duminică, 4 iulie 2010

(I) don't cry for you, Argentina!

s-a intamplat dupa cum mi-am dorit: lui nea maradona nu-i ramane decat sa-si ia pretiosul trofeu (capacul de toaleta de care este intr-atat de atasat) si sa-si exerseze pe altundeva repertoriul cu glume pentru tractoristi si coafeze. "prietenu'" dunga il asteapta. iar peste ani si ani, cand (si daca) va termina de citit alfabetul, ajutat de un IQ din doua cifre, dintre care prima mai mica decat 7, poate va reusi sa pronunte corect si numele lui sweinsteiger, cel ce l-a trimis la culcare.
dar poate nu este vina lui, ci a turmei de rataciti practicanti de kung-fu pe care i-a trimis la lupta uitand sa le spuna ca au treaba si cu mingea. heintze, mascherano si quasimodo de m.city trebuiau sa-si ia viteza pe baza de caronas rosu inca de la pauza, iar mini rodrigues, de michelis si baiatu' de pe dreapta (un nefericit...), impreuna cu "brazilianul" melo sunt genul de jucatori care dau probe si sunt refuzati la victoria branesti, pentru a fi apoi transferati, cu mare pompa, la dinamo. printre deziluzii, di maria, al carui facies decervelat arata, din nou, talentul la cumparaturi al celor de la real madrid. ca si la vanzari se pricep, avem dovezile snejder si robben, carora le-au dat viteza pentru a-i putea urmari in finala ligii, din fata televizorului, bineinteles. despre messi, numai de bine: departe de a fi extraterestru, galactic sau mai stiu ce, a incercat sa-si faca treaba, a avut si ghinion, insa, poate cel mai important, a dat dovada de demnitate.
de partea cealalta, recunosc ca sunt anti-bayern si, mai ales, anti-van haal si, initial, cand l-am vazut pe kurany lasat acasa, le-am dat sanse mici teutonilor. iata insa ca rezervistii lui bayern, klose si podolski, ultimul retrimis deja la origini, castiga si fac si spectacol. indiscutabil, a fost meciul "prietenului" lui maradona si al lui friedrich, insa tot ansamblul s-a miscat de la bine in sus, poate cu exceptia lui ozil, mort de prin minutul 60. as spune ca neuer nu-i neaparat cel mai bun portar, dar pare a avea plasament si, daca va fi protejat, exista sanse de urcat in finala.

despre spania si semifinale, mai incolo. oricum, sper ca barbatia celor ce s-au imbogatit din pariuri sa-i faca consecventi in opinii.

7 comentarii:

  1. De pronunţat se pronunţă greu, dar de scris şi mai greu: Schweinsteiger! Pe urmă, Van Gaal... Despre Di Maria am zis şi eu cam acelaşi lucru.

    RăspundețiȘtergere
  2. @gabita: prima observatie corecta. culmea, initial l-am scris ok, mi s-a parut insa prea incarcat si am fost puturos.
    cat despre van haal, e ruda cu mini rodrigues, sau rodriguez, cum l-o chema pe ta-su...

    RăspundețiȘtergere
  3. lesinatii astia se dau fotbalisti si nici macar nu fac consumatie. unii e mai cuminti, dar motanu si mitica au numai fite.

    RăspundețiȘtergere
  4. păi motanu (aka răzvan) bea numai din pariuri, iar mitică din donaţii, că e sinistrat!

    RăspundețiȘtergere
  5. problemele mele cu nea nicu le voi trata in particular, ca intre barbati. am insa mandat de la mitica, fara ochelari la el, sa-i dau un raspuns. citez din memorie:"sa-i spui lui domnu' nea nicu ca mitica isi ia de fiecare data 50 de coniac, plus ce mai primeste". asa sa-l ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Avand in vedere pagubele materiale imense produse de inundatiile din ultima perioada propun infintarea fondului de sptijin " mitica 50".

    RăspundețiȘtergere
  7. Vrem şi noi de la Paul "Caracatiţa" un pronostic pentru mâine: plouă sau iar bate Mitică?

    RăspundețiȘtergere