miercuri, 20 octombrie 2010

Cronică de culise


Priviţi cu atenţie fotografia de mai sus. Este rarisimă. A fost surprinsă cu "camera ascunsă" vineri 15.10.10 în jurul orei 14,00 la reunirea lotului de pinguini. Se întâlneau înaintea meciului la o şedinţă tactică secretă, departe de ochii lumii şi ai presei. Meciul era foate important şi trebuia făcut ceva pentru vindecarea orgoliului rănit după ce o parte din presă reuşise să le demonstreze săptămâna trecută un lucru ştiut şi de un pici de clasa IV-a anume că fotbalul se aseamănă uneori cu tenisul (vă amintiţi). Situaţia nu trebuia depistată, motiv pentru care s-au izolat pe o minusculă insulă plutitoare cu specific arctic, fabricată artificial pe lacul Herăstrău, foarte aproape de prima palmă de pământ a Muzeului Satului. Folosind metode specifice corespondentul nostru special Pelican Radu Tănase a surprins instantaneul de mai sus. Se poate observă foarte clar în stânga imaginii momentul în care işi lua avânt şi pleca spre Băneasa pinguinul Găbiţă care primise ordin să aducă neapărat pe MihaiTenismanul. De ce? Gândeau ei că astfel vor reuşii să rezolve mai uşor şi mai profitabil problema apropierii celor două sporturi în meciul care urma. De asemenea PRT a apelat şi la mijloace specifice (rachie d-aia bună de la nea Nicu şi tanti Geta care dezleagă orice limbă) şi a aflat de la baciul care păzea faleza muzeului că locul secret de întălnire al pinguinilor precum şi mijloacele tehnice necesare realizării blocului de gheaţă fuseseră alese de un celebru bioterapeut naturist (avea şi diplomă de inginer frigotehnist) din Tibet pe nume Guiţ-Miao-Ping. Insula artificială era destinată în fapt desfăşurării şedinţelor psihofortificante, cu caracter ambulatoriu, atât de necesare în momentele de excitare sau cădere a fondul psihic din dotarea unor pinguini . De ce este rarisimă fotografia? Pentru că după folosire, insula , care formează şi un cadru natural apropiat celui de baştină al pinguinilor, este dată la topit şi astfel orice urmă dispare. Diabolic savantul ăsta.
Apoi, după ce a trecut pe la Pavilionul H unde a făcut ceva cumpărături , PRT s-a grăbit să ajungă în Agronomie. Aici meciul era pe sfârşite. Văzând el un spectator cam plictisit se apropie, după care îl întrebă ce părere are despre cele întâmplate până atunci pe terenul de joc. Omul s-a scărpinat la ceafă şi zise cam aşa : ”Dle n-am prea văzut mare lucru. Nici nu ştiu cine joacă , dar aştia din stânga (arată către pelicani-n.r.) deşi au jucat mai bine până acum, sunt conduşi, iar ăştelalţi (arată în dreapta) de când au dat gol parcă sunt exaltaţi, vociferează, se lăudă între ei gen - bravo motane - Mitică v-a salvat – unul chiar începuse să facă versuri aproape cântate, cred că pentru a-l lăuda tot pe motan, n-a prea apucat să termine pentru că la o centrare beşica l-a lovit în frunte – zău aşa, n-am înţeles nimic, d-aia o să şi plec, nu mai trec pe aici, am pierdut timpul ”. PRT i-a spus ceva despre cei din teren dându-i şi un bilet cu adresa blogului şă-şi exprime direct părerea, dacă doreşte binenţeles. Omul plecă.
Rămas singur PRT avea o singură nedumerire. De ce MihaiT juca la pelicani? Mai târziu a aflat că dl. profesor de sport (la propriu), cu fair-playul în sânge , a cerut să joace la pelicani ( din lotul pelicanilor lipsea dubleta de aur-citiţi Eugen+Popicu). Ţinând totuşi la pinguinii lui şi cunoscându-le situaţia de dinainte de meci, le-a sugerat noilor lui parteneri să se lase bătuţi. Aceştia l-au ascultat şi si-au adus aminte că totuşi pelicanii este prieteni cu pinguinii . Asta a fost tot.

PS-S-au jucat două meciuri. Firesc, în ambele au câştigat simpaticii pinguini (2-0 şi 3-1).

22 de comentarii:

  1. oare cati bani as face daca l-as transfera pe tavi de la pelicani la pinguni?cred ca o gramada,dar de la pelicani nu de la pinguini.daca ar juca fotbal cum cronicareste ar ajunge un 10 la nationala

    RăspundețiȘtergere
  2. Tavi, văd că te-ai dat şi tu pe sefeuri, precum cronicarul de la publicaţia concurentă. Calci pe urmele unuia cu nume predestinat, Dumitru Pelican, care pe vremuri comenta meciuri, iar acum doar comentează...

    RăspundețiȘtergere
  3. nene sortulet, fazanii necuvantatori(pardon, pelicanii...) nu te merita. vino la noi, nici nu trebuie sa joci, promit ca-ti fac cu mana mea abonament la Arici Pogonici si-ti iau si un set de lopatele si galetuse noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am aflat,pe "surse",ca la sedinta de pregatire a pinguinilor de pe misterioasa insula din Herestrau a participat si "celebrul" Aliodor Manolea(cel care a contribuit la castigarea alegerilor de catre Z);curat ocultism,coane Fanica!?! Pinguinii astia sunt in stare de orice,Mister Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Impresarului - Merita incercat transferul. Ca sa fie un succes deplin ar trebui negociata și reorientarea cronicii. În caz de succes vreau și eu 10%. E un tip pragmatic impresarul ăsta, are farmecul lui. Dacă nu sunt indiscret, cum vă numiti?
    @Gabita-Peste vreme toti ajungem comentatori, dupa care ...comentati numai de bine.
    @Razvan-asta e oferta? Ia notite de la impresar.
    @ARV-Serios? Și Alidor? Inseamna ca este foarte posibil sa pierdem si vineri. Cred ca PRT o sa aiba si saptamina viitoare subiectul asta pe agenda lui de servici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Al doilea impresar21 oct. 2010, 15:49:00

    Gata,am dat lovitura!Hagi,la Galata;daca,in primul meci bate,in deplasare,pe marea rivala,Fener,totul va fi OK,iar de nu,va fi KO.

    RăspundețiȘtergere
  7. bine, maresc oferta. il luam si pe vasea la noi si ne dati un set de echipament.
    ps: sa va fie rusine, n-am gasit nici un amator de pariuri la meciul stelei.

    RăspundețiȘtergere
  8. @brazvan:motane,ma bag eu la pariu(era sa zic "puriu",cu gandul la cativa din amicii nostri):iau pe UTRECHT la 2 goluri dif.Eu pun o sticla de vin productie '98.Te bagi?Pe diseara,ciao!@tavi:misto cronica,progresezi ma maestre...

    RăspundețiȘtergere
  9. inteleg ca nu prea le aveti cu fotbalu' dar macar astia de pe in"sula" sant macar fotogenici.Pe cand o poza si cu aialalti?

    RăspundețiȘtergere
  10. Radio Erevan intreaba21 oct. 2010, 19:01:00

    Doriti o poza cu ailalti tot pe o in"sula"?

    RăspundețiȘtergere
  11. al treilea impresar21 oct. 2010, 19:07:00

    Va rog eu sa nu mai faceti misto de d-l Tavi. E printre putinii pelicani care stiu sa citeasca si poate singurul care stie sa si scrie. Rusine cui i-a spus Scufita Rosie!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragul nostru pelican(tavi)
    Care e si cronicar
    Am vazut ca esti gelos
    Pe motanul meu frumos(razvan),
    Asa ca eu m-am gandit
    Ca sa te fac fericit
    Si din rime implinit.
    Sa iti scriu 2-3 rime
    Ca vineri sa-ti mearga bine
    Si cum sa visezi la noapte
    Sa dai goluri ca la carte
    Si apoi in aparare
    Sa fi tot tu cel mai tare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pelican Radu Tanase21 oct. 2010, 22:18:00

    De la o zi la alta mai talentat poetul asta. Cred că Şefu o sa-l cheme la caseria redacţiei şi-l propune pentru rubrica debuturi literare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Moamă, ce meci am avut aseară, la debutul în cupa presei! Am jucat cu un om în minus în prima repriză, scoar 1-3. La pauză ne-a sosit un om, şi am cîştigat repriza cu 3-2, după ce am avut 3-0! Pentru că totuşi n-am avut nici măcar o rezervă, am căzut fizic pe final. Ceea ce se va întâmpla inevitabil şi astăzi, dar când deja scorul va fi liniştitor... ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce tăcere profundă în zi de meci. Să fie liniştea dinaintea furtunului? Sau sunteţi toţi în lacrimi după mesajul lui "Popi" de la cronica lu' Motanu?!

    RăspundețiȘtergere
  16. @EVERYBODY: pe la pranz m-a sunat animalu' Paulica, cum ca ar fi postat Popicu niste idei filosofice dupa articolul meu.m-am uitat si imi este evident: popicu nu cunoaste nici macar jumatate din cuvintele folosite, daramite sa le mai si lege in propozitii. sunt prea inteligent ca sa nu fiu SIGUR, in proportie de 90%, cine este autorul, (evident, nu eu!!!), dar va las si voua placerea sa-l descoperiti.

    RăspundețiȘtergere
  17. si noi stim cine a scris,dar promitem sa nu il dam de gol

    RăspundețiȘtergere
  18. domnule pisica,miauuuu,vrei nu vrei eu tot ti-o varrrrrrrrr

    RăspundețiȘtergere
  19. iar i-am spart pe micuti. pe saptamana viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  20. Referitor la metodele de pregatire ale Pinguinilor,ziaristul PRT a intrat in posesia unor extrase din stenograme din care reiese ca antrenorul "invizibil" al acestora le-a transmis in scris doua metode de abordare a meciurilor, dintre care s-o aleaga pe cea mai convenabila lor.Prima varianta:folosirea unei "paradigme"care sa permita o abordare "exahustiva" a fenomenului fotbalistic in mod "comprehensiv"si in care "sinergia faptelor" sa predomine,iar un eventual esec sa fie "edulcorat" sau a doua varianta:pentru a avea cat mai multe "succesuri" va recomand niste "almanahe" in care gasiti "proiecturi" de meciuri garnisite cu expresii care sa intimideze partenerii de joc,gen "prostanacule","mai animalule","tigan(ca)imputit(a)","javra ordinara","gaozarule"etc,ajungand, astfel, sa "editati" f(r)aze intregi; in final,le-a urat:"sa jucati bine", precum "tonomatele"! Pentru a va da seama ce varianta au ales Pinguinii,va rugam,stimati eventuali cititori,sa asistati la cateva meciuri din Agronomie;de fapt,nici cu Pelicanii nu-mi este rusine...,mai ales cu Popicu.

    RăspundețiȘtergere
  21. Tare de tot dezvaluirea Armaghedonului. Cred ca si pelicanilor le-ar prinde bine un studiu de metoda a "paradigmei" in dauna "almanahelor". Popicu a facut progrese dar cateva reminescente tot i-au mai ramas. Ca sa vina de la un coechipier bine intentionat ii dau si un exemplu unde trebuie sa retuseze rapid - modul de adresare mistocaresc, sub nivelul acceptat chiar si intre noi,vis-a-vis de MilitoV.

    RăspundețiȘtergere
  22. abia ce am picat de la tara si maine dimineata plec din nou, asa ca nema cronica, desi am si titlul si juma din continut. am vorbit de vreme buna vineri si sper sa apar si eu. oricum, sunteti cam puturosi.
    ps: cine o fi armaghedon? stie cuvinte de care eu nici n-am auzit...

    RăspundețiȘtergere