marți, 12 octombrie 2010

Pelicanii plangaciosi - o specie pe cale de reaparitie

Pericol de gripa aviara in Agronomie! Blanzii pelicani au fost atacati de un misterios virus sau au suferit o mutatie genetica, ce le afecteaza creierul (cel) mic. Palmipedele (nu va ganditi la prostii...) erau obisnuite pana acum sa se prezinte vinerea la lectia de numarat pana la sase, dupa care, cu plasa (sau gusa...) plina isi vedeau de ale lor. Iata insa ca , dupa primirea a doua-trei goluri, incep sa planga, se agita cu labutele pe sus si incep sa gungureasca cum ca ei nu sunt carne de tun pentru experimente, cer sa le vina alti pasaroi ca intariri, se aseaza cu cozile in poarta, balmajesc de un gol nefericit, dupa care se cer iute afara, cum ca ar fi obositi.
Am cerut in acest caz parerea cunoscutului expert ornitolog Mu-Cin-Ciai, iar opinia domniei-sale a fost categorica: pelicanii sufera de sindromul lipsei acute de talent, singura explicatie pentru faptul ca au primit doua goluri superbe de la Motanu, cunoscut indeobste ca traverseaza mijlocul terenului de doua-trei ori pe luna, niciodata neinsotit. Dizertatia maestrului se bazeaza pe reactiile pelicanilor dupa golurile primite: balauru' Paulica a inceput sa miorlaie ca pisoii si nu s-a linistit decat in brate la nea Nicu, celalalt balaur, Silvica, a incercat sa-si manance sireturile de la tenisi, dar si-a amintit ca n-are mustar, Somnorila Luci l-a acuzat pe Motan ca i-a sparilt talonu' de pensie si de aceea nu s-a putut concentra, portarul Nicu Rapidistu s-a jurat ca daca mai primeste asemenea goluri isi tatueaza pe buric "Steaua Forever", cei doi comici vestiti, Milito T. si Milito V. s-au angajat intr-o disputa pe tema colectiei de sortulete marca Motanu, sustinind fiecare ca este in posesia unor exemplare mai reusite. Nu vrem sa ne amestecam in aceasta problema, dar Milito T. poseda mai multe "accesorii", pe cand ataKKantul se poate lauda cu unele deosebite, cu autograf.
Cat despre pinguini, nimic deosebit: Sorinel Pushtiu face progrese (acum lectureaza Citirea de clasa a IV-a), Bebe s-a specializat in pase de gol, Mitica a reusit sa marcheze de dincolo de linia portii, fratii Pardaf (pardon, Pahar) varza ca de obicei. Daca cel mic a mai miscat cate ceva, Gigel n-a dat semne de viata decat dupa ce a trecut la Oratanii, cand a facut inclusiv faza de aparare, el, care cand joaca la Pinguini intra in propriul careu doar cand il suna telefonul. De fapt, ultimii trei, impreuna cu Virgil au fost sanctionati pentru comportament extrasportiv inadecvat (sper sa le traduca cineva...) si penalizati cu cate o amenda in valoare de doua (DOUA) sticle de vin de colectie. Casieria este deschisa in fiecare vineri, in intervalul orar 18-21.
Pe scurt, doua meciuri intr-o zi, primul 4-0 pentru cei buni, al doilea 2-1 pentru tristi, dupa ce Virgil a facut schimb cu Gigel.
Pinguini: Sorin, Bebe, Razvan, Stelica, Mitica, Gabi, Gigel, Gabita
Pelicani: Nicu R, Paul, Tavi, Vasea, Eugen, Silviu, Virgil, Luci

La inchiderea editiei ne-a parvenit un document de extrema importanta cu privire la mijloacele de selectie si de antrenament ale Pelicanilor. Vom reveni.

12 comentarii:

  1. 18-21?! Da' ce, te-a pedepsit nea Nicu? Sau nu vrei să mai rişti şi tu un "comportament extrasportiv inadecvat" cu vecinu' de vizavi?

    RăspundețiȘtergere
  2. gaia va ia daca nu va potoliti

    RăspundețiȘtergere
  3. Motanul-pinguin iar a dat cu mucii-n vin{din ala de colectie} si s-a facut{din nou} de K.K.-t{stie el de ce s-au daca nu,sa-i traduca cineva}...

    RăspundețiȘtergere
  4. @brazvan:motane,sa inteleg ca ai fost "taticu" lor???!!!Daca a fost asa,ma'ntreb la ce nivel a fost meciul?

    RăspundețiȘtergere
  5. @dan c: unchiule, traiesti?
    @domnu' nea vasilica: ma scuzati, a fost o regretabila eroare de tipar. ca semn al bunavointei mele, accept sa ma cinstiti.

    RăspundețiȘtergere
  6. E adevarat,f. adevarat, Motanelul a avut un joc de mare exceptie vineri. Il felicit caci e posibil sa fie ultima ocazie pe anul asta.La piesese scrise abia acum incep sa-l recunosc. Misto.

    RăspundețiȘtergere
  7. @tavi: multumesc frumos, sper sa vii la teren anul asta, vei avea parte de bucurii si de-o "garderoba" noua, chiar daca nea Vasilica va fi gelos.
    si totusi, nu inteleg ce inseamna "La piesese scrise"?!?

    RăspundețiȘtergere
  8. acu vazui, nea vasile, ce scrisesi matale:"stie el de ce S-AU daca nu, sa-i traduca cineva"
    parerea mea, de neexpert, e ca formularea matale are o virgula in plus sa-u una in minus, s-au sau suprapus ideile in mintea lu' matale. ti-am zis eu sa nu mai faci efort...
    oricum, promit sa-ti fac rost de Gramatica de-a patra, dupa ce termina Mitica cu ea. la cat ai sa ma cinstesti, nici ca mai conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  9. motane, ai dat si tu doua goluri si miauni pe aici. lasa ca va cotirlicim noi duminica.

    RăspundețiȘtergere
  10. Razvane s-a întins tuşul pe ultimile două litere din "piese".Era prea tarziu sa mai dau cu guma, se uscase pe ecran piesa mea scrisa. Băi nu mă deranjează lenjeria nouă,mai ales când este şi de calitate.Sa ştii că mai greu e să vin mâine,în rest vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  11. nea Nicule, excesul de vise erotice dauneaza grav sanatatii. oricum, am pariat deja pe dinamo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Razvane "sa-au"Motane m-ai prins!?! Pentru perspicacitatea ta debordanta te las sa ma cinstesti...

    RăspundețiȘtergere