sâmbătă, 24 iulie 2010

"Rocada" nebunului. Negrul muta si castiga

Intai de toate, constat cu placere ca ne-am mai maturizat. Pana nu demult, odata cu primele picaturi de ploaie, trebuia sa activez pe post de telefonista, in ideea de a convinge delicatele "domnisoare" (se stiu ele...) ca apa, in cantitati moderate, nu dauneaza sanatatii si nici desuurilor de milaneza, roz sau galbena, din dotare. Iata insa ca vineri suavele fapturi au reusit sa ne onoreze cu prezenta, chiar daca unele dintre ele au fost mai degraba animate de perspectiva unei reprize "de prelungiri" mai consistente, decat de dorul de a da in minge. Iata bravii combatanti:
Pinguinii: Stelica, Razvan, Paul-guvern, Mitica, Eugen, Gabi, Gigi, Gabita
Pelicanii: Paul, Mihai-sudoru, Tavi, Vasea, Tudor, Catalin II, Virgil, Lucica (messi)
Scorul: 3-2, pentru cei mai buni!?, adica primii, dupa ce Lucica marcase de doua ori pe contraatac. Copilu' asta are un picior bun, de indata ce imi dau seama care este, cred ca ma voi ocupa un pic de el. Apoi Eugen, in nota lui obisnuita (tot timpul traiesc cu senzatia ca pot avea surprize daca il intreb cum il cheama...) trimite o lesinatura de minge spre poarta inamica, sudoru' (bun, de altfel) scapa sticla pe jos, Paulica vrea sa-l ajute si se face de 1-2. Iar cum un gol urat poate fi cheia unei victorii frumoase, Gabita il executa pe Tavi pe contraatac, Paul-guvern inscrie dupa o faza lucrata de Eugen, Catalin se accidenteaza si mustaria s-a inchis. Recunosc, am jucat prost, am insa marele merit de a fi ghicit mutarea castigatoare: Mitica in poarta la 0-2, iar de atunci jocul s-a intors.
Problema cea mare a zilei a constituit-o insa gasirea unei bodegi corespunzatoare, intrucat, momentan, accesul "la saraci" este impiedicat. Multumim pe aceasta cale lui Nicu-rapidistu, care ne-a recomandat o terasa de lux cu bere la 2 lei, de asemenea si lui Stelica, donator in contul "Mitica50" si ii reamintim lui Paul ca i se apropie randul sa cotizeze si domnia sa la acest fond. De asemeni, imi multumesc si mie, pentru vigilenta avuta atunci cand fostul capitan era gata sa accidenteze o masina. Multa sanatate si retragere cat mai placuta!

ps: dupa meci s-a mai jucat o miuta, am uitat insa scorul...

5 comentarii:

  1. Să fi uitat scorul la "miuţă" fiindcă ai pierdut? Eu mi-l amintesc, Mitică a pierdut cu 4-1, dar nu mai ştiu cu cine ai combătut tu...

    RăspundețiȘtergere
  2. ia auzi nicule, unde beau astia. daca nu mai vine pe la noi?

    RăspundețiȘtergere
  3. lasa, geto, ii da nea nicu un coniac lui mitica si sa vezi cum vine inapoi

    RăspundețiȘtergere
  4. domnilor, fotbalul dvs. ma intereseaza mai putin spre deloc, as fi curios insa unde ati gasit bere la 2 lei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Băi nene, cred că era apă cu gust de bere, da' bine că era rece!

    RăspundețiȘtergere