duminică, 8 august 2010

4-2, poarta-n casa. Cu bataie...

Ce se mai bucurau micutii in urma cu o saptamana... Fiecare crescuse cu cel putin 10 centimetri, isi aminteau, brusc, cuvinte noi(!) din limba romana, erau exuberanti si veseli ca niste cintezoi. Urmarea a fost insa trista. Vasea s-a vazut deja erou de benzi animate si inca-si mai cauta pixul pentru autografe,in plus a mai facut si greseala de a-l aduce pe juniorul Razvan V, mult mai talentat si mai disciplinat tactic, pe Tavi l-a lovit fiorul liric (sa vedem cat l-o tine...), Animal X e cu gandul mai mult la nea Nicu si la insuratoare (pe de alta parte, daca idolul tau e Mo(r)ti de la Dinamo, mai bine te lasi), Mese a venit cu gandul mai mult la vorbeala (scuze pentru punerea la podea, chiar n-au fost intentii "cremenale"), lipsa lui Traian se vede, cert e ca in zece minute invatasera sa numere pana la 4 fara invatator.
Bunatatea noastra proverbiala i-a ajutat sa repete, in oglinda, scorul de vinerea trecuta, iar culmea coincidentei este ca Tavi (adversarul meu traditional) m-a copiat si a inscris golul inchiderii. Cu dreptul, evident, piciorul stang fiind la el doar o completare fericita a arcadei deschise in scopul culegerii de sortulete...
Un merit are si Mitica, mai mult in alcatuirea echipelor, ceea ce i-a si adus PATRU cotizatii in fondul "Mitica50", de aceasta data filantropii dorind sa ramana anonimi. In schimb, celalalt kopitan, Popicu, si-a aratat lipsa de forma (din nastere, de fapt...) si la sporturile de masa, de unde a plecat nudist. As avea insa curajul, daca soacra-mea este disponibila, sa joc table cu oricine, daca baiatu' de mai sus da cu zaru' si distinsa doamna le muta...

ps: Inteleg ca unul dintre fostii protagonisti, Claudiu, se afla printre cititori. De aceea, ii ofer, ca remember, caseta ultimului sau meci, datat 19 august 2005 si incheiat cu victoria primilor, 4-1.
Pinguinii: Paul, Razvan, Mitica, Luci, Virgil, Moise, Gigi
Pelicanii: Tavi, Claudiu, Nicu, Vasea, Dan Berbecaru, Gelu, Popicu.
Cum mai sunt doar cateva zile pana sa se implineasca 5 ani de la retragere (multa sanatate!), ne-ar onora sa-l avem printre noi, fie si "la saraci", iar daca are cumva placerea sa ne cinsteasca, voi incerca sa-i obtin un discount.

14 comentarii:

  1. discont nu am, daca vreti va dau coniac.

    RăspundețiȘtergere
  2. nicule, sa le iei zarele la astia, ca m-au nebunit cu tablele

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare veselie printre Pinguini,dar n-am vazut dansul pinguinului dupa marcarea unui gol;poate data viitoare...In alta ordine de idei era cat p-aci sa pariez pe Popicu ca salveaza onoarea Pelicanilor la jocul de table,dar am aflat ca a fost jale mare;ma felicit ca n-am pariat pe un "cal mort"

    RăspundețiȘtergere
  4. Mitica a furat ca de obicei si asa a castigat.
    Pentru asta a fost pedepsit de nevasta si soacra cand a ajuns manga acasa.(mare betivan)

    RăspundețiȘtergere
  5. Două cronici la același meci, bine că ați nimerit scorul. Văd că Tavi scrie și după aia nu mai apare prin zonă, parcă ar fi de la gsp!
    N-am înțeles ce vroia Popicu la postul anterior. Te poate ține zarul un timp, dar când comiți constant greșeli sfârșești prin a cotiza!

    RăspundețiȘtergere
  6. am zis eu bine la un moment dat ca tavi si cu vasea sunt ca domnii aceia in varsta din Muppets. deosebirea e ca aia mai fac si poante, pe cand ai nostri doar se gratuleaza intre ei. auzi: Milito!!! poate Matuzalem... gabita stie...
    cat despre popicu, sa-si rezerve audienta la soacra-mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. @PAUL:n-am reusit (din cauze extrasportive,bineinteles) sa ajung Vinerei la teren sa contribui si eu la victoria Pinguinilor (oare asta sa fie motivul pt. care au castigat???),si n-am aflat ce a facut dinamo la SPLIT,poti sa-mi zici tu? Daca nu stii intreaba-l pe Nea Nicu,am inteles ca-i de-al tau...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mister Razvan,daca faci aluzie la varsta mea {pe care,de altfel,ar trebui s-o respecti},cred ca ai vrut sa te referi la legendarul MATUSALEM {care a trait doar 120 de ani}si nu la fotbalistul MATUZALEM care a jucat si la Sahtior...;dar ce stii tu si Gabita si noi nu stim?

    RăspundețiȘtergere
  9. @vasea: de aia imi place mie de tine, ca, macar din cand in cand, ai sclipiri. faptul ca am scris cu Z cred ca iti spune ceva. cat despre respect, il ai pe tot, de aia si accept sa ma cinstesti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Băi combatanţilor, în ciuda previziunilor, să ştiţi că nu scăpaţi de mine săptămâna asta. M-am întors în downtown şi deja sunt trecut pe foaia oficială. La bere nu cred să vă onorez, poate doar una, "la varice"!

    RăspundețiȘtergere
  11. @gabila: mai bine nu vii, decat sa ratezi bauta.

    RăspundețiȘtergere
  12. e cam cald. nu cred ca vin maine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ultima oră: am aranjat cu Mihai Tenismanul să bem înainte! Aţi pus-o...

    RăspundețiȘtergere
  14. varu' lui Mitica13 aug. 2010, 14:48:00

    iar vine ala mic manga

    RăspundețiȘtergere