sâmbătă, 16 octombrie 2010

Uite una, uite doua, vinerea sigur nu ploua

Dezamagiti de ultimele lor prestatii si aflati in pragul depresiei (unii dintre ei chiar trecandu-l...) micutii pelicani au pus la cale ceea ce au crezut a fi o lovitura maiastra. Au reusit, prin mijloace oculte, sa-l contacteze pe fostul pinguin renegat Mihai tenismanu, convingandu-l sa joace la ei. Partea murdara a manevrei consta insa in misiunea sub acoperire incredintata acestuia, si anume efectuarea de manevre bahice asupra lui Gabita inainte de meci, stiuta fiind apetenta celui din urma pentru licori. Din nefericire pentru tristi, planurile lor au esuat, MihaiT fiind anihilat de linia de fundasi pinguina Bebe-Cocoru-Luci, imprumutata de la tineret, cei trei purcelusi jucand si ei cate ceva iar restul pinguinilor ajutandu-i sa obtina un 2-0 confortabil.
Evident, au urmat plansetele de rigoare, iar pinguinii, emotionati, l-au dat pe Gigel la schimb cu Virgil. Jocul a devenit brusc palpitant, chiar tensionat, pana a iesit in evidenta geniul pustiu al Motanului barbier. Daca in primul meci a umblat brambura, tragand dupa pasari (ce sa-i faci, instinctul atavic...), in al doilea a fost mirobolant: l-a tavalit un pic pe Gigel, ca sa stie cine-i jupanu', a avut grija de cei mici (Liviu si RazvanV) imbogatindu-le trusoul cu cate un frumos sortulet, i-a atras pe cei doi balauri pelicani intr-o discutie (despre sex, zic unii...) lasand cale libera lui Gabita sa le infiga prima sageata, a dat o pasa exceptionala din deviere, cu spatele, la faza penaltiului de 2-1 si, ca o incununare a capodoperei sale artistice (aoleu, mi se face rau!) a inscris, superb, din poignetul piciorului drept, golul care i-a rapus definitiv pe pelicani, scor 3-1.
Iata echipele:
Pinguini: Sorin, Luci, Bebe, Cocoru, Razvan, Gabi, Gabita, Mitica, Gigel
Pelicani: Liviu, Paul, Silviu, Tavi, Vasea, Traian(RazvanV), Virgil, MihaiT, Tudor
La sedinta tehnica de dupa meci, comisia de etica si disciplina a propus spre validare urmatoarea hotarare: jucatorii mai tineri se vor adresa de acum inainte celor mai varstnici cu apelativul "domnule". Masura respectiva mai degraba ma dezavantajeaza, insa as fi de acord cu ea, fie si numai in ideea de a-i auzi pe cei trei purcelusi spunandu-mi "Saru-mana, nene motanule".

PS: Pentru a nu ramane dator cu informatiile promise, iata, in premiera, un extras din Manualul Pelicanului fotbalist, sectiunea Abilitati in jocul cu mingea.
"Orice pelican trebuie sa stie sa jongleze cu balonul, fiind capabil sa tina mingea pe picior, dupa cum urmeaza: de 2 ori fundasii, de 3 ori atacantii, de 4 ori mijlocasii, proba fiind eliminatorie".
Din cate stim noi, Popicu a fost pus capitan chiar in urma acestui test de aptitudini, rezultatul sau fiind de 4 jonglerii si jumatate, chiar daca, ulterior, s-a dovedit ca avea balonul legat cu sfoara.

33 de comentarii:

  1. @brazvan:"saru'mana dom'motane",ti-au murit laudatorii ma?PS:n'am inteles,cine sant cei 3 purceusi?nu cumva...

    RăspundețiȘtergere
  2. ...am vrut sa zic "purcelusi",dar m'a derutat motanu,care'i calca pe urme ff.rapid lui mitica,zis si brad pitt,si in autolaudarosenie si in joc(adica muhaiele aman2)...

    RăspundețiȘtergere
  3. Motane, ai obişnuit lumea să torci câteva zile înainte să scrii, aşa că acum ai comentarii doar de la ăia pe care i-ai anunţat telefonic c-ai ouat o mărgică, aşa-i?
    Eu sunt mulţumit că mi-am făcut norma de bare, 2 la număr. Iar faza cu misiunea bahică a fost la derută, doar o bere de hidratare. Poate chiar era indicată o tărie ca anestezie (iar a ieşit rima!), că stângul a fost în pioneze.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu va suparati, imi puteti spune si mie daca dl. Mitica este insurat?

    RăspundețiȘtergere
  5. spectatorul (unicul din greseala) de la meci16 oct. 2010, 21:05:00

    Treceam intr-o zi pe linga terenul din agronomie si am vazut niste amatori care pur si simplu bateau si ei mingea ca,copii de clasa a 5 a.M-am intins un pic pe marginea gazonului si cand m-am uitat m-am atent cei prezenti acolo mai mult vorbeau decat cu mingea.Era sa ma ia si somnul pe margine daca mai stateam mult.Asa ca mi-am vazut de drum,a doua oara nu mai fac greseala asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. unde zboara pelicanii nu or sa ajunga niciodata pisicile(pardon pinguinii):)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. @o doamna: domnul Mitica este insurat. din fericire pentru dvs. mi-as permite sa spun...
    @cocoru: cei trei purcelusi sunt gabita, gigel si mitica. cat despre respectul pe care vi-l port, in curand vor fi alegeri la federatie si veti vedea in ce functie va propun
    @gabita:presupunere gresita, dl. cocoru a citit din proprie initiativa si, oricum, nu scriitorii ar trebui sa se ocupe de promovarea blogului, ci administratorul, dar se pare ca a fugit cu banii
    @spectatorul: somn usor, vise placute...
    @@antimotani.ro: tot respectul, ma bucur ca recunoasteti talentul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu se ştie dacă Mitică e însurat, cert e că nu e divorţat...

    RăspundețiȘtergere
  9. de vineri gata cu vrajeala. la noua jumate se da stingerea.

    RăspundețiȘtergere
  10. @tanti Geta
    Să ne dea nea Nicu afară de la derby-ul lui Dinamo cu Bistriţa?! Poate doar pe Motanu...

    RăspundețiȘtergere
  11. nu va da nicu afara, va dau eu. si pe pirlitu ala.

    RăspundețiȘtergere
  12. RAZBOI TOTAL CU FAMILIA NICU!!! stam si eu de vorba ca tot omu' pe fix si ghici cine ma suna!: "ce v-a facut dinamo, parlitule!". stimata tanti geta, care a urcat pe locul II in Top personaje antipatice. oricum, daca scorul se mentine 2-1 beau si de la paul, si de la gigel, asa ca-mi mai trece supararea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am si eu un prieten care
    Joaca fotbal fratioare
    In atac sau aparare
    Peste tot e cel mai tare
    Chiar daca e sufletist
    Si sustine ca-i stelist
    El este un prieten bun
    Razvan motanu ii spun
    Este cu mine-n echipa
    Pe pelicani sa-i invinga
    Sa le faca viata grea
    Cand bate echipa sa(adica mereu)

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa mai spui tu de rau de familia nicu sa vezi ce suspendare iti ei.(kapetanos in liga europeana o sa fie mic copil pe linga tine).sa vad dupa aia de unde mai bei tu un vin de ala exceptional :d momentam ai doar avertisment,esti la prima abatere :)

    RăspundețiȘtergere
  15. prietenii lui Mitica18 oct. 2010, 09:11:00

    a dat si motanu un gol din intamplare si se crede fotbalist. vad ca acum ii scrie si astia poezii

    RăspundețiȘtergere
  16. Motane,parafrazandu-l pe Zeus{T.B.},s-ar putea spune:ce frumos si bine ma laud...ha,ha,ha,ce-mi plac laudele mele!!! "Poetul",nu esti cumva tot tu sau Gabita,pt.ca in ultima vreme cam umbla dupa "rime"?!?

    RăspundețiȘtergere
  17. Motanel,felicitari pentru recordul de comentarii la o cronica{articol},ai deja 17 si s-ar putea sa mai "curga"{vechiul record era 16,la Gabita; Trecand in alt registru,chiar daca Steluta noastra a pierdut,tu ai mult de baut{din pariuri}; inca o data s-a dovedit cum o echipa mai slaba,poate sa castige un meci,chiar daca a fost "subordonata" total...

    RăspundețiȘtergere
  18. Vasea, eu fac versuri doar în proză. Cu veleităţi de poet în echipa noastră îl bănuiesc pe Bebe...

    RăspundețiȘtergere
  19. @ARV: maistre Arghezi, vezi matale ca pe randul de sus al tastaturii sunt niste paranteze. poate in loc sa scrii cu acolade, reusesti sa le deschizi pe astea...

    RăspundețiȘtergere
  20. Binevoitoare, observasem şi eu asta, dar m-am gândit că este o obişnuinţă pentru Vasea, el când centrează de fapt trasează acolade, capisci?
    De-aia nu scrie Gigi pe blog, că nu găseşte pe tastatură folha seca! :))

    RăspundețiȘtergere
  21. vin cu o rectificare: razboiul meu cu tanti geta&nea nicu nu-l include pe sorin, care e printre protejatii mei. la fel si vasea, chiar daca a facut gramatica la seral, e prietenul meu si, cu o mica exceptie, pe acest blog este tratat cu tot respectul. pe lista cu favoriti era si paulica, dar s-a lins pe bot dupa meciul de ieri. cat despre poezie, bebe mai degraba si-ar fi taiat venele decat sa scrie asa ceva despre mine. banuiala mea se duce tot catre un aparator pinguin...

    ps: gigel a promis ca o sa scrie si el imediat ce termina clasa a IV-a. nu stiu daca e de bine sau de rau...

    RăspundețiȘtergere
  22. am auzit ca vineri dupa-amiaza o sa fie un meci de fotbal la care trebuie neaparat sa ajung pe agronomie in jurul orei 16.Asa ca nu mai fiti pelicani sau pinguini si dati tot ce aveti mai bun din voi,poate poate....As dori daca se poate sa excludeti restul de animale (vad ca aveti si motani pe aici).Cu multa stima

    RăspundețiȘtergere
  23. @tavi: Dorele, probleme, ma?
    ps: ignor comentariile rautacioase...

    RăspundețiȘtergere
  24. @Razvan: N-ai ghicit, mai cauta, tu mi-esti simpatic si cand vrei sa ”zgarii”,știi asta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cand e vinerea cea mare
    Iara este sarbatoare
    Pe iarba-n agronomie
    Este mare veselie
    Dupa-amiza pe la trei
    Vezi fotbal nene cat vrei
    Pelicani si pinguini
    Si motani dar mai putini
    Vin si ei sa se distreze
    Ca sa se mai relaxeze
    Iar pe urma o-iau usor
    Ca sa bea un vinisor
    O bere sau chiar un ceai
    Dupa nivelul de trai.

    RăspundețiȘtergere
  26. traim in epoca vitezei. ma suna cocoru sa-mi spuna ca e 1-0 pentru cluj si pana terminam de vorbit (pret de o tigara...) s-a facut deja de 1-2.
    poete, incep sa te cam ghicesc. nu-i asa ca esti inalt?

    RăspundețiȘtergere
  27. Bayern-CFR:meci ciudat(nu ma refer la autogoluri,marca inregistrata in Agronomie),parca s-a jucat cu vteza a 2-a,Bayern dand senzatia ca poate castiga la pas,orice ar fi facut CFR...Am avut senzatia de "deja vu",Pinguinii(Bayern,ca sa nu fie confuzii)contra Pelicani.@brazvan:maestre,daca traim in epoca vitezii,locul nostru,al celor din Agronomie,nu-i aici!(poate Bebe,Paul,sa faca exceptie...)

    RăspundețiȘtergere
  28. ((( ))); Baietii mei(pot sa va spun asa,tinand cont de varsta mea...),intre aceste multiple paranteze puteti sa marcati cate autogoluri doriti.

    RăspundețiȘtergere
  29. acelasi binevoitor20 oct. 2010, 11:34:00

    @arv: maistre Arghezi, imi permit sa va spun asa ca va vad contemporan cu respectivul, sunteti ca personajul din banc: ati reusit sa deschideti parantezele, dar ati uitat ce sa faceti dupa aceea. pentru saptamana viitoare, aveti tema pentru acasa o pagina de bastonase si una de liniute, nu mai mult, sa nu va extenuati.

    RăspundețiȘtergere
  30. Arghezi-maistrul(de la scularie)20 oct. 2010, 13:22:00

    Binevoitorule motan,intentionat am lasat spatiul mic, ca sa-ti fie greu sa nimeresti "gaura"...

    RăspundețiȘtergere
  31. @vasea: nu stiu de unde deduci ca eu as fi binevoitor(ul), zic insa c-ar fi bine sa-l asculti pe om si sa-ti faci temele. incepe cu liniutele, par a fi mai usoare.
    ps: nu stiam ca ai scularia la baza...

    RăspundețiȘtergere
  32. Prietenia dupa parerea mea este o valoare morala. Ea poate fi considerata o adevarata arma in lupta cu viata, cu destinul. În prietenie se confirma mai ales caracterul. Cum, pentru a fi un bun prieten, trebuie sa fii mai întâi tu însuti om, prietenia e un atestat al nobletei morale, un certificat al calitatii, al virtutii, am putea spune chiar al notiunii de om. Si, ca atare, o confirmare a vocatiei umane, un vis al eternitatii, prietenia e cel mai pretios, mai ‘superb’ dar al vietii. De natura a influenta întreaga noastra viata, astfel, destinul nostru, prietenia ne salveaza, ne înalta în viata ca oameni si – mai mult – floarea minunatei naturi se va extinde, culorile ei stralucitoare vor fi stimulate uimitor de caldura si lumina solara a prieteniei. Incontestabil, cei mai buni prieteni ne aduc fericirea si ne redau valoarea vietii.Este usor sa vorbesti cu el la fel cum este usor sa vorbesti despre el dar e foarte greu sa nu-l apreciezi. Atunci cand mica noastra comunitate s-a infiintat mi-am propus sa traim impreuna fiecare ratare a lui Gica sau fiecare parada a lui Sorin, mi-am propus sa ridic la rang de virtute prietenia, respectul si devotamentul.

    RăspundețiȘtergere
  33. popi=paul tot cu p incepe :p

    RăspundețiȘtergere