marți, 3 mai 2016

Meci de zile mari...

... mai degrabă pentru că a avut loc într-o zi Mare de Vineri, decât pentru ce am arătat pe teren. Am făcut alegeri pe bune cu Ely, aşa cum anunţasem. Fiind iniţial impari, am convenit să aleg eu primul şi el să joace cu om în plus tot meciul. Numai că exact înainte să începem a apărut Tudor. Deşi Ely insista să intre la noi, că eram mai puţini, ar fi fost un dezechilibru total pe faza de atac, aşa că Vasea a fost cel care a trecut la noi:

Echipa A: Popică - Bebe, Stelică, Gabi - GabiIII, Mitică, Găbiţă - Vasea
Echipa B: Nelu Bronson - Motanu, Cristi Biciclistu, Beţe - Ely, Bogdan - Tavi, Tudor

Jocul a fost echilibrat pe mai toată durata partidei, fiind nevoie de prelungiri pentru a se decide învingătoarea. Uşoara tentă de dominare a echipei B, firească având în vedere mijlocaşii, a fost contracarată de exploziile lui Ely şi de apărarea (cam prea) decisă a echipei B.

Caracterizări încrucişate

Popică - a apărat ca în zilele bune şi nebune, având vină la un singur gol. Trecând în atac, a arătat ambiţie şi implicare, înscriind un gol şi contribuind la altul.

Bronson - fără reproş la goluri, a mai scos câteva, inclusiv din postura de unu la unu.

Bebe - în apărare şi-a ţinut partea dreaptă, fără greşeli sau reuşite majore, apoi a trecut în poartă, unde n-a avut cum interveni la cele două goluri primite.

Motanu - a stat tot meciul în apărare, având şi două intervenţii de galben asupra mea şi a lui Mitică. Ca de obicei, dacă se îngroaşă gluma pe final, şi-a căutat back-up, prima dată ceva gen "nu mai joc dacă nu vine Tavi în apărare" :), apoi a cedat la un argument "mai" valabil, golul egalizator.

Stelică - a fost durul din echipa noastră, nu l-a menajat pe Ely şi l-a pus jos pe Tudor la un duel aerian. La un corner a avut o dublă ocazie de a înscrie, reluând de două ori din apropiere direct în Bronson, prima dată cu capul, apoi cu piciorul.

Biciclistu - a fost mai puţin influent ca în alte dăţi, dar pe faza de apărare şi-a făcut treaba. A făcut şi o scamatorie, n-am înţeles cum a scăpat în tuşă de doi oameni.de-ai noştri fără să mişte mingea din loc!

Gabi - a dublat excelent la Ely, pe ambele părţi, când nu-l deposeda măcar îl scotea în lateral. Şi datorită acestui lucru Ely n-a marcat decât o singură dată în timpul regulamentar. A ieşit şi cu pasă precisă din apărare, asta până la ultima fază...

Beţe - şi-a etalat varianta de sacrificiu, intervenind deseori prin alunecare, precum la acea ultimă pasă spre Popică sau la voleul din întoarcere la care a deviat mingea atât cât să facă diferenţa dintre bară şi sub bară.

GabiIII - nu a ţinut la Ely tot meciul, cum zisese la început, dar este singurul de pe teren care a înscris de două ori în timpul regulamentar! A treia oară a fost în poarta greşită...

Ely - a dus greul atacului, că altfel nici n-avea cine. Cursele sale se sfârşeau deseori în unghi, de unde a reuşit să dea un singur gol, dar pe de altă parte de acolo a furnizat nenumărate mingi de gol în faţa porţii, contribuind la majoritatea golurilor.

Mitică - n-a fost ziua lui norocoasă, doar o pasă de gol la activ, în timp ce pasivul atârnă ceva mai greu...

Bogdan - pretutindeni şi nicăieri, dar sub efectul razelor gamma asupra anemonelor şi-a ciocnit ouăle mai devreme şi se pare că a ouat şi o mărgică!

Găbiţă - un singur gol înscris, contribuţie la alte două. În mod cert, puteam să fac mai mult la câteva faze (dacă eram mai individualist, dar am zis să ofer mai mult de Sărbători :)

Tavi - o fază cât o caracterizre: aut la mijlocul terenului, vine Ely la primire în lung de linie, dar până se aşează Tavi cu dreptul la minge (era pe partea cu zidul), e luat în primire; se arată şi Biciclistu din partea cealaltă, dar până se întoarce Tavi, e ţinut şi el; apostrofat de ambii, Tavi ridică privirea şi expediază o boltă până în careu, la bara a doua, unde îl găseşte singur-singurel pe Tudor, care face cumva şi ratează! În plus, posibil coautor la primul gol din prelungiri.

Vasea - din piciorul său mingea plângea până la destinaţie, indiferent că era vorba de tras sau de pasat (o singură dată l-a găsit pe Mitică, poate pentru că era destul de aproape, însă Mitică s-a molipsit şi el, abia împingând mingea spre Bronson, care avusese timp berechet să iasă). În prelungiri a trecut la echipa B, unde a avut ocazia de a înscrie golul ex-ului: Ely i-a aşezat mingea central, în careu, şi Vasea a şutat în sfârşit cu sete, tare. Prea tare, prea peste poartă.

Tudor - a fost marele risipitor în atac, ratând (aproape) tot ce se putea rata. Una emblematică: din nou Ely pune mingea pe tavă la un metru de poartă, deşi depăşit de minge Popică plonjează pe linia porţii, fluturând o mână pe deasupra corpului, mână în care se opreşte şutul lui Tudor! A plecat la machiaj, lăsându-şi echipa în avantaj pe tabelă şi dezavantaj numeric.

Golurile

1-0: într-o încercare de şut, Mitică trimite o minge în diagonală, pe jos, GabiIII reia simplu de lângă bară.

1-1: Cursă Ely pe dreapta, şut din unghi, pe jos

1-2: pe o minge recuperată sau deviată de cineva din tuşa stângă, Tudor trimite plasat, din careu, la colţul scurt.

2-2: driblez de-a latul, de la zid spre centru, şi şutez lângă bară, la semiînălţime.

2-3: îi pasez lui Vasea în apropierea porţii, dar el nici nu reia din prima, nici n-o stopează bine, aşa că Bronson iese şi degajează. În genunchi, cu fruntea în mochetă, mă rog exasperat la zeul Vasea: "dă şi tu măcar una!". Imediat aud strigăte de bucurie şi ridic privirea plin de speranţă, numai că... se înscrisese în poarta cealaltă, ca la handbal! Cum, cine? N-am văzut, posibil Bogdan, din ce mi s-a spus la cârciumă.

2-4: Popică, surprins de o pasă neaşteptată a lui GabiIII, plonjează în calea mingii şi o scapă pe sub el. Oricât de inoportună o fi fost pasa, totuşi era o minge trimisă cu latul de la mijlocul terenului...

3-4: Popică se află la capătul unei combinaţii colective, gol din apropierea porţii.

4-4: dispută îndelungată şi atipică pentru minge cu Ely la mijlocul terenului (eram amândoi cu faţa către porţile proprii), într-un final reuşesc să trag mingea cu talpa din picioarele lui, prelungesc spre Popică, demarcat în lateral, pasă din prima în centru şi GabiIII, singur cu Bronson, nu ratează.

Regruparea şi prelungirile

Cu Motanu pe margine, cel mai firesc era să revină Vasea la matcă şi aşa s-a şi întâmplat până la urmă (am întrebat dacă se oferă altcineva şi n-a vrut nimeni). A urmat o perioadă de joc echilibrat, din care nu-mi amintesc decât şutul peste al lui Vasea. Apoi, pentru că se pornise şi ploaia, am negociat finalul, căzând de acord asupra unei variante atemporale, adică două goluri marcate, deci şansă şi pentru meci egal. N-a fost să fie...

Extra golurile

4-5, 4-6: după alte câteva minute de joc prudent, urmează o combinaţie năucitoare gen dreapta la figură, stânga la ficat, cu care Bute ar fi câştigat centura aia... O minge rătăcită traversează careul nostru până după bara a doua, de unde este reluată agonizant (de Tavi?) spre poartă; numai că apare vijeliosul Mitică şi-i refuză golul, trimiţând el mingea în bară-autogol! Gabi se grăbeşte să repună (de ce oare, că nu jucam pe timp?!), nu-l vede pe Ely, care interceptează şi trimite pe jos în poartă!

Concluzie

De unde ne băteam de la egal la egal în mijlocul ringului, ne trezim KO într-o secundă, dar măcar nu s-a întâmplat arbitrar, ci după gentlemen's agreement, ceea ce vă doresc şi în continuare. În ce mă priveşte, mi-am luat doza de fotbaldeziua5, ne mai vedem la vară. Până atunci, după ce termin de amenajat curtea, vă aştept într-o miercuri, a la Bronson, la o bere şi-un grătar.

20 de comentarii:

  1. In sfarsit a aparut si cronica, o cronica-fluviu, asa cum e si normal, ca doar a fost scrisa de cronicarul-sef, e drept, ca dupa o lunga perioada,insa anuntul ca nu va mai servi fotbaluldeziuacincea pana la vara m-a intristat.
    Despre mine ce pot sa spun mai mult decat ca am fost ratangiul ratangiilor?!? Imi pare rau ca n-am mai avut timp de o inca o ratare dupa ce am trecut la echipa lui Ely,asa pentru simetrie sa nu se supere ceilalti.Lasand gluma la o parte, nu stiu ce e cu mine, dar joc cu teama de a nu-mi recidiva vechea accidentare;nu mai sunt oportunistul de altadata.In aceste conditii ma bantuie, tot mai des,gandul de a ma retrage...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut şi timp, m-am tot gândit zilele astea cum s-o fac. Mai ţii minte "vreau să fiu Vasea"? Parcă n-a trecut prea mult timp. Totuşi, poate n-ar fi o idee rea să schimbi postul, că nu mai e nimeni atacant dintre cei de vârsta ta. La apărare poţi să duci meciul din plasament, ca Bebe. Sau în poartă, uite ce succes are Bronson de când s-a reprofilat!

      Ștergere
    2. Ma gandesc la ideea ta.

      Ștergere
  2. Vasea nu trebuie sa fi trist, vara e colea, la doar o luna distanta. Adica talica o cronica, mandel una bucata, Bogdan una-doua si gata, vara a inceput! Sigur, dupa asa o cronica maraton, muncita, sistematizata si parfumata cu generozitate, i se mai pot acorda ragaz lui Gabita alte 4-5 saptamani cat va prelua condeiul-cronicarului Gaby. Daca mai pun si surprizele, asa cum a fost cazul lui Matei sau de ce nu debutul domnului profesor Doru sau revenirea din balon pe pamant a lui Robert sau . . . reintoarcerea la matca a motanelului. Gata, toamna a si venit. Asa ca e foarte clar, pomenind de vara, Gabita abia asteapta sa ii vina iar randul la scris. Ole!

    RăspundețiȘtergere
  3. Motanu(care s-a cam dat la fund,nu stiu al cui)n-a stat numai in aparare ci s-a aventurat si-n atac, cum si eu m-am retras in aparare spre final si in aceasta ipostaza m-am "ciocnit" cu Motanelul de cateva ori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Steaua e numai una4 mai 2016, 12:46:00

    Incredibil cit de prosti pot fi unii, daca ii bate o echipa de betivi adunata dimineata de la circiuma. Saracii de ei, si-au facut planul dupa ce i-au incurcat pe campioni si acum stau pe coada se gudura si isi ling maciuca!

    RăspundețiȘtergere
  5. Microbist de fotbal de calitate4 mai 2016, 14:32:00

    Ce fotbalisti sunteti voi daca nu comentati meciul Bayern-Atetico de Madrid ? Ati dormit aseara, nu v-a interesat sa vedeti o inclestare intre titani ? Asa putem vedea unde ne situam noi romanii la fotbal, la ce nivel se joaca acum in liga campionilor, daca am avea sanse sa reeditam succesul Stelei, etc.As comenta, dar daca n-ati vazut meciul imi pierd timpul degeaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alt microbist de fotbal de calitate4 mai 2016, 16:29:00

      L-am vazut, asa ca te rog sa comentezi!

      Ștergere
  6. Găbiţă, într-o mare măsură ai dreptate, linia noastră de mijloc,configurată de tine, aşa cum tu foarte bine ai scris era normal să domine mai uşor sau mai serios mijlocul terenului dar, dar, să nu uităm că şi vârful nostru mai retras (de pisoi)sau mai împins (Tavi) a fost mai eficient decât al vostru, astfel, din câte am văzut eu, el a marcat al 5-lea gol (Eli a dat un singur gol, dreapta, unghi aproape imposibil), iar pentru al 6-lea a pasat perfect în faţa porţii de unde am marcat eu, e adevărat, cu Mitică în coasta mea stângă, care din câte am văzut a atins ultimul mingea, dar ai reproşa un gol pe care nici Buffon nu-l putea evita (poate doar eu care am scos de pe linia propiei porţi două mingii, una din cădere), nu mi se pare O.K.
    În altă ordine de idei, îmi pare rău că vii aşa de rar, la vechimea ta în spaţiul sintetic mă aşteptam să militezi mai fervent pentru schimbarea zilei,orei...
    Vasea, mă bucur că te gândeşti la retragere, îmi permit să-ţi sugerez zona Agronomiei, aer mult mai curat decât în multe alte părţi ale oraşului, verdeaţă suficient de multă (despre studente nu comentăm), mingea rotundă, berea rece; dacă nu poţi să te retragi cu tot cu casă, precum melcul,e bine pentru început, ca să te obişnuieşti, să te retragi doar vinerea de la 15,30 în şort şi adidaşi.
    Motănele, te-ai hotărât, participi activ la brexit-ul Marii Britanii ?
    La Grisman a fost un uşor offside, faultul asupra lui Torres a fost fără niciun dubiu în afara careului, oricum luptătorii au avut câştig de cauză în defavoarea talentaţilor. Mie nu îmi pare bine. Un penalty poate rata şi Ely, Găbiţă, Tudor, darămite un Muller sau Fernando.
    Vă pupă Anemona şi vă promite multe raze la 39 de grade, la vară, pe litoral.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Bogdane! N-am vrut sa spun eu de cele doua faze in care am fost implicat si care au facut diferenta in ambele situatii. Asta ca sa vada unii-altii cu nu tin neaparat sa-mi aduc laude de pe teren numai pentru ca am oarece condei pe blog. Golul dat a fost pentru 2A-3B(al 5lea-corect), atunci cand Gabita se ruga in genunchi de Sile si nu avea cum sa vada cele intamplate. La golul tau am agatat o minge care se ducea in out, m-a luat in primire fundasul dar am reusit sa dau centrarea si ”a iesit”. Tu ai venit la intalnire si ai sutat plasat, nu tare, adica perfect, iar Mitica, venit si el din spate a incercat la disperare sa scoata, dar cum ceva perfect nu poate fi contracarat, a atins besica si atat. Nu are nicio vina Capitanul. Golul tau a fost cel de 4A-5B.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru ca asa e corect si frumos trebuie spus ca cel mai spectaculos gol a fost cel marcat de Gabita. O bijuterie! Driblinguri in cascada, in plina viteza, cu slalom (4 jaloane) si piruete, finalizate cu o ghiulea perfecta si imparabila. Nu cred ca e un pleomasm finalul frazei, dar, chiar dac-ar fi, merita facut caci perfect ar fi fost prea putin iar imparabil prea obisnuit (a la Ely). Gabita a exersat aceleasi figuri castigatoare vinerea trecuta. Atunci a pus in opera o alta solutie de final, adica dupa cam tot atatea jaloane depasite a . . .pasat lateral, pe langa portarul care-i iesea in fata si . . . mandel a pus latul. Cand vrea monseur Gabita, e . . . sclipitor si la pasa.
    Ca tot veni vorba, iata dovada ca nu sunt laudaros: in cronica de vinerea trecuta nu am fost trecut ca autor de gol si am avut destule comentarii pe blog. Niciunul nu a facut referire la acest aspect. Ei?! Alo, unii-altii, sunteti pe faza?

    RăspundețiȘtergere
  9. E REAL,e cu adevarat fapte ATLETICO! Toate 4 e mai departe. Totul se petrece la Madrid!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu vă mai alintaţi să-i suflaţi autogolul lui Mitică, măcar cu atât să râmână şi el! Oricum, ăla de aseară (autogol Fernando?!?!) a fost mai frumos decât al lui! Dar măcar am aflat că la faza aia a fost combinaţie Tavi-Bogdan. Aferim!

    Ely a dat sigur două goluri, ăla din unghi şi ultimul, în prelungiri, după intercepţie. A, şi am uitat o fază chiar amuzantă: la un fault făcut de noi la mijlocul terenului, iau treptat distanţă, cu mâinile aşezate corespunzător, la bijuterii. Ely se retrage şi el, aparent pentru elan, dar la un moment dat se opreşte şi îşi pune şi el mâinile în faţă! Cum ar veni, stăteam amândoi la zid! :))) I-am zis că el trebuie să bată şi am râs puţin de el, dar şi mai mişto era să execut şi să-i zic după aia. Dar "mierea" că dau gol şi-mi părea rău de el...:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa da cronica adevarata, mi-a facut placere sa o citesc, nu trei cuvinte aruncate la repezeala.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce vremuri, cand ne delectam cu poeziile lui Popicu ! Am recitit cateva dintre ele si m-am amuzat copios.De ce nu-l stimulati sa continue, ca era tare distractiv.Redau una la intamplare:

    I-am aratat secretarei pozele cu voi
    A ras de s-a strambat, mai ales de doi
    De Motanu si Mitica,
    Sa nu-l uit nici pe Stelica,
    Pentru ca n-ar fi corect
    Or voi stiti, ca sunt perfect.
    Cand l-a vazut pe Lucica…
    La-nceput mi-a cam fost frica
    Mi-a fost teama sa nu moara
    Si i-am spus asa-ntr-o doara
    Nu-i frumos sa razi de el, e un biet handicapat
    Si tu stii ca e pacat.
    Si-a lasat capul in jos
    Si-a pus chilotii pe dos
    Sa n-o atinga blestemul
    Si sa i se strice tenul.
    S-a speriat biata copila
    Si chiar mi s-a facut mila.



    RăspundețiȘtergere
  13. Voi lipsi 2 jocuri, deoarece voi pleca in concediu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sigur, nu va mai citi nimeni in timp util, dar nu pot sa tac: nu voi lipsi astazi de la ”locul de munca”. Ave! Acum plec spre el.

    RăspundețiȘtergere
  15. Lehamite mare...
    Pacat,pacat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu-i doresc lui Muresan decit sa se tavaleasca in chinuri.

    RăspundețiȘtergere
  17. Globe Trot R Fot (este o, să nu aud comentarii) Z5, club legendar încă viu, de răspândire internaţională, mai în vogă decât gripa aviară, angajează de urgenţă cronicar cu experienţă şi cu analizele la zi. O ferim salariu atractiv, mediu pe economie, de fotbalist în activitate. Oferim deasemenea rentă viageră constând în meciuri de minifotbal, mingii de fotbal în figură, cotoială la ţurloaie, plus contract exclusiv, fără mită, fără şpagă, pe termen de un an cu statul. Lui Popică, la una dintre firmele sale de anvergură on-line.

    RăspundețiȘtergere