duminică, 23 aprilie 2023

B. D. dolce far niente

 Lui Doctoru, cu alese sentimente


După cum lesne se poate observa, nu prea par să existe legături evidente între titlu și dedicație, de aceea ne vom grăbi să acordăm toată atenția Diver(ti)șilor, Doctoru e băiat bun (cel puțin așa pare) și poa să mai stea o tură.
Așadar, am fost sunați la redacție de mai mulți cetățeni, indignați de modul în care oamenii legii (aplauze!) înțeleg să-și facă datoria, socializând prin boscheți cu diverse personaje de mai slabă calitate, încurajând in acest mod elemente dubioase să comită acțiuni reprobabile. Astfvel, numitul Patraulea Marin, fără ocupație, cu domiciliu flotant în Parcul Cișmigiu, se ocupă cu valorificarea mărfurilor de contrabandă și cu termen de garanție expirat (ca și domnia sa, de altfel) iar numitul Mese Titel, recidivist, cu domiciliu necunoscut, atentează asupra rucsacilor cetățenilor din zonă, introducând în aceștia sticle, evident,  goale de bere și pungi goale de pufuleți. Sperăm ca opinia publică să se facă auzită iar aceste fapte reprobabile.
 Și acu, Doctoru. Ești un băiat deștept, politicos, manierat și cuminte, despre fotbal nu pomenim aici, pentru că nimeni nu-i perfect. De aceea îmi permit să-ți dau un exemplu, din care să reiasă că în general evit să cer celorlalți să se poarte frumos, atunci când eu nu sunt în stare de așa ceva. 9 octombrie 2015, n-au trecut nici opt ani de la un meci antologic în care echipa la care jucam a luat bătaie cu 12-0. Trecând peste lipsa de umor și, în ultimă instanță, de domnie, a învingătorilor (Dostoievski, Bogdan, Tavi-9 goluri, Gaby, Stelică, Bețe) care au dovedit o încrâncenare greu de înțeles ( eu ieri măcar am încercat cel puțin de zece ori să ieșim din apărare pasând cu Bogdan sau Tavi), merită subliniată atitudinea învinșilor: Nelu, Mitică, Paul, Bebe, Mitică și Vasea. Nici prin cap nu ne-a dat să cerem penalti când bătea vântul sau ne intra nisip în ochi, să luăm scorul la mișto (asta intră la categoria golănie) sau să căutăm motiv de râcă. Personal, mi-a fost oareșce rușine să mai merg la bere, dar am făcut-o și a fost ok. Și încă ceva: Tavi e binecrescut și nu pomenește de meciul ăsta, dar, pentru ceea ce au reușit, el și coechipierii, merită să-mi calc pe orgoliu și să-l amintesc de fiecare dată când consider necesar. Dacă înveți ceva de aici, foarte bine, dacă nu, continuă să nu știi cât e scorul, ciupind nu  unul, ci două goluri adversarilor, că doar nu s-a născut omul să le pună acestora  goluri în plus. 

Revenind la meciul de ieri, scor final, 11-7 sau 11-8, după ce s-a trecut și prin 10-1, e liber la comentarii. Echipele încă mi le amintesc, și câte ceva despre marcatori, dar asta poate mai încolo. Contrar a ceea ce susține uneori Găbiță (restul, în afară de Vasea, îi doare deja în trei litere) consider cronicile mai importante prin stil sau prin mesaj, decât prin "minutul și scorul". Și încă ceva: din câte-mi amintesc, măcar dintre cei din vechea gardă, puțini au scăpat nelăudați, cu subiect, predicat și dedicație, atunci când au meritat. Și chiar mi-a făcut plăcere, așa că dați-mi ocazia...

20 de comentarii:

  1. A murit cronicarul de ziua 5... Vinerile nu vor mai fi la fel la Gazetă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bancul Zilei: Discuție între el și ea în noaptea nunții Ea, în noaptea nunţii:- Totuşi, ai un "clopoţel" cam mic!- Nu-i mic, dar nu-i obişnuit să bată în marile catedrale.

    RăspundețiȘtergere
  3. La cati de Gheorghe sint pe aici, Motanu Gheorghe,Mitică și alții,ramai fără minute dacă îi suni pe toți.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca idee generala, nu fur, nu mint, nu trisez... nu sunt snowflake si cer aceleasi lucruri si de la partenerii de activitati recreative. Cand am afirmat ca am renuntat sa numar la 7-0 sau 7-1, nu am mintit, nu am incercat sa ciupesc nimic...chiar nu mai conta ca erau 7,10,28 sau 47. Alegerile, si de data asta au facut diferenta....Sica alegand total aiurea. Gafele monumentale din apărare si jocul pe varful impins, Marinuș - zis Ou golghete, au facut misiunea adversarilor mai usoara ca drumul de la metrou la Hidden. Si apropo, tizule, m-am căptușit cu o intindere si o ruptura partiala la gambă după intrarea aia la care nu am cerut nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Demonteze Botezatu24 apr. 2023, 12:09:00

    Spunea bine cineva că Răzvan e nume de țăran.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Boti: de bună seamă, chiar îmi amintesc că pe boierul de la mine din sat îl chema Marin.
      @Doctoru: sorry, n-am vrut să te căptușesc cu așa ceva, probabil am îmbătrânit și mă mișc în reluare, l-am ciugulit și pe Hercule.
      te consider clar în top3 băieți de treabă, de aia ți-am și dat exemplul cu meciul de 0-12, asupra căruia se poate discuta. fă-te bine și ai două pase de gol de la mine.
      ps: e mai ușor să mă achit de promisiune dacă vom fi adversari. Vasilică știe...

      Ștergere
    2. Razvan Penteleiciuc alias Doctoru25 apr. 2023, 16:47:00

      Multumesc frumos. apreciez.

      Ștergere
  6. Felicitari Razvan Banciu-alias M pentru cronica cu stil si mesaj,dar rogu-te,baga si ceva mai prozaic,gen "minutul si scorul"+formatii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca să fie clar cine solicită minutul și scorul... :)

      Ștergere
  7. Bancul Zilei: O femeie încearcă să agațe un bărbat După o perioadă lungă în care doar au vorbit pe Facebook, fără să se vadă, o femeie își ia inima în dinți și îi scrie bărbatului:- Dacă treci pe seară pe la mine, primești ceva dulce.- Nu pot, sunt diabetic.- Văd că ești și prost.

    RăspundețiȘtergere
  8. Avântul Bragadiru(11): Nelu, RăzvanM, Tavi, Bogdan, Mitică, Țolea, Mario, Găbiță
    Spații Verzi Sectoru5(8): Gaby, Mese, Sică, Doctoru, Dostoievski, Hercule, Tudor, Virgil

    Pe de o parte, e păcat să tai elanul celorlalți 15 băieți (bașca Cristi și Doru, spectatori de lux), mare parte din ei știu să citească și să scrie. Asta ca să nu mă gândesc c-ar fi un singur n...u pe plantație...

    RăspundețiȘtergere
  9. Simpatizam cu Rapid dar după ce au făcut duminica și a declarat ca nu a fost niciun rosu, sa le fie rușine

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancul Zilei: Un lider populist se adresează mulțimii Un lider populist, către mulţimea de susținători adunată în piaţa:- Am hotărât ca, de acum încolo, să muncim numai şi numai miercurea!Adunarea, impresionată, aplaudă în delir. Se ridică unul din mulţime, se scarpină, tuşeşte:- În fiecare miercuri ?

    RăspundețiȘtergere
  11. începusem să cred că ne îndreptăm spre oarece normalitate, dar când văd o jigodie fanariotă, mână pe mână cu-n derbedeu băsist , ne iau la un mișto grețos, mă apucă toată scârba.

    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/kyros-vassaras-verdict-razvan-onea-rapid-fcsb-695825.html

    cum să spui tu, nenorocitule, că intrarea la coman e cu intensitate medie, la nivelul solului și galben e suficient? sau că grigore și irobiso vor să joace mingea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că eu nu sunt jigodie fanariotă, cel puțin nu fanariotă :)), dar greu dădeam roșu acolo. E și minutul de luat în calcul, poate în a doua ar fi fost plauzibil.

      Ștergere
    2. Mă refer la Onea dacă nu s-a înțeles. Dacă mi-i aduci în discuție pe Porumboiu și Crăciunescu, îți spun că ăștia sunt fierți pe faptul că a venit un fanariot, cum zici tu, și le-a locul locul pe care ei cred că îl meritau. În schimb, Avram, pe care și tu îl lăudai deunăzi, a zis de atunci că a fost la limită, gen portocaliu.

      Ștergere
    3. https://www.youtube.com/watch?v=UTizWGDc-L4
      https://www.youtube.com/watch?v=UTizWGDc-L4
      -nu îi aduc în discuție pe cei doi, nici pe avram (cumva implicat, tușier pe partea aia era fratele lui) nici măcar pe zotta (vezi linkul 2, min. 16.30) ci golăneala ăluia de-a zis că ATACUL E LA NIVELUL SOLULUI, CU INTENSITATE MEDIE. știi foarte bine că la regulament nu contează minutul. ai primul link cu un roșu deja celebru, la hummeles, pentru o vină de cinci ori mai mică.
      - ordinăria continuă cu faza de roșu la grigore și irobisso.pot judeca și cu mintea mea, iar în afară de pancu (of course...) toți foștii fotbaliști, CARE ȘTIU CE ÎNSEAMNĂ UN ATAC PE GLEZNĂ, au zis că e de roșu. am văzut fazele de zeci de ori, iar grecul vine și-mi spune că ăia au vrut să joace mingea, prin alunecare!!! nu, e cinism abject, s-au dus direct pe picior
      - edjouma merita și el roșu cu voluntari. evident. n-aș jura însă că a faultat premeditat, asta e diferența
      - toate directivele europene pun siguranța jucătorului în prim plan!!! și acu apare grecoteiul și-i spală pe arbitri de toate păcatele.
      -nimeni nu-i perfect, nici măcar avram, care are și el tendința de a-i apăra pe arbitri. deunăziul ăla e destul de vechi, pare un tip ok, dar între timp a venit cu tot felul de perle: golul lui bruno fernandes cu city e valabil, deși rashford a alergat pe lângă minge și era chiar pe punctul de a da în ea, golul petrolului cu voluntariul e valabil, deși TOȚI spun că a fost offside...

      Ștergere
    4. după meci am fost la casierie, cotă 1.82. contează însă mai puțin.

      Ștergere
  12. Președintele de la Al-slo-boz, unde joacă cocalaru:

    ”Am fost înșelat doar de două ori în viața mea. Prima dată a fost când am cerut trei porții de kebab și am primit doar două. A doua oară a fost cu transferul lui Cristiano Ronaldo”, ar fi spus Al-Muammar, potrivit Mundo Deportivo.

    RăspundețiȘtergere