sâmbătă, 1 august 2015

Litterarum in ionicis

Stimați confrați academicieni, dragă Mitică și dragă Marinuș,

Profit de acest prilej pentru a-mi exprima sincera gratitudine față de domniile-voastre, pentru respectul, îngăduința și înțelegerea pe care mi le acordați, deși subsemnatul nu se ridică întotdeauna la nivelul aspirațiilor dumneavoastră. Există momente în care entuziasmul și dorința de mai bine (ale mele și ale dumneavoastră) lasă locul unor devieri de limbaj sau comportamentale, ce devin inestetice, dacă nu cumva chiar supărătoare sau incitante spre gesturi pe care în cele din urmă nu putem decât să le regretăm. Recunosc că uneori școala dumneavoastră de gândire este prea profundă pentru ca un profan ca mine să-i deslușească sensul: preferința pentru un teren total expus la soare în locul unuia cu umbră pe jumătate, când mare parte dintre venerabili se feresc chiar de căldură(!!!), preferința pentru jocul de-a țurca cu zidul, însoțită de minunatul argument că așa s-a practicat din moși, dar, repet, sunt alți stimabili cei ce-și impun augustele păreri, probabil că unii dintre noi frecventau pe vremuri orele de logică doar în pauze.
 Înfierez cu tărie propriile-mi derapaje, vă mulțumesc pentru toată activitatea dumneavoastră, depusă în slujba unui scop nobil și încerc să vă asigur de întregul meu concurs, onest și dezinteresat.
Dragă Mitică, ție ți se cuvine, fără îndoială, un mai mare respect pentru ceea ce însemni, mult mai mult decât ceea ce ți se arată până acum, inclusiv din partea subsemnatului. Poate că pe teren nu mai ești chiar la prima tinerețe, dar rămâi un caracter pașnic și agreabil, care pune mult suflet în tot ceea ce ține de fenomenul care ne leagă.
Dragă Marinuș, în primul rând vreau să-ți mărturisesc, cu toată sinceritatea, că-mi luminezi ziua, atunci când partida începe și te văd la adversari. Ai marea calitate de a mă uimi perpetuu prin jocul cu minge și, mai ales, fără, prin limbajul tău academic și prin manierele fără de cusur. Sunt onorat că am apucat să citesc două din capodoperele tale literare, "Cum călătorim pe gratis cu tramvaiul" și  "Confesiunile unui tarabagiu", amândouă operele inspirate din vasta activitate a autorului. Mă bucur nespus pentru tine c-ai devenit membru corespondent al Academiei, chiar dacă o parte din personalul corector solicită și acum sporuri salariale pentru condiții grele, iar cealaltă a început să folosească sublima formă de plural  cu "e mulți". Din câte cunoaștem, după absolvirea clasei a patra poți deveni membru plin al Academiei și sper ca acest lucru să se întâmple cât de curând, mai ales că suntem informați că anul acesta vei fi coleg de clasă cu tânărul Vlad și te poți inspira din scrierile sale, poate vei reuși să vă aprofundezi studiile gimnaziale până la pensie.

Cu deosebit respect, vă mulțumesc.

                                                          *    *   *   *   *

Din câte am fost anunțați, vineri a avut loc o confruntare de idei între două curente literare:
Agnosticii: Tavi, Motanu, Mihai tenismanul, Paulică, Mitică, Tudorică, Vlad
Diagnosticii: Bețișor, Stelică, Bebe, Matei, Ștefan, Gabi, Găbiță, Marinică
Se pare că primii și-au impus opiniile cu 6-4, după ce în prealabil s-a trecut prin 5-1, moment în care conferențiarii Paulică și Tudorică au plecat la datorie iar Bebe s-a încununat la campioni. Partea vătămată are însă dreptul la recurs, mai ales că a meritat un penalti în prima repriză, ca să nu mai menționăm că pe tot parcursul disputei a fost logodită cu ghinionul. Merite deosebite pentru Vlad, cu un palmares imaculat pe sezonul în curs și pentru prietenii lui Marinuș, Motanu și Mihăiță, care i-au umplut tolba ipochimenului, unul de la Gara de Nord, celălalt chiar din Piața Matache.
Faza zilei însă a avut alt protagonist, execuția cu exteriorul a lui Găbiță, din viteză, așezând balonul la vinclu, un frumos premiu de consolare pentru Il vecchio campione. Poate data viitoare va fi cu mai mult noroc...



31 de comentarii:

  1. RAZVANE felicitari pt. operativitate si parerile pertinente care vibreaza cu ce simtim toti sper. Dupa o saptamana in care am crezut ca blogul a fost lasat de izbeliste, noroc cu samariteanul Tavi care l-a resuscitat din coma profun- da, ai venit tu care ai scris mai devreme ca de obicei. Asta imi da sperante ca fenomenul va continua chiar daca uneori ma indoiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. blogul este invenția lui găbiță, așa că el poate cel mai bine să spună ce a gândit cu el. tavi se răsfață, știa că e rândul lui la cronică, iar o etapă lipsă nu-i nicidecum o comă profundă. bașca, oricine poate să scrie , subiect asupra căruia voi reveni.

      Ștergere
  2. Nu am inteles nimic din cronica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Steaua e numai una2 aug. 2015, 12:40:00

    Campionii! Campionii! Ole, Ole, Ole!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. steluța a cam fost vai de mama ei, plus un penalti nedat moldovenilor, așa că până la campionat e cale lungă. oricum, mă gândeam că din primele opt etape ar fi binișor să scoată 17 puncte. deocamdată e în grafic. nu știu dacă silică e de acord.

    câtă ură o fi strâns în el papagalu de wenger, după ce nu l-a bătut pe mourinho în 13 meciuri, ca să evite ostentativ, chiar de două ori, să dea mâna cu portughezul. și ăsta e bagabont și și-a bătut joc de el, dar parcă nu se face așa lipsă de maniere

    RăspundețiȘtergere
  5. Motane, mai trebuia sa adaugi in titlu si "nas Floreo" si panoplia de trofee era completa...
    Felicitari pentru cronica! Incepi sa devii un veritabil scriitor, asa ca scrie tot mai des, daca se poate, chiar toate cronicile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie tot mai mult imi place Ion Creanga Maioru Tavi. Are un stil asa linistitor de te adoarme pe loc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Urât mi-a fost în viaţă de omul mincinos.
    Face orice să pară a fi un om de treabă,
    Se jură că nu fură, vorbeşte mieros,
    De-l vezi sau îl asculţi, ai crede că-i o babă.

    La fel şi Motănel, face pe fata mare,
    Cenuşe-şi pune-n cap, se dă spăşit, sărman,
    Numai că îl cunosc şi sigur ştiu că are
    Rafinament, cultură mai mult ca un ţăran.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulțumesc, marinuș, te știam un suflet sensibil. vrei o bere?

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Luci, cand revenim in Agronomie?
      Crezi ca ne mai revenim?!?

      Ștergere
    2. Te mai doare curu'(lui Graur)?

      Ștergere
  9. Puiu Iordanescu4 aug. 2015, 12:21:00

    Vasea, Tavi si Lucica, alias Compot, Zacusca si Magiun, lina de atac a Nationalei. Cu baietii astia nu mi-e teama ca batem pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca va duceti la nea Nicu dupa meci, nici nu mai conteaza daca ati fost sau nu in Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  11. ciulcă și silică, știți că sunteți printre preferații șefului, așa că faceți-vă bine și reveniți la matcă, eu încerc să vă țin locurile de titulari. apropo de unii care s-au lăsat, m-am întâlnit a doua oară într-un interval scurt cu unul dintre foștii de pe Tineretului, stelică poloistul, coleg de generație cu paulică și bețișor. e mai scofâlcit la față, dar arată impecabil, nu cred că s-a îngrășat vreun gram. după aia l-am văzut la tembelizor pe olăroiu, cred că-i bolnav, altfel nu-mi explic cum a ajuns la 150 de kile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Motane de data asta trebuie, sa luam in calcul obligatoriu jocul pe terenul 2 .
    Acolo vom juca si la umbra, si cu multa apa mai putem misca .
    Aviz pentru PAUL ,GABI ,STELICA .TREBUIE SA TINA CONT DE ASTA .
    Referitor la cronica scrie ,si tu pentru nivelul lui POPICA ,ca e greu asa. Stii ca el nu le are cu analize literarare ,efecte speciale ,citirea printre rinduri . Ai avut dreptate ce ai scris ,dar asa a iesitsa jucam acolo.

    RăspundețiȘtergere
  13. Capitane, am impresia ca vrei o poezie si nu stii cum sa ma rogi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Prietenul lui Mitica5 aug. 2015, 10:46:00

    Mitică veşnic să trăiască
    Şi noi pe lîngă el, noroc!
    Filozofia chelnărească
    E tot pe loc, pe loc, pe loc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Vineri se anunta iar canicula, nu o sa mai vina lumea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai e cineva stelist pe aici?

    RăspundețiȘtergere
  17. toți deontologii care halesc o pâine amară din fotbal au sărit cu gura pe sărmanul papp și pe rădoi, că de ce nu l-a păstrat pe tamaș în lot. sunt convins că dacă-l ținea pe bețiv se găseau unii care să-l acuze că n-are personalitate în fața jucătorilor. silică fruntea sus, urmează dinamo.

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari Astra pt. victorie si calificare!
    Felicitari ASA pt. victoria din Franta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Steaua e numai una7 aug. 2015, 11:01:00

    Felicitari Steaua pentru victoria cu Dinamo!

    RăspundețiȘtergere
  20. Din motive balneoclimaterice si Printesa bolnava azi nu cred ca servesc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dacă suntem minim 8 jucăm la umbră tot meciul la porți mici

    RăspundețiȘtergere
  22. Dragii mei , veniti-nu veniti, eu servesc. Parerea mea este ca (,) caldura nu se ridica la nivelul prognozei, asa ca pe terenul din spate se poate juca excelent, asa cun de altfel a mai facut-o acun 2 saptamani. La teren !

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca FCSB ar fi arbitrata si in meciurile internationale de fluierasi romani, ar castiga usor orice trofeu.

    RăspundețiȘtergere