duminică, 22 august 2010

O rabufnire ce trebuie consemnata

Cam asa s-ar rezuma cele intamplate vineri. 6 goluri consecutive inscrise de acelasi pinguin dupa ce pelicanii condusesera cu 2-0. Este destul de greu sa treci cu vederea asemenea intorsatura si sa nu evidentiezi pe autor chiar daca au existat niste circumstante mai mult sau mai putin valabile pe care pelicanii le-ar putea invoca. Ma gandesc la faptul ca pelicanii desi au avut un lot bun acesta nu a fost totusi omogen, cu fluctatii mari in calitatea jocului si lipsa unei coeziuni care sa mai poata permite intoarcerea rezultatul sau macar limitarea dezastrului. De asemenea terenul pe care s-a jucat a fost ca un suport pentru o bomba cu explozie intarziata de care pinguinul marcator a profitat din plin el avand multe meciuri pe astfel de suprafete netede si rapide. Faptul ca au condus destul de repede cu 2-0 le-a creat pelicanilor sentimentul ca pot castiga la pas, fara un efort prea mare. Extrem de mare greseala. Relaxarea care s-a insinuat in fiecare pelican nu a mai putut fi surmontata in vreun fel. Dar sa mergem mai departe si sa dam pinguinului marcator ce-i apartine de fapt si de drept. Numele lui este Vitezistul. Vi-l amintiti, cel care inaintea etapei trecute se incalzea la soare. N-ai fi spus ca poate da mai mult de maxim doua goluri intr-un meci, el fiind mai mult abonatul barelor fiind cotat de unii pasionati de statistici la 3, 4 bare pe meci. Noi credem ca el s-a straduit si isi dorea de mai mult timp sa aplice o lovitura individuala de genul celei despre care vorbim. Iacata ca acum i-a reusit. Dar totul i-a reusit. A dat si 3 bare (si-a reconfirmat media) , 3 goluri au fost printre inotatoarele pelicanilor din poarta (ar trebui sa consemnam doar o reusita pentru ca celalalte doua au fost incasate de Sortulet care vorba aia de aici si-a tras si apelativul) , a facut margele cu apararea pelicana depasind in slalom chiar viteza maxima admisa pe autostrada in conditiile in care el circula pe bulevardele noatre din ultima linie a redutei. In fine, inchei pentru ca este tarziu cand consemnez aceste randuri. Nu am amintit de nici un alt combatant, fie dintr-o tabara sau alta (Sortulet a fost pomenit doar ca element decorativ in peisajul partidei), pentru ca meciul a fost in intregime al lui. Daca nu ma insel, dupa terminarea partidei, pelicanii aproape tacuti l-au apreciat pe dl. Vitezist. Felicitari inca odata. Revine el Milito si iarba verde-galbioara dar ... naturala.

6 comentarii:

  1. Tavi, păcat că nu bei, înţelegi ce vreau să spun...
    În ce-l priveşte pe acel coechipier mai puţin dăruit cu talent, inclusiv la scris, nu pot decât să-i repet nemuritoarele cuvinte ale lui Hagi: Să-mi faceţi statuie, bă!

    RăspundețiȘtergere
  2. @tavi&gabita: imi amintiti de cuplul celebru Nea Nicu-Emil Bobu laudatoru', numai ca aia jucau volei. nu-i timpul pierdut si pentru voi sa schimbati sportul. cat despre "tavi, pacat ca nu bei...", poate gasesti pe altii amatori. daca mai si bea, cred ca va si pupati...

    RăspundețiȘtergere
  3. Impacati-va dragii mei antecomentatori, caci va asteapta o etapa grea. Ce Dzeu, nu faceti parte din aceeasi echipa? S-au ma insel? Laudatium-ul face parte dintr-o cronica zic eu obiectiva si nu dintr-o declaratie de dragoste. In alta ordine de idei, daca pelicanii intr-un fel se reculeg, ma intreb de ce tac ceilalti pinguini si nu comenteaza cele intamplate vineri. Ei nu se bucura?, au toate motivele, caci nu se stie cand se vor mai avea asemenea ocazie si o cronica asa de favorabila fie ea si pentru un singur pinguin.
    Tavi

    RăspundețiȘtergere
  4. Tavi,bucura-te!Milito e pe drum si pe 10 sept.va fi in iarba...

    RăspundețiȘtergere
  5. pacat ca cei care scriu pe acest blog nu stiu sa joace si fotbal

    RăspundețiȘtergere
  6. doru_betzenbauer29 nov. 2010, 21:10:00

    Bravo! Sunteti grozavi. Desi kilogramele sunt STIVE, sperante pentru selectii la nationale exista.

    RăspundețiȘtergere