miercuri, 7 iulie 2010

De la Real Madrid la real sordid. Nu si inapoi.

Ce poti sa faci atunci cand nevasta cea noua, sa-i zicem pitzi, dupa numele de alint, iti da interdictie la behait in propria-ti stana, cand soacra cea veche de la liga nu-ti mai raspunde nici macar la injuraturi, si simti cum plictiseala ti se scurge-n creierul mic, poate singurul din dotare...
Dai de-o tabla de unu' singur, da' te oftici ca te prinzi trisand, il suni pe oli si inchizi (ti-ai amintit ca nu mai ai minute), finu' e si el plecat un pic in austria, cu copos nu mai ai conversatie, ca ala cere bani si cand respira. Oftezi si te gandesti (zici tu...) ca puteai fi aproape fericit, doar verisorii iti promisesera, daca esti cuminte si treci clasa, un meci de binefacere cu echipa lui nea Mou. Cuminte n-ai fost, de clasa a patra esti indragostit de mic, da' aia aproape ca veneau. Asta daca nu avea un ghertoi ceva de zis, si, fir-ar sa fie, a si spus. Te enervezi, dar instantaneu iti trece. Ai si tu cu cine te baga in seama. Deschizi fereastra televizorului si, poc, arunci scurt, din poignet, doua flegme.
Una nimereste chelia lui nea adi, a doua cade pe reverul costumului ala nou, de o suta de euroi. Deja esti mai vioi.
Dar cine e nea adi? Fost fluierici de larga respiratie internationala, zic unii (altii isi amintesc ca-si facuse buletin de bacau, la un meci in ghencea, 1-5 cu echipa lui seche, alta hahalera, asta ca sa te citez...), actual latifundiar la propriu si la figurat si posesor de limba ascutita.
Ai noroc. Zicea ca doarme, da' bine ca l-ai gasit acasa si cu cuvintele la el, ai cu cine face schimb de valize, mame, ocupatii, parfumuri, ochelari, averi, afaceri, folcloriste... Uau!!! Simti ca traiesti din nou...

In timpul asta, televiziunea saracilor de duh cu sediul pe Pache isi numara pe sest argintii soiosi, varsati de amaratii pe care n-a catadicsit sa-i plimbe spre africa 2010...

ps: telegrafic, despre CM. la acest nivel, cred ca valoarea unei echipe este data de modul cum joaca atunci cand este condusa. germania a avut caracter si ghinion cu sarbii, spaniolii par sa aiba ritmul lor din care ies greu, olanda a avut bafta porcului (pe nume melo) cu brazilia. de altfel, brazilia, ca si argentina, la modul cum s-au prezentat, s-ar bate la europa league, intr-un campionat cat de cat serios.
al doilea truism: mai mult ca oricand, va conta cine va marca primul. sper sa fie germania, desi asta m-ar putea baga in faliment. culmea, ma decaveaza chiar unul care a refuzat sa bagam amandoi cate 500, pariind pe david villa golgeter.

pps: melo, saracu', are un contracandidat serios la trofeul pentru prostie incurabila: uefa, care i-a facut golul egalarii cadou piticului snejder.

2 comentarii:

  1. Motane, am văzut că bagi reclamă pe la nen-tu Georgescu. Vorbeşte şi cu Tudor pentru un spot la tvr. Eu cred că ai avea succes în locu' lu' bărbuţă ăla care degustă vinuri.

    RăspundețiȘtergere