sâmbătă, 21 august 2010

Scrisoare intredeschisa catre o Zana Buna

"Zana mea cea buna, io sunt Gabitza, un copil manierat, delicat si ascultator. Mie-mi place foarte mult la scoala, mai ales clasa a patra, care acum o fac a doua oara, dar nu ma inteleg intotdeauna cu copiii, din care unii e rai si nu vrea sa se joace frumos.
Mese a zis ca ma bate daca nu-i dau de ciunga si bonibon, Traienel, il stii matale, de juca cu Decebal si Burebista, asteapta sa cad in fund si imi ia mingia (e drept ca si eu am baut atunci din damigeana cu visinata din camara, tare buna a fost), Vasilica da gol din stop si io nu pot, Gabi il iubeste mai mult pe nesuferitu' ala de Mitica, de Paulica mi-e asa frica de fac pisulica noaptea pe mine (da' sa stii ca ma spal pe maini...), lu' Motanu i-a intrat in cap ca e fotbalist, Popicu da cu zarele pe la outze si scoate numai duble de acolo, ca a trebuit s-o pacalesc pe bunica c-am pierdut banii de sifoane, Mihaita il pune pe Gigel sa nu dea gol si io mananc bataie. Ce sa fac? Promit ca daca ma ajuti, voi fi si mai cuminte, voi da din bomboanele mele la toti copiii (sper ca nu din cele cu par, nesimtit mic... (n.a.)), nu voi mai ciupi fetitele de fund si peste doi ani sigur ma vei gasi in clasa a cincea. Si vreau sa-ti mai spun, eu nu sunt paracios, da' Vaslica, Motanu si cu Sudoru' fumeaza, iar Mitica umbla dupa mirese si cade in gropi"

Impresionata de suferinta micutului, Zana cea Buna puse mana pe mobil si suna la Lumea Copiilor, departamentul desene animate si alte personaje de basm, iar saptamana ce urma mare parte din dorinta tanarului Goe se indeplini. Mamitza Gabi si Tanti Mitza Mihai i-au dat mingea numai lui , Mamare Vasea nici nu s-a mai prezentat (ce-i drept, juca oricum la echipa adversa, putea sa dea trei-patru goluri si il demoraliza pe copil, asa mai bine a ramas sa puna muraturi)Unchiul Tom Bebe a venit special de peste mari si tari ca sa aiba grija de nepot, Setila Gigi si-a parcat (a)gabaritul la umbra, astfel ca gloria sa se rasfranga doar asupra lui Bulica. Spanu' Mese a cazut rapus de o rana in picior, Tom Degetel Lucica a adormit si el repede, Omul Negru Popicu s-a pastrat pentru prelungiri, Fat Frumos din lacrima Eugen a facut si el un cadou sau doua, taman in gura portii. Nu se stie cat de mult l-au ajutat Pinocchio si Motanu' Incaltat, gurile rele spun ca mai degraba nu, dar nici Gabitza nu s-a lasat mai prejos. I-a taiat sase capete balaurului Paulica, dintre care trei printre picioare, lasandu-i doar unul, pentru excursia in Bulgaria, un cap (singurul pe care l-a gasit...) balaurului mic Andrei si i-a completat garderoba lui Sortulet cu doua piese crosetate, de colectie.
Seara tarziu, dupa o zi plina de peripetii, cel mic a adormit fericit, cu un degetel in gura. C-o fi fost mijlociul sau degetul cel mare, deja conteaza mai putin...

Pinguini: Bebe, Gabi, Razvan, Mihai tenismanu', Mitica, Gigi, Gabita
Pelicani: Paul, Tavi, Andrei, Popicu, Mese, Eugen, Lucica.

na c-am uitat scorul...

4 comentarii:

  1. Cred că mai bine rămâneai la stilul de numărător de cornere, că literatura asta de sertar te face să pierzi şirul la goluri, pardon, "capete de balaur". Iţi ies cam multe la socoteală, iar posteri(ori)tatea te va judeca aspru.
    În concluzie, îl aştept pe Tavi, cronicarul alternativ.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai că ţi-a reamintit Dinamo scorul, la Tg. Mureş!

    RăspundețiȘtergere
  3. sa vedeti ce zana buna sunt eu daca nu va potoliti cu tablele

    RăspundețiȘtergere
  4. ca sa vedeti nerecunostinta pe unii... caut prin vechile mele compuneri de clasa a treia, prin cartile de povesti ale nepoata-mii, il umplu pe om de ditirambi si el nu vrea sa ma cinsteasca.
    @tanti Geta: stiati ce parere exceptionala am despre dumneavoastra, dar chiar sa fiti dvs. zana cea buna?

    RăspundețiȘtergere