duminică, 24 aprilie 2016

Fotbal altfel in saptamana altfel (by Matei)

   Meciul a avut loc intr-o calma zi de aprilie. Echipele s-au format astfel: Gabita i-a zis lui Ely sa isi aleaga el pe cine vrea deoarece nu avea chef de certuri cu coechipierii, astfel incat inca de la inceput era clar ca Ely avea sa castige. Am fost foarte multi, vreo 9 la 9, printre care si doi pusti.
   Echipa Ely- Ely, Biciclistu, Paul, Popica, Motanu, Bebe, Bogdan, alt Gabi (III - n.m.) si pustiul care joaca la Rapid (Vlăduţ - n.m)
   Echipa Gabita- Gabita, Gabi, Bete, Virgil, Vasea, Tavi, Stelica, Mitica si Matei.
   Meciul a inceput cu doua goluri rapide in poarta Biciclistului 
(de fapt, la început a stat Paul în poartă - n.m.), nu stiu cum s-au dat, urmate de 3 si mai rapide in poarta lui Matei: doua bombe ale lui Ely si un gol din corner – probabil Bogdan. A avut loc o schimbare de portari intre Virgil si Matei. Din acest moment echipa lui Ely a mai continuat sa dea goluri din bombele lui Ely si datorita unor greseli in aparare de care a profitat Motanu, in timp ce echipa lui Gabita a lovit bara de vreo 5 ori (o data din penalty), la care se mai adauga paradele Biciclistului, cu greu marcand inca vreo 3 goluri. Scorul final a fost undeva la 9-5, cred.
   Am totusi o nemultumire: Aici se aduna o gasca de prieteni sa joace fotbal dupa o saptamana de munca (cine nu a iesit deja la pensie), pentru a se relaxa, dar ce se intampla pe teren nu prea indica acest lucru. Cred ca se pune prea mult pret pe greseli. Face unul o gafa si sar toti pe el. La mine la scoala nu exista asa ceva. Cand cineva greseste, noi ne prapadim de ras si facem misto de el pentru a pastra o atmosfera senina.
   Sper ca nimeni nu se supara ca mi-a fost lene sa pun diacritice.

31 de comentarii:

  1. Cu toate ca nu am nimic de zis nu spun ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo MATEI! Sincere felicitari! Bine ai venit in randurile cronicarilor! Inceputul e mai greu, dar promiti.Ai mare dreptate in finalul cronicii tale in ceea ce priveste "atmosfera" din teren care nu este nici pe departe ceea ce ar trebui sa fie...Continua sa fii critic, poate se lipeste ceva si de cei mai in varsta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau, dacă va continua să fie critic, va deveni un adevărat fotbalist de ziua 5! :))

      Ștergere
  3. Profesorul distrat24 apr. 2016, 16:35:00

    Cinci infrangeri la rand pentru Mitica, deja nu se mai inghesuie lumea sa-l ia in echipa ca poarta ghinion de nesansa. Sintem curiosi ce-o sa mai inventeze pentru saptamana viitoare, in afara de mersul la biserica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gaby, am remediat gafa din cronica trecuta cand l-am trecut pe Gabitrei ca autor al primului vostru gol, cand de fapt tu ai marcat; deci, GABY(sau Gaby mare sa nu mai fie vreo confuzie)a fost autorul golului.Scuze, mea culpa.

    RăspundețiȘtergere
  5. S-a stabilit, pot să vin şi în Vinerea Mare. Dacă apare şi Ely, voi face alegeri cu el parte în parte, dacă nu apare, nu mă mai bag deloc la alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Steaua e numai una25 apr. 2016, 10:52:00

    Cite faulturi trebuie sa faca mizeria aia mica de Rotariu ca sa dea handicapatul ded Tudor penalti impotriva lui Dinamo?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand era Cristi-ciclistul(mai degraba decat biciclistul)in poarta, la un atac al nostru, m-a luat din spate cu fulgi cu tot si am aterizat pe noada, crezand ca mi-a recidivat intinderea care pornea din fesa dreapta, ca sa nu zic buca, dar spre norocul meu durerea este la sold si sper ca pana vineri sa dispara...

    RăspundețiȘtergere
  8. Meteorologul de serviciu25 apr. 2016, 15:55:00

    Deci ati inteles cum fac colegii lui Matei.Cand greseste unu, ceialti fac misto de el pentru a pastra o atmosfera senina. Fericiti mai suntem, fratilor ! Nu putem noi face atata misto de Mitica cat poate el gresi, asa ca vom avea totdeauna o atmosfera senina, adicatelea nu va ploua.Vara cei drept Mitica ar putea sta acasa, dar toamna e musai sa vina.Doar atat sa vina, ca de restul ne ocupam noi.

    RăspundețiȘtergere
  9. In ultima perioada vechea garda a cronicarilor de ziua 5-a (motanelul, Gabita si mandel) a facut discret un pas inapoi. Un suflu nou, proastat, face bine si aici. Dupa Sile, devenit clasic intre timp, au urmat Bogdan (inimitabil, fara pereche in stil) si Gagy (scurt, clar, la obiect, autor al unei suite de 5-6 cronici-unica pentru blogul nostru), iar acum avem parte de un nou debut. Al lui Matei, fiul lui tati cel mare. Cred ca e unul dintre cele mai frumoase si inedite momente in domeniu ! Ave!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru opiniile curajoase, dar firesti la cineva care vine simplu sa faca miscare prin fotbal, fiind necontaminat de ”viesparul” din Agronomie, ii promit un loc de titular in echipa-concept pe care dorim s-o afirmam si foarte curand sa o impunem in etapele de vineri. Matei, te felicit sincer ! Era nevoie si de cineva foarte tanar sa spuna cat de caraghiosi sunt nenea aia care doresc pe teren perfectiunea jocului din capul lor si uita de varsta pe care ei si majoritatea celorlalti o au cat si de scopul real pentru care venim pe teren.

    RăspundețiȘtergere
  11. Era sa uit. Sa nu creada Robert ca am pierdut agenda cu opisul cronicilor. El figureaza cu brio la rubrica RESTANTIERI. De cand a plecat cu balonul (nu in balon, acolo am fost si noi pana mai ieri) au trecut de mult cele 80 de zile. Ei, se aude?

    RăspundețiȘtergere
  12. Tatal inteleptilor26 apr. 2016, 11:57:00

    Slab fotbal se mai joaca! Mitica face echipele, ca sa prinda si el un loc, Motanu a ajuns golgeter, Bebe a prins echipa etapei, Stelica chinuie mingea, alde Tavi isi da si el cu parerea, Bogdan ne povesteste din punga, Vasea de la 1914. Fauna si flora completa, ce mai...

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai lipsesti doar tu, "ce mai...".

    RăspundețiȘtergere
  14. Stelist, fctb-ist nici eu nu mai stiu ce sunt26 apr. 2016, 13:34:00

    Mai, voi ce ziceti, mai are sanse bleguta sa ia campionatul ? Eu cred ca daca se straduieste, cine stie, poate are noroc.Reghe si mita tot mai trag nadejde ca rugaciunile lui jiji n-or fi in zadar.Ajuta Doamne, ca altfel ajungem de rasul curcilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, am ajuns de rasul curcilor, la felul in care jucam.

      Ștergere
  15. POPINCULE, sa inteleg ca ai ocupat o banca buna in parc si nu te ploua de ai scris atit. Vezi ca vineri nu vine ELY, si o sa joci tu in locul lui si o sa glumim si o sa ne ridem tot meciul. Ma-i suparat si nu mai rezolv cu biletul de GERMANIA , asa ca o sa pierzi postul de lucru ales de CRISTI . Vorbesti de greselile altora, ai uitat , ce goluri antologice ai luat de la mijlocul terenului , din poarta in poarta ai dat si cu poarta goala in bara si tot asa, si scrii de altii, mai bine bani de teren iti cumperi o ciorba la cantina si esti mult mai cistigat, fii destept ca nu ai avut treaba cu victoriile niciodata, nu a fost treaba ta. Ai uitat ca la 8-5 am avut 2 ocazii mari cind eu am ales sa pasez lui TAVI cind puteam sa trag , mai bine trageam eu acolo si penalti lui GABY care a lovit bara, nu mai spun ca am avut 5 bare .. Cu 2 goluri se schimba treaba ELY se enerva rau , si GABITA era mai multumit si se relansa jocul asa am mai luat un gol dintr-o greaseala a noastra si gata . Oricum sa joci peste 7 la 7 e turca nu se mai poate combina si si te scoti prin sut de la distanta, asta a facut ELY , PENTRU CA IN CAREU DADEAI DE 3 FUNDASI .si era greu .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mulţumit
      Şi mă simt bine,
      Sensul vieţii l-am descoperit
      Jucând în echipă cu tine!

      Ștergere
  16. Maioru Tavi, colt cu Maioru Coravu27 apr. 2016, 11:51:00

    Mitica, chiar imi pare bine ca ai ajuns sa ii respecti pe cei care ti-au dat ZECE bobite intr-un meci si le pasezi pe teren. Te-am tinut minte de atunci cand ai venit dupa autograf, sa duci si tu ceva la ala mic acasa. Nu fi trist, o sa am grija sa prinzi si tu echipa si ti-am facut rost de un curs rapid pentru invatatt fotbal, o sa ai profesori celebri: Bebe la recuperare dupa somn, Motanu la tipat, Vasea la ascuns dupa minge si portar, Biciclistu la degajari, Bogdan la travaliu-n punga, Bete la picioare incrucisate, Caprita la dribling in batista, Stelica la datul in copaci si pe mandelul la jocul cu capul. Te costa doar zece beri, iti faci tu ceare si ma cauti.

    Si nu uita, vino vineri sa avem si noi cu cine ne distra!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cronica de umplutura, e clar ca baiatul a privit-o mai mult ca pe o corvoada.

    RăspundețiȘtergere
  18. Paste fericit, sanatate si la mult ani!

    RăspundețiȘtergere
  19. Confirm prezenta la Adunarea generala de astazi ! Ha! Ha-Ha!

    RăspundețiȘtergere
  20. Una de-a noastra. Eheeei, ce frumosi mai erau! Si ce sincronizare!!

    https://www.youtube.com/watch?v=2Wf41SCc_pE

    RăspundețiȘtergere
  21. Christos a înviat ! Sănătate şi linişte sufletească cât cuprinde, la toată lumea.

    RăspundețiȘtergere
  22. Adevarat a inviat!Aceleasi urari si pntru tine,cat si pentru toti participantii la fenomen.
    Cronica Bogdane, cronica!

    RăspundețiȘtergere
  23. Adevărat a înviat şi pe această cale!
    Eu prestez cu cronica.

    RăspundețiȘtergere
  24. Stelist,nu fcsb-ist2 mai 2016, 16:33:00

    Umilinta, numele tau e fcsb.Sa fii campion cu doua etape inainte de finalul campionatului, asta da aroganta la Sumi.Reghe si compania sa nu mai scoata capul din pamant in veci !Daca taceau nu era nicio probema, dar dupa tam tamul pe care l-au facut merita sa fie ridiculizati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unui "stelist", nefcsbist: probabil ca daca-ti raceste nevasta, o schimbi??!

      Ștergere
  25. Fe-no-me-na-le Tig si Begu !!

    RăspundețiȘtergere