miercuri, 29 august 2018

Egalul n-a fost o opțiune...

...decât pentru meciul de vineri, jucat 5 la 5, pe latul terenului din spate, la umbră, cu porțile de miuță cele mari.
E1: Nelu Bronson, Motanu, Virgil, Bogdan, Mitică
E2: Găbiță, Bebe, Gabi, Doru Bețe, Popică
Inițial, Popică era la E1, dar pentru a putea continua în relativă liniște am acceptat rocada cu Bogdan.
Echipa lui Mitică a condus în permanență la 2-3 goluri, ceea ce m-a forțat să avansez în teren și să jucăm cu portar înaintaș. Abia pe final am egalat cu două șuturi care au deviat din bară în portar (între timp, Virgil) și apoi în gol. Din multitudinea de goluri, trebuie consemnat cel al lui Nelu, șut de la distanță excelent plasat, l-aș fi putut apăra numai cu mâna! Motanu a ieșit la egal, am continuat vreo 20 de minute cu Bebe la E1, nu mai țin minte scorul.

* * *

În schimb, egalul nu putea fi o opțiune la campionatul de table de a doua zi!
-          - Au fost prezenți 9 combatanți de ziua a cincea (dar nu concomitent), din care 6 au dat și ”la oase” (i-am inclus aici și pe Robert și Cornel).
-          - Popică a fost țepar, după ce a confirmat două vineri la rând, sâmbătă n-a venit și n-a dat nici măcar telefon să anunțe sau să se scuze.
-          - Din păcate, nu am putut strânge 4 grupe de 4, care ar fi asigurat calificări curate pentru sferturi, ne-am mulțumit cu 3 grupe de 4, deci teoretic și cu doi calificați de pe locul 3. Asta doar teoretic, căci până la urmă s-a calificat cine a rămas în picioare.
-          - Asta pentru că, surprinzător, sistemul 2 din 3 partide a luat foarte mult timp, media depășind o oră! Astfel, pe la ora 23, abia se terminaseră primele două etape din grupe, deși foloseam două perechi de table!
-          - Mitică a plecat primul, pe lumină, dar nu înainte de a inaugura grătarul cel nou, cu mare succes și mulțumiri din partea ălora mai puturoși sau mai nepricepuți. Oricum, până la final, și-au mai arătat competențele de șefi încă 2-3 băieți.
-          - Virgil a fost cel mai elegant, cu cămașă pantaloni lungi și pantofi! :) Inevitabil, a dat-o pe filosofie.
-          - Mihai Tenismanul a venit direct din concediu, nu le avea cu tablele, dar nu prea le-a avut nici cu altele, căci a plecat la ora 23 odată cu seniorii noștri. Altădată era de cursă lungă, cred că s-a cam dus haiducia!
-          - Bebe a fost revelația la table, la momentul plecării avea două victorii și un meci rămas de disputat cu Nelu. Practic, a plecat calificat!
-          - Doru a acceptat la fața locului să se bage la table, n-a jucat rău, dar a strâns două înfrângeri până la 23, ora plecării.
-          - Robert și Cornel au venit, au plecat, au revenit, au luat locul unora retrași, așa că au trecut cumva în faza eliminatorie (au nimerit unul contra altuia în sferturi, s-a calificat Cornel)
-          - L-am lăsat pe Nelu ultimul, dar evident nu cel din urmă, care a făcut senzație și la table, nu numai la fotbal! În grupă a avut o victorie și o înfrângere, a beneficiat și de abandonul lui Bebe, trecând în sferturi. Deci Nelu Bronson a fost singurul veteran care rămas până aproape de final, a trecut și de sferturi, apoi în semifinală a fost învins de Cornel, iar în finala mică a pierdut greu (2-3, 2-3) de Generalu, un băiat din gașca tinerilor, care venise cu niște table cât toate zilele, cele mai mari pe care le-am văzut vreodată!
-          - Continui tot cu Nelu, a semnat condica și a doua zi, la cafea, când i-am făcut o poză cu salcia lui Bogdan.
-          - La ora 24 s-a consemnat încă o retragere, nevestele au venit după doi băieți care erau în aceeași grupă, unul din ei cu 3 victorii! A fost singurul cu un asemenea parcurs. În afară de mine, evident... :)
-          - Pentru a nu ne prinde dimineața, am căzut de acord ca în sferturi să jucăm o singură partidă. A fost faza cea mai riscantă, practic nu prea îți permiteai vreo greșeală. Eu am trecut mai departe cu 3-1 la linii, Nelu la fel, în timp ce Corne3l i-a dat 4-0 lui Robert!
-          - Din semfinale am revenit la 2/3 partide, dar nu ne-am mai lungit, n-a fost nevoie de partidă decisivă în niciuna dintre semifinale. Eu am trecut cu 3-0, 3-2, în timp ce Cornel a mai dat un 4-0 (apoi 3-1, lui Nelu Bronson)!
-          - De finala mică v-am spus, ei bine, în finala MARE a ajuns principalul favorit cu un ”underdog”. :) Am început cu un 3-1, apoi am ajuns repede la 2-0 cu Cornel, ultima linie curgea lejer tot pentru mine, dar am dat o gherlă, el m-a nimerit, apoi mi-am mai luat două linii, cam tot pe bulan. Numai că în decisivă m-am mobilizat și... 3-0!
-          - Recunosc că nu e o victorie chiar reprezentativă, câțiva tablagii notorii erau în concediu și n-au putut veni, iar doi participanți au plecat neînvinși. Interesant, pe la orele 2-3, s-a anunțat un tablagiu care venea de la o petrecere chitit să mă bată, chiar și în afara concursului. Să zicem că nici el n-a avut noroc...
- Dimineața, la 5, trei băieți dormeau pe canapea. A doua zi, în curte m-a întâmpinat un dezastru superb, vorba lui Zorba grecul.




8 comentarii:

  1. meciul de vineri a semănat cu cele de acu vreo zece ani: porți mici, lume puțină și (aproape) selectă, mingea trece pe la toți, mai driblezi, mai pasezi, poți să șutezi,faze multe, ratări și goluri, prima parte terminându-se 6-6, deci foarte inspirat mitică cu terenul.
    adversarii au fost băieți buni, că l-au primit pe blendamed la ei și că au acceptat golul în care găbiță se lega la șireturi. componența echipelor, de discutat prin prisma validității lui găbiță: într-un picior conta doar ca portar, valid spre 90% l-ar fi pus pe mitică să-și facă echipa, așa a părut într-un picior și jumătate, cu avantaj pentru ai săi. scorul e echitabil, se știe punctul meu de vedere, egal cu câteva minute înainte să se termine timpul. ghinionul s-a mutat dintr-o parte în alta, inițial, gaby și, mai ales, bețișor ratand din ocazii clarissime. blend med nu se pune, ghinionul lui și al nostru e că s-a născut, oricum Doamne-Doamne l-a pedepsit din nou pe ipochimen, cu un autogol și o pereche MINUNATĂ de șorțulețe, exact când mitomanul afirma că mult mai superiorul (?!!)lui nu știe nimic!!!
    reversul medaliei, în partea a doua: din șase boabe primite, CINCI au fost autogoluri, trei cu bara, unul cu călcâiul, unul practic cu capul, iar la al șaselea unul dintre noi a dormit, că nu credea că adversarii pornesc mingea așa repede. vreo două am și eu pe conștiință.

    întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi venit ely? probabil ar fi jucat iar singur și farmecul s-ar fi dus. de luat în calcul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabita, documentele nu au fost primite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasă că ți-l înmânez personal, vineri. Ca să vezi ce-ai (fi) pierdut! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Alea iacta est?(au fost aruncate zarurile?).
      2. Maine zi f. complicata; daca pot vin.

      Ștergere
  4. Omul v-a chemat la el acasa, v-a omenit, v-a bagat in seama si nu se gaseste unul sa-i multumeasca?

    RăspundețiȘtergere
  5. tragerile cl, barca, obligată să joace și ceva fotbal, real, baftă de porc mistreț. dacă ciumeții de paok se calificau aseară, nu mai pica liverpulă cu psg și napoli. lokomotiv, porto, schalke, galata, posibil cea mai de rahat grupă din ultimii 10 ani, mai c-ar fi avut loc și steluța lu vasilică.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ultimul meci al verii

    Caldura mare, vara nu cedeaza si noi ne intrebam daca putem sa jucam un meci intreg, am insistat si am reusit toata vara, chiar in ultima zi de vara sa abandonam bucuria saptamanii?!
    Jupanul Gabita cu Jupanul GabiTrei dichisesc echipele.
    G: Nelu-Bebe, Razvan-Doru, Mitica-Gabita;
    GT: Popicu-Gaby Stelica Tavi-Stelica-Tudor.
    Nu am facut funda la ghete si Gaby suteaza si inscrie G-GT: 0 -1. Mitica scurt si la obiect "ne bat astia''.
    Incep sa adun valizii si invalizii din echipa G. Valizii: Nelu, Razvan si Bebe. Invalizii: Doru, Gabita, Mitica (laba piciorului, coapsa, genunchi). Mitica are dreptate.
    O faza incalcita cu sut la poarta, respingere si mingea ajunge la mine, din sase metrii sut si 1-1. Ies la rampa jupanii Gabita si Mitica 5-1. GT nu cedeaza o centrare in careul nostru, fac marcaj slab si GabitaTrei 5-2 . Leonardo da Vinci fiind in tribuna a admirat cateva desene ( pase) facute de G. Putina lalaiala, Leonardo da Vinci a inceput sa motaie si prima repriza s-a terminat. Ne racorim...cu apa, v-a zburat gandul la bere. Stabilim tactica reprizei a II a : ''dosul in poarta".Tactica buna, realizari zero: 5-5.
    Corner executa Gabita, eu sunt intre Gaby si Tavi, mingea este centrata perfect, ma ridic si mingea se aseaza linistita in vinclul portii: 6-5. Echipa G cade fizic, GT are resure fizice, desi GabiTrei se plangea ca a dormit 2 ore. ...tousi scorul ajunge 10-5 pentr G. GT face permutari iese Popicu din poarta intra Gaby. Leonardo da Vinci s-a trezit si deseneaza traseele jucatorilor GT; au avut doua ocazii cu portarul , dar portarul este Nelu, asa ca Leon nu finalizeza desenele. Cateva goluri foarte frumoase ale celor de la GT: Tavi, Tudor, 10-8. Ultimul gol Tudor paseaza si Gabita inscrie 11-8. Gata la banci.
    G a ratat putin, a avut noroc si l- a avut pe Gabita.
    GT a avut echipa mai buna, avut ghinion si a luat-o pe cocoasa.
    Liber la laude!

    RăspundețiȘtergere