duminică, 9 august 2015

Si a fost o miuta reusita...

          ... fara Motanu si Ely prezenti in Agronomie, primul neservind miuta 4 la 4 la porti mici, iar al doilea fiind obosit dupa sejurul la mare si probabil, mai ales dupa miutele de pe nisipul plajei, asa ca am ramas sase.
          Eu, acum si cronicar, am revenit dupa o pauza de o luna si jumatate, nerefacut complet,mai simt inca dureri in fesa dreapta si ca atare am hotarat sa nu sutez decat cu spitul, numai cu bombeul, observand ( de la intinderea anterioara) ca procedand asa ma protejez oarecum.
          Cu chiu, cu vai,  cei sase doritori sa facem o miuta , ne-am strans pe terenul din spate stanga, de-a latul terenului, la porti mici si aproape la umbra , chiar cu o adiere usoara a vantului care a atenuat simtitor dogoarea caniculei si am inceput joaca.
          In prealabil, pe la 16.30 trecute fix,Mitica si Popica au purces la alegeri, rezultand cele doua combatante, eu avertizand ca nu sunt refacut complet.
          Echipa M. Vasea, Tavi si Mitica.
          Echipa P. Bogdan, Gabi si Popica.
          Echipa P. incepe mai bine si conduce prin doua goluri frumoase reusite de Popica cu suturi in poarta goala(Tavi urcand in atac) din apropierea propriei porti si un gol al lui Bogdan la vinclu, se trece prin 3-1, 4-2, apropiindu-ne la un gol, Popica si ai lui conducand cu 6-5, cand s-a reusit egalarea si de aici incolo, echipa M.conduce in permanenta cu un gol, doua, trei, pentru ca in final sa se detaseze la un concludent 15-8. Totusi, dupa ce am reusit sa ne desprindem pentru prima data la doua goluri diferenta, eu, Vasea,din postura de "portar" am comis doua semigreseli, prima, am pasat lui Tavi, care neatent a asteptat pe loc mingea si vulpoiul de Gabi i-a furat-o, iar apoi am iesit cu mingea la picior si intampinat de Popica intr'un duel in care m-a lovit in genunchi am pierdut-o si astfel am fost egalati.
          Primele goluri pentru echipa M. le-a inscris Vasea cu suturi tari date cu spitul( ce va spuneam mai la inceput). Am trecut nesperat de bine testul revenirii inscriind vreo 4-5 goluri cu cateva trasoare  la vinclu, iar de doua ori am zguduit bara; in poarta fiind, am scos cateva suturi puternice, mai ales ale lui Gabi, unul cu capul; am pasat bine cu Mitica, dar si cu Tavi si in general  m-am miscat peste asteptarile mele, dupa o pauza asa de mare.A marcat si Tavi 3-4 goluri, unul f.frumos, din deviere pe coltul lung, iar Mitica, care la inceput nu prea a fost in apele sale,nereusind sa finalizeze ca de obicei, si-a revenit in partea a doua si pana la urma, tot el a fost golgeterul echipei si al meciului.
          Pentru ceilalti, Popica a marcat cel mai mult, urmat, cred, de criticatul Bogdan.
          Cat am stat ultimul aparator, am avut ceva dificultati sa-i strunesc pe Mitica(care se tot vaita...)  si pe Tavi, care de multe ori erau neatenti , cu spatele la joc si cu fata la mine sau stateau unul in spatele altuia pe aceeasi linie, fiind fortat sa le strig:"fata la joc!"
          Pana la urma a fost o miuta reusita, mult timp echilibrata, dar in final balanta s-a inclinat defintiv si la diferenta mare , de sapte goluri, in favoarea echipei mai bune.
          Cam asta a fost istoria acestei vineri incheiata la o berica( vorba vine, pentru ca au fost mai multe), seminte si covrigei, la umbra pe iarba intre copaci si cu o veverita aparuta in peisaj. Din opt am fost prezenti sase la bere, fara Ely si Bogdan, dar cu seful meu Motanu, care m-a cinstit cu doua beri.

                                                        *      *     *     *     *

Pentru că Marinuș este prietenul nostru, ne-am hotărât să-l ajutăm să-și mai vândă din marfă,așa că doritorii pot accesa pe blog bogata gamă de produse, toate la un preț excepțional. Priviți, comparați și cumpărați:


43 de comentarii:

  1. salutăm revenirea cu gol(!!!) a lui silică fraierică. dacă se ține serios de treabă, în două-trei luni prinde și echipa. până atunci, văd că se ferește de pariuri, așa că diseară poate îmi cotizează chiftelaru.

    marinuș, pentru prieteni faci reduceri?

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuia sa faca Gabi alegeri cu Mitica, asa iesea un meci mai echilibrat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce este fara priza, masa sau cacatul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine stinge lumina si inchide usa ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ghici ghicitoarea mea10 aug. 2015, 10:48:00

    Lasati fotbalul asta lesinat si sa trecem la lucruri mai importante. Tavi a stat 40 de minute cu telefonul la ureche, la 20 de metri de restul lumii, dind din maini si cu ochii peste cap. De ce?
    a. L-a prins seful ca a fugit la fotbal si matura cu el pe jos
    b. Ii este jena sa stea cu Mitica si Motanu la masa
    c. Are o amanta, alta decit mana !!!
    d. Asa e el, bolovan
    Castigatorul intrebarii va primi o bere de la Mitica si un set de scobitori folosite.

    RăspundețiȘtergere
  6. Motane, ai depasit termenii intelegerii, aceea de a publica o fotografie si ai adaugat ceva si la text, fapt care se pedepseste cu inca 2 beri din partea ta...

    RăspundețiȘtergere
  7. silică, te învăț să faci o faptă bună și tu vrei două beri. n-ai stil...

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa ce am lecturat cu placere cronica lui Vasea , proaspat revenit in Agronomie, am dat peste o mizerie care m-a dezgustat. Din pacate trebuie sa replic, asta ca sa vada infamul autor ca se poate.
    M-am intrebat ce anume l-a putut tampi pe Marian. Iata cateva cauze/motive posibile :
    -1. Caldura in exces la care se expune sambata si duminica la biroul lui din aer liber , colt cu bordura trotuarului,
    -2. Diagnosticul exact dat de medicul de familie al fenomenului de ziua 5-a - de pacient/client INcurABIL,
    -3. Faptul ca vineri i-am cerut sa-mi plateasca terenul (5lei) din soldul marisor al imprumuturilor anterioare, pe care mandel i le-a dat pentru a-si achita terenul sau pentru a bea si el o bere ,
    - 4. Faptul ca dupa ce a trebuit sa discut la telefon o chestiune foarte importanta pentru familia cuiva, instinctiv m-am asezat langa o persoana normala si cu bun simt (Mitica) si l-am evitat pe Marian ca si cand te-ai feri de ceva care se aseamana cu ceea ce scrie pe eticheta din cronica (ce fler a avut Motanelul cand a publicat-o!, nici ca-si fi gasit ceva mai potrivit pentru tembel), dar la un pret mult mai mic , de nici 2 lei, calitatea fiind de vina, deh.

    Stiti care e raspunsul? – Ala cu parola clasica pentru deblocarea tastaturii la telefoane, adica 1, 2,3, 4. Simplu!


    RăspundețiȘtergere
  9. Steaua e numai una11 aug. 2015, 10:12:00

    Un penalti neacordat, un cartonas rosu la fel, ciinii insolventi n-au iesit din cotetul lor toata a doua repriza dar au ciupit un punct.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dacă considerati reusită prestaţia stelutei în meciul cu puştii de la Dinamo, înseamnă că aveti pretenţii mici, vă mulţumiţi să câştigaţi la ciupeală chiar şi dacă jucaţi prost, iar necalificarea în UCL nu vă afecteză.Înseamnă că suporterii stelişti s-au obişnuit ca echipa lor să fie una de pluton şi nu una care să reprezinte ceva în Europa, cum se întâmpla pe vremuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una11 aug. 2015, 19:50:00

      Domnule, ia dumneata tema pentru acasa: daca Steaua este echipa de pluton, atunci ce este Dinamo?

      Ștergere
  11. Dinamo e echipa Militiei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai dreptate, Steaua nu e echipa de pluton, e echipa de plutonieri.Daca era de generali....

    RăspundețiȘtergere
  13. Moare "fenomenul " asta pe zi ce trece.Hai ca de jucat nu mai aveti chef, dar văd ca nici de comentat nu vă mai arde.Intr-un fel aveţi dreptate.Ce rost ar mai avea să discutaţi dacă n-aţi jucat.E ca şi cum ai râgâi pe stomacul gol.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ca de obicei cel care scrie cronica este subiectiv, fara sa recunoasca faptul ca in acest meci, Bogdan a jucat atat de prost, incat se poate spune ca a jucat la adversari.

    RăspundețiȘtergere
  15. chiar mă gândeam, după superbitatea de meci de aseară, că Barcelona are și ea un Marinuș, adică Mathieu, și un Bogdan, adică Bartra, ca să posede și adversarii o șansă. bineînțeles, are și un Suarez, adică Silică, dar nu m-am prins încă de ce.
    fostul vostru prieten, Chiftelaru, are două calități într-una: e prost și îi mai crede și pe alții la fel. adică, într-un meci în care Steaua e favorită, cu Astra, behăie să-i ofer și egalul, cum mi-a dat și el egalul la Steaua-Dinamo, dar n-a sărit încă cu berile.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vinerea asta vom repeta figura cu o miuta la umbra . Sper sa mai vina 2 sau 3 absenti care au crezut, ca se va muri sub soare .

    RăspundețiȘtergere
  17. râdem, glumim, ne luăm la mișto, steliști, antisteliști, neutri. trei goluri furate sunt însă cam multe, așa că nu pot decât să mă rog, evident, creștinește, ca sinucigașul colțescu să se tăvălească în chinuri, pe mână cu ceilalți doi derbedei de la tușe.

    RăspundețiȘtergere
  18. Stelist adevarat13 aug. 2015, 08:56:00

    Bine că Steluţa noastră cea iubită n-au pierdut la o diferenta mai mare.Am tremurat tot meciul, credeam că nu se mai termină.Să iei doar două goluri de la Astra nu-i de colo.Dacă scăpăm la fel şi cu ASA...

    RăspundețiȘtergere
  19. Câtă modestie pe Motanu ! Să nu pomenească el că Barca are şi un Motanu, adică Mesi.Luaţi aminte şi învăţaţi ce înseamnă caracter.

    RăspundețiȘtergere
  20. Gabi, cam ai dreptate, am scris mai mult despre mine, am fost bucuros ca am revenit pe teren dupa o luna jumatate si intinderea nu a recidivat; cat despre "criticatul" Bogdan am crezut ca s-a inteles...

    RăspundețiȘtergere
  21. Steaua e numai una13 aug. 2015, 10:49:00

    Imi pare bine ca macar unii inteleg ceca din fotbal. Ceilalti puteti sa ramineti cu mistoul vostru, zero trofee in zece ani.

    RăspundețiȘtergere
  22. Băbăieţi, mâine am să apar şi eu, însă numai pe la ora de bere. Trebuie să ne organizăm dacă facem săptămâna viitoare o expediţie pe moşia lui Nelu Bronson.

    RăspundețiȘtergere
  23. Şi un anunţ important: Vinerea viitoare vă pregătesc o chestie care s-ar putea să fie unicat la Românica! Deci să faceţi bine şi să veniţi fiindcă, vorba unuia de tristă amintire, nici nu ştiţi ce pierdeţi!

    RăspundețiȘtergere
  24. Vineri, invingatorii au dat 18goluri repartizate asa : Capitanul 7, Sile 5 si mandel 6. S-a jucat nesperat de frumos, in fata a doi spectatori (Motanelul si Ely), care desi nu au servit, merita felicitari pentru prezenta pana la finalul meciului. Nu mai spun despre cei 6 care au si combatut. Bravos lor, exemplu ce trebuie urmat si de multi absenti ce au preferat comoditatea in detrimentul elanului si cutezantei.
    Parerea mea este ca nu Bogdan este vinovat pentru infrangerea P-istilor. Dupa un inceput fulminant, cand orice minge respinsa in jumatatea lor se oprea in plasa Miticanilor, P-istii s-au stis incet incet, pe fondul cresterii turatiei cuplului de aur Capitanu-Mandel si a preciziei de exprimare si finalizare a acestora. Asta e adevarul. Vasea a facut foarte bine faza de aparare si de la distanta a reusit doua bijuterii de goluri (spit-la vinclu) in momente cheie ale jocului. Stralucitorul gol a lui mandel, prin deviere-minge fin impinsa spre colt in plin fuleu, pe langa papagal, este o consecinta a unei pase geniale date de Capitan undeva la intalnire pe zona centrala a portii si care a pus bomboana pe coliva.

    RăspundețiȘtergere
  25. Uluit de Ta-viu13 aug. 2015, 15:09:00

    Maaamă, ce mă fac dacă nu nimeresc în echipă cu Ta-viu?! O să mă rog, o să ţin post în prealabil, să mă aleagă la el în echipă. Cu un aşa coechipier, ceilalţi nu trebuie să facă nimic, doar să fie şi ei acolo.
    Găbiţă, n-are rost să ne tragi în poze pe toţi. Fă-i doar lui Ta-viu şi e de ajuns. Peste ani ne vom uita la poza lui şi ne vom mândri că ne-a dat voie să ne uităm la el cum joacă.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sfatul medicului13 aug. 2015, 15:16:00

    Motane, Mitica, eunucilor, va aduce Gabita femei! Dar parca va vad cum iar fugiti, soarecilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleu, deci pentru ei ar fi o premieră?! :)))

      Ștergere
  27. Stelistilor, câte goluri valabile credeţi că a dat FCSB aseară ? Vreau să văd şi eu cât de obiectivi sunteţi. Sper că nu vă luaţi după Porumboiu care şi-a adus aminte că a fost arbitru. Dacă Astra ar fi fost echipa lui, fiţi siguri că n-ar fi zis nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. auzi bre, (ți-aș spune pulă mândră, dar te ascunzi, așa că probabil faci pipi ca fetele, de pe vine), io spun că TREI. sunt de acord că prima fază n-a fost chiar simplă, deși se vede clar că papp a sărit fără să-l jeneze pe fundaș. la a doua e greu să mă facă cineva să cred că hamroun a influențat faza, iar la a treia nici urmă de ofsaid la tade. plus roșu la budescu, care probabil cu ocazia asta s-a șters pe bot de națională, deși nu-i jucător rău. plus roșu la rahatul de guierme (sau cum mă-sa l-o chema pe dobitoc). plus penalti pentru botoșani în meciul cu steaua.
      a compara însă un meci în care se greșește o singură dată cu unul în care o echipă e făcută muci (cam așa ca tine, anonimule) gen asa-steaua sau astra-steaua e dovadă de creier prespălat. sau poate te-ai uitat în gura lui dani coman, care se dă acu lebădă-n porumb, uitând că de la rapid a plecat cu tinichea de vânzător.

      ps: consideră ca pe o favoare că te-am băgat în seamă. s-ar putea să fie ultima în ce te privește.

      Ștergere
  28. Popicule tu nu poți cuceri nici o gonflabilă ,dar ce aduce Gabita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am ajuns cam toți la vârsta când mai bine ne axăm pe cugetat sau pe consum de lichide, decât pe domnițe, gonflabile sau deja sparte, așa că omu e mai degrabă binevenit cu ceva pileală.

      plus că io am înțeles formularea ca Motane, Mitică (adică doi șmecheri), eunucilor (adică restul lumii), așa că nu sună prea rău. și-o fi vândut prostu mașina?

      Ștergere
  29. Abia sosit de pe plaiuri nemtene ma roade o zisa: lauda de sine nu miroase a...
    ce se vrea. Pana acum erau doi autolaudatori acum a aparut al treilea de ace-
    lasi calibru. Incetul cu incetul o sa jucam doar fotbal oral B.

    RăspundețiȘtergere
  30. Viitoarea Campioana e deja pe primul loc!

    RăspundețiȘtergere
  31. Azi e racoare, bate spre frig, brrr . . . doar 32grade. Ce-i de facut? Venim?

    RăspundețiȘtergere
  32. Mâine cică ar fi ziua lui Tălâmbu, așa că puteți veni liniștiți fără bani la voi, că face cinste spurcatu'. bineînțeles, ținuta obligatorie.

    poate-i duce pe unii mintea să joace la umbră. sau o fi deja prea frig?

    RăspundețiȘtergere
  33. Amator, nu specialist ca Motanu14 aug. 2015, 11:51:00

    M-am tot gândit dacă să-i răspund mojicului.Mi-am zis că o fi bolnav, nu şi-a luat medicamentele şi iar a avut o criză. Nici acum nu ştiu dacă să-l compătimesc sau să fiu supărat pe el.Spune că nu e stelist, dar face mai rău ca nebunul de Rădoi în vestiare.O fi făcut şi spume la gură de atâta ură împotriva arbitrului care a trebuit să ia rapid nişte decizii, fără a vedea în reluare fazele, cu aşa au avut posibilitatea analiştii gen pisicuţa noastră.Vreau să-i spun stimabilului că a arbitra e mult mai greu decât îşi închipuie.Faptul că în sporturi ca tenis, rugbi, etc.se apelează la tehnică pentru că omul poate cu uşurinţă greşi, e o dovadă că a fi atât de categoric în a-l acuza pe arbitru de rea voinţă e o prostie.Rămân cu impresia că la toate pretinsele goluri a fost foarte greu de luat o decizie care să nu stârnească polemici.
    PS.Dacă pierzi la pariuri, e bine să-ţi păstrezi cumpătul că te faci de cacao.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Concluzia e una singura: "am vazut inregistrarea meciului si pot spune ca Astra a fost chiar dezavantajata"-Sumudica.

      Ștergere
    2. Oricare dintre faze putea fi digerată, dar nu mai mult de una pe meci, totuşi. De la atâtea broaşte, faci indigestie.

      Ștergere
    3. Şi apropo de pariuri, eu am pus că bate Steaua la un gol! :)

      Ștergere
  34. colțescu, dacă posedă cât de cât creier, știa ÎNCĂ de la pauză că avea cugetul încărcat și lua măcar o decizie pro-steaua, atunci când ar fi părut de fifty-fifty. gestul lui budescu e golănesc, mă mir că mai deschide cineva discuția. ce să mai spun, că penaltiul astrei a fost foarte ușor acordat,?

    și încă ceva: bagabonțeala din arbitraj are clar UN CLIENT, cum a fost a.s.a. anul trecut. uitați-vă cine o duce cel mai bine cu arbitrii, poate fi viitoarea campioană. acu, maglaoane, îți vând un pont: cine a fost iertată de trei penaltiuri, dintre care două cu viitorul?

    cât despre pariuri, îți urez să ai exact atâți bani cât am băgat eu vreodată în pariuri. iar meciul de miercuri mi-a adus fix patru beri de la unul la fel de deștept ca și tine.

    RăspundețiȘtergere