sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Gabi pleacă, Gabi vine...

Dacă sunteți și voi cât de cât umani, încercați să vă puneți în pielea unui mare campion și răsfățat al succeselor, ajuns la momentul în care norocul începe să-l părăsească. Țigările s-au tot scumpit, la fel și coniacul, de abonamentul pe tramvai nici nu mai aducem vorba, fetele din jur par să întinerească,  tu ți-ai aruncat pieptenul și setul de balonașe și  aproape că nu mai ai chef nici să treci strada. Fotbalul ce-ți mai alina cât de cât întristarea, dar dacă ai norocul să te calce Eli cu vreo câteva ghiulele de la el din teren  parcă nici de miuță nu-ți mai arde.
Așa că lași capul în jos, pleci abătut de la teren, vorbind de unul singur și te gândești ce-ai putea face să aduci soarele și pe strada ta. Cu urma de demnitate ce ți-a rămas poți scrie o misivă de adio, oricum închizi vinerea telefonul și îți găsești altceva mai bun de făcut. Sau convoci, la ceas de mare taină, Sfatul Bătrânilor, poate înțelepții satului să te scoată din impas. Apoi, îți numeri voinicii care ți-au mai rămas. Neluțu, Gabi și Stelică sunt aliații tăi fideli, pe Bețișor îl știi de-o viață și nu te va părăsi, Motanu a trădat deja și fi-va pedepsit, mai ai nevoie de un vârf de atac. Marinică nu te-a băgat vreodată în seamă, Bogdan vorbește în metafore și ai nevoie de traducător, lui Tavi i-a crescut cota și nu te mai poți atinge de el după ce ți-a îndesat nouă bucăți în scutece,  izbăvitorul trebuie căutat pe undeva pe afară.
Iar reunirea conclavului de miercuri pare să te scoată în fața omului potrivit: Silly Căbulan, golgeterul all-time din Agronomie, retras momentan din activitate, dar dornic să-și reia postul. La un pahar de tărie, tratativele merg ca și unse, se stabilește suma de transfer, primele de meci (se pare, în poze) și tactica de joc, când intervine impresarul mama-soacră, care dorește o clauză de titular cert și dă peste cap toată înțelegerea.Ca să nu mai vorbim că că doamnei nu-i place anturajul de vineri și l-a înscris pe băiat  la cursuri de croșetat și bune maniere, așa că afacerea cade.
O singură soluție ar mai fi, poate și cea mai bună, dar categoric cea mai scumpă. Din câte s-a aflat, o navetă de bere și-a schimbat proprietarul, doamna comandant a primit un buchet enorm de flori și o cutie de bomboane fine, și aceasta doar la prima strigare. În plus, contractul mai prevede  efectuarea a două vizite săptămânale obligatorii la piață, plimbarea cățelului o dată la două zile, dat zăpada, săpat grădina, bătut covoarele, plus alte câteva clauze mai puțin importante.
Și astfel și-a făcut Găbiță apariția vineri la teren. Inutil să mai spunem că aportul său a fost unul excepțional și a înclinat decisiv balanța, mai sunt însă de menționat și alte aspecte. Neluțu a prins una dintre zilele sale uimitoare, apărarea s-a comportat altruist și disciplinat, profitând și de deruta din rândul adversarilor. Și totuși, meritele cele mai mari i se cuvin căpitanului Mitică, acest Machiavelli contemporan, care l-a hipnotizat la alegeri pe mai tânărul Eli, plecând cu jumătate de victorie în buzunar încă înainte de a se da lovitura de începere. Scorul, după un meci lipsit de istoric, se pare că a fost 10-4, iată și echipele inițiale:
Premianții: Neluțu, Stelică, Gabi, Mitică, Bețișor, Ștefan, un băiat
Corijenții: Paulică, Motanu, Bogdan, Bebilă, Tavi, Eli, Marean
La zece minute de la start a apărut Găbiță iar Ștefan a trecut la corijenți.  Următoarea examinare, vineri, se aude că unii deja s-au apucat de lucrat la fițuici...

50 de comentarii:

  1. - Onorata instanta, acest individ m-a alergat prin parc si dupa ce a reusit in sfarsit sa ma prinda, ca, deh, nici nu fugeam prea tare, ca-s batrana si io de-acum, s-a uitat chioras la mine, apoi a luat-o la sanatoasa inapoi.
    – Pai si-atunci, de ce il acuzati?! intreaba judecatorul.
    – Inducere in eroare si fuga de la locul faptei! raspunde babuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasa Motane mistourile,o sa ma fac eu bine in urmatoarele 2 luni si o sa vezi tu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fratele meu mai slab, uite cum ne bucurăm amândoi c-a bătut barcelona și ai să-mi iei două beri. mulți pușcăriași la atletico, am auzit că pepe și sergio ramos au fost în probe la ei, dar i-au repsins, că sunt prea delicați.

      Ștergere
  3. Steaua e numai una30 ian. 2016, 16:16:00

    Militieni si catelusi, feriti-va! Pana acum avem trei victorii si o sa mai urmeze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa sa bateti totul in amicale si dupa aia sa terminati pe patru in campionat si in cupa.

      Ștergere
  4. Piticii de gradina31 ian. 2016, 14:43:00

    Noi sintem Barcelona, cea mai indragita echipa de arbitrii. Simulam, cadem in cap, ne vaitam, doar doar arbitrii or sa ne dea pomana cuvenita. Si culmea, nu ne este rusine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. părerea mea e c-ați luat prea mult la bord și-n loc de televizor ați vizionat meciul în bideu.
      rămân totuși cu regretul că barca au fost prea domni și nu le-au mai dat pușcăriașilor vreo cinci bucăți, după cum meritau.

      Ștergere
  5. Motane, ai fost suparat tot meciul, dar vad ca ai ramas suparat si in afara lui. Asta NU e normal. Pentru tine e o drama cam mare sa pierzi, sau nu stiu. Eu trec mai usor peste o infringere, ca nu este telul vietii mele sa-l bat pe ELY. Am ce face destul si in timpul saptaminii si nu ramin ancorat acolo. Nasol este cind victoria intr-un meci e totul pentru unii. Am fost tinte, si eu, si GABITA, in meciul asta. Crede-ma nu imi fac planuri cu GABITA sa vina sa-l bata pe ELY. A VENIT INTIMPLATOR. M-a sunat vineri la 15 ca intirzie, nu stiam cind vine. Ca merita sa vina este alceva.
    Referitor la meci, cred ca s-a jucat cu prea multa patima, si au fost citeva faulturi care nu isi au loc. GABITA era sa plece cu mina rupta de pe teren. Ely joaca dupa scor, daca avea 2 sau 3 goluri era linistit, asa a fost nervos tot meciul. Jocul a avut 2 reprize: una cu MESSI si una fara MESSI.
    Repriza a 2-a am jucat cu un om mai putin; pustiul ala de la noi nu se pune, cred ca recunosti asta. Lui ELY nu i-a mers jocul, nu a combinat, nu i-au intrat suturile ca de obicei, iar de aici a iesit un scor mai mare. El cu MESSI puteau combina ceva. Gabita a jucat alte meciuri cu VLADUT, MESSI si a combinat bine cu ei, iar in meciul de vineri a pasat mult, a jucat cu toti, asta a facut diferenta fata de ELY. Ely cind vine isi asuma echipa. Cind bate e bun, cind simte ca nu ai echipa nu isi face probleme. Cum ai o echipa mai bunicica sau vine unul care mai stie ceva, gata se enerveaza .Cv-ul meu facut de tine e fals nu se potriveste MOTANE.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stati ca nu inteleg ! Il primiti pe gaozar sa joace, ii platiti contributia si el va rupe picioarele ? Am inteles bine ? Daca da, atunci cine va opreste sa-i dati liber ? Ati ajuns rau daca nu-l puteti pune la punct pe gaozar.Sau poate asta meritati.

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti un barbat adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai steaua voastra !1 feb. 2016, 13:12:00

    Stelistilor, v-ati trezit ? I-ar v-au tras-o bulgaroii sau nu v-ati prezentat ? Oricum 3-0 e rusinos.O explicatie ar fi ca au luat alte pastile, alea contra constipatiei si s-au cacat pe ei.Puteti lua 7 campionate, daca va bat gradinarii...

    RăspundețiȘtergere
  9. mitică, știi că ești protejatul meu, așa că m-am hotărât să te luminez:
    1. înțeleg că ți-ar fi plăcut să te vezi zugrăvit ca un mare campion, dar în cronică nu se pomenește decât la final de tine.
    2. poate ți se pare că eroul nostru ar face prea multe sacrificii ca să-l aducă pe găbiță la teren. oricum, naveta de bere cred că o merită, pe doamna trebuie s-o îmbunezi cumva. dacă restul muncilor lui hercule ți se pare prea greu, poți renunța la plimbatul cîțelului, deși eu zic că v-ați potrivi
    3. tu știai sigur că vine găbiță, problema era doar că întârzie un pic, moment în care alegerile era normal să se facă om cu om
    4. puștiul pe care l-ai luat credeai că e mai bun decât mulți de la noi, chiar dacă nu-l știai
    5. nu țin minte multe faulturi, iar pe cel al lui marean nu l-am văzut ca fiind intenționat. s-a zbierat mult (cu mine-n frunte), dar nu s-a jucat dur, cum ar putea înțelege vreun dobitoc din afară care citește.
    6. cel mai important, NICIODATĂ nu sunt supărat după meci, aici cred că mă confunzi.

    te pupă tati și te așteaptă vineri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Berbec pana la moarte2 feb. 2016, 09:15:00

    Ei, cu Tamas inregimentat putem spera la castigarea ligii campionilor.Sincer nu m-am gandit la aceasta achizitie care i-a surprins pe toti dusmanii nostri.Are ochi de soim Reghe asta al nostru ! L-a lasat masca si pe Beeecali care nu mai stie ce sa zica.Azi il da afara iar maine il aduce inapoi.Urmatorul pe lista e Dodel, care vine la pachet cu bomba lui.Sa mai zica cineva ca nu e frumos sa traiesti in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  11. Steaua e numai una2 feb. 2016, 11:49:00

    Grea viata de ciine. Adica de suporter dinamovist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa faca si ei? Viata e grea, s-au scumpit si oasele, au trecut pe stevie si latra de pe margine.

      Ștergere
  12. Între doi amici:
    -Ce-ai măi omule de eşti aşa supărat?
    -Cum dracu’ să nu fiu supărat, ieri m-am întors mai devreme acasă de la lucru si ce crezi?? Am găsit-o pe nevastă-mea în pat cu un chinez!!
    -Aoleu! Şiiiii? Ce i-ai zis?
    -Păi ce dracu’ să-i zic, ce, eu ştiu chineză?!
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  13. Revista presei2 feb. 2016, 18:48:00

    Pravda : Căpitanu', îngrozit de high rate-ul înfrângerilor, apelează la general şi închide ziua bursieră pe verde.
    New York Sex şi Globe Trotter : Maioru' de numai 20 de ani dezertează la 4-6 şi reuşeşte să treacă Munţii Apuseni.
    Adevărul : Invocând lipsa fondurilor, guvernul tehnocrat sistează distribuirea gratuită a calmantelor. Demnitarul revine la starea iniţială.
    Revista Miau-miau : Ham (la Bebe) ham (la demnitar), ham ham, ham ham ham (la Tavi). Mrrr!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bogdane, tu esti? Fa-le baietilor o schema, ca iar nu ghiceste Mitica personajele.

      Ștergere
  14. O blonda la oftalmolog:
    -Ce litera este asta?
    Tace.
    -Ce litera este asta?
    Tace.
    -Dumneavoastra stati prost cu vederea?
    -Cu vederea stau bine. Pur si simplu nu-mi amintesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Tavi catre nostalgicul - ABBA -2 feb. 2016, 21:36:00

    Suedia a produs pe langa ABBA si un alt supergrup, in fapt un duet pop/rock exceptional. Roxette. Cine nu-si aminteste minunata melodie de pe coloana sonora a filmului Pretty Woman?

    https://www.youtube.com/watch?v=k2C5TjS2sh4

    Amice, sunt convins c-o sa-ti faca placere s-o reasculti!

    RăspundețiȘtergere
  16. Suna sotia:

    - Iubi, sa stii ca am spart oglinda laterala...

    - Pfiuuu... cum ai reusit?
    - M-am rasturnat de doua ori cu masina...

    RăspundețiȘtergere
  17. La cit de bune sint amindoua, selectionata nationala trebuia sa joace cu Steaua. Macar asa se facea de rusine una singura.

    RăspundețiȘtergere
  18. MTS a declarat minifotbalul ramură sportivă! Se poate spune că am devenit sportiv legitimat, ba chiar profesionist? :)

    În legătură cu meciul nostru, văd mai sus că s-a înţeles că m-ar fi faultat Ely. Nu, Popică a fost autorul faultului din spate, nu dur, dar parşiv. Cu mâna nu sunt nici acum în regulă, mâine o să mă sară rândul de a sta în poartă (sâmbătă a fost chiar nasol, n-am putut să joc darts cu fii-miu, doar ping-pong, din încheietură).
    Referitor la echipe, Mitică a povestit la cantină cum a făcut alegerile, iar dacă eraţi atenţi aţi fi identificat momentul de geniu al negocierilor, cel care s-a dovedit decisiv: când Ely a vrut să-l ia pe Gabi, Mitică i-a zis să i-l lase lui, că eu poate ajung târziu, la 0-4, 0-5, sau poate... nu vin deloc! :) Cum eu am sosit relativ repede, spuza a rămas pe turta lui. Cu Gabi dincolo, nu se ştie cum ar fi arătat meciul.

    RăspundețiȘtergere
  19. Purpuriu cu schemă integrată3 feb. 2016, 17:48:00

    Iubesc femeia, blondă sau brună
    De dor nebună,
    Blondă sau brună, îmi e totuna,
    Deopotrivă le iubesc,deopotrivă le doresc.
    Fată frumoasă, fată străină
    Diseară am să te duc,
    Pentru o cafea fierbinte şi-o clătită
    La Hanul lui Maniuc.
    Nu sunt trăsuri, n-ai cum să pleci,
    Secolul e 20 (şi unu).
    Ca la 20 de ani,
    Fără griji şi plin de bani.
    Lasă-mă să beau, să beau până mor,
    C-aşa beu oameni cu cecuri,
    De sâmbătă până miercuri.
    Sam, sam,sam, samurai
    N-ai tu bani ca să mă ai.
    Stranger in the night,
    O va fan culo (?)
    Supărat, supărat sunt iarăşi Doamne supărat !
    Mai daţi-le-n colo de griji măi băieţi,
    Mai daţi-le-n colo şi beţi !
    Trandafir de la Moldova,
    M-a făcut muica oltean, port căciulă de astrahan.
    Du-mă acasă măi tramvai,
    Du-mă la căsuţa mea,
    Du-mă iute, ce mai stai !?
    Sunt vagabondul vieţii mele,
    Din viaţă n-am luat căt am vrut,
    Dar nici n-am dat cât am putut.

    Ana Aslan (rimează cu...)

    Banii, berea şi dansul, vineri după goluri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cenaclu literar,ce mai,o să ne facem cu toții intelectuali. oricum, cine n-a priceput să nu vină la mine, că nici eu n-am înțeles chiar tot.

      Ștergere
  20. anglia și, mai nou, china tâmpesc lumea fotbalului.ce era doi lei acu vreo câțiva ani acum a sărit de zece.
    stoke city, un fel de dacia brăila, dă 25 de milioane pe un băiat pe care l-a luat porto în vară cu 21 și NU a confirmat. păcălicii de la liverpool ar fi dat aproape 50 de milioane pe texeira de la șahtior, dar ahmetov a cerut 75!!!!! și ăia n-au fost chiar atât de proști să-l ia.
    chinezii au dat 40 de milioane pe un băiat care NU a confirmat la atletico și aproape 30 pe cel mai ciomăgar brazilian ever, ramirez de la chelsea. acum cică s-ar găsi 25 de milioane salariu anual pentru john terry.
    în concluzie, bravo budescu, ia-le, tată, banii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De prietenul tau Guardiola nu pomenesti nimic?

      Ștergere
  21. Pai Budescu n-a ajuns la FCSB ? Motane, de ce ne pacalesti ?
    Referitor la sumele de transfer, ce sa faca chinezii daca au bani si n-au ce face cu ei ? Oricum se devalorizeaza, asa ca iau si ei ce se gaseste.Noi cand plecam la piata nu dam banii pe prostii ? Bine ca nu avem multi, ca ne-am pacali mai tare.

    RăspundețiȘtergere
  22. Intr-un restaurant, in timp ce servea masa, un client il observa pe cainele patronului care se uita cam suparat la el si, din cand in cand, mai si maraia.
    – Chelner, ce are cainele asta cu mine?
    – Ne confruntam cu o criza de vesela, domnule, si tocmai si-a recunoscut farfuria.



    RăspundețiȘtergere
  23. Ce se intampla cu Bebito ? I-a interzis nevasta accesul la computer ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce vremuri cand echipele noastre de fotbal jucau amicale cu formatii de renume din Europa.Azi, nici nationala nu mai e bagata-n seama si bine fac cei ce procedeaza asa.A juca cu romanii e pierdere de timp.Ceea ce credeam in anii 90, ca aducand jucatori straini impulsionam fotbalul romanesc, s-a dovedit a fi o mare eroare.Meciul nationalei cu Zimbrul Chisinau a fost de neurmarit.Daca astia sunt cei ce ne vor reprezenta la euro, mai bine nu s-ar prezenta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Un alt anticar celebru a fost Leon Alcalay, cel care în anul 1864 “și-a făcut două dulapuri pe care le-a umplut cu cărți și le-a așezat în locul viran de la întretăierea Podului Mogoșoaiei cu bulevardul nou ce se deschisese de curând, numit mai târziu B-dul Elisabeta”(2). Interesant e faptul că celebrul librar și anticar de mai târziu a învățat să scrie și să citească abia după ce s-a apucat de afacerile cu cărți. Negustoria lui cu cărți a prosperat, astfel încât prin anul 1883 Leon Alcalay avea un întreg șir de librării și de anticariate în clădirea “Hotel de Boulevard”. Demn de interes este faptul că Leon Alcalay a editat și a publicat celebra serie de cărți ieftine din “Biblioteca pentru toți”, cărți pe care le-a răspândit în toată țara.


    În timp, concurența a devenit acerbă și în acest domeniu: pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe bulevard, între Universitate și Calea Victoriei, se înșirau una lângă alta, nenumăratele prăvălii și tarabe de scândură ale anticarilor. Iar în dialogul dintre anticari și cumpărătorii de cărți regula de bază era tocmeala:

    “- Cât vrei, Pinath, pe cărticica aceasta?
    - Asta e o carte bună. Costă un franc.
    - Cu cinci parale o dai?
    - Scoate 20 de bani și ia-o!”
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  26. motanu către fane ronaldo4 feb. 2016, 18:44:00

    ce a făcut guardiola mi se pare la limita dintre lașitate și prostie.
    campionatul în germania îl lua și soacră-mea cu bayern, important era să ajungă măcar în finala cl, obiectiv ratat. culmea, beckenbauer l-a lăsat în pace și rumenigge i-a propus o mărire de salariu, de la 18 la 21 de milioane. lui însă îi arde de ducă, de parcă ar fi un bubos de paișpe ani, care vrea să pupe el toate fetele și motivează că vrea experiențe noi.
    păi dacă le vrea, putea să se ducă la bolton sau la west ham și acolo să arate ce tare-n baston e cu doi lei, nu cu sute de milioane. așa s-ar putea să fie vecin de oraș cu mourinho și să vândă presa de scandal. oricum, mi-e mult mai drag de klopp, deși liverpoolă e mai proastă chiar și ca steaua.

    RăspundețiȘtergere
  27. motanu către fiozof4 feb. 2016, 18:50:00

    am zis că nu văd unde ar avea loc budescu și ivan la steaua și nicidecum că ar veni vreunul, așa că te-ai păcălit singur. cât o fi el de prost, il apreciez pe jiji c-a vrut să dea 2 milioane pe oltenaș, dar nu cred că-i merită. om trăi și-om vedea.

    RăspundețiȘtergere
  28. Domnul Tavi, banuiesc ca erati tinerel pe atunci.

    https://www.youtube.com/watch?v=djV11Xbc914

    RăspundețiȘtergere
  29. Cu jucatori scumpi poti face echipa mare, dar s-au vazut si cazuri cand poti face... din bici rahat. Sunt multi oameni cu bani, care pot cumpara jucatori valorosi, dar putini antrenori care sa inspire atata incredere ca Guardiola.Daca n-ar fi asa, n-ar fi fost curtat de atatea echipe.Nu cred ca lacomia l-a impins la cetateni, ci nevoia de adrenalina.Ii place sa riste, nu vrea sa stea ca Lucescu, o viata, la aceeasi echipa.Nu vreau sa se inteleaga ca-l critic pe "nea Mircea", il apreciez, ca daca nu era bun nu-l tinea Ahmetov acolo,dar sunt oameni si oameni.

    RăspundețiȘtergere
  30. O tipa frumoasa se duce la vecinul de la etajul 1. Vecinul ii deschide usa. Tipa zice:
    – Buna vecine, de-abia am ajuns de la slujba si am chef sa ma distrez, sa ma imbat si sa fac sex nebun toata noaptea. Esti ocupat in seara asta?
    – Nuuu, nuu… nu!
    – Atunci… poti sa ai grija de motanul meu ?

    RăspundețiȘtergere
  31. La cerere : DEEP PURPLE , un prim mega-grup rock pe blogul nostru. Un mostru sacru cu 5 capete geniale care a marcat definitiv genul hard-rock. Trupa este descendenta in buna masura din CREEM si a fost pe aceasta directie la mare-mare concurenta pentru suprematie cu Led Zeppelin. Nu se stie nici in prezent cine a avut intaietate. Poate ca nici nu este nevoie sa aflam vreodata!
    Prima melodie este una dinamica si perfecta, cu un sound inconfundabil:

    https://www.youtube.com/watch?v=7zKAS7XOWaQ

    A doua este,dupa foarte multi, capodopera lor ,

    https://www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE

    Continuam evenimentul data viitoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasea-batranul5 feb. 2016, 12:47:00

      Asa Tavi, bravo cu felicitari,continua culturalizarea muzicala!
      Pentru destui dintre noi este un prilej sa ne amintim de tineretea noastra.

      Ștergere
  32. Daca exista DNA pe vremea lui A. Dumas, acesta ar fi fost acuzat ca a ascuns(n-a declarat)un muschetar: cei trei muschetari erau de fapt patru!

    RăspundețiȘtergere
  33. Scrie cineva cronica sau ati mincat bataie si inchideti taraba?

    RăspundețiȘtergere
  34. 1.)In ciuda vechiului proverb "Nu luati problemele cu voi in pat", multi barbati continua inca sa doarma cu sotiile lor.

    *****

    2.)Ion castiga 2.000 de lei pe luna. Sotia lui, Ileana, cheltuie 4.000 de lei.
    Intrebare: Stie Ion de existenta lui Vasile?

    *****

    3.)Scopul sotiei este de a cheltui atatia bani incat sa nu ramana nimic pentru amanta.

    RăspundețiȘtergere
  35. Administrator sef8 feb. 2016, 13:19:00

    Dragi cititori,
    Ne cerem scuze pentru intarzierea cronicii, dar asteptam rezultatul contestatiei depuse de mititelu la comisia de etica care analizeza incidentele produse la ultimul meci si in care mititelu si-a pierdut penele in urma unei altercatii cu adversarii.Vom reveni atunci cand comisia amintita va face public rezultatul anchetei, impreuna cu masurile ce se impun pentru ca asemenea evenimente sa nu se mai produca.

    RăspundețiȘtergere
  36. Avand in vedere starea de mucozitate generala a natiunii , precum si sincopele inregistrate in activitatea acestui blog, este imperios necesara externalizarea acestor servicii.
    In consecinta, firmele interesate, interesante sau dezinteresate ( o.n.g.- ... s-o credeti voi ca sunt asa dezinteresate,etc.) sunt invitate sa-si depuna/retraga ofertele in cel mai scurt timp(pana la alegerile prezidentiale).
    Masa si dansul mai incolo.

    RăspundețiȘtergere
  37. Bogdane, ale chiftele ce ai adus tu nu noi. Sa mai aduci.

    RăspundețiȘtergere
  38. Profesorul distrat9 feb. 2016, 14:32:00

    Si de aceea lui Mitica i se spune si Mocca!

    RăspundețiȘtergere
  39. Cronică violentă

    Înspăimântătoare, de groază, atemporală, ce mai, horror made în uşa toată ziua. Strict interzisă tinerilor sub 60 de ani şi celor care nu au plătit abonamentul la zi.

    Afară ploua cu pietre mari, nu cât oul de raţă, nu cât pepenele verde, ci cu pietre cât meteoriţii apocaliptici. Totul se prefăcea în scrum, sau nu chiar totul, dar ţigările din care trăgeam, cu siguranţă da. Din balon răzbăteau bubuituri repetate, sacadate, înfricoşătoare, urlete înspăimântătoare venite parcă din străfundul pământului.
    Vineri 13 samurai şi chinezi mitici (legendari) au hotărât, întocmai ca la Termopille, să forţeze balonul şi să lupte până la ultimul 17, 30 împotriva infernului dezlănţuit. Iată şi numele sau renumele acestora :

    Samuraii : Doru (renume Beţe=Nuceag) – Stelică (zis Renumitorul Altora), Bebe, Motanu (Spaima Pisicilor Tărcate) Bogdan (Renumit „ Cefacimă Prostule”, Gabi, Tudor (Speranţa din Eter)
    Legendarii : Nelu (Bronson) – Gaby, Marin (Demnitarul Apucălipsei), Tavi (Administratorul de Situaţii Urgente, un fel de ISU), Chinezul, Miticul (Legendarul)
    Samuraii au noroc şi fac rost de 6 veste portocalii antiglonţ, antichimic, antidrog, antifumat, antigol, antitot, antidot.
    Lupta a început cu alergătură multă dintr-o parte în alta a balonului în care doar aerul îşi permitea să stea. Bronson para tot, Chinezul înşira totul în viteză, trimitea meteoritul către Mitică sau Tavi, sau şi mai simplu direct în colţurile bârnelor putrezite care trosneau din încheieturi. 2-0. Bg face schimb de veste anti cu Doru.
    Mitică şi Marin, serviţi impecabil de Chinezul, distrug alţi doi malefici, în timp ce dintre samurai doar Tudor reuşeşte să facă o victimă. 4-1. Gabi înţelege că e un moment important al sacrificiului total şi intră în poartă pentru a închide orice şansă de evadare în exterior a forţelor oculte. Semne astrale desenau în derâdere un 6-1. Să fie de bine, să fie şi mai rău ? Bg. este lovit în bărbie de un meteorit, vrea să iasă din luptă dar revine, Găbiţă îşi strânge cotul drept cu mâna stângă şi continuă peste timp, fruntea lui Marin se umflă (ceea ce nu-i aşa rău), dar se tot umflă şi totuşi el continuă lupta, Mitică este ţinta piept nr. 1, arme sonice de mare putere, necunoscute încă pământenilor, îi şochează puternic pe Chinez şi pe Nuceag dar după câteva momente de derută şi aceştia reintră în luptă pe calea aerului cu barca cu motor. Sacrificii fără limite. Singurul care a părăsit balonul, numai şi numai pt. a putea descrie posterităţii eroismul nescris încă în istoria postmodernistă a umanităţii microbistice, a fost Tudor. Cefacimă şi Nuceag reuşesc câteva un-doiuri, Bebe urcă şi el, Motanu calcă pe pisici şi se avântă tot mai mult, capetele şi picioarele zboară prin văzduh lovind năprasnic şi surprinzător meteoriţii ieşiţi în faţă, Gabi parează orice lovitură fie ea cât de fulgerătoare, desenul se schimbă un pic, este 6-4. Dar lupta este totală, până la capăt, samuraii riscă, dacă mai aveau ce risca, Gabi revine în atac, Gaby

    RăspundețiȘtergere
  40. închide toate culoarele, Chinezul e de neegalat în lupta sa, Legendarul, deşi cam obosit, îl susţine îndeaproape, Tavi nu se lasă nicidecum, Bronson brodează prin aerul greu şi loveşte fără cruţare meteoriţii care se îndreaptă spre el, inclusiv dintr-un penalty sau dintr-o fază unu la unu. Doru îndreaptă traiectorii către Motanu care nu iartă. După un an şi jumate (12-6) de lupte crunte, sadice, de neimaginat, samuraii decimaţi şi legendarii storşi învingători, hotărăsc să se retragă, dar nu pt. mult timp.
    În vestiar un miros greu, înţepător, de nerespirat pt. muritorii de rând, oasele trosneau şi se rupeau unul după altul, carnea se deslipea fâşie după fâşie de pe oase, un lichid galben uleios şi un altul roşu vâscos se scurgeau prin toată incinta, dar nici afară nu era mai altfel, carnea devenea din ce în ce mai măruntă, ajungeeeeeee ! Lasă-mă dracului cu fotbalul tău, mai dă-mi şi mie un copan de pui şi o sarma ! Ia mă, mai vrei o palincă ? Nu că e prea tare, da bagă un cabernet.

    Pentru nevroticii din By Balon Arena.

    RăspundețiȘtergere