăm tot respectul nostru. Îi invităm deopotrivă şi pe ceilalţi timizi sau filozofi ai tăcerii, cum bine spunea Găbiţă într-un recent comentariu, să-şi facă puţin curaj şi să păşească cu încredere pe scena acestui blog căci n-o să-i mănânce nimeni, exceptându-mă pe mine bineînţeles dacă careva atentează, fără un motiv serios, la persoanele domnilor pelicani. Glumesc desigur.
Revenind la ultima etapă, cea din 04.02.2011, nu dorim să facem prea multe comentarii. Pentru curioşi reamintim şi scorul, 5-1 pentru pinguini. Sigur victoria lor este meritată, dar rezultatul nu este aşa de important şi am să vă spun de ce. Etapa de vineri a fost pentru pelicani una de tranzit către februarie, după câteva succese splendide în luna recent încheiată . Era normal ca un asemenea bilanţ să inducă în sânul pelicanilor o anumită relaxare şi o destindere firească, mai ales că amintirea extraordinarul meci din etapa precedentă era încă vie. Va mai amintiţi ce samba pe zăpadă au jucat artiştii pelicani. Vineri unii dintre ei au fost adevăraţi romantici, visători fără pereche, tratând cu multă simţire şi gingăşie acţiunile pinguine. Ne referim aici desigur la Popicu şi MeSe, care altminteri sunt adevăraţi rechini, sau chiar armăsari zburători care nechează şi pulsează de energii victoriene. Aici parcă nu erau ei. Cu generozitate au făcut cadou 3 goluri drăgălaşilor pinguini. Alte piese grele din mecanismul echipei lipseau din motive de sănătate. Supersonicul CătăF16 avea probleme serioase cu genunchiul stâng fiind în convalescenţă, the special one Milito era doborât de o răceală rebelă, iar megastarul Cocor suferea şi el de o boală tot cu tentă romantică dar în adevăratul sens al cuvântului, boală ce se tratează probabil numai într-o staţiune de munte cu aer curat de pe Valea Prahovei, la lumina mică a unei lumânări de cameră. Echipa aliniată avea valori individuale (TVRTudor care a şi dat golul de onoare, junele LucicaMessi) dar care nu au oferit omogenitatea formulei complete de echipă.
În schimb pinguinii au aruncat în luptă cea mai bună formaţie din ultimii doi ani. Cu toţii hipermotivaţi. Pentru ei rezultatul meciului era capital. Totul sau nimic, asta era practic deviza lor. Vă daţi seama ce ar fi însemnat un nou eşec, cum s-ar fi exprimat cronica şi comentariile pelicanilor în situaţia asta. Profitând şi de conjunctura favorabilă au reuşit într-adevăr să facă un meci frumos, plin de energie şi mişcare ( suspect de multă) şi cu goluri spectaculoase. Două Vitezistu şi trei Mitică (inclusiv cel la care MeSe-ul a deviat mingea fără să vrea în proprie poartă). Trebuie să recunoaştem că Mitică a demostrat încă odată că el este adevăratul căpitan al pinguinilor. Bravo Mitică , să ne trăieşti şi să ne fericeşti mereu cu pasiunea ta pentru fotbal şi cu prezenţa în Agronomie. Nu uita că trebuie să lupţi şi pe frontul diplomaţiei pentru a rămâne aici în Agronomie, te vom sprijinii cu toţii.
Echipele: Pinguinii - Lucică fără frică, Motanu, Stelică, Tătucu, Căpitanu, Gigel şi Găbiţă
Pelicanii - Popicu, Virgil, Şorţuleţ, Balaurul, MeSe, LucicăMessi şi TVRTudor

PS- Căpitane, dacă vineri vei rămâne singur în faţa armadei pelicane, te vom primii cu drag printre noi căci aşa vom fii 100% siguri de victorie.

36 de comentarii:

  1. Două chestiuni... Din echipă solară s-ar putea să vă transformaţi în echipă lunară, ştii de ce? O să rămâneţi doar cu luna ianuarie!
    Şi be... Vinerea asta, sunt şanse ca Mitică să mă eclipseze :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Tavi:MAESTRE,esti "bestial"!O spun cu simpatie si admiratie! Cu unele amendamente la cele scrise la adresa mea:INCA nu am fost pe Valea Prahovei (sa-i zicem CANTONAMENT),dar lucrez "adanc" la ac.posibilitate,si...be(ca sa citez din clasicii in viata),lumina mica nu venea de la o lumanare,ci de la o...veilloza;in rest ai dreptate.@Motanu:daca ma mai dai in gat,jar mananci!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum stati cu tranzitul? Vineri ati fost cam constipati.
    S.

    RăspundețiȘtergere
  4. @tavi: hotomane, ai mai indulcit-o fata de varianta initiala.
    @unchiu: nu eu te-am dat in fapt, e pur si simplu renumele de care, pe nedrept zic unii, te bucuri.
    @mitica: stiu ca citesti, daca nici acum nu pui pe cineva sa-ti scrie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mon cher TAVI, esti tare bibicule,ce le mai combati matale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti prudent Gabita, ai dreptate "s-ar putea", nici macar tu nu mai esti asa de sigur de succesuri.
    - Dle S-Si ce daca, eram in tranzit.
    - Deci...veilloza, am retinut.
    - Razvane, pana la urma tenta generala a textului s-a conturat catre o "zi a recunostintei".

    RăspundețiȘtergere
  7. Aoleu, deci inițial ne critica rău ca nu le-am dat mai multe?!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce sa facem cu Mitica? mai bine te duci tu Tavi la ghiorlani il luam pe Stelica si nu mai pupa aia victorie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Popi: Mai bine iti iei si tu liber vineri pentru recuperare si sigur castigam.

    RăspundețiȘtergere
  10. Va inchipuiti ce s-ar fi intamplat,
    Daca i-am fi invins pe pinguini ?
    Cum ar fi carait, precum niste gaini
    Si cat ar fi urlat, ca jocu-a fost trucat.
    Le-am dat putin ragaz, sa-si vina-n fire
    Si pana vineri sa se creada fotbalisti.
    Apoi, invinsi, vor deveni iar tristi,
    Simţind in suflet doar dezamagire.

    RăspundețiȘtergere
  11. Superb, bravo , bravo Popicule, sa vii totusi vineri, bravooo...

    RăspundețiȘtergere
  12. Langa Vasea si Tavi stau, miroase a papagal,
    Motanu si Mitica fac miorlau, cersesc un egal
    Stau agatati de o craca si dau din copite (n-am gasit alta rima)
    Gabita lipseste, si Gica lipseste, tacerea-i sublima
    In poarta Somnorila se apuca de numarat
    Nu-i vine sa creada, pelicanii l-au intepat
    Tata-mare dispare rapid mormaind cu naduf
    Pelicanii campioni i-au mai taiat din ciuf.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bai Popi, ai talent,dar trezeste-te odata, mai sunt doua zile si daca intamplator pierdem ne-ai bagat pe toti pelicanii in rahat turcesc. Hai nu fi papagalo vero (de fapt chiar tu miroseai in grupul de trei).

    RăspundețiȘtergere
  14. Din gradina zoologica, fara urma de vreo logica
    Un mitica si-un motan, minte ioc, dar mult bulan
    Pe inserat au evadat fiindca paznicul e beat
    Sa se duca la fotbal, primul canta la tambal
    Al doilea e pe manele, mai bune-s glumele mele
    La teren s-au nimerit si apoi s-au intalnit
    Cu Tavi si cu Vasea, Gica, beat, oricum lipsea
    Si cu maestrul Somnorila, o achizitie inutila
    Pelican dupa nascare se da acum si fata mare
    Dar sa vezi babele mele i-au dat gol printre obiele

    RăspundețiȘtergere
  15. Celor doi mari rivali (by Găbiţă)10 feb. 2011, 00:02:00

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. pelican destoinic10 feb. 2011, 10:27:00

    Sat-i fie fie rusine, Gabita! Bravo, Popi!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-e atât de ruşine că tura asta nici nu mă prezint...

    RăspundețiȘtergere
  18. domne, vine sau nu Popi pina la urma, ca as vrea si eu un autograf.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am aranjat cu Mitică, mâine el distribuie presa. S-ar putea să vă lase la juma de preţ...;)

    RăspundețiȘtergere
  20. doamne,stau,citesc,ma gandesc la voi si nu imi vine sa cred in ce hal a-ti ajuns,face-ti din singira zi,singura bucurie(a celor ce o mai au)o adevarata lupta,un adevarat meci,o adevarata competitie,ce a-ti facut cu placerea,cu bucuria,cu nerabdarea de a ne vedea vinerea la fotbal,la o bere,la o simpla discutie,ma refer aici la cei vechi,la cei care altadata meritau si inca mai merita(nu stiu cat,respect)

    RăspundețiȘtergere
  21. pardon singura,nu singira zi,este o vorba batraneasca batrani si ...,v-a corupt tineretul,a-ti pus botul la toate prostiile unora ca.;.(se stiu),mai nou a-ti facut si din aceasta pagina unde puteam sa mai tinem legatura intre noi atunci cand santem acasa(sau oriunde dupa caz)cu cei dragi,a-ti murdarit-o si pe asta,a-ti spus sa ramana o amintire,halal amintire,sa nu o recomanda-ti altora straini

    RăspundețiȘtergere
  22. numai fotbalisti,numai smecheri,,care mai de care mai tare,care mai de care mai pretentios,numai fitosi,numai cu nasuri pe sus,pacat,aici pe agronomie venim(cel putin eu)de placere,venim sa ne revedem ca vechi prieteni,ca vechi cunostinte,dar a-ti facut un front de lupta,un camp de razboi,atat pa teren,cat si la carciuma si mai nou pe acest blog(de ce naiba la-ti mai facut,nu era de ajuns?) R U S I N I C A

    RăspundețiȘtergere
  23. C O R U P T I B I L I L O R (sper sa se simta,si sa incerce sa se schimbe,cei ce se stiu,caci altfel intr-un an,doi nu o sa mai existe ziua de vineri pt noi toti in agronomie,sau oriunde...impreuna

    RăspundețiȘtergere
  24. adrian paunescu10 feb. 2011, 20:31:00

    numai mostenitori am pe aici.sa nu ajungeti ca mine pamant de flori.

    RăspundețiȘtergere
  25. lasa, gica, nu cred ca-i vorba de rautate pe aici, si pe de alta parte, cine latra nu musca. fiecare se lauda cum poate, unii mai fac si misto (vezi poeziile, si ale mele, si ale lui popi, si ale lui gabita), problemele sunt altele.
    1. terenul, daca se insamanteaza, trebuie sa plecam. a gasit paul unul, chiar mocca (pentru calici...), dar mutarea nu-i asa simpla.
    2. exista unul printre noi care nu se potriveste cu restul de nici un fel si de la care vine o mare parte din scandaluri. daca-l ghicesti, poate ai si o solutie!!!

    ps: vino maine sa-i aparam onoarea lui mitica.

    RăspundețiȘtergere
  26. Gigi eu sunt convins că tu vii să joci fotbal din plăcere, să te întâlneşti cu băieţii pe teren, la o bere, indiferent că sunt pinguini/pelicani sau altceva. Cine te cunoaşte de 15-20 ani ştie că aşa este. E posibil să te fi deranjat faptul că textele sunt citite nu numai de noi cei vizaţi ci şi de copii, domnişoare, soţii, prieteni şi uneori, în unele comentarii, sunt folosite cuvinte şi expresii urâte, sau făcute poante aiurea. Dacă e aşa ai perfectă dreptate.În rest şi antecomentatorul meu are perfectă dreptate (ca în bancul cu cadiul), inclusiv in PS. Pe mâine pinguinule.

    RăspundețiȘtergere
  27. Băi, dacă vă referiţi la mine, înseamnă că mâine aţi scăpat de-o grijă. N-o să fie scandal, n-o să înjure nimeni, o sa fie numai lapte şi miere.

    RăspundețiȘtergere
  28. @gabita: n-ai ghicit. noapte buna, ia-ti viteza si sa-mi aduci bomboane.
    @tavi: cine-i cadiul asta? e a doua oara cand il pomenesti

    maine apare Bebe. pazea, pelicani, se intoarce norocul...

    RăspundețiȘtergere
  29. Cadiul e un fel de arbitru al dreptatii la arabi (judecător). Se zice ca odata au venit la el doi negustori care se acuzau reciproc de niste chestii. L-a ascultat pe primul si i-a dat dreptate. L-a ascultat pa al doilea, i-a dat si lui dreptate. Atunci ajutorul cadiului i s-a adresat acestuia spunand ca nu se poate sa aiba amandoi certaretii dreptate. Cadiul s-a uitat la el si i-a spus ca asa este si ca prin urmare are si el dreptate.
    Acum cred ca m-am facut mai inteles. Sunt convins ca o sa-mi dai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  30. Pentru Popi: vino cu carjea, sa nu cazi din picioare de talentat ( la fotbal ) ce esti. De cate ori ai facut otita de la ,, urechile,, pe care le-ai luat de la cine a vrut si de la cine n-a vrut? Mai ales de la cei pe care i-ai numit aici(sigur nici nu mai stii).Si vezi cum iti legi sireturile, ca vineri le-ai incurcat de erai mai mult pe jos.
    In rest apa de ploaie.
    Pentru pinguini: va urez succes azi!
    S.

    RăspundețiȘtergere
  31. Am ajuns să cred că footbalul se joacă mai mult pe hârtie şi în minţile oamenilor, decât pe teren... Da! şi nu mint, nu greşesc ce spun..

    RăspundețiȘtergere
  32. - Ce oraş visează să viziteze pelicanii de Crăciun? Cincinnati

    RăspundețiȘtergere
  33. Profesoara: Numeşte-mi trei personalităţi a căror nume începe cu B
    Elevul: Bebe, Balauru, Bese
    Profesoara: Dar tu de Beethoven, Brecht, Brahms n-ai auzit?
    Elevul: Rezervele nu ma intereseaza...

    RăspundețiȘtergere
  34. asa sa-ti ajute dumnezeu paunescule

    RăspundețiȘtergere
  35. In atentia celui vizat.
    Un studiu al specialistilor americani,englezi,chinezi,rusi,tailandezi, etc., a relevat un fapt straniu: zburatoarele di specia "Popicu PAPAGALUS" au ciudatul obicei de a se imbata cu .... apa chioara. Aceasta stare poate fi periculoasa pentru cei care se mai urca la volan, deoarece se pot crede, in transa lor, un Fitipaldi, Senna sau cel putin Titi Aur, ceea ce ii va duce direct in mediul lor natural - sus in copaci. Ar fi pacat ca , din aceasta cauza, protagonistul serialului " sunt talent la mine-n cap" sa ne lipseasca de spectacol. Asa ca ai grija!
    S.



















    '

    RăspundețiȘtergere