sâmbătă, 12 februarie 2011

Tacerea oilor

Se spune ca, undeva, pe o planeta nu prea indepartata, exista de mai bine de douazeci de ani doua turme de oi. Oi de tot felul, cu patru clase sau cu doua doctorate, mai tinere sau mai trecute, cu lana din belsug sau vai de mama lor, aproape ca nici nu mai conteaza. Dat fiind natura lor blajina, au ajuns de-a lungul timpului sa se imprieteneasca, iar dovada amicitiei lor este intrecerea de vineri, care turma ajunge sa pasca mai mult, sa dea mai mult lapte, pentru a se lauda apoi la saivanul lui nea Nicu, pe blog sau aiurea.
Spre binele tuturor, pentru ca oile sunt in general comode si nu prea dornice de munca, exista una sau doua mai "negre', dar acestea sunt blande si mai degraba prietenoase, ceea ce a facut ca multe indeletniciri sa cada in seama lor: aduna grauntele pentru arenda, imprejmuie si desprejmuie tarcurile, se duc dupa provizii.
Problema este insa lupul, lupul puscarias. Aciuit acum cativa ani la stana, pe vremea cand inca nu-i crescusera coltii, disparut pentru o vreme la "mititica", a fost rapid adoptat de una dintre turme, care s-a bucurat nespus ca va avea astfel parte de locuri de pasunat mai bune, cu hrana din belsug. Ce nu stiu insa (sau se prefac a nu sti...) e ca, la fel ca in alte locuri din Univers, naravul din fire n-are lecuire si, daca astazi lupul se repede, cu botul sangerand si ochii injectati de ura la oile din cealalta turma, maine, la fel de bine, le poate veni si lor randul. Si degeaba se amagesc ca sunt destul de multe incat sa nu le fie frica, tot oi raman, asa ca n-ar fi exclus ca la un moment dat sa fie halite, una cate una, sub privirile tampe ale suratelor.

ps: exista inca suficient de multe rumegatoare pudice si fals nevinovate, care isi ridica poalele in cap de indignare cum de pot exista asemenea aprecieri "urate" la adresa lupului puscarias. pentru ele, ca si pentru cele mai putin obisnuite cu gandirea, o simpla intrebare: cum s-ar simti ele la pascut cu unul care la un moment dat le-a ciordit ceasul, si asta nu pentru a afla ora exacta? nu mai spun ca urmatoarea "victima" ar putea fi chiar mecla sau portofelul lor...

Deocamdata, atat.

46 de comentarii:

  1. motane,cu toate ca stau la tara nu sant atat de mioritic ca tine,dar tinand cont ca toata viata mea am trait printre straini,am respectat si sant respectat oriunde si oricand,iti inteleg supararea(foarte mare),dar daca stai bine sa te gandesti totul,absolut totul este FOARTE VECHI,cu ,,,care altadata(si acum in sinea ta)esti de acord,si nu mai te uita in stana si la lupul celalalt,cand stana ta are mai multi lupi decat oi

    RăspundețiȘtergere
  2. in stana lor este un singur lup(oica)si mai multi romulus si remus,pt care nu conteaza ce,cum ,si de la cine papa,pt ei conteaza sa fie satui,hraniti(doar este criza si fiecare se descurca cum si cu cine poate),dar te rog uita-te si in stana ta,sant multi lupi(cu buletin si certificat pt animale de casa)care se musca pana si pe ei,ce pretentii mai ai sa apere stana ta,lupii adevarati musca daca vor cu adevarat,cei ce se cred lupi(falsi)doar se fac ca ,.,latra,.,trage tu concluziile

    RăspundețiȘtergere
  3. iti doresc o seara,un sfarsit de week-end(scuze daca nu am scris corect)o saptamana asa cum ti-o doresti\ bunul meu prieten,noapte buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Corecte, chiar daca dure cele scrise de motan, dar si Gigi are dreptate. Sunt tare curios sa vad ce spun Tavi si cu Paul, ca din partea cealalta de la Gabi si Mitica nu am pretentii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragii mei, după părerea mea lucrurile sunt destul de simple. În primul rând vreau să separ fotbalul şi pasiunea pentru el, de atitudinile şi comportamentele în cadrul colectivităţii noastre. Dacă primele ne unesc indiferent de cine suntem dincolo de teren, celălalte, nu obligatoriu, ne pot diferenţia.
    MeSe, vreau să înţelegi faptul că cele consemnate mai jos nu vor fi un rechizitoriu ci pur şi simplu punctul meu de vedere în problema turmelor de oi şi a lupului, cum a definit-o Răzvan.
    În cronicile mele, care cu siguranţă au un impact cu mult mai mare asupra celor ce le citesc decât dacă le-aş vorbii ore întregi la nea Nicu despre acelaş lucruri, am încercat să creez printre altele o atmosferă de întrecere sportivă vie, cu continuitate şi stări specifice ficărui meci. Mi-am protejat echipierii, foarte rar i-am criticat, chiar şi atunci când la drept vorbind ar fi meritat s-o fac. Am socotit că pentru unitatea şi starea de spirit a echipei această abordare este cea mai bună. Dar sunteţi de acord că niciodată nu mi-a fost indiferent comportamentul unora dintre ei. În decursul timpului au fost cronici în care m-am exprimat fără echivoc în privinţa asta şi atunci când eram vizat direct şi atunci când colegi de echipă sau adversari, ca să zic aşa, aveau probleme în sensul asta.
    Nu vreau să reiau lucrurile trecute. Sunt sigur că cele mai multe dintre acestea s-au rezolvat.
    Răzvane, MeSe a venit la noi nu pentru a vă bate fizic sau să vă timoreze cu injurii. El a venit pentru că este pasionat de fotbal şi s-a întâmplat să joace în echipa noastră. Că joacă bine şi a contribuit atât cât a contribuit la succesele noastre nu este o vină, ci o calitate, de aceea l-am şi inclus în lotul de bază al pelicanilor, l-am lăudat şi l-am admirat nu de puţine ori.
    Referitor la problema de fond, la ce s-a întâmplat vineri bunăoară, MeSe a greşit impardonabil. Să nu poţi să te stăpâneşti când conduci detaşat, să înjuri atât de oribil, sau să fi atât de aproape să loveşti un coleg, chiar dacă îţi este adversar, nu este deloc în regulă. MeSe, indiferent de trecutul tău, eu te socotesc o persoană inteligentă, care poate să separe lucrurile. Vis-a-vis de cele întâmplate cred că tu trebuie în primul rând să decizi ce trebuie făcut în continuare. În orice caz, ce s-a întâmplat vineri îţi dai seama că nu poate să se mai repete.

    RăspundețiȘtergere
  6. unu de la echipa adversa13 feb. 2011, 21:59:00

    1. ceea ce spui cu bunavointa tu Tavi e un sirop pe care mese, chiar daca l-ar citi, s-ar sterge cu el undeva.
    2. stiu si eu, intial de la motanu, dupa aceea confirmat de Gigi, ca mese i-a furat ceasul. e usor sa dai povete cand esti pe margine, dar cum ai fi reactionat daca ti-l fura tie?
    3 nu exista vreunul de la echipa voastra care sa fi avut curajul sa-i spuna ceva lui mese. a mai balmajit ceva Popicu si era sa o incaseze. in rest va convine ca aveti sanse mai mari cu el, iar pe de alta parte va este FRICA
    4 in curand s-ar putea pune problema sa alegeti cu sau fara mese, pentru ca si la voi sunt vreo doi care nu il inghit. probabil cei ramasi o sa jucati intre voi si o sa faceti SLUJ sa prindeti echipa golanului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Băi gulie anonimă,aşa viteaz eşti că nici numele nu ai fost în stare să ţi-l dai. Vorbeşti de mine şi de pelicani ca şi cum noi am fi judecători. Problema principală aparţine grupului vostru şi în afară de Răzvan şi Gigi (care este între ciocan şi nicovală) nici unul nu a fost în stare să behăe ceva. Dacă erai deştept înţelegeai mai multe din comentariul meu. Pot să te fac fraier pentru că eşti anonim şi ieşi basma curată oricum.
    Du-te şi te culcă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru Pelicani: aud ca vineri s-a lasat iar cu injuraturi si era gata sa iasa bataie ( fizica). Acest lucru este trist, mai ales ca nu este prima oara cand se intampla.
    De fapt, mai demult ( 2-3 saptamani), Gigi avertiza cumva intr-un comentariu ca ne-am schimbat mult fata de cei pe care i-a intalnit la inceputuri.
    Pe langa asta, faptul ca 1-2 parteneri pleaca mai devreme, dupa astfel de evenimente, este grav.
    Si aici, Dle. Tavi te contrazic; Motanu are dreptate, ca si ,, gulia anonima,, ( in parte), iar eu cred ca totusi problema e mai mult la voi ( ca si victoriile din ultimul timp). Daca puneti victoria, cu orice pret si cu orice mijloace, inainte de orice, se ajunge la asta. Revin si spun ca, dupa parerea mea , principalele beneficii sunt miscarea in aer liber, intr-un anturaj placut, relaxare, voie buna si caterinca. Ori noi, vorba lui Gigi, suntem din ce in ce mai incrancenati, mai virulenti si necontrolati.
    Despre MS aflu acum lucruri noi, pe care nu le stiam. La o discutie cu el, la rece, mi-a spus ca sare cu gura ca sa-i timoreze pe ceilalti. I-am spus ca, la un moment dat, din astfel de discutii se poate ajunge la altele, dar nu cred ca a luat in seama.
    Personal, singura solutie ar fi ca, renuntand la nu stiu ce orgolii, la fiecare partida sa se faca alegeri, simplificandu-se astfel relatiile, renuntand la statistici si beneficiind numai de prestatia in sine.
    Altfel, vor fi din ce in ce mai multi cei care pleaca sau nu mai vin si atunci fenomenul se va dilua si , intr-un final va disparea.
    Trebuie sa ne gandim serios la problema, pana nu e prea tarziu.
    Eu personal, daca lucrurile continua sa se agraveze, sunt dispus sa renunt. Stiu ca nu sunt eu cel mai important ( fiecare suntem intructva) si vor fi multi care vor spune ca mi-e frica sa nu plec su sacul plin de goluri, dar nu din cauza asta. Pentru mine o zi de vineri plina de injuraturi si chiar si batai este o zi pierduta si nu are rost sa pierd astfel timpul.
    Mai rau este ca am auzit si pe altii care gandesc aproape la fel.
    Deci, stimati amici, vedeti ce masuri luati, ca este pacat!
    P.S. : apreciez stocismul si curajul manifestat de pinguini, care au reusit sa reziste pana la un asemenea scor ( a fost 12-2 pentru Pelicani?).
    Stiu pe altii care la 0-2 pleaca iute si ne lasa cu ochii in soare si plini de respect.
    Lucian - S.

    RăspundețiȘtergere
  9. unu de la echipa adversa14 feb. 2011, 10:48:00

    Tavi,nu te mai enerva si incearca sa raspunzi la punctul 2. dupa aia ma poti face cum iti vine la gura.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sper ca MESE sa inteleaga ceea ce trebuie din ce s-a scris referitor la comportamentul sau de vinerea trecuta si nu numai...,dar mai sunt si altii cu alte hibe;de ex.este unul dintre noi care nu accepta alt punct de vedere decat al sau(n-a fost gol si gata,plec).Daca la 4-1 eu nu eram de acord sa joc la Pinguini,gata,se incheia miscarea(este adevarat ca raportul golurilor marcate si primite a ramas acelasi:4-1 raportat la 12-3)!?!

    RăspundețiȘtergere
  11. 2.R. Nu inteleg de ce s-a asteptat atat timp.

    Lucian, victoria este scopul intrecerii si nu se poate obtine decat prin mijloace sportive. Nu uita ca marile victorii pelicane de anul trecut le-am obtinut fara MeSe. Te rog nu mai insista pe tema victoriilor cu orice mijloace pentru că nu este cazul,se pot da o multime de contraexemple si acum nu asta este problema de fond. Si nici celălalte pe care le reiei. Oricum apreciez la tine faptul ca ti-ai exprimat punctul de vedere. Hai pa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Altul de la echipa cealalta14 feb. 2011, 13:12:00

    Mese clar strica atmosfera.Probabil pt cei de la el din echipa e distractiv pt ca joaca bine si le ridica mult echipa,dar ideea de competitie se bazeaza si pe egalitate.Daca la fotbal nu putem fi toti egali,la caracter ar trebui macar sa fim apropiati.Nu deranjeaza pe nimeni ca a facut atmosfera,dar cand vine si ii injura pe toti (cu atat mai mult pe cei mai invarsta!) chiar si atunci cand sta pe bara,nu stiu cate ar mai fi de spus. Pe de alta parte,din cate am inteles nu il cheama nimeni saptamanal,asa ca solutia ar fi sa nu mai fie bagat in nicio echipa.Solutie care nu e realizabila,evident. Nu mai trebuie incurajat si felicitat atat de coechipieri,pt ca e doar o mizerie de om care da cu piciorul in minge mai bine decat majoritatea de acolo.Si aici ma refer si la felicitarile de la teren si la cele de aici. "pulpele-i dezgolite prin zapada", ca sa citez din memorie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru Tavi: vad ca o aburesti si n-ai nici o solutie ( sau nu vrei). Eu ce am avut de spus am spus si cu asta gata.
    S.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un pelican naiv14 feb. 2011, 15:37:00

    Vreau sa pun cateva intrebari:
    1.Daca vineri bateau pinguinii, mai faceau galagie ?
    2.Daca MS juca la pinguini si se comporta urat cu pelicanii, ce reactie ar fi avut coechipierii lui ?
    3.Oare numai MS strica atmosfera, numai el injura ?
    4. Faptul ca unii pelicani nu mai vin la fotbal o fac din cauza lui MS?
    5.Incrancenarea la care s-a ajuns este opera lui MS ?
    PS.Nu vreau sa-l apar pe MS, apreciaz faptul ca Razvan a luat atitudine, are dreptate sa fie suparat, dar daca se vrea taierea raului de la radacina, atunci trebuie analizate corect cauzele care ne-au adus aici.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru pelicanul ( prea) naiv: chiar doream sa propun vineri testul asta - MS la pinguini si vedem ce urmeaza.
    Oricum esentialul nu s-a inteles, sau va faceti ca ploua, va e mai convenabil asa.
    S.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dle S, se pare ca nu prea te ti de cuvant, continui sa scrii dupa ce afirmai cu tarie ca esti gata. Ce exemplu e asta de stapanire de sine. Eu totusi nu prea glumeam in ce am scris.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pelican naiv, dar nu prost14 feb. 2011, 19:34:00

    Ce trebuie retinut dupa ultima etapa? Ca fara Gabita sunteti varza a la Cluj.Rezultatul e mai mult decat graitor.Bine ar fi ca la viitoarele voastre victorii, caci vor mai fi,sa nu va mai umflati in pene, ci sa-i multumiti vitezistului, asa cum il alinta Tavi.Restul... si cu voi si fara, tot un drac.

    RăspundețiȘtergere
  18. unu de la echipa adversa14 feb. 2011, 19:39:00

    -motane, ai aruncat o piatra si acuma taci
    - Tavi. cu respect, dar tot n-ai raspuns la intrebarea 2. poate vi si cu ceva constructiv
    - Vasea, sa crezi tu ca mese citeste. daca ai timp raspunde si tu la intrebare
    - un pelican naiv: mese e cu atat mai periculos cu cat si la scorul ala necontestat de nimeni sare la bataie. si altii injura dar numai unul este puscarias dovedit. de plecat de pe teren am mai plecat toata echipa noastra din cauza lui si culmea e ca atunci motanu a ramas.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bai am de lucru si voi nu ma lasati. In fond ce vreti de la mine, sa scoateti castanele din foc cu mana mea? E mai usor asa, nu? Voinicilor pinguini, majoritatea anonimi. Ia uite domnule, eiiii... acum mă supăr și nu mai vin vineri.

    RăspundețiȘtergere
  20. 1 pt cel de la echipa adversa,unde ai citit tu bai baiatule ca am confirmat eu furtul ceasului lui mo tanul de catre mese,te rog fi atent la ce afirmi 2pt pelicanul naiv(dar.;.nu prost.;.)pastreaza-ti parerile anonime pt tine si pt cine vrei tu,daca crezi ceea ce spui semneazate,e mult mai frumos,

    RăspundețiȘtergere
  21. Popicule,baga o poezie. Ai material, ce mai astepti? Infiereaza,lauda-te,fa ceva,ai adormit?

    RăspundețiȘtergere
  22. Un lup hamesit s-a dus la o stana de oi,
    La care se aciuiasera niste caini maidanezi, nici macar de soi.
    Lupul flamand, vazand multimea de caini jigariti
    Si-a facut un plan, sa-i scoata din minti
    Si si-a facut aliati chiar printre oi.
    Destept lupul, gandea chiar ca unii dintre voi.
    Oile, desi se spune ca-s cam proaste,
    Dupa cunostintele voastre,
    Au dovedit intelepciune
    Si au trecut la actiune.
    L-au imblanzit pe lup, l-au educat
    Dar din pacate n-au mai apucat
    Sa-l invete cum sa se poarte
    Cu dulaii, pe care-i ura de moarte.
    Intr-una din zile, lupul, dovedind devotament
    Fata de oi, la un simplu antrenament,
    Si-a aratat coltii dulailor,
    Care au inceput sa chelalaie ingrozitor.
    Acum va las pe voi sa socotiti,
    Ca niste oameni scoliti,
    Si sa spuneti cine-i vinovat ?
    Lupul, ca si-a aratat muschii ca un adevarat barbat
    0ile ca l-au adoptat, sau cateii care s-au speriat ?

    RăspundețiȘtergere
  23. In legatura cu pct.2 la care se solicita un raspuns urgent si transant,din pacate,eu nu pot sa-l dau pt.ca nu stiu nimic precis;totusi,mi-amintesc ca acum cativa ani mi-a ajuns pe la urechi ceva despre un ceas(disparut),dar era la nivel de banuiala.Eu propun sa incheiem acest subiect urat(cele scrise de comentatori si de cronicar,sper sa aiba efectul scontat)si sa ne concentram pe miscarea noastra draga din fiecare vineri,adica pe jocul de fotbal(atata cat mai putem sa-l practicam)!?! POPICA da-i inainte cu rimele pt.ca ai talent spre deosebire de fotbal...(nu te supara,o spun cu simpatie).

    RăspundețiȘtergere
  24. unu de la echipa adversa16 feb. 2011, 11:44:00

    Vasea, si tu si Tavi nu raspundeti la intrebare. e treaba lui motanu daca mese i-a furat ceasul sau nu, eu v-am intrebat CUM ATI FI REACTIONAT daca stiati ca vi s-a furat, nu altceva.

    RăspundețiȘtergere
  25. Daca nu mi s-a furat,nu pot sti cum a-si fi reactionat,oricum, nu mai port demult ceas,ca sa glumesc putin...si gata cu acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  26. Maine am service de 2 ani la BDT-Ford pe sos. Virtutii. Pana la plecarea de acolo incerc sa ma duc pe la viitoarea locatie a fenomenului nostru care am inteles ca e prin zona. Poate fac si niste poze sa le postez.

    RăspundețiȘtergere
  27. Vasea,de ce ma confunzi cu Popicu? Ce, numai el poate? Apreciez totusi ca ti-a placut. Sper ca si pinguinii au gustat gluma. Am vrut sa descretesc fruntile, nu sa inflamez atmosfera. Cu respect si consideratie, al vostru......

    RăspundețiȘtergere
  28. ....Esop naivul, sau La Fontaine naivul? Seamana cu o fabula in versuri, pelicanule.

    RăspundețiȘtergere
  29. ...VASEA nu mai poarta ceas pt.ca probabil prin anii '40 i l-au "ciordit" rusii...

    RăspundețiȘtergere
  30. @Dan: Probabil de-aia nu mai poartă nici palton!

    RăspundețiȘtergere
  31. Am revenit, aşa să recuperez pe puncte:

    1) De scoruri cu două cifre nu-mi aduc aminte decât de un 12-8 sau acel celebru 13-13. Altfel, echipa adversă (văd numai echipe adverse pe-aici! :) nu mai stătea pe teren. Nu demult puteam ajunge şi noi la ceva asemănător, dar când am numărat până la 5, un om de bază a trecut la voi (om de bază - unul care ne slăbeşte pe noi şi întăreşte... echipa adversă!

    2) Cu Mese treaba a fost delicată dintotdeauna, poate unii îşi mai amintesc că prin 2004 eu n-am mai venit câteva luni la teren din cauza lui, dar şi din cauza altora care i-au ţinut isonul atunci, printre ei chiar onor cronicarii! Din punct de vedere fotbalistic eu mi-l doresc adversar, mă stimulează, dar nu cu orice preţ. Ba chiar, culmea, în ultimul timp, mai mult decât intrările lui mai tari, mă deranjează că cere fault la orice atingere!
    Totuşi, nu cred că e normal să le impunem pelicanilor să-l renege total, e totuşi omul lor nr 1. Oricum soluţie care să mulţumească pe toată lumea nu există.

    3) Vineri, la nea Nicu, vă iniţiez la concursul de pronosticuri!

    RăspundețiȘtergere
  32. Pt.Pelicanul naiv:continuarea la comentariul tau este cumva"al vostru...Paulica?" Pt.Razvan:Motane,felicitari!Prin cronica ta si comentariile pe care le-a provocat,ai reusit sa estompezi aproape total victoria "chinuita" a pelicanilor(12-3);manipularea este aproape perfecta prin abaterea atentiei...

    RăspundețiȘtergere
  33. Pardon, Tavi e responsabilul cu sanctificările! :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Vasea,n-ai ghicit.Paulica e un pelican domn.M-ai incearca.Dar la urma urmei,ce conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  35. Pinguinilor,mai vorbiti si despre fotbal,daca va pricepeti,ca barfa e mare!Nu uitati ca si voi aveti un puscarias in echipa care are acelasi comportament ca cel al lui MeSe sau chiar mai rau,de taximetrist si va este frica sa-i spuneti ceva!Scoateti cartile pe masa!

    RăspundețiȘtergere
  36. Un pensionar înseamnă oare unul care şi-a agăţat ghetele în cui?!

    Am uitat să precizez mai sus că pentru mine n-are relevanţă că un om a făcut puşcărie, dacă a făcut înseamnă că deja şi-a primit pedeapsa, nu?
    "Pensionarul" aruncă însă o fumigenă... (Apropo, dacă noi n-avem curaj să zicem nimic, e de admirat curajul tău :))
    Gigi, căci la el se referă, strict pe teren n-a avut incidente care să depăşească intensitatea obişnuită decât cu două persoane, cu acelaşi Mese şi cu Popică. Cu Mese n-are rost să mai despic firul, iar în ce-l priveşte pe Popică, asta este calitatea lui "de a se face plăcut"! Şi eu mi-am pierdut cumpătul cu el, dar mai ştiu vreo doi chiar de la pelicani din echipă.
    În rest, despre ce vorbim?

    Şi, ca să vorbim şi despre fotbal, mâine vremea englezească ar trebui să-l avantajeze tot pe Mese, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  37. pensionare,sa numesti puscarias pe tine,pe copiii tai, pe rasa ta,pe tarfa de mata, pe curva de nevastata,pe prostituata de fita,pe tine de poponar,atat in direct cat si in reluare.cu toate ca am vrut prin comentarile mele mai mult sau mai putin placute,pt unii sau pt altii,sa dau de inteles(pt anonimi,pt unul din echipa asta sau ailalta,mai nou pt pensionari,pt care vin cu cea mai mare placere vineri de vineri si in direct si in reluare,ca sa am grija sa iasa pe caz de boala la pensie,)

    RăspundețiȘtergere
  38. scuze,pensionare,nevasta-ta,prostituata-ta,va stiu pe toti anonimii,pe toti anti-motanul sau cum va mai ascunde-ti voi LaSiLoR,eu tot incerc sa terminam cu toate prostiile care se fac in fiecare vineri,pe teren,la carciuma,si pe blog,au venit cativa care se cred ceea ce nu sant,comenteaza ceea ce nu pot,va rugam frumos lasati-ne sa ne distram,merge-ti si jucati acolo unde ati jucat pana acum

    RăspundețiȘtergere
  39. iar asa ca fapt divers,m-am facut ca nu vad multe,m-am facut ca nu inteleg multe(apropouri)dar incepand de prima data cand voi veni la fotbal(sau la carciuma ,dupa caz)voi fi cu adevarat asa cum sant eu,nu mai tin cont de varsta,de prietenie,de valoare intelectuala sau sportiva,voi fi un adevarat(ce nu am fost si nu imi doresc)PUSCARIAS,si pe teren si in afara lui,pacat nu am vrut decat sa fim o gasca(intre ghilimele)de prieteni

    RăspundețiȘtergere
  40. si asta ca fapt divers,pt cei anonimi sub orice forma,daca aveti sange cum pare iesi-ti fratilor in fata ca nu va face nimeni nimic,

    RăspundețiȘtergere
  41. sant obosit,vin de la inmormantarea unui bun prieten,dupa ce am fost si sant necajit de asta am intrat de placere pe acest blog crezand ca ma linistesc,dar imi pare rau,am sa fac tot posibilul sa vin vineri(nu stiu care,si oricum nu asta)sa fiu cu adevarat G i G i,(si poate aduc si cateva pensii)

    RăspundețiȘtergere
  42. pelican destoinic17 feb. 2011, 23:46:00

    asa sa fie. poate ne vedem maine.

    RăspundețiȘtergere
  43. @Gigi;prietene,NU TE AMBALA! Nu merita...Pt.mine si destui din "vechea garda" tu esti un baiat de toata isprava,pe teren si in afara lui. Observ ca a (re)aparut obiceiul,de la Nenea Iancu Caragiale,pt.unii musterii ai blogului sa se semneze ANONIMI;daca s-ar pastra in zona "caterincilor" sau apropourilor haioase,ar mai merge...Dar cand vin cu GOLANII,INVECTIVE si JIGNIRI vis-a-vis de unii dintre noi,nu mai merge!!!Asa ca GIGI,capul sus,spatele drept si privirea inainte,prietene;nu mor caii cand vor cainii,pe ANONIMII de 2 bani da-i in..." beep,beep".Si mai remarc o chestie ciudata: ac.blog,o idee frumoasa si in pas cu vremurile,usor,usor,ii face pe unii din combatantii de ziua 5-a incrancenati si artagosi,existand pericolul ca vinerea pe teren sa vina gata "montati" de pe blog plus oboseala saptamanala...Astfel ideea de relaxare amicala,cum bine zicea Lucica(sa traiesti...Somnorila!),sau de copilarie chiar si la..."KM nostri",se duce dracului.Asadar "sfatul specialistului": ATENTIE! PS.1: despre mese si apucaturile lui,"mult zgomot pt.nimic";simplu,daca nu poate fi ignorat poate fi exclus din grup.PS.2:Wenger e mult mai antrenor decat Guardiola,miercuri i-a dat o lectie de clasa,cum a vazut jocul in rep.2-a si ce schimbari a facut.(sa fie clar,sant fan BARCA).Pe Barca de azi,ca si pe marele AJAX (Cruijff,Neskeens,Krol,Surbieer...)"antrenat"atunci de Pisti Kovaci,le putea antrena si...Mama Mare,la ce scule de jucatori au si au avut(Ajax).

    RăspundețiȘtergere
  44. Quat erat demonstrandum !Cineva sa-i traduca si lui Gica, sa nu creada ca l-am injurat.

    RăspundețiȘtergere
  45. Gigi nu te lasa tarat in mizerie. Nu trebuie sa te impiedici de toate mustele, ca nu mai poti trai cum vrei. Unii dintre noi suntem de partea ta ( si chiar si a lui MS , pana la un moment dat, dar toate au o limita care trebuie pastrata). Vad ca discutiile au degenerat si este clar ca ori nu s-a inteles nimic ori se doreste sa ne complacem in aceasta situatie, pentru ca pentru unii e bine si asa.
    Succes pentru pinguini astazi si tineti steagul sus orice s-ar intampla.
    Lucia - S.

    RăspundețiȘtergere