duminică, 16 august 2015

De la ”Doi cocosi” la ”Carul cu bere”

   Vineri, pe o vreme foarte buna comparativ cu cea de la ultimele 3-4 etape, a fost o prezenta acceptabila avand in vedere ca nume importante nu au onorat cu participarea. Ma gandesc in primul rand la Gabita care nu a oferit surpriza si a venit doar la repriza treia, pentru hidratare, asa cum de altfel se si anuntase si care ne-a promis ca se va revansa etapa viitoare printr-o chestie ”bomba” (va scrie oare cronica?-restanta la care doar Robert il depaseste), apoi Stelica, Paul, Bogdan, chiar si Tudor. La fel marea speranta Vladut, convocat la echipa juniorilor de langa podul Grand. In schimb Stefan a ramas fidel si a semnat condica alaturi de Ely, desi nu stiu daca au venit impreuna. In categoria prezentelor putin scontate includem venirea lui Nelu, care a renuntat la lunca Dunarii pentru un intermezzo de miscare in infierbantatul Bucuresti. Bravo lui!
 Astfel, pe terenul din spate - langa tribune, cei doi granzi prezenti, Mitica si Ely, au purces la alegeri. Se pare ca Ely, ciupit de generozitate, ca forma a maturitatii care prinde contur in felul lui de a fi, l-a lasat pe Mitica sa-si aleaga echipa intr-un mod mai avantajos lui. Iata ce  a rezultat :

Pelicanii : Nelson, Doru, Razvan, Gaby, Mitica si Vasea
Pinguinii : Bebe, Tavi, Popicu, Stefan si Ely 

      Dupa cum se vede, evaluarea echipelor lasa impresiua unui echilibru real. Totusi pelicanii cu om in plus, portar de clasa si oameni de aparare si nu numai, primesc rapid doua goluri. Ely avand un mic ajutor si din partea lui Stefan, omul lui de combinatie, speculeaza prin viteza si dribling irezistibil demarajul greoi al adversarilor si marcheza splendid de fiecare data. Meciul se incinge, apar ocaziile la poarta lui Bebe, dar interventiile acestuia si ratarile incredibile ale pelicanilor, datorita pripelii sau lipsei de concentrare, fac ca o buna perioada de timp scorul sa ramana neschimbat. In cele din urma Sile sparge gheta, marcand si in acest al doilea meci de la revenirea lui. Apoi Mitica egaleaza cu un sut frumos dupa o interceptie la mijlocul terenului care a surprins complect descoperita apararea pinguinilor. Asadar 2-2. Ocaziile continua la poarta pinguinilor dar avantul luat de acestia ii costa pentru ca Ely si apoi Stefan nu ii iarta pe contratac. 4-2. Apoi 5-2. Ar mai fi si ratarea incredibila a lui Popicu care la o faza snur pe traseul Stefan, Ely si el , da pe langa minge din fata portii goale. Poate fi o compensatie la nenumaratele ratari ale pelicanilor. In continuare fizionamia jocului nu se schimba, pelicanii raman pe ansamblu sus, schimband continuu omul din fata care sa-l sprijine pe Mitica. Au venit pe rand Doru, Gaby si pe finalul primei reprize Razvan. Intre timp pinguinii au mai bagat-o de doua ori profitand de rarefierea aparatorilor pinguini. Oricum acestia din urma au meritul ca nu au renuntat si tot timpul au presat , din pacate pentru ei fara efecte pe tabela.  Asadar 7-2.  La acest scor se deruleaza o faza care avea sa umbreasaca intr-un fel etapa de vineri. La o minge jucata aproape de linia portii lui Bebe, acesta il agata discret dar neintentionat pe Razvan, care rateaza cu poarta goala. Solicita lovitura de pedeapsa cu care Popicu nu este de acord si de aici, dupa un schimb de replici, lucrurile se complica, cei doi barbati incepand sa-si imparta pumni si astfel meciul se opreste. Invingator nu a fost nimeni, a pierdut insa imaginea etapei. Pacat si neasteptat. In fine. Dupa ce lucrurile s-au calmat Razvan renunta la joc, se executa lovitura de pedeapsa, Mitica trage cum ne-a obisnuit, adica in bara transversala, mingea e recuperata si dupa inca o respingere a bravului Bebitu, Capitanul marcheza. 7-3 si se schimba terenul. Vasea trece la pinguini , Stefan la ceilalti iar Popicu ii ia locul lui Bebe in poarta.
Din aceata perioada imi amintesc foarte putine lucruri. De pilda . . ., ca Ely a inscris pentru 8-3, acesta fiind si scorul final, ca Sile a avut o ratare mi-nu-na-ta, monumentala as putea ca sa zic, dar el isi putea permite la asa scor, plus ca din invins la finele primei repriza, s-a transformat miraculos in invingator de etapa. Apoi am si o amintire personala ( pai cum s-ar putea fara asa ceva!). Pe fondul oboselii generale, mandel a facut legea in aparare. Aproape de unul singur s-a jucat si i-a jucat pe cei 2-3 atacanti cu care se intalnea regulat in fata portii sale. Ba ii lasa sa paseze intre ei de-a latul, ba le intercepta obiectul muncii cand asta o vira catre poarta. Ce mai! Calitate – contra cantitate. Glumesc desigur. 

     Cam asta a fost. A, nu! A urmat chindia, cu initiativele lui Gabita in prim-plan si cosul cu bere al lui Popicu, in ajun de sarbatoare.  
    Ce evenimente si surprize ne vor aduce etapa viitoare si cam tot ce va urma ei? Pai trebuie doar sa avem rabdare si apoi speranta ca anumite lucruri si stari nepotrivite, care si-au simtit prezenta intre noi in ultima perioada, vor trebui sa dispara pentru a ramane doar ceea ce ne-a unit cu adevarat de atata timp, adica pasiunea pentru fotbal, miscare si placerea de a fi impreuna in acea repriza a treia a fiecarei zile de  vineri.



32 de comentarii:

  1. Hei! Nu va-ti revenit dupa retragerea Simonei? Ce e amorteala asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum, Simona si-a depasit propriile asteptari in acest turneu dupa lunga pauza avuta.
    Referitor la meciul nostru, in primul rand "pacat de meciul lor", apoi, e adevarat ca am ratat cam mult in frunte cu Mitica...Din trei goluri, pe primul l-am marcat eu, al doilea Capitanu si la al treilea am recuperat balonul dupa bara lui Mitica din penalti si i-am pasat doar s-o impinga in poarta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce inseamna piguini ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Steaua e numai una17 aug. 2015, 20:44:00

    Bafta mai mare ca la insolventi nu s-a inventat inca! Cred ca si ei se minuneaza pe ce loc sint, dupa ce i-au calarit moldovenii si puteau sa le dea vreo cinci.

    RăspundețiȘtergere
  5. super-titlu, probabil cel mai inspirat din istoria blogului.

    anti-dinamoviștii au dreptate doar pe jumătate: moldovenii aujucat mai bine, însă penalti n-a fost în veci.

    RăspundețiȘtergere
  6. Să-l suspendăm pe viată pe arbitru.Să-l dăm de exemplu, să nu mai fure ca-n codru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Băbăieţi, în principiu, vineri după fotbal plecam la ranch-ul lui Bronson. Deocamdată suntem cerţi eu, Bebe şi Stelică. Cei care se mai bagă să se anunţe, aici sau prin telefon la mandea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Se face, sub rezerva ca se anunta o vreme incerta. Dar D.zeu e mare si are grija de rrobii lui. Vad ca prognoza s-a mai imblanzit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sfatul medicului19 aug. 2015, 11:01:00

    Vineri se anunta canicula, asa ca sensibilii sint rugati sa stea acasa in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Când e întoarcerea de la Neluţu, în aceeaşi zi, sâmbătă sau duminică ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Se pare că întrebarea mea a fost socotită neserioasă, dar nu e.Vineri se pleacă la ranch-ul lui Bronson, sau la apartamentul său ? Găbiţă, vino cu precizări.

    RăspundețiȘtergere
  12. Păi am scris clar, ranch. Întoarcerea este duminică dimineaţă, probabil vom pleca de-acolo pe la 10-10 jumate.
    Mi-e să nu avem probleme cu vremea, vineri o s-o estimăm mai bine, că dacă e să plouă mai bine o amânăm.

    RăspundețiȘtergere
  13. trebuie să fii un pic masochist ca să te uiți la donșoara halep, trei mingi de break consecutive date-n gard la 2-0 pentru ea, o droaie de neforțate și franțuzoaica o ia la călărit. mult mai sănătos este să fii acum fan bencic: bouchard, wozniaki, lisicki, ivanovic, serena, halep, kerber, au luat toate clanță, în ceva mai mult de o săptămână. cred că este cea mai glorioasă înșiruire de victorii ever.

    potaia mică și șmecheră numită șumudică a tras din pungă și se vede lider merituos în ligă. uită (sau se preface) bafta porcului de la craiova, timișoara și voluntari, ultimele două cele mai handicapate echipe din campionat și cele trei goluri anulate stelei, bașca tâmpenia ălora de la west ham, care aveau 2-0 și conduceau jocul, când s-au trezit în zece. așa că îi iese mult pe plus și se crede antrenor. bâșt!

    RăspundețiȘtergere
  14. Joi trebuie să-i dăm un răspuns lui Bronson. Sunt două conditii care trebuie indeplinite simultan:
    - să fie vreme decentă (studiem joi prognoza)
    - să se mai anunţe cel puţin unul, adică să fim cel puţin 4. Îndrăzniţi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca vineri vine dl. Nelu la joc sunteti 4.

    RăspundețiȘtergere
  16. Din pricina vremii, de comun acord cu gazda şi oaspeţii, excursia se amână.

    RăspundețiȘtergere
  17. Miine daca nu ploua, la ora 14.putem sa jucam .Terenul duce la ploaie .
    Chiar daca e greu cu ELY,,nu putem sa- l impuscam, asta e nu avem de ales.

    RăspundețiȘtergere
  18. A se ierta nu se poate, sa i se taie capul.
    A se ierta, nu se poate sa i se taie capul.

    Două propoziţii identice, virgula schimbă sensul. Aşa că mutaţi virgula lui Mitică după ora 14 şi mai citiţi o dată. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Corect ce face o virgula ,m-am grabit sa scriu . Am vrut sa se stie, ca la ora 14 daca nu ploua se poate pleaca spre teren .

    RăspundețiȘtergere
  20. Marele capitan are dreptate! Conditiile de joc par a fi ideale. Temperatura de sufragerie +22grade (la ora jocului), iarba intretinuta (frageda si udata, fara crestere rapida-e sitetica), daca mai pica din cer, e ca si cand te-ai uita la TV si de la vecinu de deasupra te trezesti ca pica , pic-pic, apa pe la colt de sufragerie. Se intampla, nu? Ce mai, e misto! Nelutu are timp sa vina de la Fetesti pentru meci, plus ceilalti trei bucuresteni, de restul nu mai vorbesc. Prevad aglomeratie la teren, dar si surprizeeee . . . Poate mai incolo bagam si o preincalzire.

    RăspundețiȘtergere
  21. S-o bagam. "CREAM" - este socotit primul mare super-grup hard. Doar trei membrii, dar ce sound, ce calitate. Fiind putini, este clar faptul ca numai trei genii puteau creea o asa muzica, complexa, puternica si totusi atat de clara. Ei sunt tatucii hard rock-ului, rock-ului psihedilic si progresiv sau al rock-ului provenit din blues. Basist (Basescu era mic pe vremea aia)- Ginger Baker, poate cel mai mare instrumentist al genului, Ginger Baker-tobe (multi ani dupa desfiintarea grupului a fost socotit cel mai bun in breasla) si Eric Clapton-fara cuvinte. Pasajul instumental al piesei de mai los este colosal, la un moment dat ai impresia ca sunetul provine de la un motor perfect al unui BMW - X8 turat la maxim. E posibil sa nu placa tuturor ce vor auzii, dar macar odata in viata merita sa ai rabdare. Cantarea se produce in Royal Albert Hall din Londra - Templul salilor de concerte pentru muzica de orice fel. Cine a trecut pe aici, a intrat in istoria genului promovat acolo.

    https://www.youtube.com/watch?v=iTZ4IYPy_cE&index=5&list=RDpwDo0JUeKqM

    RăspundețiȘtergere
  22. Ca sa intelegem cine a fost Ginger Baker, link-ul de mai jos. Absolut halucinant, genial. Totul se petrecea in 1966 , cu instrumente la nivelul acelei perioadei. Finalul este MAGNIFIC !

    https://www.youtube.com/watch?v=uLQAzrZ4F9c&list=RDpwDo0JUeKqM&index=13

    RăspundețiȘtergere
  23. Stelistilor, nu mai ziceti nimic ? Aţi rămas fară grai ? Vreau să aud comentarii, cum aţi fost nedreptăţiţi, furaţi, ce trebuie să păţească arbitrul italian, bla,bla,bla, bla.

    RăspundețiȘtergere
  24. Băbăieţi, vremea nu e prea favorabilă pentru ce vă pregătisem. Încerc, dar nu promit.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce inseamna un blog citit. M-a sunat Nelutu. Era pe la Balotesti. Deci vine la meci de la Fetesti. Sa-i vad pe bucuresteni, toti, nu doar cei trei arondati la escapada catre Dunare.

    RăspundețiȘtergere
  26. Tavi, ati inceput meciul? se joaca frumos? cat e scorul?
    Eu ascult CREAM!

    RăspundețiȘtergere
  27. Sile, scorul a fost . . . ,hai sa nu divulg !!!
    Pentru cei care ati ramas in sufragerie, de la CREAM ''camera alba'', mai degraba salonul de odihna si recuperare :

    https://www.youtube.com/watch?v=LwXsGQlkrwI&list=RDpwDo0JUeKqM&index=3

    RăspundețiȘtergere