duminică, 9 aprilie 2023

Așteptându-l pe Godot...

 Vineri 7, luna curentă, a fost una din acele zile. Mulți absenți, dar fenomenul de ziua5 produce compensații, așa că se salvează cvorumul cu aparițiile rare ale lui Virgil și Mihai Tenismanu. Fără ei, coboram la miuță. Dar și cu ei am fost la limită, 11 combatanți. Asta fiindcă din nucleul ”dur” lipsește chiar Nelipsitul, vă las plăcerea să-l descoperiți. Cu el am fi fost 12, numărul ideal

 

Alegeri la piatră, Tenismanu cu mine (Găbiță), cu convenția ”cine alege primul joacă în inferioritate tot meciul”. Am ghicit eu, iată ce-a ieșit.

E1: Gabi - Motanu, Virgil, Găbiță, Doctoru
E2: Bronson - Tavi, Mihai T, Mitică, Bogdan, Vasea

 

La o primă evaluare, am zis că trebuie să trag tare ca E1 să nu ia bătaie prea rău. Mă bazam și pe Doctor la travaliu, doar că el este bărbat fumător și nu se pretează... .) S-a sufocat pe parcurs și, propria lui apreciere, n-a mai gândit limpede. De aici unele îmbârligături ciudate, la ultima pasă simplă în fața porții, care erau să ne coste. Dar să nu anticipez. Meciul se deschide conform previziunilor, cu un șut de zile mari de la distanță al lui Mitică, imparabil, ca pe vremuri. Tot de la distanță egalează și Doctorul, cu un șpiț, cât încă era proaspăt. Apoi cred că am condus la un gol, dar am fost întorși, nu mai știu dacă nu cumva am fost conduși chiar la 2 goluri. Mitică s-a confirmat om de combinații pentru Tenismanu, a fost acolo să profite de greșelile noastre, doar că și eu am fost acolo să profit de ale lui (posibil și de una a lui Bogdan)! Astfel, la 16:23, cam după o oră de joc, dar cu 7 minute înainte de expirarea timpului convenit, scorul era egal, iar Motanu propune clasicul ”să plecăm prieteni”. Aș fi semnat cu amândouă mâinile, eram mort, jucasem în 5 și doar eu făcusem ambele faze la E1. Dar aici Tavi de la E2 are o replică de Top 5 campionate, ”vreau să bat”! :)) Astfel că jucăm în continuare și, ca prin minune, reușesc 2 goluri pe contraatac, al doilea la o minge lungă aruncată la ce-o fi spre Doctor, care trece prin fața mingii, încercând sau mimând o piruetă, derutându-l astfel pe Bronson, iar mingea cu efect pică jos, chiar lângă bară! Deși tehnic e golul meu, consider că Doctorul s-a scos cu coregrafia aia de balerin.

Timpul oficial se termină, conducem cu 6-4, dar nu știu de ce continuăm, efectiv nu știu. Aș fi ieșit, nu voiam să joc niciun minut în plus, indiferent de scor, dar mi-a fost jenă să stric eu fengșuiu. Greșeală a fost și că n-am stabilit altă limită de timp, astfel că la 16:37 se întâmplă inevitabilul, E2 înscrie golul de 6-5, iar Motanu pune capăt meciului spre supărarea lui Mihai (vedeți ”cronica” separată). Consider că fiecare are partea lui de dreptate, iar un compromis rezonabil ar fi fost să mai jucăm 3 minute.

 

Goluri. De la E1, Doctorul îl are pe primul și în coproprietate pe ultimul, astfel că eu am 3 jumate, golul rămas fiind un autogol. Cumva mi s-a aplicat și mie teoria cu efortul (+presiunea) care întunecă judecata, căci scăpat de 4 ori singur cu Bronson am dat doar 1 gol curat, altul l-a respins Bronson în Tenismanu și a intrat, celelalte două fiind intervenții ale lui Bronson inclusiv cu bara. La noi poate cheia victoriei de pe final a fost rocada Virgil în poartă - Gabi în apărare, astfel încât am mai ținut puțin de minge pe construcție, chiar când ne ardea buza.
De la E2 Mitică a dat 2-3, Tenismanu  doar 1, în principal fiindcă a încercat poarta prea puțin, preferând să distribuie mingea către coechipieri, ceea ce în principiu era corect, căci în general erau demarcați, fiind în superioritate. Cred că și Tavi a dat doar 1, dacă a dat mai mult i se scade lui Mitică. în schimb, Vasea a rămas pe sec, pentru prima dată de la revenire.

 

Cât despre Godot, îl vom aștepta mereu, chiar și după ce va veni! :)

23 de comentarii:

  1. Stați așa că mi-am amintit o chestie, ”inevitabilul” ar fi putut fi evitat! Pe final am scăpat pe contratac cu Doctorul, 2 contra 1, iar acel 1 nu era Tenismanu. Am jucat și eu politic corect, așa cu o făcuse și Tenismanu la echipa lui, adică am inițiat un ”un-doi”, arătându-mă la primire în fața porții. Să spună Doctorul cum de nu mi-a returnat, dar mai nasol e că din recuperarea aia am luat golul de 5-6. Dacă finalizam atunci, nu mai apăreau problemele din final.

    RăspundețiȘtergere
  2. Să înțeleg că ați așteptat până la final sosirea lui Godot!
    Speranța moare ultima, Gabita!
    Și știi de ce?
    Speranța era fata lui Argentina...

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabita,felicitocuri pentru cronica corecta si la obiect.
    Nelipsitul=Popica pe care il tot asteptam,chiar si cand e prezent...
    Pana la urma,se pare ca scorul a fost 6-5 pentru E1,asa cum a zis Mese(multumim pt.ca ne-a cinstit) si nu 8-7 cum sustineau unii dintre jucatori.
    Eu am ramas pe sec ca urmare a prestatiei slabe,nu m-am simtit "in apele mele".Mi-a tras Motanu un sut de m-a culcat pe sintetic,vorba ceea,fereste-te de prieteni ca de dusmani ma apar singur...
    Mitica a inceput f.bine meciul cu acele goluri reusite,dar eu raman la parerea ca fara acele cadouri facute amicului G.,E2 nu ar fi luat bataie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa e, uitasem de Mese, să nu creadă lumea că el e Godot! :)
      Mese a venit târziu, oricum nu voia să joace motivând că are 120 de kile.

      Ștergere
  4. Bancul Zilei: Un boxer se operează de apendicită Un boxer renumit trebuie să se opereze de apendicită.Medicul anestezist iese supărat din sala de operație:- Așa nu se mai poate, încerc să îl anesteziez, număr până la 9 și el se ridică de fiecare dată în picioare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Baletul era o incercare reusită de a mă feri de minge, mirosind că urmează să-l surprindă pe Bronson si având incredere in ținta lui Găbiță. In rest m-am sufocat mult prea devreme... chiar dacă nu sunt complet refăcut după un soi de bronho-pneumonie, nu am scuze pentru prestația din etapa asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. @gabi: postarea mea își are locul ei, chiar mi-a părut rău de Mihai. argumentele mi le mențin (Mihai, as usual, e prea tăcut ca să le expună pe ale sale) și vă amintesc și un caz IDENTIC nu mai vechi de 24 martie. echipa lui Gabi3, un tip super-ambițios de altfel și căruia nu-i place să piardă, e condusă cu 2 goluri când se termină timpul. DIN PROPRIE INIȚIATIVĂ, omul vine cu următoarea propunere: hai să mai jucăm un pic, dăm noi gol se pleacă acasă, dați voi, se mai joacă. evident, echipa sa marchează, se ajunge la un gol diferență și ghici cine pleacă primul de pe teren?!?

    IVD@ bem și noi ceva cu Steluța diseară?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi da, dar atunci exista o propunere, acum nu făcuse nimeni niciuna, jucam înainte din ”elan”. Condiții cât se poate de prielnice pentru nemulțumiri.

      Ștergere
    2. Problemă spinoasă la meci egal! Cine dă de băut?

      Ștergere
  7. Vasea,frumoase picturi,tablouri tot ce vrei ,ce bine era daca pictai un gol sau 2,chiar le ai avut,Gabita a scris bine scoru a fost 6 la 5 ,doctoru unu ,la al 2 lea s a ferit de pasa si a intrat in poarta a fost si un autogol, a dat gabita 3, chiar 4 cu pasa spre doctor.La noi tavi un gol cu bulan mare,mihai un gol,un sut pe diagonala,pe coltul lung si eu 3,unul a fost aproape de pe linia porti,2 din suturi,asta a fost.Eu am tras peste limita am piciorul umflat ,simt efortul facut,dar chiar meritam ,un egal nu mai zic de victorie,am avut 4 _2 am fost egalati,aici motanu ne a propus sa plecam prieteni,ora 16 ,20 cred ,noi am continuat,si s a terminat 6 la5 am fost real madrid😃 Adevarul ca m am ca suparat,aveam om in plus dar nici vorba, sa se vada cred ca am am jucat in 3.In 7 -8 minute am luat bataie,cam rusinos,eu si mihai suntem vinovati,ca trebuie sa ne asumam fazele de gol si nu trebuia pasat,clar Ultimeme 7 _8 minute am pasat la greu pe tavi a avut 4 daca nu 5 faze bune de a marca ,a ajuns cu virgil, unu la unu si a tras afara la o palma de bara, el mai incerca sa l faca pe motanu,gaby,nu e cazu,aici am pierdut daca ramanea in aparare la noi,cum a mai facut uneori,ne scotea,asa s a dus dracu meciul,in minutele alea am pierdut,de bogdan nu e ce sa comentezi.Mai bine mergeam cu gabi3 in excursie beam un butoi de vin,o delicatese,o ospatarita,etc,etc E greu frate 4 in camp la teren mare ,e de alergat,trebuiw sa duci,dar nu grav astaee

    RăspundețiȘtergere
  8. IVD@ bem și noi ceva cu Steluța diseară?......Dacă printr-o minune sau printr-un aranjament, Dinamo promovează, să știi că nu te-am uitat. Mă țin de promisiune, Răzvan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ACvB@:știam io că ești un domn! de aia te-am și adoptat!

      Gabi@: ei au fost pungași și au tăcut la 16.30. probabil n-ar fi acceptat să se mai joace un gol, dar ar fi fost de acord cu 5 minute de prelungire. au căpătat chiar mai multe, deși, cum zici și tu, nu știm de ce am mai stat. tot pentru Mihai, îți spun eu...

      Mitică@: și tu ai suferit, dar îți asumi vina. mare lucru!

      IVD@: aud?

      Ștergere
  9. ACvB@: fotbalul poate fi frumos și prin prisma portarilor. be băiatul ăsta, Ochoa, îl știu de ani de zile. a avut mult ghinion, tot timpul pe la echipe mici, dar e EXCEPȚIONAL. aici are ȘASE intervenții grele, contra lui Inter, scor final 1-1...

    https://www.youtube.com/watch?v=C_GqsfYoRmA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intervenții cu adevărat grele. Dar și golul echipei Salernitana este fenomenal!

      Ștergere
    2. Găsești un meci Atalanta-Salernitana 8-2, în care Ochoa chiar apără bine. Candreva jucase la Inter, d-aia nu s-a bucurat prea mult. Golul e frumos dar oarecum întâmplător.

      Ștergere
  10. Bancul Zilei: Un scoțian la hotel Un scoţian la hotel:- Ce preţuri aveţi la camere?- 30 de euro la etajul 1, 20E la etajul 2, 10E la etajul 3 şi 5E la etajul 4.- Nu ştiţi cumva un hotel cu zece etaje?

    RăspundețiȘtergere
  11. Bancul Zilei: Cum a vrut o femeie să-și sacrifice viața pentru un bărbat - Când eram tânăr, acum 40 de ani, o domnişoară superbă era pe punctul de a-şi sacrifica viaţa pentru mine!- Cum aşa?- Da... Am cerut-o în căsătorie şi mi-a spus că, decât să se mărite cu mine, mai bine se aruncă în fața trenului...

    RăspundețiȘtergere
  12. Bancul Zilei: Pacientul iese din operație După operație, doctorul îi spune pacientului:- Îmi voi trimite asistenta la dumneavoastră diseară.La care pacientul:- Vă rog să o trimiteți mâine seară, încă nu mă simt destul de puternic astăzi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bancul Zilei: Soțul își prinde soția cu alt bărbat Soțul unei blonde se întoarce acasă dintr-o călătorie și intră în dormitor, unde găsește un bărbat gol întins în pat. Deschide dulapul și își găsește soția ascunsă acolo.- De câte ori trebuie să-ți spun, draga mea? El trebuie să se ascundă, nu tu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Godot a venit! A dat și gol! Contează mai puțin în care poartă...

    ps: o bere din partea casei, cui găsește o rimă potrivită pentru Godot. Să nu fie Bardot, că o refuză și Vasea&Nelu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bancul Zilei: Eficiența anunțurilor în ziare - Anunțurile în ziare sunt eficiente?- Absolut! Ieri am publicat un anunț în ziar "Căutăm paznic" și astăzi am fost deja jefuiți

    RăspundețiȘtergere
  16. Bancul Zilei: Cum se numește când ai mai multe soții? - Cum se cheamă când ai mai multe soţii?- Poligamie.- Dar două?- Bigamie.- Și dacă ai o singură soţie, ce e?- Monotonie...

    RăspundețiȘtergere