sâmbătă, 29 august 2015

Aritmetica nu uită și nu iartă

Dacă cumva Doamne-Doamne ar coborî din sferele abstractului și s-ar hotărî să devină, fie și doar pentru o zi, practicant al sportului cu mingea, mai mult ca probabil ceea ce ar presta s-ar apropia de perfecțiune, să zicem un 10000 de puncte pe scara talentului, ca să înțeleagă și cei cărora în genere le trebuie și un desen. Messi ar fi undeva pe la 9000, cu Ronaldinho și Ibra în urma sa, ambii pe la 8000, iar (Măr)Gelatu pe la 6000, asta dacă  i se adună și punctele pentru freză. Marele Gică Hagi, suferind de defectul de a fi român, ar merita câteva mii bune, iar un jucător onest din prima noastră ligă, cu ceva cultură fotbalistică la bază, ar bate pe undeva pe la 300.
Dintre ăștia mai mărunți, care ne ciocnim genunchii și valizele în fiecare vineri (e un mod de-a spune, pen' că la unii fiecare a devenit din când în când, și nu peste rând...), Eli are tot ce-i trebuie pentru a fi piua întâi, mai puțin partea psihică, dar și aceasta nu contează de cele mai multe ori, că tot strânge 150 de puncte ca popa, și aceasta în zilele lui proaste. Următorul în schemă dintre practicanți, măcinat de vârstă și accidentări, dar și de viața nesportivă pe bază de coniace și mirese, ar fi Mitică, oprit pe undeva pe la 70. Restul, carne de tun, vițeluși și tăurași în devenire, înoată și ei pe unde pot, după binecunoscuta schemă: 3 Bogdani plus 5 Motani și încă alți 7 Vasilici fac exact trei sute împărțit la trei plus încă doi lei.
Așa că tot ce se practică vinerea la teren e foarte simplu: dacă Mitică reușește să  compenseze diferența față de Eli, adunând mărunt cu mărunt, e cât de cât în regulă, dacă nu, unii trag apa iar ceilalți mor de sete. Așa a fost și vineri, când s-a ajuns la următoarea schemă:
Elioții: Eli, Bebe, Marin, Vlad, Mailat (un plăvănel, la vreo 20 de anișori, fără prea multă tehnică, dar cu șut năpraznic)
Miticii: Mitică, Neluțu, Răzvan, Stelică, Ștefan
Inutil de spus cine ajuns să conducă cu 5-1, și încă relaxat, moment în care lui Eli i se spun câteva vorbe cu prietenie maximă și se face rocada Vlad-Ștefan. Pe undeva degeaba, astfel încât se ajunge pe la 8-3, Eli o lasă mai moale, coechipierii săi nu, iar la trei goluri diferență Marin își amintește că n-a plătit bilet întreg și se retrage pe margine. Ceilați se hotăresc să mai joace un sfert de oră pe ceas, dar, evident, la 10-9 pentru ei și înainte de timp cu vreo cinci minute  Elioții sparg gașca, la fel ca în alte și alte dăți, ceea ce mă face să gândesc dacă în aceste condiții mai merită să vă plictisesc vinerea. Glumesc...
Ca de multe alte ori, urmarea a fost cea mai interesantă. Berile merg oricum, la înfrângere sau la victorie, dar anturajul le face și mai plăcute, așa că multă sănătate le doresc companionilor de pahar, Bebilă și Neluțu, și nu numai lor.

PS: Dacă s-ar acorda o mențiune pentru eleganță, lucru la care subscriu știind clar că nu am vreo șansă în a-l obține, Bețișor l-ar merita cu mare prisosință, fie și pentru jumătatea de minut pe care și-o pierde atunci când anunță cel mai apropiat post că în ziua cu pricina nu poate onora masa.

33 de comentarii:

  1. Steaua e numai una29 aug. 2015, 17:10:00

    Insemna ca Eli asta e mai bun decit majoritatea jucatorilor de la Insolventul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Motane, nu fi suparat, berea sa curga, Eli fara un contracandidat gen Cata sau Gabita, bate in noua din zece meciuri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca multi din cei care veneau in mod regulat se retrag incet-incet. Iar daca o tineti tot asa in curind o sa-i primiti si pe cei de la gradinita ca sa reusiti sa jucati bunicii cu nepotii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vasea cum reusesti tu performanta(contra) de a-ti aranja toate problemele care
    pot fi facute in orice zi a saptamanii taman vinerim, si esti recidivist. Noroc ca ai
    disparut din telefonul meu ca as fi avut ocazia sa te admonestez direct. Lasa ca vii tu data viitoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lasă-l pe giurumete, că-i stresat. i-am spus că nu-i garantez că va fi titular și acuma strânge de bere că poate face vreo manevră să îmbuneze pe cineva.

      Ștergere
  5. bafta porcului în continuare pentru șumudică, de-au ratat fraierii de la petrolul două!!! penaltiuri, așa că nu-i văd bine pe steaua. oricum, prietenul nostru comun, chiftelaru, e din ce în ce mai stupid: vrea să pariem câte șase beri, eu să iau victoria lui viitorul, el steaua, egalul nimeni. iar silică doareme.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vad ca sinteti o groaza pe aici care tineti cu fcsb-ul. O echipa mai acatarii care sa nu fie ajutata de arbitrii nu v-ati gasit? Sau poate va place brinza de oaie si atunci este de inteles.

    RăspundețiȘtergere
  7. Motane, nu cumva se aduna marunt cu carunt?
    Anonimule ( de mai de sus), sa fi tu sanatos, bunici cu nepoti se joaca de mult, dar n-ai observat....
    P.S. Salut toti combatantii (si pe necombatanti).

    RăspundețiȘtergere
  8. Anuntati-va din timp cei ce vreti sa mergeti la Nelu, sa stie omul cind sa plece de acasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce prosti sunt mai marii de la Real ! Sa dea ei o caruta de euroi pe un fotbalist de second hand.Daca l-ar fi avut pe Motanu consultant, nu s-ar fi fript.Asa, il tin la echipa pe gelat, desi nimeni nu-l mai vrea.Au incercat sa-l dea moca la Manchester United, dar aia nici asa nu vor sa-l ia.Ce mai, pacaleala mare.Motanele, mai lumineaza-ne si pe noi, astia profanii, cu ce stii matale !
    Apropo stelistilor, ce ziceti de hentul lui Varela , ca mie asa mi s-a parut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am vazut hent la Varela.

    RăspundețiȘtergere
  11. Perfid mai poate fi concediul de odihna! Iti ofera timp pentru atatea chestii dorite dar iti rapeste acea placere de ziua 5a ce umple restul anului. Felicitari celor prezenti vineri. Am asteptat cronica, iar cand motanelul a postat-o m-am bucurat ca lucrurile merg! Cu o participare mai redusa din partea decanilor (60%).

    RăspundețiȘtergere
  12. Băbăieţi, repede, că mă grăbesc: plecarea la Bronson (am vorbit cu el, e deja acolo) e sâmbătă dimineaţa, întoarcerea duminică, fără restricţie de oră. Văd că s-a anunţat Bebe, am vorbit şi cu Stelică şi a confirmat, la fel şi Motanu, în principiu. Ar mai fi un loc, cine vrea să se anunţe. Vasea, te bagi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita, din pacate, NU ma bag, am alte probleme.
      Distractie placuta!

      Ștergere
  13. Luci, s-au mai întâlnit diferențe mari de vârstă, mai les că unii s-au născut deja bătrâni, dar chiar să fie aproape de șaizeci de ani n-am văzut.

    nea Fane Motanu, sunt perfect de acord că se putea da penalti pentru viitorul, cum la fel de bine se putea da și pentru steaua, la 1-0, minutul 43, atac al portarului, din săritură, pe lângă minge, direct în varela. singura chestie care mi s-a părut nesimțită în materie de arbitraj sunt cele trei goluri ciordite de colțescu la giurgiu, în rest fiecare echipă a avut și bune și rele.
    văd că ești și Fane Real, așa că poate te întrebi cum au reușit, ca o echipă de kkt din liga a paișpea, să-l rateze pe degea, mai ales când ceilalți gherțoi le propuseseră portarul + 65 de milioane contra gareth bale. pachet îl făceau, găseau ceva baban la 40-50 de milioane și rămâneau și cu lovele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Toate bune si frumoase, dar pentru finala intercontinentala a agronomilor, pe care trebuie s-o disputam vineri, s-au stabilit ora si mai ales terenul?

    RăspundețiȘtergere
  15. Vineri nu se joacă ,nu e liber nici un teren nicăieri am vorbit cu Ionut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta la Ionut, dar in alta parte? De exemplu langa fostul Intact, unde s-a mai jucat?

      Ștergere
  16. Pina anii trecuti, nu se rata nici o vinere, acum deja lumea nu se mai inghesuie sa vina. De ce?

    RăspundețiȘtergere
  17. Bebe, probabil tu consulţi mai des blogul decât telefonul mobil, aşa că alege una din modalităţi pentru a-mi confirma (sau nu) plecarea de mâine la Bronson.

    RăspundețiȘtergere
  18. Motane,desigur ca n-am nimic cu cei carunti, dar se potrivea asa la sonoritate..
    In alta ordine, va sugerez sa stati acasa si o sa aveti numai avantaje: nu mai obositi, nu mai transpirati, nu mai va expuneti accidentarilor, nu mai ..., nu mai ..., numai avantaje!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anuntati-va prietenii ca astazi nu se joaca!

    RăspundețiȘtergere
  20. Un barbat se confeseaza unui prieten:

    - Cred ca voi divorta. Nu mai pot, sotia mea e prea copilaroasa.

    - Cum asa?, intreba celalalt.

    - De cate ori fac baie, vine pe la spate si imi ineaca toate ratustele din cada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. să înțeleg că ți-ar placea să te joci cu rățoiul meu?!?

      Ștergere
  21. sper ca necititorii de blog să nu ia țeapă. am reușit să-i întorc de la teren pe paulică și gașca de puști, restul, pe barba lor.

    ungaria-românia e considerat cel mai echilibrat meci EVER: 2,90 cotă la victorie ungurii, 3,00 la egal, 2,87 noi. pe principiul că jucăm în deplasare(!!!) i-am dat unui chiftelar și egalul, pariu pe care nu mă deranjează să-l pierd.

    RăspundețiȘtergere
  22. Steaua e numai una6 sept. 2015, 21:09:00

    O rapandula ca Sapunaru nu putea sa semneze decit cu Pandurii Tirgu jiu!

    RăspundețiȘtergere
  23. Steaua e numai una6 sept. 2015, 21:41:00

    S-au innecat ciorile la malul marii. Zbor placut spre divizia C!

    RăspundețiȘtergere
  24. Motane, "cererea" ta se aproba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. să trăiești, maistre!
      în agronomie a fost chiar turneu mare, au spus la știri că peste o sută de echipe de copii. nu se putea fără o poantă: o păsărică cu microfon îl întreabă pe un puști "ca cine ai vrea să fii tu?" ca caniggia, biensur...

      Ștergere