miercuri, 10 februarie 2016

Cronică violentă

                                                                                                            by  BOGDAN

Înspăimântătoare, de groază, atemporală, ce mai, horror made în uşa toată ziua. Strict interzisă tinerilor sub 60 de ani şi celor care nu au plătit abonamentul la zi.

Afară ploua cu pietre mari, nu cât oul de raţă, nu cât pepenele verde, ci cu pietre cât meteoriţii apocaliptici. Totul se prefăcea în scrum, sau nu chiar totul, dar ţigările din care trăgeam, cu siguranţă da. Din balon răzbăteau bubuituri repetate, sacadate, înfricoşătoare, urlete înspăimântătoare venite parcă din străfundul pământului.
Vineri 13 samurai şi chinezi mitici (legendari) au hotărât, întocmai ca la Termopille, să forţeze balonul şi să lupte până la ultimul 17, 30 împotriva infernului dezlănţuit. Iată şi numele sau renumele acestora :

Samuraii : Doru (renume Beţe=Nuceag) – Stelică (zis Renumitorul Altora), Bebe, Motanu (Spaima Pisicilor Tărcate) Bogdan (Renumit „ Cefacimă Prostule”, Gabi, Tudor (Speranţa din Eter)

Legendarii : Nelu (Bronson) – Gaby, Marin (Demnitarul Apucălipsei), Tavi (Administratorul de Situaţii Urgente, un fel de ISU), Chinezul, Miticul (Legendarul)
Samuraii au noroc şi fac rost de 6 veste portocalii antiglonţ, antichimic, antidrog, antifumat, antigol, antitot, antidot.
Lupta a început cu alergătură multă dintr-o parte în alta a balonului în care doar aerul îşi permitea să stea. Bronson para tot, Chinezul înşira totul în viteză, trimitea meteoritul către Mitică sau Tavi, sau şi mai simplu direct în colţurile bârnelor putrezite care trosneau din încheieturi. 2-0. Bg face schimb de veste anti cu Doru.
Mitică şi Marin, serviţi impecabil de Chinezul, distrug alţi doi malefici, în timp ce dintre samurai doar Tudor reuşeşte să facă o victimă. 4-1. Gabi înţelege că e un moment important al sacrificiului total şi intră în poartă pentru a închide orice şansă de evadare în exterior a forţelor oculte. Semne astrale desenau în derâdere un 6-1. Să fie de bine, să fie şi mai rău ? Bg. este lovit în bărbie de un meteorit, vrea să iasă din luptă dar revine, Găbiţă îşi strânge cotul drept cu mâna stângă şi continuă peste timp, fruntea lui Marin se umflă (ceea ce nu-i aşa rău), dar se tot umflă şi totuşi el continuă lupta, Mitică este ţinta piept nr. 1, arme sonice de mare putere, necunoscute încă pământenilor, îi şochează puternic pe Chinez şi pe Nuceag dar după câteva momente de derută şi aceştia reintră în luptă pe calea aerului cu barca cu motor. Sacrificii fără limite. Singurul care a părăsit balonul, numai şi numai pt. a putea descrie posterităţii eroismul nescris încă în istoria postmodernistă a umanităţii microbistice, a fost Tudor. Cefacimă şi Nuceag reuşesc câteva un-doiuri, Bebe urcă şi el, Motanu calcă pe pisici şi se avântă tot mai mult, capetele şi picioarele zboară prin văzduh lovind năprasnic şi surprinzător meteoriţii ieşiţi în faţă, Gabi parează orice lovitură fie ea cât de fulgerătoare, desenul se schimbă un pic, este 6-4. Dar lupta este totală, până la capăt, samuraii riscă, dacă mai aveau ce risca, Gabi revine în atac, Gaby închide toate culoarele, Chinezul e de neegalat în lupta sa, Legendarul, deşi cam obosit, îl susţine îndeaproape, Tavi nu se lasă nicidecum, Bronson brodează prin aerul greu şi loveşte fără cruţare meteoriţii care se îndreaptă spre el, inclusiv dintr-un penalty sau dintr-o fază unu la unu. Doru îndreaptă traiectorii către Motanu care nu iartă. După un an şi jumate (12-6) de lupte crunte, sadice, de neimaginat, samuraii decimaţi şi legendarii storşi învingători, hotărăsc să se retragă, dar nu pt. mult timp.
În vestiar un miros greu, înţepător, de nerespirat pt. muritorii de rând, oasele trosneau şi se rupeau unul după altul, carnea se deslipea fâşie după fâşie de pe oase, un lichid galben uleios şi un altul roşu vâscos se scurgeau prin toată incinta, dar nici afară nu era mai altfel, carnea devenea din ce în ce mai măruntă, ajungeeeeeee ! Lasă-mă dracului cu fotbalul tău, mai dă-mi şi mie un copan de pui şi o sarma ! Ia mă, mai vrei o palincă ? Nu că e prea tare, da bagă un cabernet.

Pentru nevroticii din By Balon Arena. 
          


19 comentarii:

  1. Dintre cele doua parti ale , care a fost mai violenta- prima a meciului propriu-zis sau a doua a chiolhanului?!? Flerul imi spune ca MITICUL a invins in ambele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca Miticul mi-a mancat un cuvant:a se citi, ale INTALNIRII.

      Ștergere
  2. Ave Sile! Apreciez cronica ca fiind exceptionala! Greu cu dramuitul timpului . . ., voi reveni !

    RăspundețiȘtergere
  3. Motanele, dormi?!? Se cam aude cum torci...

    RăspundețiȘtergere
  4. Profesorul distrat10 feb. 2016, 15:04:00

    Vad scris ca Tavi a compus cronica si cat pe aci sa nu o citesc, ca sa nu ma fure somnul ziua in amiaza mare. Mai bine ca Bogdan si-a gasit in sfarsit pastilele sau punga, ca m-am distrat copios. Dar oare Mitica o fi inteles ceva?

    RăspundețiȘtergere
  5. Steaua e numai una10 feb. 2016, 15:27:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/cu-ce-echipa-tineti-raspunsul-a-fost-dat-diferenta-uriasa-intre-steaua-si-celelalte-o-echipa-importanta-a-fost-detronata-iata-cum-s-a-votat-469806.html

    E stiut ca catelusii n-au invatat inca sa citeasca iar maghrebienii se uita doar la poze, dar poate le arata cineva si lor cine este echipa cea mai iubita din Romania. Hauuuuuuuuuuu!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. bogdan este absolut savuros și nu încetez să mă amuz citindu-l. se vede că e un băiat bun, cu metaforă blândă, ce mă uimește e că spiritul lui de observație e mult mai ascuțit decât ar putea să lase de crezut aerul lui de mutulică cel absent.

    RăspundețiȘtergere
  7. motanu către Tolo MacVasile10 feb. 2016, 18:48:00

    păi bine măi păcălete, benteke-n ghete, ce te-am pus eu să faci aseară și ce-ai făcut tu? iar te-a ușuit mama-soacră la culcare? poate faci un loc liber pe lista protejaților mei...

    RăspundețiȘtergere
  8. Popi cel distrat, nu e vorba nici de pungă (draga de ea), nici de pastile, e vorba de un paragraf omis din senilitate ( Înainte de "iată şi numele şi renumele...), care trebuia să apară cam astfel : " Interiorul balonului era inundat chiar mistuit de flăcări, ardeau deopotrivă dorinţa de a învinge, dorinţa de revanşă, dorinţa de a da gol, dorinţa de a nu lua gol,dorinţa de a dribla, dorinţa de a temporiza (e henţ, ce .ula mea !), dorinţa de a trage, dorinţa de a apăra, dorinţa de a refula, dorinţa de a se termina lupta şi a bea o bere şi ce o mai fi, dorinţa de a fi tu însuţi, dorinţa de a te simţi bine, dorinţa, fiecare cu a lui, problema e, cine îndrăzneşte să lupte acolo ?
    Vasea, ai flerul bun, Mitică a... şi... şi...
    Motane, nu te mai uimi mai iute decât rudele mele (şefii sunt chiar " letargici"), Zika nu are cum, important e că (nu ai tu nici cea mai infimă vină), chestia aia m-a propulsat (nu în fotbal), dar tot aia mă şi devorează în societatea noastră blândă (cronică atemporală) aproape zilnic, merge şi săptămânal.
    Mitică, eşti un dulce, o rezolvăm cu chiftelele, dar, o mângâi tu pe Zika ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Am omis esenţa : A "înştiinţat" Yellen 3-4 ore la Capitol Hill. Un fel de M.Is. dar mult mai tare. Dorule, îmi explici tu, cum e cu limba de ... argint ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Bogdane, la mulţi ani, te-am pupat pe omoplat! Cred că m-ai băgat şi pe mine prin cronică, dă dezminţire, să nu creadă lumea alte alea! :)

    Mă minunez când văd echipele şi rezultatul. Păi cât de bun să fie Chinezu încât să vă bată în halul ăla?! Ely dacă era în locul lui şi tot era mai pe muchie, ba chiar nu se ştia!

    Altfel, mă gândeam să apar şi eu cu Matei vinerea asta, dar e vacanţă şi s-ar putea să ne trezim cu toţi puştii la teren. Om mai vedea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Crezi sau nu crezi deja m-au tăiat ăştia, am spus, cronica e atemporală, în bărbie am luat-o vinerea trecută, Matei e minunat, trebuie mai ponderate pretenţiile şi mai multă încredere, Ely a câştigat singur multe neciuri, dar niciodată nu şi-a condus echipa la victorie, nu are maturitatea necesară. Adu-l pe Andrei şi vino să joci ( când ai timp) să-l "simţi pe "chinez". Ely nu se compară.

    RăspundețiȘtergere
  12. Spectator neutru11 feb. 2016, 08:52:00

    Bogdan a reusit revigorarea blogului, dar sa se incumete cineva sa atate si jocul din teren, ca la ala de dupa stati bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Un fin observator11 feb. 2016, 11:02:00

    Chinezul ca chinezul, dar de pechinezul cu mustata si chelie deasa ce spuneti?

    RăspundețiȘtergere
  14. fiti punctuali! time is money! vorba francezului.
    punctualitatea e o dovada a cvilizatiei. Q.E.D.

    RăspundețiȘtergere
  15. Blonda: – Buna ziua, as dori sa vorbesc la telefon cu mama, care se afla in Peru, sau sa-i transmit un mesaj .
    Tipul de la agentie: – Bineinteles, va rog sa achitati la casa 400 USD .
    Blonda: – Vai, nu am 400 de dolari la mine . . . As face orice ca sa trimit mesajul sau sa pot vorbi cu mama mea!!!
    Bineinteles, cand omul aude cuvantul “orice”, ca orice om intreg la cap, ridica o spranceana ii spune blondei sa vina dupa el si o duce cu el intr-o camera .
    Tipul: – Inchide usa . Blonda inchide usa .
    Tipul: – Stai ingenunchi . Blonda se aseaza ingenunchi .
    Tipul: – Desfa-mi slitul . Blonda ii desface slitul .
    Tipul: – Scoate-o . Blonda baga mana si o scoate .
    Tipul: – Pai ce mai astepti? Da-i drumul !
    Blonda, soptind dulce, o duce la gura si spune: – Alo, mama, ma auzi?

    RăspundețiȘtergere
  16. Popicele, te-am băgat un pic în seamă și ai înviat.Tot o javră ramai ,un ciine de rasa nu ai cum.

    RăspundețiȘtergere
  17. Seful lui Mititelu12 feb. 2016, 09:47:00

    Ce ma distrez cand il vad pe copitanu cum face spume la gura. Sa-l ajute cineva, chinezul sau ely,sa se descurce si in afara terenului, ca singur da-n gropi.

    RăspundețiȘtergere