sâmbătă, 29 aprilie 2023

FARA GABITA...

            ..."retinut"de distinsa lui sotie pentru a aniversa 22 de ani de casnicie,inca de cel putin doua ori pe atat sa traiti si sa sarbatoriti impreuna,va doresc.
            Vineri,28 aprilie 2023,ne-am strans 17 doritori de miscare in Agronomie pe o vreme placuta,circa 15-16 grade,soare bland,vant domol...
           Fratii Ely si Andrei au ales cele doua echipe:

            E1.Nelu-Bronson,Bogdan,Tavi(1 autogol),Tudor,Mihaita(2g),Gabitrei,Ely(3g),Sica(1g).

            E2.Adi-P,Popica,Dan,Razvan-M,Hercule(3g),Andrei,Mitica(2g),Vasea.

            Am inceput la 15,30,intelegerea a fost sa jucam pana la 16,30 pe terenul din stg.spate.Am inceput 8 la 7 in asteptarea lui Tavi care urma sa intre la E2,dar apare Dan de la tenis si intra el.Dupa cateva minute apare si Tavi ca o floare si intra la E1in locul lui Razvan-doctoru care paraseste terenul deoarece picorul accidentat nu a rezistat.
            Meciul este echilibrat,se rateaza la ambele porti,Mihaita castiga o minge in centru dreapta,se duce ca un tavalug si-l invinge cu un sut zdravan si plasat pe excelentul Adi-P aflat in postura de aparator al buturlor,deci 1-0 pentru E1.E2 ataca,Mitica este suparat si bodoganeste ca nu primeste o pasa langa poarta,E1 pierde mingea si oportunistul de Capitan-Mitica egaleaza la unu dintr'o "pozitie clara de ofsaid",el ramanand pe loc langa poarta si mingea ajungand la el,nu l-a iertat pe Bronson.E2 putea sa mai inscrie daca Andrei si Hercule ar mai fi si pasat in dauna jocului numai intre ei...Dincolo,Ely a facut legea si scorul s-a dus pana la 4-2 pt.E1,Ely cu 2g,unul cand Dan a vrut sa degajeze si Ely l-a contrat,mingea ducandu-se in gol si Sica de la distanta cu un lob in poarta goala,de partea cealalta a marcat Hercule.Vine pauza,se schimba portile,de data asta,Bronson fiind cu soarele in fata,Popica intra in poarta,bajbaie o minge si primeste gol de la Mihaita,scorul devenind 5-2 pentru E1. Adi-P joaca in camp,combinatiile incep sa produca si goluri si incet,dar sigur scorul se strange pana la 5-4 cu 2 goluri ale lui Hercule si chiar se egaleaza la 5-5 cu o reluare interesanta a lui Mitica din unghi stg.Bomboana pe coliva o pune bravul Tavi care chiar a jucat bine in aparare,insa de data asta din dorinta de indeparta o minge din propriul careu o deviaza cu capul in vinclul portii,deci 6-5 pentru E2,aproape nesperat la un moment dat...Doctoru de pe margine spune ca s-a facut 16,30,Ely apuca sa egaleze la sase si Motanu,pa si la revedere,hai sa plecam prieteni...
            Asadar,scor final 6-6 ca la table,dupa o disputa frumoasa,fara altercatii...
            Hidratarea si concluziile pe pajiste la soare ca de obicei.
            La buna re-vedere,postati,postati.postati!

19 comentarii:

  1. Daca nu se inghesuie nimeni la comentarii pe marginea meciului de ieri,atunci hai cu un banc!
    Bancul Zilei: Bulă merge la o petrecere Discuţie la o petrecere.- La ce te uiţi aşa de atent, Bulă?- La o pereche care se sărută cu foc.- Mai bine uită-te la nevastă-ta!- Păi asta şi fac!

    RăspundețiȘtergere
  2. Meciul a fost dinamic, cu E 2 pe cai mari în repriza a doua, echipă care a reușit să recupereze terenul pierdut de la 2-5, la 6-5 și sa fie la mâna ei cum se spune, până pe final, putând chiar să se incoroneze cu o victorie.
    Nu știu cum, dar s-a putut remarca liniștea asternută pe terenul de joc de către jucători, excepție făcând doar Mitică, mereu nemulțumit, cum bine a fost prins în conținutul cronicii.
    Părerea mea este că, E 1 s-a prăbușit în cea de-a doua repriză în fața presiunii, prestațiile unor jucători devenind jenante.
    Cert este ca E 2 , a trăit o altă viață în repriza a doua, prin efectuarea rocadei Adi Colonelu' - Popică, simplificându-si astfel jocul de pase și contraatac.
    Scorul final de 6 - 6, "poartă în casă", este rezultatul adorat de mulți combatanți, în mod special de nimeni altul decat Motanu'!
    Doctoru', fără voia lui a devenit spectator, părăsind ringul de dans în favoarea lui Dan Pizzaru '.
    Rămâne un mister dinamica acestor rezultate de egalitate.
    Să-și fi băgat coada Ananke?
    Săptămâna frumoasă vă doresc!
    P.S. - Atenție le consumul excesiv de 3 în 1.
    Adică mici/bere/muștar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Don Colonel,excelent comentariul tau,felicitari!
      La prestatia ta foarte buna in ambele ipostaze,atat in poarta cat si in camp,am uitat sa punctez in cronica pararea penaltiului.

      Ștergere
  3. Egal nesperat și pe undeva poate nemeritat. Eliegras îl făcuse rău de tot la buzunare pe Andrei (Dan Pizzaru nici măcar nu figura în meniu) dar alegerile sunt alegeri. prima repriză am jucat cu trei(!!!) vârfuri, pe care evident nu le putea susține o echipă cu un fundaș și jumătate. după pauză, de rușine probabil, Dostoievski l-a ascultat pe colonel și, deși a luat de la Eliegras (care a făcut buba spre final) un gol de la Piața Coșbuc, după aceea și-a scos echipa. Hercule, magistral as usual, Mitică cu merite la goluri, chit că te toacă nervos tot timpul să-i dai mingea (i-a luat pe toți la rând, începând cu DanP, apoi Andri, apoi Hercule, Dosto sau Vasea). Tavi, aproape nevinovat la gol.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesantă și faza penaltiului, la care probabil cronicarul număra cornere. la 1-0 pentru Eli&co. Mihăiță sare la cap, lovește mingea puternic, Colonelu apără, moment în care un adversar spune: "vezi că te-am lovit". Mihăiță realizeză și el, G3 ia mingea, o pune la var, Eliegras trage tăricel și destul de plasat, șpagat Colonelu și scăpăm.
    Evident, nu chiar toți ați fi recunoscut, din proprie inițiativă, un fault de penalti, aproape nevăzut de ceilalți. eu știu vreo doi care eventual ar fi făcut-o, da mai mulți parcă nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo,as usual,ochiul tau de vultur(plesuv) nu scapa nimic;la penalti tu erai aproape,eu eram departe,langa prietenul meu Bronson si numaram,dar nu cornerele,ci numarul anilor nostri,din ce in ce mai grei...

      Ștergere
    2. Să fiți sănătoși și plini de viață în continuare.
      Felicitările, masa și dansul la poieniță.

      Ștergere
  5. Bancul Zilei: Un angajat tot întârzie la muncă Șeful îl cheamă pe Ionescu la el și îi spune:- Ionescule, am observat că întârzii mereu la muncă în ultima vreme. Există vreo problemă sau motiv pentru asta?- Da, șefule, acum o săptămână mi-ați spus că dacă vreau să citesc ziarul, să o fac acasă...

    RăspundețiȘtergere
  6. Traiasca 1 Mai muncitoresc,la mici si bere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trăiască Motanu și Mitică! Ăla micu îl au la ei, cu berea se descurcă.

      Ștergere
    2. L-ai prins pe IC Frimu? Sau ai fost chiar... primu? :))

      Ștergere
  7. Bancul Zilei: Bulă își întreabă tatăl cum s-a însurat Bulă își întreabă curios tatăl:- Tată, tu te-ai însurat la biserică sau la starea civilă?- La beție, fiule, la beție...

    RăspundețiȘtergere
  8. Bancul Zilei: Șofer oprit în trafic de poliție Poliţistul vrea să-i pună fiola unui şofer.- Nu pot să suflu, am astm.- Atunci hai să-ţi luăm sânge.- Nu pot, sunt hemofilic.- Atunci hai să umbli pe dungă albă.- Nu pot, sunt beat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai adaug și că eram accidentat, astfel că m-am lăsat mai ușor ”reținut”. :) Și aș zice că e mai delicat decât credeam, aveam dureri la orice mișcare mai complexă la urcarea pe munte. Dacă aș fi prudent, vineri aș sta în poartă...

    RăspundețiȘtergere
  10. @icfrimu: ăla micu te salută

    gabiță@: https://video.gsp.ro/video/universitatea-craiova-rateaza-din-penalty-istvan-kovacs-dicteaza-lovitura-de-la-11-metri-in-urma-unei-hent-a-lui-cristea-in-careu-iar-var-ul-nu-intervine-696208.html
    poate aici cădem de acord, fără porumboi, crăciunești sau avrami. eu spun că NU a fost penalti. ba chiar deloc.
    vasea, poți și tu să-ți spui părerea. oricum ești muuuult mai fecesebist ca mine.

    ps: la meciul ăsta am avut 1x, la rapid cu cefere x2, la liverpool x pauză sau final

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am vazut hentul,mana dr.era lipita si Cristea era aproape intors cu spatele,poate sa-l fi atins in mana stg,dar din imagine nu se vede...

      Ștergere
  11. Bancul Zilei: Soția nu are niciun cuvânt de zis în casă Un bărbat iese la bere cu prietenii și spune mândru:- Soția mea nu are niciun cuvânt de spus la mine în casă.Ceilalți se uită sceptici, astfel că bărbatul continuă:- ...de când s-a mutat soacra la noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Piticul de grădină ajunse în tomberon.

    RăspundețiȘtergere