sâmbătă, 5 februarie 2011

Daca Sile nu e, nimic nu e

Aceasta este axioma care i-a infundat, a cata oara, pe pelicanii ciumpalaci, plecati la batalie fara liderul lor spiritual, capatul de linie al tuturor combinatiilor pinguine, indiferent de echipa la care presteaza. In lipsa magnificului si inca euforizati in urma parelnicelor lor izbande, gugustiucii au fost carne de tun in fata falangelor campionilor, care i-au tavalit fara de mila.
Insusi inceputul le-a fost neprielnic cocoseilor, care n-au putut mobiliza decat sase pasaroi zgribuliti, fata de cei sapte pinguini prezenti, iar miorlaiala lor a ramas fara rezultat, in asteptarea unor intariri ipotetice. Aici au avut un dram de noroc, chiar intarziatul Tudor fiind cel ce a mai atenuat rusinea, inscriind pentru 1-5, scorul final, in momentul in care mare parte din invingatori erau deja cu gandul mai mult la bautura.
Scorul nu mira pe nimeni. Popicu inca se crede poiet in devenire, uitand (vorba lui Dan Cocoru) ca ianuarie, luna Eminescu, deja a trecut, si pana sa se dezmeticeasca, a fost servit cu doua portii de proza satirica. Animal Paulica, somnoros de altfel, a fost mituit pe fata cu o portie de piftie si nu s-a mai omorat cu firea, urmand ca la meciurile viitoare tranzactiile sa se perfecteze in bomboane si prajituri. Virgil este inca pus in fata dilemei existentiale: palinca sau pelin pe post de combustibil. Sortulet s-a menajat, intrucat era invitat sa tina o prelegere la cenaclul literar Arici Pogonici, micutul Lucica s-a ingrasat in mod excesiv si nu mai poate alerga iar Mese, prezent mult mai mult cu vorba decat cu fapta, a reusit doar un gol superb, cu capul. Din pacate, in propria-i poarta...
De partea invingatorilor, Somnorila si Motanu au jucat mai mult septic, ultimul impungand balonul de maximum cinci ori, din care minimum trei cu directia-n balarii. Stelica si Gabi (ultimul, mobilizat prin plansete de fiul nerecunoscator Mitica si nepotul ratacitor Gabita) s-au distrat cu atacul pelican. Gigel si-a purtat cu gratie pe teren cele 117 kile (sa stiti c-a mai slabit...), capitanul a mai miscat cate ceva, s-a inscris si la gol, din pacate nu insa si la cinzeaca. Ultimul sosit (si primul servit...), vitezistu' mic a reusit, in fine, sa-si arate valoarea pe zapada, aceasta poate si datorita faptului ca a trecut de la bere si vin la ceai iar in ultima vreme reuseste sa ajunga acasa chiar in ziua in care a plecat. Sa vedem cat il tine!

24 de comentarii:

  1. Si motanu trage din punga, s-a luat dupa Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  2. pelican destoinic5 feb. 2011, 21:48:00

    Furaciune pe fata. Mitica si Gabita au fost sigur dopati!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, Motanu nu va rivaliza niciodată cu Tavi. Păi la scorul ăsta şi la ce joc s-a etalat vineri, ăla nu i-ar fi scos pe ai lui din epitete gen solari sau parasolari! Ce învăţături mai desprindem noi din această cronică? Doar că Tudor şi Mese au înscris, fiecare unde au putut, iar Mitică "s-a înscris la gol". De-aia e bine să fii acoperit pe banca de rezerve, inclusiv pentru postul de cronicar! ;)
    Ca să mai scad un rând din cinstea pe care cică trebuie să i-o fac, o să descriu eu cel mai frumos gol al meciului, reuşit de Mitică, fără să fie prea vinovat de asta. Slalom uriaş printre pelicani, pasă cu călcâiul la Gică, din prima o aeriană în faţa porţii, unde Mitică reia cu latul, din voleu, exact ca la tenis de picior: în fileu! Noroc că la noi porţile sunt cât fileul, deci gol! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @gabita: unii sunt vesnic nerecunoscatori. te-am facut vedeta, te-am laudat ca ajungi devreme (a nu se citi la ore mici...) acasa si tu, in loc sa mai dai un rand, te sclifosesti.
    daca citeai mai atent ultima postare, poate retineai sentimentul de jena care apare la 5-0 sau 0-5. ce-i drept, acum a fost 5-1...

    RăspundețiȘtergere
  5. Motane,nici nu stii ce usurat ma simt ca nu ti-au placut poeziile mele.Daca ti-ar fi placut,as fi zis eu ca sunt proaste. Asa insa, abia acum le pretuiesc mai mult.Acum fa, te rog, un efort de gandire, daca nu cer prea mult si spune-mi,te poti folosi de propria experienta, manelistii asculta muzica culta?

    RăspundețiȘtergere
  6. cum se face ca mereu nimeresc anonimii si mai nou popicii(ma refer aici la motanul si mai nou la gabita) gabita vezi ca aeriana poate fi inteleasa (ma refer ca si tine la pase)in multe feluri,pt noi toti explica de fapt ce ai vrut sa spui cu adevarat cu ...aeriana...?!?

    RăspundețiȘtergere
  7. pt pelicanul destoinic, pt mitica am curaj sa bag mana in foc ...ca ai dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  8. motane am crezut ca virgil este prietenul tau,., ca o astfel dedilema il chinui? mai bine raspunde tu in locul lui

    RăspundețiȘtergere
  9. scuze, am uitat sa las spatiul intre cuvinte,ca sigur o sa ma taxezi pt asta...profesore...

    RăspundețiȘtergere
  10. @popi: nu te mai simti usurat, pentru ca mi-au placut poeziile, au continut, logica si unele pasaje sunt chiar savuroase.
    nu stiu insa cum e cu trasu' din punga ti-am furat-o eu si tavi?
    @gigel: se pare ca virgil si-a rezolvat singur dilema, trecand pe bere. mi-e teama insa ca a mai mosmondit ceva pe sub masa, plus ce-a mai luat la pachet.

    RăspundețiȘtergere
  11. Gigi, cum ce poate să însemne pasă aeriană?! Una care n-a fost la firul "ierbii"!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru Pelicani : ,, Un fleac! V-am ciuruit!,,
    ,, Ce macel!,,.
    Vedeti ca aveti de plata servicii de salubrizare a locului asazisei prestatii de vineri. A venit patronul si a adus o firma care a adunat tone de fulgi de pelican ( el spunea ca sunt de papagal, dar nu cunoaste speciile).
    Cu stima si ingaduinta ( este ca sunt arogant, vorba lui MS?).
    S.
    S

    RăspundețiȘtergere
  13. nicule sti ca astia aduc bautura straina la noi?

    RăspundețiȘtergere
  14. Tavi, ce faci vedeta, dormi ca Vasea? De ce nu le raspunzi la soarecii astia?

    RăspundețiȘtergere
  15. Din cronica lui Razvan imi place doar titlul!Despre celelalte aspecte,discut cu el personal.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dle S fulgii găsiţi erau de porumb cu multivitamine şi fier. Ştim asta de la patronul bazei care după ce a cules fulgii a mai găsit după topirea zăpezii şi nişte grămezi albe, care nu se lichefiau. Aşa că de teama să nu se altereze solul pe care vrea să pună noul gazon, a dus la analiză probe recoltate din moviliţele respective. Rezultatul: produsul scanat este mătreaţă de pinguin-cauza apariţiei, stresul şi consumul în exces de întăritoare şi energizante. Concluziile le poţi trage şi singur, noi nu facem proces de intenţie, dar parcă lucrurile astea ar explica pe undeva evoluţia voastră şi desigur rezultatul.
    Sile: ai rămas acelaşi fin marcator, şi pe teren şi în comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  17. pelican destoinic7 feb. 2011, 20:28:00

    daca pleaca Gabita, mai bine nu va prezentati. tata-mare Gabi nu vine sigur.

    RăspundețiȘtergere
  18. Gică, dacă bate Mitică săptămâna asta, nici nu mai avem loc în echipă...

    RăspundețiȘtergere
  19. @gigel&gabita: voi doi aveti locul asigurat in echipa la nea Nicu, cu Paul capitan

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca prestatia fotbalistica propriu-zisa este intr`un usor declin,tinand seama de conditiile actuale de joc,de varsta unora dintre noi,de greutatea si gabaritul altora,de posibilitatile tot mai limitate de exprimare ale multor participanti la fenomenul de vinerea,etc.-in schimb-activitatea adiacenta,anume-scrisul pe blog,infloreste tot mai mult;astfel,penultimile doua cronici insotite de comentariile de rigoare au stabilit doua noi recorduri:cronica lui Tavi"Samba pe zapada" este cea mai consistenta in comentarii,unele mai lungi chiar decat cronica(mai ales cele ale nou aparutului Somnorila),iar cronica lui Razvan"Sortulet cu parul cret"a batut recordul la numarul de comentarii-43-cele mai multe de pana acum(surprinzator,Gigi este tot mai vizbil,mai mult decat pe teren).APUD...

    RăspundețiȘtergere
  21. Citind comentariile constat ca sunt unele persoane care scriu mult si cu folos,altii mult si prost si mai este o categorie, a celor care nu apar, sau daca o fac, o fac cu sfiala, desi sunt convins ca ar avea ce spune.Ce bine ar fi daca mistocarii i-ar lasa si pe cei sfiosi sa -si spuna parerea.N-am facut nominalizari pentru ca nu e cazul.Sunt asa vizibile.

    RăspundețiȘtergere
  22. sfiosule, uimeste-ne!

    RăspundețiȘtergere
  23. Aici pot scrie şi oameni de aiurea, nimeni nu-i poate împiedica, deci cu atât mai puţin pe cei care sunt echipieri la fotbalul de ziua 5. Da' ce vină avem noi dacă Mese e timid?! Sau dacă Mitică vrea să rămână filosof?

    RăspundețiȘtergere