sâmbătă, 11 august 2018

Nelu, Nelu, Nelu

Liniște deplină ieri în Agronomie, la orele 15.30 trecute fix, doar Marinuș tot încerca să-l convingă pe Silică, să-i vândă convenabil niște pastile albastre, excepționale pentru fotbal și potență. Și aproape că reușise, doar că la un moment dat autogolgeterul a avut o străfulgerare "dacă pastilele astea sunt așa minunate, cum se face că ăl de le vinde e ultima găină din parcare!?! " iar tranzacția a căzut.
Cum avea să se întâmple, preț de un sfert de oră mai încolo, și cu tentativele Căpitanului de a-i vinde (pentru a câta oară...) mărgele colorate lui Ely, deși varianta a doua ar fi putut fi chiar interesantă. A intervenit însă Mihăiță, mai puțin sfios ca de obicei, l-a lăsat pe copil să aleagă el primul și, exceptând episodul în care Gabi3 și Ely, prietenii lui Marinuș, de altfel singurii, s-au duelat pentru protejatul lor, totul a decurs ok. Iată ce-a ieșit:
Cuminții: Nelu - Bebe, Gaby, Tavi - Mihai, Gabi3 - Siliboa
Certăreții*: Luci - Bogdan, Răzvan, Marean? - Adi, Mitică, Ely
 Jocul a debutat furtunos, cu multiple ocazii la poarta lui Nelu, excepțional, ca de obicei, la bastârcile lui Ely, cât și la o ocazie a acestuia unu la unu pe centrul porții, când a salvat prin șpagat. Astfel, deși certăreții au avut 1-0, în urma unei faze colective, scorul s-a întors destul de repede. Mihai a reușit cel mai bun și în același timp și cel mai fizic meci al său din ultimii ani, cu două finalizări de atacant veritabil dar și cu blocaje decise la Ely&co,  Leșin l-a păcălit din nou pe bunul său prieten Luci (degeaba l-au ajutat barele la încălzire, când în timpul meciului l-au trădat), Gaby, nepresat de vreun adversar, a putut începe construcția cum a dorit, Nelu a mai scos câteva șuturi bine cadrate și scorul s-a dus spre un 6-3 pentru Cuminți.
Și totuși n-a fost suficient. Marean profită de o centrare plouată și dă semnalul revenirii cu un șut leșinat pe sub Nelu, Ely prinde o bară-gol din terenul lui, chiar de la linia de aut, pentru ca încununarea s-o aducă clasicul în viață Mitică, cu o reluare din careu, în vinclu, stabilind scorul final 6-6. Meritat-nemeritat, cei ce se plâng  ar trebui să-și amintească de acel 5-5 de acum două săptămâni.
Evident, partida s-a prelungit la boscheți, unde micuțul Mihai ne-a împărtășit revelația că a avut o echipă sensibil mai slabă, opinie neîmpărtășită chiar de unii coechipieri. Oricum, ca să-l îmbunăm și să-i treacă mai ușor și bubița de la picior, i-am promis că-i scoatem, contra unei taxe modice în beri, palmaresul din Agronomie, să aibă și băiatul cu ce să se laude la domnișoare.

PS: * A nu se înțelege că toți din echipa certăreților își merită renumele. Doar vreo patru, restul băieți liniștiți.

42 de comentarii:

  1. entuziasmantă finala de la 1500m a campionatului european. s-au bătut la medalii trei englezi cu trei(!!!)frați norvegieni. a câștigat mezinul norvegian, de 17!!!!! ani, deși a înotat pe ultima sută, iar locul doi, la câteva zecimi, l-a prins un polonez care cu 50 de metri înainte era pe locul șase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Observație ”cantitativă”: toți cei cu 7 în față sunt în prima echipă, toți cei cu 2 în față în cealaltă echipă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. corect, da pe nelu nu l-aș da nici pe/lui soacră-mea. ca să nu spun că dincolo unii se mai adună și cu minus.

      Ștergere
    2. Și-asta-i adevărat.

      Ștergere
    3. Dar ține de calitativ. :)

      Ștergere
  3. gabiță@. lucrez la biografia lui mihai și descoper amintiri interesante. iarnă, zăpadă, lume puțină: paul, bebe, virgil, mitică, mihai, tu și cu mine. întrebări, nu foarte grele:
    1. cine a jucat tot timpul în echipa de patru?
    2. cine a plecat primul de la cârciumă?
    3. cam ce an a fost?

    RăspundețiȘtergere
  4. Țin minte ca acuma: s-a jucat pe terenul mare, pe lat, la porți din stâlpii gardurilor. Dar întrebările sunt cam prea pe amănunt. Țin minte că am jucat foarte bine, parcă din vreo trei formule n-am pierdut niciun meci, deci posibil să fi jucat eu în superioritate. Primul la cârciumă îmi doresc să fi fost tu, nu de alta, ci ca să dovedești că ai tradiție. :) Iar ca an, să tot fi fost acum un deceniu, poate chiar mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. răspunsurile tale mi-l sugerează pe mitică la bac. era să zic marinuș, dar el a hotărât să se oprească la opt clase, I-IV, dus-întors.
      1. singurul care a jucat tot timpul în echipa de patru, mitică,ca de obicei, ba cu mami, ba cu tati, de-l lua lumea la mișto
      2. masa de după a fost la o cârciumă de lângă piața domenii. cine-ai plecat primul trebuia să ducă cadoul lui matei, doar era 24 decembrie
      3. anul 2009...

      Ștergere
    2. Ah, mea culpa, puteam să răspund la 2, dar n-am citit bine enunțul??? Am crezut că LA cârciumă, nu DE LA. Cârciuma se chema Zodiac. Doar 9 ani?! Ce bine jucam la 38! :)

      Ștergere
  5. As putea spune ca am conlucrat destul de bine cu Mihai si cu Gabitrei, dand un gol din pasa primului si pasandu-i la doua goluri,iar cu Gabitrei i-am pasat in prima repriza, el a transmis mai departe lui Mihai si gol, pentru ca spre final sa-i pasez in fata portii, dar n-a fost atent sau nu se astepta, putea fi golul victoriei.
    Motane, multumiri pentru cronica!

    RăspundețiȘtergere
  6. Atenție, anunț/inivitație.
    De azi în două săptămâni, concurs de table.
    Sistem 2 din 3 partide.
    4 grupe de 4, se califică primii 2.

    NU e obligatorie participarea, doar prezența! :)
    Deci se poate veni doar pentru show, mici, bere.

    Vor fi mai multe grupuri, fiecare grup se organizează cu potolul, udătura și transportul.

    Mai în detaliu, etapa viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si semințe de bostan.Ce fel de șmecheri suntem noi fara "d-astea bune" ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Si saritura in lungime foarte echilibrata la fete; 6,75 aur, 6,73 argint 6.70 bronz.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acu', de dragul poeziei, putem sa-i inghitim Motanului ceva licente, doar a facut-o si Eminescu, cu celebrele :"cobori in jos Luceafar bland ....nemuritor si rece"(???!!)..(si se mai mira unii ca elevii "nu iau bacu'") , etc, dar la fazele incriminate , cei pacaliti, cu adevarat, au fost cei cu tricouri de fundasi, deoarece eu eram cadrat pe Mihai, care mai incercase "scurta", iar prietenul meu, Vasea, care nu lesinase, patrona zona din spate, cu toata poarta, semigoala, in fata(nu faceti trimiteri erotice).
    De altfel, pentru a nu stiu cata oara (vorba cantecului - stiti voi - astazi m-am indragostit - Marina Voica, pentru cunoscatori), am fost fata in fata cu Mihai si nu-mi mai aduc aminte ce a iesit,poate spun altii. Oricum, sindromul Ely-intunecarea la fata, sper sa nu-i fi afectat si pe altii. Ia mai uitati-v-n punga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. licențe vine de la liceu? că s-ar putea să mă depășească nivelul. oricum, uitați-vă pe participanții de la meciul din 2009 și cine observă ceva are o bere de la mine.

      lui mihai i-am luat meciurile în sens invers, din 2018 înapoi. puține, majoritatea grupate de sărbători și în vacanța de vară, am ajuns în 2008. palmaresul e deja foarte bun, chit că are și sincope ca-n meciul în care bețișor, cu peste 10 cenimetri mai scund, s-a distrat cu el. cică de la băutură.

      Ștergere
    2. A facut Mitica cinste la bere!

      Ștergere
    3. Licenta este o mica abatere , etc...la,la,la,bla,bla,bla.
      Spre ezemplu: esesce/esecuri, nivele/niveluri,etc.

      Ștergere
  10. BANK! Profesorul se straduieste sa le explice elevilor proverbul "Drumul cel mai scurt e si cel mai bun".

    - Tata zice ca nu-i asa! spune un elev.

    - Zau? Si ce meserie are tatal tau?

    - Taximetrist.

    RăspundețiȘtergere
  11. moderatorul de pe telekom.sport, băiat fin, îi sfătuiește pe telespectatori să aleagă ce meci doresc: arsenal-city (fără de bruyne, sane, otamendi, kompany, silva și jesus!?!) și voluntari-cfr. în afară de chiftelaru nu știu pe vreunul amator de varianta a doua. poate siliboa, că-l ia mai ușor somnul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu multe emotii,dar absolut meritat, S. Halep mai castiga un turneu la Montreal.
    Bravo Simona!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si se duce ca fraiera lacoma la Cincinnati,ca sa ajunga obosita la USOpen.

      Ștergere
  13. Ma intreb si n-am gasit un raspuns care sa ma satisfaca, anume cum se face ca sunt atati oameni care nu vor sa comenteze nimic pe acest blog ? N-au ce spune, nu sunt interesati despre ce se discuta, nu sunt de acord cu cei care au un punct de vedere, care ar fi motivul ? Pe mine ma deprima atitudinea lor.Zi ceva,pro sau contra,dar arata ca esti viu.Au acaparat cativa discuțiile, iar ceilalți tac ca mormolocii.
    E adevarat ca nici sa bati apa-n piuă ca motanu,dar zi si tu ceva, spune un banc ca Vasea, lauda-te ca Tavi, da-te mare ca Gabita, arata ca-ti mai merge tartacuta.Va veni o zi cand vom închide mustaria ca nu vom mai avea musterii.Voi propune subiecte de discuție si va fi obligatoriu ca fiecare sa-si spuna parerea.Sunt persoane care "n-au mai luat cuvântul" de ani.Ii voi numi pe Paul,Bebe, Bogdan,Gabi,Stelica.Pe următorii ii rog sa faca o pauza:motanu,Popicu,Mitica.Unii au vorbit prea mult,iar alții prea prost.Va las pe voi să decideți cine a vorbit mult și cine prost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe cât (îl bănui eu) de fraier întrebătorul, pe atât de bună întrebarea.
      varianta mea de răspuns:
      - pe unii, gen stelică, nu-i interesează blogul
      - paul, nelu și virgil mai citesc, dar nu-i preocupă scrisul
      - bebe și bețișor au fost deranjați de tipul și nivelul discuțiilor
      - bogdan pare supărat pe viață
      - gaby e mai sobru, se bagă însă la cronici
      - mitică și tavi scriu foarte rar, îi paște însă cronica
      - popicu e un mic/mare ticălos, cu ceva sclipiri
      ca o concluzie, că tot vorbesc eu mult, FIECARE se comportă EXACT CA ÎN VIAȚA DE ZI CU ZI.

      și încă ceva, nu c-ar conta prea mult: gândiți-vă ce ați făcut, de-a lungul timpului, pentru GRUP. PUȚINI, ÎN FRUNTE CU GĂBIȚĂ ȘI MITICĂ, merită să fie menționați.

      Ștergere
  14. foarte puține meciuri pentru mihai, 80, din 2005, de când există izvoare scrise, și până acum. palmaresul e însă foarte bun: 47v - 15e - 18î. dintre egalurile sale un meci a fost 12-12 și două meciuri 11-1, dar și un 0-0(!!!) în august 2007.

    alte amănunte:
    - meciul terminat la egalitate cu cele mai multe goluri a fost un 15-15 sau 16-16, de dinaintea partidei cu foștii colegi ai lui bebe
    - or fi fost și alte dăți cu puțini participanți, dar mi-a sărit în ochi un meci trei la trei, în februarie 2007
    - că tot se plâng unii că vine prea multă lume, acu fix 10 ani, pe 11 iulie 2008, am fost taman 19. opt dintre combatanții de atunci s-au lăsat, restul servesc patria, vinerea.

    ca să-i răspund și lui ghici, fără bere însă, partida din decembrie 2009 se remarcă prin faptul că toți 7 participanții mai vin. cam toate meciurile pot fi localizate temporar cu oarece precizie, prin personaje care au fost și au dispărut mai mult sau mai puțin temporar, nu însă și acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanele,interesante opiniile si amanuntele tale;ti-a fost putin fomita de ai mancat un unu,evident ca e vorba de 11-11.

      Ștergere
  15. Vinerea asta a fost un meci cu multe injuraturi ,chiar spre scandal nu se poate juca asa . Daca era un antrenor sigur eram dati afara . Una e sa ceri o pasa, sa organizezi un pic jocul,etc.etc si alta e sa injuri rau, sa –l faci praf pe ala cu care joci eu nu joc asa . Motanu, a facut ceva scandal POPICU, l-a intrecut si in timpul meciului au fost destule contre verbale spre scandal .Dupa mai multe tergiversari ELY , a renuntat la alegeri ,chiar mi –a zis ca nu mai vrea sa aiba scandal din cauza alegerilor .Revenind la fotbal scorul a fost echitabil MIHAI,a tras tare a tinut meciul chiar a jucat agresiv fata de alta data a facut citeva faulturi inclusiv la mine nu mai zic la ELY .De la 6 la 3 am egalat e ceva .Am luat 2 goluri pe 2 pase gresite date de BOGDAN ,putea sa dea oriunde dar a pasat perfect la adversar. Dar si asa eu nu am facut crize nu l –am injurat i-am spus doar ca e prostie ce a facut unde a dat . Ely ,este jucator poate cistiga jocul dar ca de obicei s-a apucat sa dribleze ,la 2 faze sigur marcam eram bine demarcat nu a dat pase .Meritul este ca a recunoscut si a zis ca acolo a gresit . Am fost 14 jucatori dar asta nu la ajutatat pe ELY ,ma asteptam sa zburde vorba lui GABY .Meritul lui NELU , a fost mare a aparat 2 goluri la 2 faze facute de ELY ,a ajuns singur cu el si nu i- a dat gol curios pentru EL .O faza a fost chiar in minutul 90 cistigam meciul . Eu si cu HERCULES, ii dadeam pase, nu trebuia sa joace singur trebuia doar sa paseze mai mult si era alt meci .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. știi că ești printre favoriții mei, chit că meciul e una și restul cu totul altceva. probabil că greșesc și eu, dar cum, din păcate, vedem mai ușor paiul din ochiul altora, o să-ți spun, prietenește, punctul meu de vedere:
      - vorbești de fiecare dată când un coechipier, de la ely la bebe, are mingea, ceea ce stresează, chit că ai intenții bune
      - ceri pasă și nu te demarci, vineri te băgaseși între fundași
      - ar fi trebuit să știi că bogdan nu dă o pasă mai lungă de 5 metri, pentru că nu poate, așa că nu-i cere
      - nu încurci absolut de loc omul care degajează de la adversari, vineri am țipat la tine să te duci în fața lui gaby (la faza la care am luat gol) tu ai stat la cinci metri de el, a centrat și mihai ne-a taxat. e așa greu?
      - ceri pasă prea des și nu în cele mai bune situații, cum a fost ultima din meci.

      asta nu înseamnă că am ceva cu tine sau că n-ai fi un tip absolut ok.

      Ștergere
  16. Eu am vrut sa-i stârnesc sa vorbeasca pe cei menționați si cand colo ghici cine i-a cuvântul ? Exact ala căruia i-am sugerat civilizat sa ia o pauza.Acum nu stiu daca e bine ce am facut pentru ca daca tace si el, cine stie cine-i ia locul.Decat nimic, mai bine motanu cu toate bazaconiile pe care le spune.I-as recomanda pisicutei noastre sa caute in arhiva blogului si sa vada cate din previziunile lui s-au adeverit in timp.Ce fotbaliști vazuți de el au confirmat,romani si străini, ce echipe susținute de el au câștigat si daca poate sa recunoasca ca s-a înșelat de multe ori.Eu am raspunsurile la toate intrebarile pe care i le-am pus fara sa fiu nevoit să studiez arhiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e suficient că mi-a ieșit predicția cu var-ul și chiar sunt trist un pic pentru iubitorii de ciordeală. ce-i drept, greșesc pe la pariuri, ieri am băgat două beri pe ai lui ronaldo (aoleu, uitai că plecă gelatu) și am pierdut. culmea e că probabil alții sunt acu mai triști.

      apropo, dacă vorbești cumva cu marinuș, spune-i că poate i-a ceva de băut la băeți.

      Ștergere
  17. După VAR vezi sa-ti iasa si aia cu ipsosul si cimentul.Daca crezi ca VAR e grozav nu uita circul de la mondiale.Solutia e arbitrul competent si cinstit si asta nu doar în sport.Referitor la pariul pierdut e vina ta ca nu te-ai priceput sa-l apreciezi pe Ronaldo.El era cel puțin 25-30% din echipă.
    Acum as putea sa te taxez ca pe Mitica dar sunt convins că ai greșit din graba nu din neștiință.In indemnul catre Marinus corect e ia, nu "i-a" asa cum i-ai cerut tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate Zidane era 25%. De când a venit el, a început și Ronaldo să adune trofee.

      Ștergere
    2. 1. până acu, doar hoții, proștii și săracii n-au adoptat var-ul. bine, matale poți concura, cu succes, bănui, la mai multe categorii.
      2. ador să pierd pariuri lejere. înseamnă că echipa mea favorită a câștigat.
      3. nu-i grabă, e doar respect pentru modul în care domnul respectiv s-a exprimat: "cine i-a cuvântul", rîndul doi de la geam. matale totuși spune-i...

      Ștergere
  18. Nu cred ca Zidane va mai reuși să câștige 3 trofee maxime,unul după altul,cu altă echipă.Cum nici pe Ronaldo nu-l mai vad obținând atata glorie la noua lui echipă.Ambii si-au atins punctele culminante ale carierei lor.Asta e parerea mea, dar mi-ar parea bine sa nu am dreptate pentru ca-i pretuiesc pe amândoi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Steaua e numai una17 aug. 2018, 00:11:00

    Vad ca Dinamo n-a jucat in tururile preliminare. O fi direct calificata in grupe?

    RăspundețiȘtergere
  20. Mai stati si pe acasa azi,ca se anunta calduri mari.

    RăspundețiȘtergere
  21. Azi nu poci pen' ca sa va-ncurc.

    RăspundețiȘtergere