luni, 25 octombrie 2010

N-ai noroc pe teren . . . ai în schimb în dragoste


Ca să răspundem numeroaselor solicitări din partea cititorilor, dar mai ales al admiratoarelor poasionate de hot-line, corespondentul nostru Pelican Radu Tănase ne-a pus la dispoziţie şi un flash-instantaneu cu lotul de pelicani grupat într-o zonă special amenajată a bazei sportive de la Snagov. Toţi este frumoşi, delicaţi şi bine făcuţi. Aveţi de unde alege (doar pentru week-end, în rest cantonament şi antrenamente).
Aşadar vineri 22.10.2010. La ora meciului, pe o vreme splendidă pentru această dată s-au aliniat următoarele formaţii :
-pelicanii- Paul, Silviu,Virgil,Şorţuleţ,Eugen,Popicu, MilitoV şi TVRTudor,
-pinguinii- Sorin,Bebe,Stelică,Gaby,Răzvan,Gabiţă,Gigi şi Mitică .
Ambiţii mari de ambele părţi, meciul începând cu faze rapide de la o poartă la alta, cu ratări mai mari sau mai mici de o parte şi de alta. Se vedea clar că echipele veniseră cu lecţiile învăţate. După circa 20min. vine şi primul gol. Vitezistul Găbiţă primeşte mingea lateral dreapta, depăşeşte un adversar, încearcă acelaşi lucru cu Şorţuleţ, dar pasează undeva în centrul apărării pelicane la Gigi, care semiluftează şi balonul o ia complet razna, învârtindu-se se loveşte de un smoc de iarbă şi, copăcel intră în poartă. Pelicanii se avântă în atac, combină frumos, domină jocul. TVR-Tudor trage echipa după el, Eugen munceşte dar în vaşnicul lui stereotip fotbalistic cară mingea prea mult blocând sau limitând atacul la faze fără final . Păcat, este un jucător extraordinar dar îşi izolează talentul în egocentrismul lui în loc să-l pună la dispoziţia şi în interesul echipei. Pe acest fond al superiorităţii evidente a pelicanilor vine golul doi al pinguinilor, c-aşa-i legea aia nescrisă, când unii joacă şi nu fructifică ceilalţi marchează.Şi încă cum. O fază banală, câteva pase de miuţă fără partener şi pinguinilor le iese un corner. Se execută , mingea ajunge în pădurea de picioare din faţa porţii şi aşa, neîndrumată de nimeni, se loveşte de călcâiul unui pelican, apoi de vârful unui fir de iarbă şi intră iar în poartă. Poftim maniere fir-ar să fie. Unii joacă şi alţii nici habar nu au cum înscriu. 2-0. Orgoliul pelicanilor se dezlănţuie, nu trece decât un minut şi la un atac fulminant pinguinul Sorin,în poartă fiind, loveşte mingea cu mâna umărului stâng. Penalty. Execută precis Eugen şi gol(aici a trebuit să dea drumul la balon pentru că îl obliga regulamentul). 2-1. Pelicanii sunt şi mai înverşunaţi, îi comprimă ca la îmbutelierea gazului de aragaz pe disperaţii pinguini. Golul pluteşte în aer. Dar să vezi tată lucrul dracului. El vine la firul ierbii, adică tot în poarta pelicanilor. Nu se ştie precis cum mingea ajunge la Găbiţă, aproape de mijlocul terenului şi... atins parcă de unda energetică violetă a lui Aliodor M. pinguinul accelerează, încrucişează piciorele lui şi ale apărătorilor (vreo 3) şi îl excută scurt pe bietul Şorţuleţ cu o minge plasată jos la colţul lung. Un gol adevărat. 3-1. Deşi descumpăniţi pelicanii o iau de la început şi îşi revin rapid. Virgil intră în poartă, Silviu urcă în atac, Şorţuleţ rămîne lângă Balaur în apărare . Echipă mare asta a pelicanilor, după trei goluri luate neverosimil să poţi să ai forţa de a continua să joci la fel de bine, nu este aşa de uşor. În cele din urmă Tudor, Eugen, MilitoV şi Popicu îi zăpăcesc de fundaşii pinguini şi, evident al 5-lea înscrie frumos cu o lovitură scurtă a la karate-kid, adică Silviu. Scor 3-2. Şi ca totul să fie dea-ndoaselea până la capăt, orologiul sună şi TVR-Tudor trebuie să plece pe postul naţional. "Meciul se sparge" şi aşa divizionara C - FC Pinguinii srl - continuă şi acum să se laude că a câştigat. Să te apuce râsu-plânsu nu alta.
PS. Cocorule ai văzut şi tu de ce sunt în stare divizionarii C. Te-au sacrificat numai şi numai să nu piardă bruma de agoniseală pe care o aveau în momentul venirii tale(mentalitate de ligă inferioară). Nu-i nimic, fruntea sus, te aşteptăm vinerea viitoare.

24 de comentarii:

  1. Eu cred că Motanu o să aibă o altă variantă pentru golul doi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bella,bellissima poza cu pelicanii,dar n-am reusit,inca,sa ma identific in fotografie.Reusita si la obiect cronica ta;ce sa-i faci,asa-i in...fotbal!?! In alta ordine de idei,ma flateaza aprecierea ta referitoare la "Armaghedon".

    RăspundețiȘtergere
  3. @Tavi:MULTUMESC!Cum zicea Iorga(Nicolae...),romanii sufera de lipsa de caracter.Valabil si pt.cativa din amicii nostri.PS.Cand am ajuns eu,cca.15 min.de la start,scorul era 0-0,nu era nici o agoniseala...Sant doar dezamagit,nu suparat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe vineri Cocorule .
    @MilitoV:sincer nici eu nu sunt sigur ca m-am localizat în foto. Am încercat şi cu ochelarii de distanta si cu cei de aproape.Cu totii radiem atâta lumina şi splendoare. O să încerc şi cu ochelarii de soare, daca nici cu ăştia atunci plusez pe cei de sudură.

    RăspundețiȘtergere
  5. scumpi nostri pelicani
    ce va dati asa de mari
    nu vedeti ca sunteti tristi
    parc-ati fi niste stelisti
    eu zic sa mai cautati
    alte poze sa-ncercati
    ca de asta n-aveti fata
    ca va cam vedeti in ceata
    si nu v-am recunoscut
    chiar de la bun inceput.
    pana data viitoare
    sa faceti poze mai clare
    pinguini sa va vada
    sa rada o tara-ntreaga
    si poate usor usor
    sa mai dati si voi un gol
    dar cu unul mai putin
    decat sefii pinguini

    RăspundețiȘtergere
  6. protectia animalelor26 oct. 2010, 23:30:00

    vineri trebuie neaparat sa ajung pe agronomie.sunt niste specii pe cale de disparitie pa care trebuie sa le salvez.am auzit ca sunt 3 rase (pelicanus ghinionistus,pinguinus optimistus si motanache bucurache)cred ca mai era si un cocor,dar mai rarutz ca e mai dragutz.incerc sa fac o evaluare la fata locului.

    RăspundețiȘtergere
  7. tavi e baiat bun, dar se intalneste cu fotbalul ca doua linii de tren in gara la Ciulnita. in marinimia mea, o sa-i desenez faza de la golul doi: corner de pe stanga, motanu se plaseaza inteligent in fata fundasilor balauri, cu spatele la poarta si iiindica lui gabita, printr-o miscare de picior unde trebuie sa-i dea mingea. punct gandit, punct lovit, lovitura kum-fu cu calcaiul si gol in poarta ametitului care declarase cu nici secunde in urma ca va ramane virgin. in rest, buna faza cu "mana umarului drept"...
    maine o tirez la tara, dar vineri va bag din nou in portie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Razvane nu uiti numai scorurile dar si afirmatiile. Provocarea lui Sortulet era doar la adresa lui Gigi si s-a tinut de cuvant. Vad ca doresti sa profiti hotomane.Vrei cumva sa te laud in cronica? hai spune.

    RăspundețiȘtergere
  9. stau aicea si citesc
    ca sa nu ma plictisesc
    ce mai sciu unii de noi
    fotbalisti numai de soi
    pelicani sau pingiuni
    si motani dar mai putini
    si mai e si un cocor
    aoleo doamne ca mor
    dar frumos ne mai dribleaza
    nea tavi cand comenteza
    si motanul cel frumos
    mereu este artagos
    pana vinerea ce vine
    eu ma antrenez in rime
    iara cei 2 cronicari
    sa nu mai sara pe cai
    sa scrie frumos de noi
    ca,altfel,comentam noi

    RăspundețiȘtergere
  10. @poetului:motanu&cocoru...am ajuns rime de poezii,ca teiul lui Eminescu!Oricum,haioase incercarile.

    RăspundețiȘtergere
  11. o pasare maiastra28 oct. 2010, 06:43:00

    dupa umila mea parere, norocul in dragoste al multor pelicani este strans legat de mana, ca sa nu zic aripa, lor dreapta...

    RăspundețiȘtergere
  12. @păsărică măiastră, dar de ciocul pelicanilor nu zici nimica?! :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Phuaa, ce meci am avut adineauri!!! Abia am strâns de 5 oameni, deci n-am avut nici măcar o rezervă (Cătălin era pe la Buzău, în drum spre Bucureşti). Am jucat fundaş, că în echipa asta toată lumea pleacă în atac, aşa că am luat rapid 3 goluri, iar pe la jumatea reprizei se făcuse 0-4! Vreo două goluri pe conştiinţa mea, recunosc... Apoi 1-5, dar adversarii încep să ne cam ia la mişto şi se face 3-5 la pauză. Ce s-a întâmplat în repriză e de povestit nepoţilor, deşi aici mă citesc mai degrabă bunicii! :) Am câştigat cu 6-5, am dat şi eu un gol (recuperare în defensivă, pătrundere printre toţi, şut la colţul lung), nu mai ştiu care, ăla de 5-5 sau de 6-5, că eram prea surescitat...
    Asta a fost o cronică în compensaţie, pentru că Motanul s-a făcut ţăran şi n-are internet cafe in comună. Genunchiul a rezistat, dar mă supără în continuare. Ceea ce nu mă va împiedica să ies mîine la iarbă verde...:)

    RăspundețiȘtergere
  14. @tavi: cine uita scorul, nu cumva voi? oricum, pentru multi pelicani ar face minuni un tratament cu viagra combinata cu lecitina, sau cu ceai de papadie, in cazul lui nea vasilica.
    @gabita: sunt mort, azi te las golgeter...

    RăspundețiȘtergere
  15. Razvan@:du-te la ghicitoare, poate te ajuta sa-ti cada fisa, cu scorul.Cand devii pinguin,altfel ar fi nasol, leacul pentru tinere de minte, recomandat de un numeros grup de pelicani, este sa mergi mai des la o pinguina (macar in week-end).

    RăspundețiȘtergere
  16. a batut dinamo, e si nicu mai vioi . acu il pun la curatenie.

    RăspundețiȘtergere
  17. avem o super oferta pentru internet whireles de la vodafone,pentru unii de pe aici care au mai auzit ce e aia.vedeti ca nu aveti voie cu animale inauntru(pinguini pelicani sau motanii)

    RăspundețiȘtergere
  18. un pelican inteligent31 oct. 2010, 20:28:00

    cred ca vom cauta alti parteneri vinerea, cei cu care ne jucam sunt deja prea slabi.

    RăspundețiȘtergere
  19. ar trebui sa il pupati pe sorinel si in fund la cum a jucat vineri.se cunoaste ca are sange in el de pelican.asa ca pliscul mic.sa vedeti vineri ce o sa patiti

    RăspundețiȘtergere
  20. daca are curaj vre-unu sa se ia de fimiu e mort

    RăspundețiȘtergere
  21. Chiar asa,victoria Pelicanilor din ultima vineri a lunii octombrie,nu are niciun ecou?!?

    RăspundețiȘtergere
  22. intamplare intamplatoare1 nov. 2010, 20:24:00

    pei nu prea e meritata si de aia.cred ca nici cronicarul nu se astepta la asa ceva si de aia,nu isi gaseste cuvintele.

    RăspundețiȘtergere
  23. motanu e la tara. sunati l careva sa stie si el ce a facut steaua, ca fimiu plange de ieri seara

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua,
    Eu sunt Doamna DAVILA este în căutare de un împrumut pentru mai mult de 3 luni,
    Am fost de multe ori păcălit pe site-uri de împrumut între special
    dorința este un împrumut între individ în mai multe persoane.
    Dar de fiecare dată când am de fals creditori și
    la final, am obține nimic pe contul meu. Dar din fericire sunt
    căzut pe o doamnă de numele LIZEZE foarte simplu și am ajuta
    mi găsesc împrumut de 70.000 de euro pe care le-am primit pe contul meu de 48 de ore
    după, fără prea multe protocoale.
    Deci voi care sunt în nevoie ca mine, puteți scrie la el și
    sa-i explici situatia ta poate ajuta e-mail lui:
    lysemarie3@gmail.com

    RăspundețiȘtergere