sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Cronica Pinguinilor

Autor :  BOGDAN
Prezenta este o cronică simplă şi totuşi absolutistă a neantului care ne înconjoară în viaţa de zi cu zi. Reţeta e luată din cronica faraonică cu micile ingrediente pe care bucătarul de azi a considerat necesar să le schimbe astfel :
            -  în loc de cronică faraonică se va citi cronica pinguinilor;
            -  în loc de legenda vie a Asiei se va citi legenda vie a Groenlandei;
            -  în loc de tricouri distincte se va citi fiecare cu ce are;
            -  în loc de tabelă electronică de marcaj se va citi ceas electronic cu baterie, garanţie 6 luni, încredinţat lui Popicu care este echidistant, se ceartă cu oricine şi mai mult decât atât, are capacitatea nativă de a îngheţa orice scor când apare o diferenţă mai mare de trei goluri;
            -  în loc de foaie de arbitraj se va citi foaia matricolă din care s-a şters datorită termenului de prescriere, perioada de suspendare sau de exmatriculare;
            -  în loc de mersul trenurilor se va citi dansul pinguinilor;
            -  în loc de numere pe spatele tricourilor se va citi numere date pe la spate după 12 noaptea;
            -  în fine, în loc de faraonii stau... se va citi pinguinii stau în cur şi râd la gheaţă (sau la ploaie, sau la ploaie îngheţată, adică chiciură, cum preferă cititorul).
Se adaugă „ „ de rigoare şi cronica de azi e gata, după gustul fiecăruia o puteţi presăra, ca pe orice cronică interactivă, cu sare, piper, boia (atenţie am scris cu a) sau orice altceva doriţi.
               Dacă v-a plăcut bufonul, mai poftiţi şi altădată !

               În exclusivitate pt. dvs. am aflat de pe surse amănunte, şocant de interesante.  Atenţiune, urmează amănunte care vă pot şoca fizic sau psihic. Nu lăsa-ţi copiii în imediata apropiere a calculatorului !
               Deşi în balon era, poate pt. prima oară, cald şi bine urmatoarele echipe au preferat să joace până la capăt, totul sau nimic, afară (arăăăă !) :

               Pinguinii : Gabi III 10 – Bebe 12, Tavi 14, Bg (netransferabil), Vlăduţ 25 (vârsta contează), Eli 9, Fane (deja transferat la pauză), 17- 9, 22- 14
               Pelicanii : Doru 8 – Gabi II 14, Motanu 13, Stelică 9, Paul 10, Tudor 23 (beneficiul mass-mediei), Mitică, selecţioner, organizator, magazioner, plătitor, antrenor şi jucător, 85, Andrei 15

               După cum aţi putut observa şi singuri, cifrele ataşate fiecărui jucător, nu reprezintă note sau numărul de pe tricou ci, pt. prima oară, exclusiv pt. dvs., cotele de transfer la zi. Urmează dragă microbistule ca tu singur să alegi moneda folosită şi „greutatea” ei, respectiv subunităţi, unităţi, zeci, mii, milioane, limitele fiind punguţa cu doi bani plus un cocoşel de aur, în cazul calificării în liga legendelor campionilor, respectiv milioane de bănuţi vechi sau monede Rwuandeze (? nu mai ştiu sigur). Pt. a putea să-ţi faci o evaluare proprie cât mai corectă, te invităm să iei loc în tribune la meciurile noastre (oricum avem spectatori puţini şi adesea doar trecători), având în plus şansa senzaţională de a câştiga bani cu grămada, plus, statul la aer sau baloane de săpun e bun. Astfel, un bilet de intrare la meci costă 10 euro, iar un abonament pe o lună doar un euro, prima intrare gratuită. Plăteşti 12 euro, în loc de 520, câştig net, noi 12 euro, tu 508 euro, sau o vacanţă în Caraibe asigurată.
               Deşi Mitică şi-a făcut din nou echipa, având şi contract pe cel puţin un an cu Andrei, iar Eli se lamenta uşor sub adierea vântului, meciul s-a desfăşurat un pic cam altfel.  22, foarte bun pe stânga, a combinat cu 17 sau cu Eli şi Vlăduţ, a centrat în faţa porţii iar scorul a devenit relativ repede 3-0 pt. echipa atacanţilor, Eli, 22 şi Tavi (ştiu, ştiu, nu vă convine deloc) fiind autorii golurilor cu şut puternic de pe partea dreaptă, şut din apropierea porţii şi şut puternic din apropierea centrului terenului. La scorul de 2-0, Bg intră în poartă în locul lui Gabi III care stă foarte bine în apărare şi deschide jocul la mijloc. Gabi II (este pt. prima oară când mari jucători din familie, cum au fost Radu sau Numweiller care au jucat la acelaş club, joacă la echipe rivale) ajunge singur la 1 metru de poartă, Bg încearcă să aleagă, colţul scurt sau colţul lung (poate ar fi fost mai bun un atac direct), nici nu fandează bine pe dreapta, că Gabi înscrie la colţul scurt. Bravo, vezi dacă ai prins tramvaiul la timp. 3-1. Urmează o torpilă nerătăcită a lui Eli şi scorul devine 4-1. Pelicanii (personal mi se par mult mai potriviţi papagalii, mai coloraţi, mai vii, mai vorbitori, mai ales pe o vreme închisă ca cea de vineri, dar cică nu dă bine în utumele mass-mediei, ca şi degetul mijlociu ridicat în sus) atacă, centrare de pe stânga, mingea e gata să lovească în cap legenda încă vie, Bg se sacrifică cu preţul unui penalty şi îl impinge pe Mitică, destul de tare. Andrei execută impecabil sub bară şi Eli scoate mingea din plasă, 4-2. În poartă intră Bebe, care nu vă putem spune deocamdată ce a mâncat, dar a scos incredibil de lângă bară, de sub bară şi chiar de sub gazonul ud câteva mingii pe care scria gol (m-aş simţi mult mai bine). Tavi l-a marcat aproape impecabil (sâc) pe Andrei sau pe Tudor, l-a lansat foarte bine pe 22, başca golul frumos. E clar, a mâncat la aceeaşi cantină cu Bebe. Atacanţii mai înscriu de două ori, şut sub bară, de la mijlocul terenului a lui Eli şi încă unul din apropierea porţii, pare-se a lui 17. Oricum, jucătorii au refuzat să rămână la interviuri după meci, afectându-ne grav spaţiul alocat emisiei, drept pt. care nu ne asumăm nicio responsabilitate.
                Breaking news, breaking news ! O ştire de ultimă oră, dau legătura la Palatul Parlamentului, corespondentei noastre la faţa .

56 de comentarii:

  1. Bg nu exagereaza, e netransferabil (la fel si cu grupul cronicarilor, a intrat si nu mai poate pleca-repet, ii trebuie urgent un cont, Gabitaaa . . .). Unde joaca, Bg-ul castiga! Data trecuta a prestat alaturi de Mitica si l-a facut fericit pe Capitan, vineri a jucat dincoace si ne-a asigurat noua pinguinilor un weekend de vis! Ave !!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-a mintit cineva sau Mitica a plecat plingind in tramvai?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Bogdan: e Botswana! Iar Gabi II ori e Gabi I, ori e Gabi şi atât.

    @Tavi: tu şi Motanu sunteţi administratori, mergeţi la setări şi adăugaţi ce autori vreţi.

    @All: deci cam aceleaşi echipe, rezultat răsturnat. Asta înseamnă că la porţi mari o mai nimeresc şi ăia care dau tare minge. În schimb, la porţi de handbal, şutul lui Ely face deseori diferenţa.

    RăspundețiȘtergere
  4. bogdan, băiat bun, chiar dacă îl trădează firea de fumător și le mai palmează: cine citește găsește doar șapte pinguini, pe când, dacă îi numără și pe messi ăla micu și pe lupu!? au fost opt+unu toată ziua.
    referitor la legitimația de acces, poate încerc i-o să i-o fac. știu că scrisul doare, așa că nu-i nevoie de cerere scrisă, sunt suficienți doar trei litri de vin pentru juriu, cinșpe bancnote de un leu fără serii, pentru timbrul fiscal și un bax de bere pentru osteneală. rămâne doar să-și aleagă omu' sub ce pseudonim le comite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi că enumerarea la echipa pinguinilor se încheie cu nişte cifre, unul e Nenumitul, altul... n-aş băga mâna în foc. Bogdan face cronică de fidelizare, ca să înţelegi cine sunt ăia numerotaţi trebuie să reciteşti cronicile anterioare! :)

      Ștergere
  5. robotel, te-ai linistit ? ma lasi sa fac completarile de rigoare ?

    RăspundețiȘtergere
  6. locului Nina Bucinova, Nina mă auzi ? “Te aud Virgina.” Mi-ai spus virgina, sau mi s-a părut mie ? “Ţi s-a părut ţie, Irina am spus, dar e un vacarm afară de nu se mai înţelege om cu om. În faţa palatului s-au strâns circa 10-20 de mii de susţinători entuziasmaţi la maxim. În urmă cu câteva minute a fost votată în unanimitate, nicio abţinere, niciun vot împotrivă, legea mult visată. Acum, dacă un adversar îţi cere să-i pasezi ceva, un favor oarecare, iar tu, de bună voie, sau silit de împrejurări îi pasezi acel ceva, fapta nu mai constituie infracţiune, foloase necuvenite, luare sau dare, ca până acum ci, se pedepseşte doar cu o lovitură liberă în favoarea celui care a dat, cel care a cerut rămânând liber de orice sarcină. Cel puţin până la apariţia normelor metodologice, legea se va aplica şi pe stadioanele din ţară, inclusiv în Agronomie. În direct de la P.P.” Mulţumesc Nina ! Ţinem legătura. Într-adevăr o lege ce va bulversa cu siguranţă întreaga lume . Senzaţional !
    Revenim la meci. Sub croncăneala studentelor la dezăpezire, uzi fleaşcă, nu de emoţie ci din cauza ploii, partida continua în semiîntuneric astfel : 30 sec. lovirea băşicii ude fleaşcă de gelozie, 30 sec. alergare liberă sau sărituri de garduri pt. recuperarea băşicii care neavând plase de susţinere şi de îngrădire o tot lua razna prin vecini. Scorul era 6-2. La un atac cu pase din prima, trei driblinguri şi o combinaţie perfecta, Ştefan (transferat, în urma plecării lui Tudor, fără niciun şfanţ în echipa pelicanilor) rămâne singur în faţa porţii iar Bebe, nici măcar miraculos nu mai poate interveni, este 6-3, scor închis de întuneric.
    În rest Gabiii foarte buni, Eli deasemenea, dar trebuie să mai lucreze mult la condiţia fizică (v-am spus eu că utilizarea neraţională a ...., poate provoca probleme, dar aţi luat-o în glumă, are doar 20 de ani) şi la tactică, Andrei în nota obişnuită, e adevărat şi cu ceva ratări, Mitică la fel, acum e nemulţumit şi de Andrei, Motanu şi Paul bătăioşi şi neiertători, Doruleţ cu reflexe admirabile, dar la vârsta lui şi pe vremea asta e cam greu să stai 2 ore în poartă, în timp ce juniorii, buni şi ei, aleargă să se încălzească.
    Naşu mare, n-a mâncat, n-a jucat, n-a băut, a dăruit masa cu…
    Microbistule, ori îţi faci abonament şi câştigi o sumă importantă de bani, ori la plecare dă şi tu un pupic pt. Ateneu şi 5 pupici pt. jucătorii mei, sau ai lui Mitică, sau ai cui or fi, sau mai bine 5 pupici pt. fiecare că e sărăcie mare.

    Cardul vesel, mereu în aşteptare şi iarna prea frumoasa cu zăpada cât casa

    RăspundețiȘtergere
  7. E prima cronica scrisa de Bogdan pe care o inteleg din prima si asta s-a intamplat din simplul motiv ca n-am citit-o...inca.
    Am glumit,evident!

    RăspundețiȘtergere
  8. mersi robo f... g...
    în loc de utumă, cutumă
    în loc de ude, udă
    22 este lupu (atenţie la ochi când vedeţi lupul)
    17 este băiatul bruneţel care a venit cu Messi, Eli..

    Vasea, lasă glumele că iarna e grea, sari şi fă-ţi abonament că în câteva zile se epuizează, în plus dacă nu citeşti toate capitolele sau nu urmăreşti toate episoadele e greu să înţelegi, aşa că tot mai ieftin este abonamentul.

    - la final, în loc de pupici, lei noi, tigri sau lire, că-i mai bine pentru tine
    Apropo, are cineva habar dacă s-au aprobat biletele pt. Euro 2016, sau urmează să... ?

    RăspundețiȘtergere
  9. In cronica trebuia sa apara Mitica50, conform obiceiului pamantului cu coniacul mocca. Sau din motive de inflatie s-a trecut deja la Mitica 100?
    Oricum, sa stiti ca el e baiat de caracter si nu va refuza tratatia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Motanele nu fi trist...
    Ai o fata de artist...
    Prietenii stiu de ce...

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai sa facem cateva precizari:Eli a venit cu 5 baieti din cartier si a dorit sa joace cu ei in echipa, dar a trebuit sa-l lase pe Stefan rezerva (era al 17-lea)Deci echipa lui Eli era formata din 5 baieti din cartier(toti stiau cu mingea), iar Mitica la luat pe Andrei(care a fost foarte nervos si nu ia iesit nimic).Dupa ce a plecat Tudor(zero realizari de data asta)a intrat la noi rezerva Stefan.Bete a dorit sa stea in poarta si a reusit sa ia cateva goluri de la mare distanta(la cateva a dat impresia ca sa ferit de sut)Mitica nu a dat nici un gol, desi a avut cateva ocazii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Maria culege cirese,cocotata in pom, vine Ion si ii ia scara.
    -Marie,i-a sa-mi zici tu mie cu ce te dai jos?
    Maria rosind:
    - Ma Ioane cu Deo-intim.
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  13. Maria culege cirese,cocotata in pom, vine ion si ii ia scara.
    -Marie,i-a sa-mi zici tu mie cu ce te dia jos?
    Maria rosind:
    - Ma Ioane cu Deo-intim.
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  14. Esti frumos? Te critica.
    Esti urat? Te critica.
    Esti gras? Te critica.
    Esti slab? Te critica.
    Daca mori? Vai,era o persoana superba.
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  15. O vorba de duh, la care tin mult, spune asa: conciziunea este mama intelepciunii.Romanii n-au ramas mai prejos si au spus ca vorba multa saracia omului.Alt proverb ne invata ca mult vorbesti mult pacatuiesti.Sa continui ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Proverbe cu Mitica n-ai?

    RăspundețiȘtergere
  17. Găbiţă, te cred dar nu reuşesc să o văd, o fi mai veche. Dă-o..
    Popică, eu mă gândisem la 5 mg palincă de 80 de grade. 80 grade + 5 mg într-o relaţie biunivocă şi perpetuă = 85. Oricum, prima cotă reală de transfer a fost stabilită : 100 sticle coniac Metaxa pt. transferal lui Mitică. Cine oferă mai mult ? O data...
    Corect Doruleţ, dar nu criticile ne termină pe noi ci ticăloşiile.
    Anonim, în informatică (IT) se numeşte operativitatea informaţiei. R degeaba au spus că tot cu aia s-au ales. Paradoxal, sau nu, la noi cei care, doar, au vorbit mult, stau în vile cu piscine, au limuzine şi conturi grase şi blindate. Păcătuieşti cu gândul sau cu fapta, vorba... Continuaţi.
    Adi Mutu şi Romeo Surdu.
    Curios, iată căteva : Multe goluri înseamnă victoria mea, puţine goluri înseamnă înfrângerea voastră. Sau :
    vorba multă a miticilor din regat, sărăcia bulgarilor.
    Mitică, bând bere în Agronomie descheiat la fermoarul treningului : De vorbit mai puţin, nu ştiu dacă pot, bere mai puţină, nu ştiu dacă pot, dar de păcătuit, parcă aş mai păcătui o dată, o fată caldă la băiatu' !
    Pe Mitică des îl pomeneşti s-ar putea să sughiţi, sau chiar să o bel la, bella dona.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dl Administrator,
    Te rog sa stergi comentarile celor care nu semneaza
    Multumesc,
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  19. Mi se pare corect, dar stilul e cea mai buna amprenta pentru unii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Rog, urgent masuri de desprafuire a blogului, ca ma innec(se vede ca e Muteascha in tara).

    RăspundețiȘtergere
  21. Sa stergeti comentariile celor care se dau anonimi dar semneaza.Vor sa ne induca in eroare

    RăspundețiȘtergere

  22. Nu a fost OK iesirea din balon pe terenul de afara, dar nici noi nu suntem corecti, unii vin la 15. 45 ne ia ora 16 facind alegeri. Pierdem din timpul nostru trebuie sa venim neaparat la 15.15. Puteam sa jucam o ora in balon. Ionut avea o festivitate de premira cu copii , tatici, in balon la ora 16.30 si ne-a rugat sa iesim sa continuam afara. Dupa meci a promis ca nu o sa mai fie probleme si o sa jucam in balon. ATENTIE la 15.30 nu a luat nici taxa de teren, am returnat banii, mai sunt citiva care au plecat de pe teren se rezolva. Referitor la joc nu sunt prea multe de zis ELY a venit blindat cu 4 baieti de cartier vorba lui GABI, care jucau si bine si ne-au batut. Ely a trimis 2 OZN-uri de la mijlocul terenului de am crezut ca va rupe plasa, gardul totul. Ely NE-A BATUT uneori de unul singur dar cu ajutoare si mai tineri. Totusi mai reduceam si noi din diferenta daca BEBE, nu apara asa de bine vinerea asta. Andrei a sutat destul de mult afara, pe spatii mici aglomerate nu merge, AM JUCAT SI PREA MULTI, 9 LA 9. Pe Mesi l-am servit cu 2 mingi de gol dar a tras prost, GABI a marcat de acolo cind a primit mingea. Problema nu este scorul meciul neaparat, ci cum procedam ca suntem din ce in ce mai multi si iese o turca, pe terenul mic. Pustii au adus si altii copii , ELY alti tineri unde ajungem asa. Cind eram pe iarba mai mergea ca lungeam terenul, jucam 2 ore, acu nu mai merge.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cind a venit ELY la teren cu baietii noi, I-am zis ca deja suntem prea multi, dar m-a rugat sa joace ca nu o sa-i mai aduca. L-am avertizat ca altadata nu pot avea loc si pot veni degeaba. E clar ca peste 7 e problema ca spatiu de joc si jocul in sine. Nu am nimic cu nimeni, nici cu pustii, nici cu alti tineri , dar nu merge sa fim 18 -20. Ely poate veni cu 2 pusti maxim atit, pentru ca am inceput sa venim noi peste 10. Cind suna ELY ATUNCI TREBUIE SPUS CA POT SA RISTE CITIVA sa nu fie loc. Ce o fi peste 5 luni la vara om vedea, o sa jucam o miuta la porti mici si tot ne miscam. Repet nu vreau sa supar pe nimeni, dar putem juca intre noi si nu mai ies nici atitea discutii de joc, pentru ca sunt niste diferente asa e clar. Vineri mai puteau veni : VIRGIL, BRONSON, VASEA si accidental alcineva spuneti voi ce faceam. Ely joaca 3 sau 4 meciuri pe saptamina, asta face, e liber poate aduce oricind altii oameni nu o spun cu rautate dar la noi joaca cine vrea, nu am vazut la alte echipe de acolo sa joace 7 sau 8 oameni pe teren mic, fac 3 echipe, asta e alceva. Problema nu e ca ma bate ELY SAU ALCINEVA DAR CHIAR E BINE CA PUTEM JUCA CU OAMENII NOSTRI CHIAR DACA GRESESC CA VIN MAI TIRZIU, asta trebuie rezolvat neaparat si sa vina la timp. Sper sa fiu inteles corect. Popicule, nici nu stii ce penibil esti cind scrii. Fa-ne fericiti si etapele urmatoare si stai sa cureti zapada ca iese banul. Chestia CU CONIACUL este perimata, mai bine zi ce ai facut pe banca cu ninsoarea asta .Revenind la ELY il inteleg ca nu ii convine uneori ce echipa are, dar asta e isi asuma treaba asta cin vine la teren

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  25. Deci alea două numere cu care se încheie echipa învingătoare sunt de fapt jucători noi aduşi de Ely?! Păi deja se schimbă treaba... Bogdane, eliptic, dar să ştim şi noi!

    RăspundețiȘtergere
  26. vineri, una din zilele în care n-ai de ce să te superi, băieții au fost mai buni, poate și pentru că pe unii nu-i cunoșteam. vezi cazul lui andrei, care prima dată a rupt norii, a doua a fost ok, iar acum era îndrăgostit.
    interesant că mitică se dezice de coniac. nebunaticu', a început să-i placă vinul roșu, că0i face bine la radiografie.

    RăspundețiȘtergere
  27. pantilimon a fugit de la pușcărie din sunderland și a ajuns la pârnaie la watford, la concurență pe postul de rezervă cu arlauskis. un băiat zice c-ar ști motivul.

    blackworld • 19 Ianuarie 2016, 19:27

    Pantilimon made 49 apps for Sunderland, one more and the Black Cats would have had to give him an improved deal. (Source: Northern Echo). Asta e motivul pentru care a plecat omul.

    RăspundețiȘtergere
  28. Găbiţă : De 22 m-a întrebat Mitică de 3 ori după cron. far., unde e, de ce nu joacă, ce e cu el ? Am ţinut minte şi cu prima ocazie l-am băgat în echipă. 17, cred că e o cifră care se apropie cât de cât de vârsta celuilalt jucător al cărui nume nu-l cunosc. Dar, dar, dar, tocmai tu, organizator şi sponsor de bază, foloseşti tainica expresie "să ştim şi noi" ? Nu trebuie să înţeleagă nimeni nimic, nu trebuie să ştie nimic, nimic, nimic. Doar atât, abonament. Nimic mai mult. Abonamentele înseamnă lot lărgit, terenuri de antrenament şi joc mai bune, transferul tizului lui Fănel din Spania, cupa şi campionatul, grupele ligii, sponsori, şi de ce nu peste câţiva ani, mareleee trofeu. Plus un abonament gratuit la Orange sau chiar la metrou.
    Neînţelesul 77 din vârful dealului.
    Motane, am înţeles bine de la Vasea, ai o fată care vrea să devină artistă ? Când ne vedem să discutăm ? E bine şi în Pantelimon, măcar să reuşim să o ajutăm cumva pe fată.
    Vasea, ai început să te uiţi la artistele motanilor ? Înseamnă că te-ai făcut bine, cum trece gerul, în teren cu tine !

    RăspundețiȘtergere
  29. Andrei nu era îndrăgostit, i-am oferit eu o ţigare pe care a fumat-o exact înainte de începerea partidei, aşa cum lui Mitică i-am oferit 3 guri de whisky înaintea acelui 12-0, dar oricum, mie, mi-a lăsat o impresie foarte bună. Nu contează.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maioru Tavi, colt cu Maioru Coravu20 ian. 2016, 11:48:00

      De aia i s-a perimat lui Mitica coniacul, ca s-a spurcat la whisky. Marca Milog sau Mocca?

      Ștergere
  30. Mitica, se aude ? Acum cand ne-am obisnuit sa jucam multi la multi vrei sa schimbi regula ? Lasa sa vina cat mai multi oameni.Avantaje:alergam mai putin, platim mai putin, comentam pe blog mai mult, crestem generatia de maine, nu se vede cine joaca prost, pe scurt numai avantaje.Va rog sa luati atitudine si sa-i anuntati pe toti tinerii din cartierele voastre sa se prezinte in fiecare vineri, aici sunt de acord, la ora 15.15 sa avem timp pana la ora 17 sa facem alegerile.Si aveti grija sa nu intarziem la nea Nicu ca are program de iarna si nu ne asteapta decat pana la 18.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deștept băiat, dar cam în urmă cu timpul. așteaptă-ne vineri, după șase, la nea Nicu și ai două beri de la mine.

      Ștergere
  31. Popiii ! Ce repede ai reacţionat la cuvântul cheie ! Păcat că ai greşit marca. Era " Only Pleasure". Oricum, chestia cu accizatele era doar o "strâmbă" de sezon, jocul şi rezultatul nefiind influenţat cu nimic. Anticipând un pic, replica lui Mitică va fi : " Datorită gerului de afară, toate băncile au fost dotate cu internet. Moca."

    RăspundețiȘtergere
  32. Vad ca se discuta pe mai multe probleme.
    Despre meciul de vineri pot sa spun ca a fost practic o revansa la intalnirea precedenta din balonul mare. Cu putine exceptii s-au intalnit cam acelesi garnituri. Rezultatul a fost in oglinda. Pinguinii au castigat in primul rand pentru ca au pasat si creeat faze colective in atac. Vladut (f.f.bun), Lupu(22), Botswana(17) si bineinteles Ely au plimbat-o mult si variat, doar asa s-a putut trece peste acel grup compact de aparatori de elita de la pelicani (Paul, Gaby-II-al nostru, motanelul si Stelica+Doru in poarta). Dar tot atat de adevarat este ca apararea pinguinilor a fost MAGNIFICA, adica Bebe, Bogdan, Gaby-III (cel care a inceput in poarta pe terenul din balonul mare) si mandel. In afara de mine ceilalti trei au fost pe rand in poarta. Si in teren dar mai ales in poarat Bebe i-a adus la disperare pe gusati prin interventiile lui EXTRAORDINARE. Aud? Mitica e adevarat? Tot atat de adevarat e ca mandel a fost COLOSAL. Ha! Haa! E ceva ce nu convine? A spus mandel in vestiar, dupa infrangerea echipei lui Gabita de acum 2a saptamani, ca Andrei este foarte talentat dar poate fi redus la capitolul eficienta printr-un marcaj tenace? A spus. Vineri, mandel i-a blocat, deviat, repins, etc. 15 sau 20 de suturi. Ba nu, cred ca peste 25. Capitane e adevarat?. Astea sunt aspecte care trebuisc scoase in evidenta si mai putin. . . sutul lui Ely (care a fost si va fi), marimea portii, numarul mare de combatanti s.a.m.d. Nu l-as fi laudat pe Bebe daca nu ar fi influentat efectiv rezultatul final in favoarea pinguinilor. La fel despre mandel. In fond atacantii pinguini au dat doar 6 goluri, unul neapartinandu-le, el fiind opera unui aparator de-al lor, adica a lui. . . mandel. Pe cand cei 3 aparatori pinguini si cu portarul patru au neutralizat zeci de faze periculoase si au evitat nenumarate goluri ca si facute. Astea sunt fapte, nu vorbe!

    RăspundețiȘtergere
  33. Atmosfera de pe teren a fost impecabila, eleganta si civilizata, fara vorbe aiurea, asa cum ne dorim sa fie de fiecare data. Imi amintesc de tinerii de pe teren (ii numesc pentru ca merita - Vladut, Stefan, Gaby-III, Lupu, Botswana, chiar si Ely) care aproape ca se certau care sa se duca sa aduca mingile care o luau in toate directiile datorita lipsei plasei de protectie si asta pentru a-i scuti pe cei mai in varsa sa faca lucrurile astea.
    Daca compar cu atmosfera din etapa precedenta mi se face sincer . . . sila.

    RăspundețiȘtergere
  34. Demnitate, numele tau e Pope21 ian. 2016, 09:35:00

    Tavita, lauda-ma gura,c-o sa-ti dau friptura ! Mi-ar fi rusine sa mai vorbesc de atmosfera, atat timp cat sunteti desconsiderati tocmai de catre cei care ar trebui sa va considere "stapanii" lor. V-ati obisnuit cu statutul de slugi,desi platiti ca toti ceilalti.Mai trist este ca atunci cand cineva riposteaza, in loc sa fie sustinut, i se da in cap tocmai de cei carora le ia apararea.Rusine si eu care va consideram baieti cu staif. Considerati-ma un fost.N-am fost niciodata un linge blide, nu ma ploconesc in fata nimanui si prefer sa-mi caut alti parteneri de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  35. Unii mai sensibili ar spune ca-i cea mai inteleapta decizie a ta din ultimii douazeci de ani. Altii mai sceptici se gandesc ca s-au mai vazut cazuri in care unul sa linga chiar locul in care a scuipat.

    RăspundețiȘtergere
  36. Popicele în sfârșit o veste foarte bună sper să nu ne minti

    RăspundețiȘtergere
  37. 1.Mitica, daca jucam pe strada platim la Ionut sau la primarie ?
    2.Daca nu mai vine Popicu pe cine mai dati vina pentru atmosfera ?
    3.Tavi,daca nu va mai fi niciun jucator de pe vremea Tineretului, se mai poate vorbi de continuitatea fenomenului ? Daca se continua in ritmul asta ...
    4.Nu va e dor de un meci la care sa fie invitati cei de demult:Dan Cocorul,Gica,fratii,Catalin, Catalin Spania, Bazil,Poloistul,Rapid,Dan,Dan Berbecaru,etc ? Poate la primavara se poate organiza o intalnire sa vedem cine mai traieste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai să te bag eu în seamă:
      1. nimănui, deci ai putea veni și tu la banii ăștia
      2. sunt(em)din păcate și alții, nu cu mult mai buni ca el
      3. nimeni nu-i etern, dar sunt încă o groază dintre cei ce activau pe tineretului.
      4. nimeni nu i-a dat afară pe respectivii. chiar și gică ne-a părăsit singur, după ce în prealabil țepuise prin zonă. personal,și asta ca să mă exprim amabil, cred că nu-i prea interesează.

      Ștergere
    2. 3. - Continuitate = primenire / innoire / improspatare / generatii succesive / etc. Asta incercam si noi cu acesti tineri. Nu stim cati vor ramane fideli ”a la longue”, timpul va da raspuns. Deocamdata lucrurile sunt la inceput, dar este bine, cred eu, ca noi astia cu vechi state sa fim deschisi in aceasta directie. Calitatea lor umana este cea pe care ne-o ofera vremurile actuale si in principiu cred ca trebuie sa-i acceptam asa cum sunt si sa incercam dupa caz sa-i incurajam si sa-i modelam cat se poate, nu sa-i respingem din prima. S-a intamplat in ultimile etape sa vina mai muti tineri (vineri au fost 5+Ely). Ei si? Care e problema? La alegeri au prioritate cei cu vechime, ca dovada vineri, fiind multi si impari la numar, Stefan, parca si Vladut, au asteptat cu schimbul ca sa joace si ei. Abia dupa plecarea lui Tudor a intrat definitiv si Stefan la pelicani, Vladut fiind in acel moment la pinguini. Daca veneau sa zicem 12 tineri si 10 veterani, se juca sa presupunem un 8 la 8 (raportul se stabileste de catre decani la inceputul meciului functie de diversi factori) restul de 6 tineri ramaneau pe tusa (cine face parte din numarul asta nu este problema, neaparat, a decanilor). Si atunci, unde e deranjul pentru decani?

      Desigur, pentru cei care au insemnat ani de-a randul ceva valabil in acest fenomen am tot respectul, fara exceptie. Din cate stiu, reunirea lor pentru un meci de gala nu este o treaba de loc usoara din multe motive.

      Ștergere
  38. Am vorbit cu Ionut nu sunt probleme jucam în balon .Foarte important este să venim la ora 15.15.sa nu mai întârziem Cel cu întrebările, nu trebuie băgat în seamă .IN balon nu o să fie așa frig merge jucat,din nou repeț veniți la timp.O să ținem un moment de reculegere pentru Popicu
    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ave Capitanul!
      . . . .
      Ave Sile! Ave Nelutu! Ave Luci! Ave Virgil! 1,2,3,4, . . . , Ave Nicu! Ave Cristi-radio, Ave Popicu!, nu, nu . . . ar fi al 7-lea. Doar 6 tineri din cei 12 trebuiau scosi din echipele alea de 8 la 8. Da, acum e bine!

      Ștergere
  39. dragă marinuș, cred c-ai fi destul de surprins să afli câtă lume e înduioșată după anunțata ta plecare. pe vreo câțiva i-ai cam terorizat (chiar dacă acum vii și spui că te-au mânat ideluri nobile), alții te privesc cu-o suficiență superioară sau, în cel mai bun caz, cu oarece îngăduință. n-am văzut pe vreunul să plângă sau măcar să-și sufle nasul în batistă, în schimb vreo doi țopăie și acum de bucurie.
    și totuși, eu unul te regret. și nu neapărat pentru că mă simt ronaldinho când joc cu băieți ca tine, cât pentru că, indiferent de gura ta spurcată, știu că pe fond n-ai chiar un suflet rău.

    RăspundețiȘtergere
  40. Pe fond sau pe fund?
    Totusi mi-ar parea rau sa se tina de cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  41. POPICULE dragule,daca tu azi nu te prezinti in Agronomie,nici eu nu vin...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. motanu către Tolo MacVasile22 ian. 2016, 11:46:00

      Da dacă vine gușteru, îți arăți și tu fizicul de amant?

      Ștergere
  42. Tavi - Retete cu efecte miraculoare22 ian. 2016, 11:50:00

    Tineri, tinerete, ce frumos! Iata un exemplu stralucit! Ascultand si vazand parca intinerim si noi, astia cu ceva zeci de ani in carca.Printre altele tragem mai tare si pe teren cand ne confruntam cu Vladut, Stefan, Andrei, Ely. Iata de ce spun asta :

    https://www.youtube.com/watch?v=TlTKhPkZSJo

    In schimb, starea de sila dinter ultimele doua etape am tratat-o naturist folosindu-ma de o reteta din batrani, adica cu ceapa si un praz verde. Iata medicamentul:

    https://www.youtube.com/watch?v=_bpS-cOBK6Q

    Dupa prima doza serviti-o pe a doua, identica si la fel, doar efectul este altul, adica :

    https://www.youtube.com/watch?v=OQgftmOeK_c

    RăspundețiȘtergere
  43. Seful lui Mitica22 ian. 2016, 11:59:00

    Baieti, veniti mai devreme, v-a promis Ionut ca va da lopeti sa-i dati zapada.Pentru asta nu va ia niciun ban desi tot sport se cheama ca faceti.Data viitoare insa trebuie sa veniti cu lopetile de acasa.Sportul asta il puteti practica si in celelalte zile ale saptamanii, iar pe timpul primaverii, verii si toamnei, va trebui sa inlocuiti lopata cu matura.Cei mai buni vor fi premiati si li se va da voie sa spele echipamentul copiilor de la scoala de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  44. Ce șef retardat pot să am.

    RăspundețiȘtergere