marți, 5 octombrie 2010

Forta grupului = ambitie+disciplina colectiva

Daca as fi consemnat această cronică imediat după meciul de vineri 01.10.10 cu siguranţă îi dădeam alt titlu. Ceva de genul "3-5 planificate, zero realizate" sau "Nu confundati dorinţa cu putinţa-citat din Mugur Isarascu". Aveam multe motive să o fac. Vă amintiţi comentariile zgomotoase ale unor pinguini cu orgoliul inflamat, postate la articolul precedent, care ameninţau cu o răzbulare la un scor fluviu după lecţia de fotbal încasată la masa de joc cu o etapă înainte. Apoi victoria pe care abia o obţinuserăm noi pelicanii în stil pur italian , 1-0 scurt şi cuprinzător, după un joc aparte. Dar cele câteva zile scurse au scos la suprafaţă o chestie zic eu mai importantă decăt satisfacţia unui bobârnac în ciocul pinguinilor proaspăt bătuţi şi cu acelaşi cioc. . atât de mic. Chestia este cuprinsă chiar în noul titlu.
Aşadar vineri au fost 15-16grade, vânt uşor şi ceva frâturi de nori întunecaţi ce prevesteau un week-end destul de urât. Echipele aliniate le-a prezentat colegul de la redacţia pinguinilor. Trec peste aprecierile generale la adresa pelicanilor apărute în articolul lui şi le pun pe seama supărării şi deranjului enorm din sânul coloniei de pinguini participantă la dezastru.
Nu o să mă lungesc prea mult motiv pentru care afirm din capul locului că lotul pelicanilor, autoselectat cu competenţă şi profesionalism pe criterii psiho-motrice şi talente native, a dat un randament maxim pe fondul unui angajament total subordonat interesului echipei, fără vedetisme, comentarii şi altele asemenea. Şi toate astea pe fondul unei ambiţii care s-a născut tocmai din comentariile ameninţătoare ale drăgălaşilor noştrii parteneri. Ascultaţi colea exemple:
-Sergen-Popicu a luptat peste tot şi nu a scos un cuvinţel pe toată durata meciului, decât "Bravo Tudore, ce gol frumos , seamănă cu ale mele" ,
- Marele Zid Chinezesc din apărare, de netrecut, fără fisură pe toată lungimea lui , S-P, turnul central coordonator Silviu, Balaurul spartan, gladiatorul Eugen (extrem de bun în toate fazele la care a participat inclusiv la marcajul pinguinului Vijelie transformat într-un plăcut şi domol Zefir) , Tavi care făcea şi el eforturi să se integreze jocului formidabil al colegilor şi, binenţeles, ultimul închizător bravul Nicu-Rapidistu(chiar daca Zicu le-a luat meciu),
-MilitoVasea şi nu altfel să fie clar, a jucat , a dat şi a încasat la oase, totul "a la carte" ...şi la final
- TVR-Tudor, responsabilul cu mijlocul şi atacul a făcut un joc de echipă extraordinar fiind şi autorul singurului gol al partidei, preluare, pas rapid uşor dreapla şi şut cu exteriorul direct în vinclu unde pentru prima dată s-a auzit "puff" când trasorul a lovit noua plasă din dotarea porţilor(cred că Gigi este aducătorul lor-bravo lui) .
Asta a fost .... dacă venea Cocorul poate ar mai fi fost speranţe de-un egal, dar aşa...

9 comentarii:

  1. @tavi:ma,Maestre,felicitari pt.victorie(italiana,ca sa citez din clasicii in viata!)de la un Pinguin(cateodata Pelican,mai rar ce-i drept).Ultima fraza dovedeste,pt.popor,desi nu mai era cazul,ca esti un baiat matur cu o viziune lucida a "fenomenului Agronomie",ce mai...un fin CUNOSCATOR.PS:oare cat de greu se patrunde in lotul vostru muncitor si disciplinat?Nu ca mi-ar place munca,dar imi fac cu ochiul victoriile Pelicanilor din ultimul timp.Alt PS:misto cronica!

    RăspundețiȘtergere
  2. @DanC - Dăm deoparte vorbele ala...cum le spune dle ..”la placinte nainte la razboi. . ” si ”daca vrei poti” oricand sa vii la noi. Dubla cetatenie functioneaza de mult foarte bine. Multumesc pentru aprecieri,sunt putin exagerate,dar mi-au facut placere , Pa

    RăspundețiȘtergere
  3. @tavi:misto aia cu pinguinu' "vijelie", aproape la fel de buna cu cea cu "fratii Pahar".ai nimerit-o si cu "balauru' spartan", chit ca n-as mai pomeni de dinamo pe aici, ca dau baietii in icter. de apreciat ca incerci sa-l magulesti pe Popicu, nu stiu insa daca ai succes, baiatu' nu stie tot alfabetu' si nu cred ca a citit.cat despre Milito K.K, raman la parerea mea.
    @cocoru: stimate domn, daca matale vrei sa-ti strici stilu', n-ai decat sa completezi lotul cu care curcile respective (din respect nu le pronunt numele...) se prezinta la campionatul satesc de turca.

    RăspundețiȘtergere
  4. @TAVI:aprecierile nu sant exagerate,pt.ca ma refeream la ce ai scris legat de absenta mea vineri!(modestia e a 2-a mea natura...)Ref.la intentia mea de simti gustul victoriei(de mult uitat pt.mine),in alt "magic team",s-a vrut mai mult o ironie adresata tov.mei PINGUINI.Dar e posibil ca "andrisantul sa fie necunoscut".@brazvan:"stimate domn"suna bine,dar spus de tine suna mai mult a caterinca...

    RăspundețiȘtergere
  5. @brazvan:motane,treci si fa-ti lectiile(pt.vineri),n'o mai fredona la calculator.Si culca-te devreme sa nu mai fi buimac pe teren!

    RăspundețiȘtergere
  6. scara blocului7 oct. 2010, 10:35:00

    brazvan este bolnav -la repriza a 3-a scara blocului a fost violenta si cetateanul turmentat razvan a fost faultat violent (penalti clar) -> rezultatul: o mana paradita la zero.
    propunem, introducerea asigurarilor de betie si consumul mai moderat de vin cu suc?!?

    RăspundețiȘtergere
  7. La biserica, preotul se intalneste cu un tanar enorias:
    - Ce te aduce la biserica, Ioane?
    - Iaca, am venit sa ma spovedesc.
    - Nu-i nevoie, ti-am citit blogul...

    RăspundețiȘtergere
  8. cam ce-as putea face eu pe scara blocului?...

    RăspundețiȘtergere