joi, 12 mai 2016

Dragii mei, . . . foarte pe scurt

Pentru continuitate, cateva informatii despre meciul de vineri.
            Pe terenul mic din fata, Mitica si Ely au stabilit echipele de mai jos, in formule aproximative, asa cum mi le amintesc :

·         Pinguinii : Nelu, Tavi, Stelica, Bogdan, Gaby III, Mitica si Stefan +Vladut (dupa venirea lui Andrei)
·          Pelicanii : Bebe, Gaby, Razvan, Paul, Popicu, Ely si Andrei (baiatul lui Paul) Vladut .

A fost un meci frumos, indarjit, cu goluri putine dar spectaculoase. Scorul consemnat, echitabil in opinia mea, . . . .doar 3-3. Pelicanii au condus cu 3-1, pentru ca pe final pinguinii sa reuseasca egalarea dupa o revenire spectaculoasa.
Surpriza etapei a reprezentat-o sosirea din tara campioanei mondiale a lui Andrei, reintors in vacanta pe meleagurile natale. Il mai asteptam.

Vremea ne-a rasfatat si de data asta pentru ca amenintarea de ploaie care a plutit pe deasupra noastra la inceputul partidei s-a risipit usor-usor. S-a consemnat si repriza a 3-a, unde traditionalul material didactic la care s-a facut apel (lichidele, floricelele, pufuletii si schimbul de idei) si-a aratat inca o data rolul important pe care il detine pentru a ne face si mai indragita aceasta a 5-a zi din saptamana.


Pe maine !!!  Indemnul e valabil si pentru Vasea, Doru si  evident Gabita.

9 comentarii:

  1. Bogdane, n-am putut rezista la o asa cerere de oferta si m-am bagat (angajat)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te aşteptăm la personal, contabilitate, după care poţi trece pe lângă casierie. Contractul a fost semnat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu un rest de indemnizatie, de decontat, in valuta(Petre Roman va saluta).

    RăspundețiȘtergere
  4. Ploua in nord, centru si estul tarii. Oare cum este vremea in sud-est? Ma uit pe fereastra si sunt orbit de lumina puternica de afara. Ha, Ha-ha!

    RăspundețiȘtergere
  5. Scriu eu cronichia, vasiliscul şi aspida.

    RăspundețiȘtergere
  6. O 9 etapă cu Popi Mi(ori)tici pe bicicletă

    Febra alegerilor care a cuprins întreaga ţară şi o va mai cuprinde mult şi bine, nu putea să lipsească tocmai din fieful celor care de 9 ani, sau mai mult, joacă împreună fotbal dar şi hore săltăreţe, sârbe a la grec, valsuri, tangouri sau chiar tenis, sau mă rog ceva asemănător, în străvechea Agronomie care arată din ce în ce mai bine, inclusiv prin aspectul unora dintre viitoarele tinere fermiere pe care statul e pregătit să le împropietărească cu câte 50 de ha de căciulă trase din populara arătură. Pe o vreme la fel de schimbătoare precum vremurile dar, oricum de data asta mult mai plăcută decât duşurile pompiereşti din săptămâna anterioară, s-au adunat pe teren, gata să primească cele 50 de ha-uri, 12 agronomi marcanţi şi cu Tavi 13, câştigat la un iadeş crâncen de Ely în defavoarea puişorului Mitică, puişor care ca de obicei blând dar tenace şi-a făcut echipa care a vrut-o lăsându-l pe Ely să se bucure cu iadeşul în mână spre diperarea perfecţiunii întruchipate a Popii.
    Dar iată şi echipele probabile căci, pe cele sigure nu le ştie încă nici tata Puiu :

    Oac-oac : Bebe- Bg, Popii, Ely- Motanu, Vasea, Tavi
    Mac-mac : Nelu- Stelică, Cristi, Paul- Mitică, Vlăduţ

    Oacăzele încep în trombă dar apărarea măceşelor stă bine, Ely trage câteva ghiulele dar nu nimereşte poarta, mai înşiruie ceva adversari, Vasea mai primeşte o pasă două de la mine sau de la Tavi dar ratează singur cu portarul, Cristi trudeşte ca pe bicicletă, Stelică joacă full-combat-contact, iar Mitică reuşeşte să bage mingea în poartă. 1-0. Nici un

    RăspundețiȘtergere
  7. minut mai târziu Bg trage din lateral dreapta, Nelu boxează în faţă iar Vasea de la 2 m nu mai ratează. 1-1. Tavi intră în teren. O ghiulea de la distanţă a lui Cristi şlefuieşte bara porţii şi se opreşte în plasă. 2-1. Gol de chinogramă. Bombele lui Ely nu îşi ating ţinta. Vasea primeşte o pasă în careu şi-l execută pe Nelu. 2-2. Haraşo tovărăşie. Maurul şi-a făcut încă o dată datoria. Mac-ul preia conducerea. 3-2.
    Bg intră în poartă, apără vreo două mingii după care la un tango al lui Mitică la mijlocul terenului, vede mingea, vede şpiţul lui Mitică, dar în loc să pună mâna pune piciorul drept şi mingea ricoşează în plasă. 4-2. Popii ripostează, intră în poartă, monologurile sale arhicunoscute continuă fără întrerupere, paranormalul e cu noi, avantaj mac-ul şi seminţele lui. Vreo 2-3 mingii se plimbă prin faţa sau chiar pe linia porţii aproape goale ( portarul depăşit) dar vârfurile împinse ale oacheşilor refuză să le împingă în poartă. Popii aruncă la doi metri o minge în picioarele lui Vlăduţ, dar acesta alunecă şi cade. De teamă sau din respect ? Popii urlă la coechipieri, adversarii nu-l interesează şi nici mingiile trimise de ei spre poartă, astfel încât scorul devine rapid 7-2. La acest scor Popii atinge apogeul ( nu pentru prima oară), iese de pe teren, contestă alegerile ca fiind fraudate la Curtea Constituţională şi manifestează la greu pentru alegeri anticipate. Primul care cedează este magistratul Ely care aruncă voturile măsluite odată cu mingea în văzduh, după care demisionează în mod curios, la aproape o lună de calm şi maturitate în joc (necaracteristic anterior), părăsind rapid tarlaua. Spun curios, deşi, fie vorba între noi, a avut destui mentori de la care să înveţe schema retragerii rapide a candidaturii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Urmează 15-20 de minute de grădiniţă-haos în care Mi(ori)ticii excelează, nimeni nu vrea să facă noi alegeri cu Popii, până la urmă face Bg, Popii vrea să trişeze un pic spunându-i lui Miti că Motanul e la ei, Mi(ori)ticii fac apoplexie neînţelegând cum toţi cei patru, Athos, Porthos şi Aramis vor să-l lase fără apărare pe d’Artagnan în ciuda scrierilor intempestive a lui Alexandru Dumas. Pe undeva trebuie înţeles faptul că la sfârşit de săptămână, cu ardoarea weekend-ului în cap, unora nu le mai arde de fotbal ci doar de refulat la iarbă verde, fie ea şi sintetică (Doruleţ, mai trăieşti ?). După circul mare din Moscova următoarele echipe continuă marea hoinăreală (sau brambureală-matoleală) :

    Cranţ-money : Popii- Bebe, Stelică, Paul- Cristi- Vasea
    I lose my money : Nelu- Motanu, Bogdan -Mitică, Vlăduţ-
    Tavi

    Meciul doi a fost destul de echilibrat, de subliniat efortul maxim depus de Cristi dar, imediat şi cacealmaua sa, loserii
    dominând dar ratând ocazie după ocazie, cranţării apărându-se supranumeric. Asemenea Mi(ori)ticilor, Popii se lamenta continuu „nu am unde, nu am cui” cu voltaj maxim, îi aruncă o minge lui Cristi, acesta stă cu faţa şi cu braţele întinse la propiai poartă, urlă la Popii, „ cine să-mi ia mingea, cine ?”, Bg şi Tavi stau în spatele lui, Mitică contemplă admirativ dintr-un colţ al terenului, Vlăduţ la fel,
    la un moment dat Cristi se întoarce printre Tavi şi Bg, pleacă cu mingea la picior, nimeni nu-l urmăreşte, trece de motan şi înscrie golul victoriei 1-0. Mai jucăm puţin, până când Motanul dă fluierul final. Cel mai câştigat om al meciului, Găbiţă care a combătut, aproape singur, o repriză pe banca de rezerve. Cel mai econom, Cristi care neavând bani suficienţi să pună benzină la bicicletă, a renunţat, logic evident la plata terenului. Mitică intră în colaps material, mă întreabă vreo 20 de min., unde-s Cristi şi Tavi, îmi refuză la plata terenului o bancnotă de 10 lei care avea un colţ tăiat, pe motiv că trebuia să-i plătească lui ..., declară pe propria răspundere că a dat (pierdut) de la el 15 lei în plus, împrumută de la Tavi 10 lei, plus doi lei pe care Tavi mi i-a dat ca rest. I-am dat o ţigare şi s-a mai linştit. A câta oară vă solicit pe această cale să nu-l mai surescitaţi pe căpitan ? În altă ordine de idei, 100 lei împărţiţi la 12 oameni fac 8,30 lei, dintre care unul singur nu a plătit.

    Vă pupă mioriticii pe bicicletă, la nevoie luaţi terepentină, că-i mai bună decât orice altă ...fină.






    RăspundețiȘtergere
  9. Bogdan,ai percutat rapid si cronica a si aparut. Felicitari!
    De jucat impreuna o facem de multi,multi ani.

    RăspundețiȘtergere