vineri, 3 august 2018

Etapa de azi, asa cum s-a vazut. Foto by Andreea Denisa

Am mai multe poze dar si cateva filmulete. Cine e interesat sa imi dea adresa de e-mail si i le trimit, sau eventual le pot posta la categoria "Astia suntem". Cum doriti si voi.
Acum mai ramane cronicarul sa isi faca treaba.

SPUNE-MI CINE-ȚI DĂ GOL...

Dragă Matei,

Că suntem un grup deosebit e destul de clar, deși ceva-mi spune că formularea ta sună mai mult a compliment, decât a constatare.
 Prieteni, amici sau simple cunoștințe de vineri, există două pasiuni în comun: joaca cu mingiulica și partea de după, de hidratare&bârfe, ambele cu importanța și farmecul lor. Aproape fiecare, de-a lungul timpului, a făcut sacrificii și compromisuri pentru a-și câștiga după-amiaza de vineri: o lungă perioadă, Găbiță juca cu telefonul la purtător, luând-o la fugă și strigând la noi să facem liniște, că sună șeful și el e pe teren, Mitică și-a construit de ani de zile programul de serviciu cu vinerea inclusă, Tavi recuperează în week-end orele de dat după minge, Gaby face naveta din afara Bucureștiului, Bețișor a cheltuit o avere cu florile pentru doamna directoare, Marinuș trebuie să cinstească un cumătru, să-i țină banca neocupată, Vasilică și Lucișor au renunțat la somnul de frumusețe pentru o ațipeală pe furiș la teren, Bogdan la țigări timp de două ore, Stelică și-a reprogramat întâlnirile romantice, alții pe cele de afaceri.
Faptul că te-ai integrat în peisaj, mai puțin partea de după, dar încă ești tânăr și ai timp să adaugi la vicii, e aproape în exclusivitate propriu-ți merit, iar pentru mine a fost o plăcere să te am coechipier sau adversar (nu însă și ieri...) ești un băiat sensibil și manierat.  Depinde de tine cum îți gestionezi pașii în viitor, dacă/cum îți poți negocia libertatea de vineri, oricând însă vei fi bine-venit. Dacă nu de altceva, măcar pentru refacerea cuplului de atacanți ce ne-a îngenuncheat ieri, Lolek și Bolek, surprinși chiar mai jos într-o avanpremieră la  un "cât mai viitor" schimb de generații.

... ca să-ți spun cine ești.











5 comentarii:

  1. Unii deja stiti ceea ce voi spune, dar am sa o spun si aici pentru ca sa aflati toti.
    Acesta a fost ultimul meu meci(cel putin pentru o perioada- ca va fi lunga sau mai scurta nu stiu). De luni incep serviciul si voi avea program luni-vineri de la 9 la 18.
    Vreau astfel pe aceasta cale, SA VA MULTUMESC TUTUROR pentru modul in care m-ati primit in grup si cum m-ati ajutat sa ma integrez. Port pentru fiecare dintre voi un imens RESPECT. Poate cine stie, candva voi putea reveni. Sunteti un grup deosebit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Succes, Matei! Rămânem prieteni, cu siguranță o să ne mai vedem. Poate chiar mai repede decât crezi, 17 august e zi liberă. :)

      Ștergere
  2. pentru unu care a mâncat bătaie ieri, cred c-am prestat suficient: titlu, conținut și încheiere, iar la câți cronicari au fost învingători și-o aminti vreunul și alte amănunte nesemnificative, precum scorul.

    oricum, să dea puricii în blana ta, mitică, dacă de acu într-o lună nu (re!)debutezi tu ca scriitor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Matei, debutul oficial in "campul muncii" e un reper foarte important in viata oricui, mai ales la o persoana ca tine, atat de serioasa si devotata in tot ce face. Ai grija, nu toti angajatorii apreciaza asta asa cum ar parea normal. Implica-te, dar "nu te lasa prins in totalitate". Unii au facut o arta din a amagi la inceput si apoi de a profita la maxim, mai mult decat li s-ar cuveni fata de tineri foarte capabili si cu mult bun simt, asa ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Misto colajul foto apentru etapa. Prima e antologica, doua generatii fata in fata si obiectul muncii care le uneste! Superb! Apoi gladiatorii din vechea garda in plina lupta (Virgil, grande Sile, Motanu si Capitanu), dar si un cetatean langa bancuta lui, care pare trezit de zgomotul luptei si priveste lung, chinuindu-se parca sa inteleaga ceea ce vede. Nu l-am recunoscut, e prea in fund-alul imaginii (nr.4).
    De asta fotografia e o arta. Un stop cadru si o mie de esente.

    RăspundețiȘtergere