sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Cronica pinguinilor (2)

Animatie redusa vineri la baza lui Ionut. Cu siguranta gerul si-a lasat amprenta. Pe terenurile din spate nu era pic de miscare, iar in baloane se auzeau din cand in cand palide zgomote. Am intrat in balonul mic unde ai nostrii se incalzeau in timp ce Mitica-pelicanul si Ely-pinguinul mai bifau inca o data cam aceleasi structuri de echipe care se infrunta de cateva saptamani. Adica Mitica cu intreaga elita specializata in primul rand pe aparare si mijloc, la care s-a adaugat in poarta Nelu, extras din lotul obisnuit al pinguinilor. Dincolo numai superstaruri pinguine acoperite de glorie vinerea trecuta, plus Popicu care dupa ce pe blog a renuntat cu demnitate sa mai vina la fotbal, iacata-l plin de smerenie gata de lupta. Echipele :     

o   Pinguinii :  Gabi-III, Bebe, Tavi , Bogdan, Popicu, Ely
o   Pelicanii :  Nelu, Gaby, Razvan, Stelica, Doru si Mitica


Meciul a avut ca trasatura principala dominarea aproape neincetata a pinguinilor. Sigur, prezenta celor doi tineri (Ely si Gabi-III) la alb-negri explica in principiu aceasta situatie. De partea cealalta a fost multa ambitie si dorinta de a face un rezultat bun, fie si cu un singur om cu profil ofensiv autentic (Mitica). Scorul final a fost 10-6 pentru pinguini, dar lucrurile nu au fost asa de simple pentru invingatori. Pe fondul jocului avantat al adversarilor pelicanii au condus de doua ori in debutul partidei (1-0 si 2-1) lovind neasteptat prin Capitan de fiecare data cand au avut ocazia. Apoi au egalat la 3 printr-un sut al lui Gaby care si acum o saptamana a urcat in atac si a punctat ca om venit din spate si ramas nemarcat. In continuare pinguinii reusesc sa se desprinda la doua goluri scorul devenind 5-3. Pelicanii nu renunta si au revenit  printr-un gol splendid al lui Doru care dupa o interceptie pe la mijlocul terenului a mai facut 2-3 pasi si a expediat o torpila la seminaltime care l-a facut mat pe mandel , portar in acea perioada de joc. A urmat o perioada fasta a pinguinilor, cand Ely si Gabi-III au facut legea si au dus scorul la 8-4. Acum a dat Ely un gol antologic, un vinclu naucitor, iar Gabi-III a punctat si el spectaculos cu suturi joase la radacina barelor. Jocul parea incheiat, mai ales ca ocazile se succedau neincetat la poarta lui Nelu, care in pofida golurilor incasate apara eroic. Numai ca cele ce au urmat nu au confirmat presupunerea.  Ambitiosi cum il stim Capitanul si ai lui reusesc sa se apropie la doua goluri (8-6) si sa echilibreze meciul in mod evident. Aproape un sfert de ora nu s-a  marcat. Nelu a facut minuni in acest palier de timp. A scos tot, suturi de la distanta, lovituri din scurt cu reflexe extraordinare, ce mai, si-a mentinut in viata echipa. Pelicanii au avut niscaiva incercari sa si inscrie dar energia lui Mitica se epuiza incet-incet, in plus era si singur neavand cu cine sa combine in fata pentru ca toti ceilalti luptau din greu in aparare. Pelicanii sperau sa nu primeasca, in schimb asteptau sa se intample vreo minune la poarta pinguinilor. Din pacate pentru ei evenimentele care s-au mai consemnat au fost chiar la poarta lor. Ely a punctat pentru 9-6, iar Bogdan a  inchis jocul cu un gol magistral , dupa o lovitura cu slice, din alergare, fara preluare, in coltul lung, la o pasa venita cred de la Bebe, care a fost pe toata durata meciului foarte sigur, fiind alaturi de Bogdan utili celor doi superpinguini de care aminteam. Desi a dat un gol frumos mandel a fost sub cota lui obisnuita, resimtindu-se dupa o saptamana grea. Despre Popicu numai de bine, indiferent ce a facut pe teren macar a tacut pe toata durata partidei.

27 de comentarii:

  1. Este extrem de important sa citim etichetele produselor. Intaiul motiv ca sa nu cumparam carnati, cremwursti si salam o reprezinta faptul daca eticheta este marcata cu MSM( carne procesata mecanic). Asta inseamna ca o masina a tocat carnea si a maruntit oasele, care contineau toate urmele de antibiotice, hormoni, metale grele si alte otravuri pe care animalul respectiv le-a consumat pe parcursul vietii.

    Acelasi lucru este valabil si in cazul in care pe eticheta se gaseste ca emulgatorul este nitrit, sub numele de E249, E250, E251 si E252.

    Acestia sunt daunatori intrucat aminoacizii din carne produc un compus cancerigen numit nitrosamina. Carnatii, cremwurstii, salamul si pateul contin polifosfati marcati cu E451, E452, E453, care sunt toxici si care, popular fie spus, ne afecteaza genetic.

    Fii foarte atent si evita consumul produselor care contin E407, compus cancerigen. Acesta se lipeste de peretii intestinali, creand inflamatii ce mai tarziu pot degenera in cancer la colon - avertizeaza expertii.

    In plus, daca vei citi etichetele, vei vedea ca unele produse contin arome - evita pe cat posibil produsul pe a carei eticheta este scris glutamat MSG.

    Tot ce am dezvaluit se aplica in cazul produselor din carne preparata si semi-preparata. Cand vine vorba de a cumpara carne proaspata, de exemplu cotlet de porc, uita-te daca bucata de carne are fasii de grasime sau nu. Daca da, inseamna ca animalele nu au fost prost hranite. Daca nu exista urme de grasime, iata dovada ca porcul a consumat, alaturi de alimentatia specifica, hormoni si antibiotic.

    Pentru a nu se strica, carnea trebuie depozitata in locuri special amenajate.

    Carnea prajita contine un compus cancerigen, numit dioxina. De aceea este indicat sa prepari carnea la cuptor, in tigaia de teflon cu putin ulei, sau pe gratarul electric. Daca preferi mirosul de fum, exista si varianta de preparare a carnii pe gratar clasic( pe carbune).

    In acest caz, asigura-te ca ai pus carnea la prajit dupa ce carbunele s-a transformat in jeratic si a incetat sa mai scoata fum - explica Dr. Stojsic, care concluzioneaza ca in mod sigur copiii nu ar trebui sa consume aceste produse, mai ales carnati si pateu.

    Cu putin efort, pateul poate fi pregatit in casa, astfel incat sa obtii un produs sanatos.
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa o fi, dar eu n-am mai vazut pina acum gratar cu carbuni sa nu scoata fum

      Ștergere
  2. Cat de curand ne vom chema: Academia Stiintifica de Fotbal Agro-
    nomia asa preocupari avem, ceea ca nu e rau

    RăspundețiȘtergere
  3. Tavi: 11 categoric (Gabi), eu am numărat 12 (Ely), ultimul gol a plecat de la cornerul bătut de Gabi; oricum e mai puţin important, eu am abonament, dar m-ar fi interest cronica berarilor, discursurile festive ale celor doi, şi , ca să înţelegem şi noi ce s-a întâmplat. Eu perfectasem un transfer la F.C. Voluntari dar...
    Doruleţ, milioane de scuze pt. voleul acela. Eşti sigur că nu te-a afectat ? O.M.S. : "Carnea roşie provoacă cancer, este mai periculoasă decât plutoniul." ?! Au comentat la televizor 3 zile. Van Helsynk (Cine conduce lumea) : " cancerul a fost produs în laboratoarele..." În concluzie, exact ce ţi-am spus recent, putem mânca foarte sănătos bere, vin, votcă, coniac, palincă şi multe, multe alte feluri sănătoase de alimente.

    RăspundețiȘtergere
  4. alt meci fără istoric, deși am avut ceva șanse să ne mai apropiem. dacă îi lași lui eli un om pe care și-l alege el, nu ai cum să mai echilibrezi echipele ever, mai ales când suntem puțini. mitică, vorba lui, e super-băiat în civilie, și de aceea mi-e simpatic înainte și după meci, dar am constatat că ne purtăm ghinion reciproc. așa că mai bine să fie unul dintre noi bucuros după mkeci, decât amândoi triști.

    RăspundețiȘtergere
  5. ceva frunos:

    https://www.youtube.com/watch?v=iLUulEsOcTk

    RăspundețiȘtergere
  6. Norocosilor!
    Bravo lui Popi!

    RăspundețiȘtergere
  7. A cam incurcat-o Steaua pe mina ingamfatului de Reghe. Nu cred ca o sa mai vredem vreun stelist la echipa nationala si atunci ce mai vinde Gigi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Steaua a fost odata26 ian. 2016, 12:17:00

    Nu-l inteleg pe Iordanescu, de ce circul asta ! Pe cine vrea el sa-l(i) ia de la FCSB si sa-l(i)introduca in echipa de la europene? Pe Bourceanu,Pintili, Papp,Chipciu, Marica ? N-ar avea loc nici in echipa a patra a lui Real sau Barca.Sa ai niste chiftele in echipa si sa tii si coada sus, asta da comportament de cioban jegos pe care nu-l intereseaza decat banul, oricat ar vrea el sa para altceva.Mi-as dori sa-i bage in echipa si sa se faca de ras, chit ca ne vor face si pe noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una26 ian. 2016, 13:39:00

      Nea Cashcheta, generalu' lui peste fript a ramas acelasi comunist de nadejde cu limbaj de lemn si maniere de sergent-major. Nu ma omor dupa Jiji sau dupa Reghe, dar s-au gasit unii care sa nu faca sluj. Ce ar fi vrut tata Puiu? Steaua, cu antrenor nou si echipa noua sa-i dea lui oameni sa-i plimbe ca sa joace cu FC Basina si ca sa mai manance si smecherii din federatie de o diurna.

      Ștergere
  9. merg și eu o tură. iordănescu e încăpățânat ca întotdeauna și înrăit de vârstă, așa că i se cam rupe de restul. reghe e și el bagabont, când era rădoi antrenor o tot fredona ca ce echipă bună are, iar acum nu se mai opresc din transferuri. bawab mi se pare mai util ca marica, pintilii nu are cum să fie rău, bourceanu poate-și revine,enache ar fi ok, nu-i văd locul lui ivan și chiar al lui budescu

    silibombă, dormi?

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai steaua voastra !27 ian. 2016, 10:22:00

    Am observat ca sunt unii care atunci cand n-au cu ce sa-l acuza pe cineva, spun despre el ca-i comunist, in timp ce ei isi tin ascuns carnetul de partid pentru ca, cine stie, vremurile se pot schimba.
    Cat despre parerea ca varsta te inraieste,vreau sa-i recomand lui motanu sa-si caute alta scuza, rautatea tine de caracter, te nasti cu ea.
    Referitor la cat de utili pot fi Ivan sau Budescu, hai sa-i vedem intai daca vin la fcsb si abia apoi sa analizam situatia.

    RăspundețiȘtergere
  11. Steaua e numai una27 ian. 2016, 11:29:00

    Probabil ca echipa de suflet a domnului de mai sus a cistigat ultima data campionatul cind era bunica domnisoara si acum nu mai poate de grija Stelei. Sau o fi vreunul dintre virginii care nu tin cu vreo echipa nu se uita la meciuri dar le place sa fie moralisti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar este ciudat cat de vocali pot fi cei ce au ceva impotriva Stelei. Intr-un fel ii inteleg, dupa atatia ani de tristete pentru echipele lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta e, lume amărâtă, într-un fel de înțeles, la cât timp a trecut de când n-a mai ieșit soarele pe strada lor.
      nu-mi place reghe, cu atât mai puțin gigi, dar asta nu înseamnă să țin cu altcineva. iar pentru mine steaua și cu astra sunt la egalitate în campionat. din păcate colțescu nu-i la pușcărie, așa cum ar merita, după jaful armat din meciul de la giurgiu.

      Ștergere
  13. CUM FAC DRAGOSTE O ARDELEANCA, OMOLDOVEANCA SI O OLTEANCA
    Aredeleanca:Ioiii..., ioiii..., micinas!!!
    Moldoveaca:Inshet ca ma rupi...inshet sa nu ma sarji!!!
    Olteanca: Da ba tare ca nu dai in mata!!!

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  14. Vai steaua voastra !28 ian. 2016, 10:20:00

    Ce mandri pot fi "stelistii" ca au castigat campionatul !Ca au fost apoi eliminati de niste no name si n-au participat in nicio competitie europeana au uitat.I-as intreba la ce i-ar ajuta daca ar castiga iar campionatul si s-ar uita printre scanduri la cei care joaca fotbal adevarat ?
    Sa iei tot ce consideri mai valoros din campionat si dupa numai turul competitiei sa constati ca ai fost prostul satului si sa o iei de la inceput sa cumperi alti ciuciumbrei arata valoarea acestui club care n-a crescut nimic valoros in era ciobanului pe care-l admirati, pentru ca atat va duce capul. Faptul ca aceasta echipa are tot mai putini suporteri e dovada ca romanii nu sunt asa prosti cum s-a crezut, ceea ce ar trebui sa dea de gandit unora dintre voi care gandesc altfel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una28 ian. 2016, 12:06:00

      Miroase a caine ud. Sau a maghrebian de sub pod?

      Ștergere
  15. Tine tu cu Astra, daca astra ti-e dorinta, dar nu ne mai plictisi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum? Iar a luat bataie Mitica? N-a avut echipa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Trupa suedeză ABBA s-a reunit pentru o seară, la 20 ianuarie, însă doar pentru a-şi saluta admiratorii care au venit să asiste la inaugurarea noului lor restaurant tematic "Mamma Mia. The Party" în capitala suedeză, Stockholm, relatează online ABC.

    În spatele proiectului se află Björn Ulvaeus, unul dintre foştii componenţi care continuă să menţină vie flacăra legendarei trupe care a câştigat în 1974 concursul Eurovision cu cântecul "Waterloo". ABBA a fost de la acel succes o maşină de făcut bani, în asemenea măsură încât a ajuns să rivalizeze, la sfârşitul anilor 70, cu compania constructoare de maşini Volvo, unul dintre cei mai mari exportatori din Suedia. Musicalul şi filmul "Mamma Mia au fost o mină de aur pentru cei doi foşti componenţi ai trupei, Benny Andersson şi Björn Ulvaeus, care au avut rolul de producători. De la premiera la teatrul Prince Edward din Londra, în aprilie 1999, s-au făcut numeroase versiuni ale acestui musical. În 16 limbi diferite, s-au realizat 49 de producţii în întreaga lume, din Rusia până în China, iar musicalul a fost văzut de aproape 60 de milioane de spectatori. Filmul, în care au jucat printre alţii Pierce Brosnan şi Merryl Streep, a fost considerat cel mai răsunător musical ecranizat din istorie cu încasări de 550 de milioane de euro.

    Succesul ABBA continuă prin urmare şi după 40 de ani iar vânzarea albumelor trupei a depăşit 3 milioane şi jumătate de euro din drepturi de autor. Noul restaurant-spectacol inaugurat săptămâna trecută la Stockholm va spori şi mai mult averea lui Björn Ulvaeus, estimată la circa 150 de milioane de euro şi ale cărui investiţii sunt diversificate în restaurante, hoteluri, proprietăţi imobiliare, o echipă de fotbal, o marcă de vodkă, parfumuri şi modă. Nici ceilalţi membri ai trupei nu se lasă mai prejos. Potrivit mass-media, Benny Andersson are o avere de 100 de milioane de euro, Anni-Frid Lyngstad, care a moştenit un castel şi un titlu nobiliar de la cel de-al doilea soţ Heinrich Ruzzo, prinţ de Reuss de Plauen, trăieşte dintr-o rentă considerabilă la Zermatt, Elveţia, cu noul ei logodnic, vicontele de Hambleden, şi îşi dedică cauzele de binefacere, mai ales cele legate de mediu şi de prevenire a dependenţei de droguri. Agnetha Fältskog este cea mai "săracă" dintre foştii membri cu o avere, potrivit publicaţiei "The Richest", care depăşeşte 80 de milioane de euro.

    Tyrol, unul dintre cele mai vechi restaurante din S
    150 de euro pentru cinci feluri de mâncare şi spectacol inclus. "Am văzut lumea încântată la primele acorduri ale piesei ''Mamma Mia'' şi cum se ridica în picioare şi dansa printre mese. Acest lucru am vrut să recreeze cu ''Mamma Mia. The Party'', a explicat Björn Ulvaeus la prezentarea proiectului său.

    Este vorba de un spectacol în care clienţi, chelneri, muzicieni şi cântăreţi participă la o mare petrecere în stil grecesc în care timp de câteva ore pot uita de iarna scandinavă şi se pot simţi la malul mării Egee, în insula Skopelos unde a fost turnat filmul "Mamma Mia!". Dialogurile sunt în suedeză, deşi cântecele sunt interpretate în engleză. Echipa lucrează deja la o nouă versiune în engleză care va fi lansată în mai şi care va coincide cu concursul Eurovision care anul acesta se desfăşoară la Stockholm şi care va atrage mulţi turişti în oraş. Este greu să vorbeşti de Eurovision fără să aminteşti de ABBA. Există pachete promoţionale puse în vânzare la 500 de euro care includ o noapte la hotelul Pop Star, o vizită la muzeul ABBA şi o intrare la gala finală a celebrului concurs. Cina la taverna Nikos face de asemenea parte din turul fanilor ABBA, deşi toate cele 450 de locuri sunt deja ocupate pentru două dintre cele cinci seri ale concursului Eurovision. Cei mai aventurieri pot face şi o excursie pe insula Viggsö, unde Benny Andersson şi Björn Ulvaeus au compus câteva din piesele celebre ale trupei, precum "Fernando" sau "Dancing Queen", conform celor de la Agerpres.

    RăspundețiȘtergere
  18. Răspunsuri
    1. Luati de aici:https://www.youtube.com/watch?v=unfzfe8f9NI

      Ștergere
  19. Steaua e numai una29 ian. 2016, 12:31:00

    Va rog sa nu mai pomeniti de ABBA, ca se simt ofuscati sustinatorii Rapidului.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mitica, a dat Ionut zapada? Te rog sa ma anunti, ca sa stiu.

    RăspundețiȘtergere