sâmbătă, 28 martie 2015

Vineri 27. . . , iar Ziua Pelicanilor ?!

Programul competitional a continuat cum era firesc cu etapa de vineri 27.03.2015, zi umeda, chiar racoroasa, cu un balon primitor, functionand precum un separeu dedicat numai evenimentului la care participam, fara impedimente externe de orice natura ar fi fost ele. Dupa aparitia tarzie a lui Gabita, s-a procedat la alegeri. Cata si Ely au stabilit urmatoarele echipe :




Aceasta parte a meciului imi este si cea mai clara din punct de vedere al cronicii deoarece, in poarta fiind pana la scorul de 5-4 pentru pelicani, am reusit sa raman cu mai multe informatii despre evolutia scorului.
 Asadar, 1-0, gol Cata cu capul, 1-1 Ely (sut tare, la seminaltime, in dreapta mea- daca eram mai ferm il puteam para), 2-1 Mitica, 2-2 Gabita (la fel, cu putina atentie il puteam para),  4-2 Mitica si Doru si totul parea ca merge foarte bine. La acest scor Popicu iese din poarta pelicanilor si ii ia locul Bogdan. Urmeaza o serie de 3 goluri pelicane, unul dintre ele fiind o capodopera de combinatie in trei, cu pase in triunghi, care au facut sah-mat apararea pelicanilor. Cred ca sutul final ii apartine lui Gaby. Deci 5-4 pentru gusati. La acest scor in poarta ma inlocuieste Doru.
In continuare meciul a avut o desfasurare relativ echilibrata, dar pe masura ce timpul trecea diferenta pe tabela de marcaj crestea incet si sigur. Cu tot efortul extraordinar facut de Cata pentru a dinamiza jocul echipei se vedea ca tandemul  Gabita-Ely ”castiga teren” prin miscare, viteza si implicit finalizari. La un moment dat  la pinguini a intrat in poarta si Gaby. Diferenta s-a tot marit  iar scorul a ajuns la 14-9 pentru pelicani si apoi sa se inchida la 14-10 printr-un gol in ultima secunda dat de Mitica la o pasa venita de la Cata.  Au marcat, pentru invingatori 10/11g ”Tandemul” ( nu stiu aportul fiecaruia), Gaby (1 sau 2g) si Popicu (1 sau 2g),. De partea cealalta Cata 4g, Mitica 3g, Tavi 2g si Doru. 

Cred ca in acest meci s-a vazut lipsa portarilor de meserie (Nelu, Luci – nu te putem uita amice) si ce inseamna numarul 3 pentru alegeri, in conditiile unui total par de combatanti.

62 de comentarii:

  1. Steaua e numai una28 mar. 2015, 22:03:00

    Va anuntam pe aceasta cale ca echipa de fotbal a clubului Dinamo s-a apucat de tenis. Primul rezultat este promitator, adversarii n-au reusit mai mult de sase goluri! Iar bravii katelusi au jucat ca la rentz, la zero si le-a reusit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tavi, văd că ţi-ai făcut o obişnuinţă din prezentarea asta în care suntem cu câţiva ani mai tineri! :)
    Partea leului şi-a tras-o Ely, eu am fost responsabil mai mult cu pasele. Din păcate, dar şi din fericire, am avut cele mai frumoase ratări... În două faze am driblat până în faţa portarului, o dată am trimis pe lângă, iar la cealaltă a scos Cătă de pe linia porţii. În rest, regret că te necăjesc, Tavi, dar la golurile noastre trebuie să te treci şi pe tine cu una bucată. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nefiind prezent nu pot sa bag mana in foc, dar citind cronica am impresia ca "fotograful" nostru cronicar a cam incurcat pelicanii cu pinguinii la un moment dat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, la seria aia de 3 goluri "pinguine". Oricum, e cam derutantă revenirea asta la denumirile din vremea în care nu făceam alegeri.

      Ștergere
  4. Băbăieţi, în loc să butonaţi telecomanda în căutare de filme răsuflate la teve, daţi clic pe link-ul de mai jos şi vedeţi filmul ăla. MERITĂ!

    http://filmehd.net/relatos-salvajes-wild-tales-2014-filme-online.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rectific, nu daţi clic că nu merge aşa, luaţi-l cu copy/paste, ştiţi voi.

      Ștergere
  5. Vasea ce-ti mai face piciorul? Pe cand revenirea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa s-asa! Sper ca revenirea sa fie vinerea viitoare inainte de Florii.

      Ștergere
  6. Merci Sile! Am corectat in text. Am mai spus-o si reiau explicatia : cand fac cronica echipa in care joc este a pinguinilor, asta pentru ca anul trecut un taxi Pelican mi-a turtit aripa de la bolid si nu pot uita prea usor situatia. Intotdeauna am fost pentru doua echipe, Pelicani si Pinguini. Daca vointa majoritatii a dorit alegeri, macar numele celor doua celebre grupari sa ramana. Democratic , nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bebe si cu mine sintem atit de buni ca si pinguinilor le e rusine cu noi.

      Ștergere
  7. Da Gabita, ai dreptate, am dat si un autogol splendid, adica imparabil, pe care, totusi, baietii nu mi l-au reprosat si le sunt recunoscator. La tine apreciez, cu siguranta nu ma insel, faptul ca ai amintit de el nu pentru a ma tachina ci pentru ca nu ai dorit ca "tandemului" sa-i apartina la statistica un gol care nu-i apartine! Ave!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nationala de fotbal s-a luat dupa Simona. Joaca prost, dar castiga. Cu o singura deosebire, Simona a facut-o intr-o finala de superturneu, cu o foarte buna jucatoare, fosta number one mondial, pe cand baietii generalului s-au luptat cu bravii cofetari si brutari din Feroe . Asta e, pana la urma, bine ca s-a terminat si asa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sile, pelicanii au jucat mai bine. Oameni mai putini pe teren, spatii mai mari, dar si pustantii in forma, atat Gabitza cat si Ely. Despre cei in vastra ... ce sa mai vorbim, nea Gaby a facut o singura greseala, o pasa la adversar din care a iesit un gol. Popescu a fost campion in ale gafatului, primele 3 goluri ale noastre au fost de fapt cadourile lor :).

    RăspundețiȘtergere
  10. Cata, cu cei doi "pustanti" in aceeasi echipa si in forma pe deasupra era greu, daca nu aproape imposibil, sa castigati. Poate daca veneam si eu si aveati omul in plus..., glumesc desigur.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vasea, mai în glumă, mai în serios, nu se ştie ce se întâmpla. Dar adevărul e că noi am avut o rată de erori colosală cam jumate din meci. Contează că ne-am scos pe final.

    Azi, împreună cu Gabi, am avut tenis în program şi, normal, urmează să mă laud: am pierdut în 2 seturi, 2-6, 5-7. Am servit mizerabil, o singură dată mi-am ţinut serviciul! Ca să găsesc o scuză, Gabi a uitat să-mi aducă racheta cu care jucam de obicei, aşa că mi-a dat-o pe a lui, el jucând cu cea de rezervă. Iniţial am fost încântat de ea (Wilson), nu-mi venea să cred că puteam să dau rever cu o singură mână, aproape la fel de uşor ca la ping-pong! Dar Gabi nu s-a obişnuit cu racheta cealaltă, care era mai grea, aşa că am făcut schimb în timpul meciului şi lucrurile au mers şi mai rău, pierzând 4 game-uri la rând. Pe urmă ne-am mai revenit, am fost chiar la două mingi de setul doi (5-3 şi 30-0), dar l-am scăpat cumva printre degete. Noroc că joi e o recuperare şi nu trebuie s-aştept toată săptămâna pentru revanşă.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cataline ai perfecta dreptate, nu era loc de mai mult. Cei 2 tinerei au fost intr- o
    forma maxima, cred ca de mult timp nu au jucat asa. Ely a putut zburda, avea unde, erau spatii pentru ca am jucat aerisit, vorba vine. Gabita l-a servit meserie. A si alergat, nu a mai obosit, a tinut pina la finalul meciului. Probabil ca daca erau mai aglomerat jocul nu mai iesea la fel.l S-a vazut alta data cind ELY se complica mai multi oameni de driblat nu se legau pasele asa cum a mers acum. In formula asta, cu oameni mai putini, e mult de alergat, de facut travaliul pe care il faci tu si nu esti sustinut pe masura, nici nu prea are cine sa tina cat duci tu, asta e clar. Totusi dupa ce am vazut gainile de la nationala ROMANIEI, consider ca tu ai avut gaini ceva mai bune. Asta e si formula de joc: sa joci tu contra lui GABITA si ELY. Nu-l vad pe Ely jucand contra voastra. Nu e vorba ca nu stie fotbal, dar mental si din punct de vedere al maturitati nu face fata. E destul sa-l anihilezi 50 % din joc si gata, meciul e pierdut. Ai vazut ca nu am spus sa il tii total sa nu miste, ca mai si trece. E bine ca accepti sa joci asa, in rest mai vedem, conteaza sa venim sa putem juca, sa ne suparam mai putin si sa nu plecam de pe teren .

    RăspundețiȘtergere
  13. Scuze, am 2 greseli ca m-am grabit. Trebuia sa fie: se complica mai mult cu oameniï de driblat, si daca era mai aglomerat jocul. Se mai intimpla cind scrii repede si, din pacate, nu se mai poate intra in text.

    RăspundețiȘtergere
  14. S-a trezit vreunul dintre voi s-o vadă pe Simona? Hai că n-am zis sculat...

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce ţi-e şi cu fetele astea! În primul set un singur break a fost de ajuns pentru 6-3, apoi au fost vreo 7 break-uri, Simona reuşind şi o dublă-dublă greşeală la 40-40! Penneta a servit pentru set, dar Simona s-a mai învârtoşat o dată şi a evitat decisivul cu 7-5. Urmează filiera americană, Sloane Stephens/Serena.

    RăspundețiȘtergere
  16. Luci, lasă visele erotice şi vino în poartă, că plânge lumea după tine!

    RăspundețiȘtergere
  17. Adu-o şi pe ea. Avem noi grijă să-i placă.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mitica, preia tu frâiele meciului şi nu accepta să faci alegeri. Ia-i pe cei mai buni în echipa ta, ca pe vremuri.Te împiedici tu de alegeri ? O viaţă ai jucat aşa şi ai fost mulţumit. Cum vânai tinerii să-i înregimentezi în echipa ta ! Se supărau unii, dar ce conta, după meci cine se lăuda cu victoria, cine avea impresia că-i cel mai bun ? Revino la vechile apucături, altă variantă nu există.Dacă procedai aşa când erai tânăr, ce te împiedică să continui ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Cica nu poa' sa vina, ca-i un pic (c)racita.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am vazut acum niste poze cu ea si e grav: e foarte (c)racita si are si niste umflaturi la plamani, care sunt pe cale sa se lase; i-ar trebui o pompa, doua...

    RăspundețiȘtergere
  21. Vasea pe zi ce trece se vede cu ochiul liber ca esti indispensabil... pentru echipa adversa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sile, nu-l baga in seama pe impostor, s-a trezit si are cosmaruri ca i-a fugit postasul cu pensia si vecinii cu talentul.

      Ștergere
  22. Comentariu de adevarat capitan al Capitanului nostru !!
    Tot despre calitatea unor comentarii. . . ,
    . . . acum am terminat vizionarea pe youtube a meciului dintre Simona cu Flavia P. avand comentariu in italiana. In afara de jocul magistral al celor doua, e pacat sa nu auziti cometariile celor doi de la microfon din partea finala a meciului atunci cand Simona, printr-un joc fa-bu-los, a demolat-o pur si simplu pe italianca. Eu nu am citit si nici nu am auzit asemenea epitete si superlative la adresa Simonei. Jos palaria in fata celor doi !

    Tastati ”halep flavia pannetta youtube” .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revin cu o adaugire si o completare,
      ......am auzit prin partile noastre asemenea. . .

      Nu e nevoie sa cunosti italiana ca sa intelegi ce spun baietii aia, sunt doar fratii nostrii latini.

      Ștergere
  23. "Non e umana. Non e umana. Granitica!" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Gabita !!!!! Lovitura de final a Simonei a fost ca un recviem de Mozart pentru sperantele pierdute ale Flaviei P.

      Ștergere
  24. vineri am făcut prea multe cadouri neprovocate și n-a fost de ajuns să-l avem pe Marinuș la adversari. oricum, merite mari are Gabi, care a închis poarta, într-o perioadă când deja eram obosiți și n-am mai putut mișca. acum depinde de cum privește fiecare fotbalul de vineri și normal ar fi ca să ne facem publică viziunea, ca să putem fi înțeleși.încep eu:

    de la o vreme, mai ales de când se fac alegeri, mi se pare că majoritatea chiar își doresc să fie învingători, fiecare după cum se pricepe. așa că poate am cam multă ambiție (eventual și răutate sau duritate) în direcția asta. la zece secunde după terminarea meciului am uitat însă orice lucru negativ și-mi pot felicita adversarii. sunt însă unii care vor mai mult să se distreze, sau asta e senzația pe care o lasă, așa că ar fi mai bine să spună, și atunci nu se mai pune presiune pe ei. iar dacă majoritatea decide că ne distrăm, voi fi cel mai fericit, să pot să dau și să iau craci. altfel, mai ascultă și de coechipieri și se așează mai cu responsabilitate în teren.

    mi se pare mie sau Căpitanu vrea să se bage din nou la cronică?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. revin.

      nu vreau să se creadă că sunt vreun șmecher sau vreun dur și îmi cer scuze față de cei la care mă "exprim prea viguros" în timpul meciului, dar cred că e mai bine să cântăm, pe cât se poate, aceeași partitură. oricum, am încercat să nu mă leg de execuțiile greșite (ar fi și culmea să am pretenții...) cât de fracturile de logică în joc. astea mă vor deranja mereu. dar dacă se dă drumul la veselie...



      Ștergere
  25. țară de cacao, fotbaliști pe măsură, ziariști de căcat. nu poți să ai pretenția de la niște jucători submediocri să producă ceva memorabil, fie și dacă ne uităm la ce echipe de mâna a paișpea joacă. pe când o echipă ceva mai răsărită, Croația sa zicem, are mijlocașii centrali titulari la Barca și Real.

    acu, zdrențele i-au luat la tocat pe Texeira și pe Tănase. primul, pentru că ar fi stat la o cafea cu Jiji, al doilea, (oricum, subțire cu duhul) că ar fi mimat o flegmă spre niște jeguri de spectatori. din păcate, Dolce are niște jeguri de moderatori, în frunte cu Samuilă, toți numai pe fitile și șmenuri.

    Silică, vreun pariu pe Steluța? sau purtăm pantalonii uzi...

    RăspundețiȘtergere
  26. Atât de simplu era, Motane? Păi atunci gata, dăm drumul la veselie!

    RăspundețiȘtergere
  27. Motane, nu ştiu cum jucai tu, serios sau la distracţie, însă eu, privindu-te, ştiu că mă distram grozav.

    RăspundețiȘtergere
  28. Cotoiule, pot spune învingătorul, înainte de începerea meciului, numai văzând în ce echipă joci tu.Ar trebui ca, după alegeri, să plecăm direct la cârciumă. Nu mai are rost să jucăm. Dacă nu eşti cu mine în echipă, pierzi sigur.

    RăspundețiȘtergere
  29. pentru prima dată în viață, înclin să fiu și io de acord cu dobitocu de chiftelaru: hagi are multe momente când e închipuit și fi-su promite să rămână cu căcat cu ochi. bineînțeles că treaba cu căratul costumului e o pâine jegoasă de mâncat pentru ziariștii p....lii.

    marinuș, nu pot decât să-ți urez la mulți ani de ziua ta, să-ți spun că simpatizez păcălelile naturii și c-o să mă ocup și de palmaresul tău cât de curând. presimt un mare minus.

    RăspundețiȘtergere
  30. Motane ce spui tu ca te implici total in joc vine in contradictie cu faptul ca de re-gula la final giti lasi echipa de izbeliste apropiind momentul "carciuma", lasan-
    du-ne cu ochii in ..... balon.

    RăspundețiȘtergere
  31. De data asta nu pot spune că m-am trezit pentru Simona, ci că nu m-am culcat pentru ea! A luat repede primul set cu 6-1, poate îl ia şi pe-al doilea la fel de repede, că mi se închid ochii. Oricum, nimic nu e jucat, şi gagica lu' Motanu a fost capabilă s-o fure cu 6-0 în primul set şi după aia să câştige meciul...

    RăspundețiȘtergere
  32. N-a fost chiar aşa rapid, deşi putea să fie: după ce a avut 3-0 cu două break-uri, Simona abia a câştigat cu 7-5! Da' ce bunăciune e mă-sa lu' Sloane, mai bună ca fie-sa! :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Ala care ştie2 apr. 2015, 09:28:00

    Motane, meciurile pierdute, când am jucat în aceeaşi echipă, le pui în cârca mea sau a ta ?

    RăspundețiȘtergere
  34. Ia uite că am ajuns să fiu de acord cu Behehe. În bunătatea mea nemărginită, o să-ți pun o vorbă bună să-ți mărească pensia, poate așa nu mai stai cu paharul întins pe la alții.

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu mai plânge, BEbe

    Nu te întrista

    zâmbetul privirii

    e lunmina ta,


    Nu uita că-n viață

    totu trecător

    la ce bun atunci

    să rămâi cu un dor




    Nu mai plânge baby

    uită tot ce-a fost

    Nu mai plânge baby

    plânsul n-are rost.


    Nu uita că-n viață

    lacrima în zâmbet piere

    Uită-a ta durere

    Nu te întrista




    Nu uita că-n viață

    Totu-i trecător

    La ce bun atunci

    Să rămâi c-un dor
    (muzica, versurile , masa si dansul- gica petrescu , eli roman, gica popescu, popescu marin, marin florin, ion voinescu, margareta paslaru si altii.)

    RăspundețiȘtergere
  36. Ăla care ştie şi poate2 apr. 2015, 16:10:00

    Motănele, pis,pis, pis,
    Te-am visat azi-noapte-n vis.
    Te spălai, te pieptănai,
    Bun fotbalist te credeai !
    Erai cu Mitică,
    Bebe şi Stelică
    Şi îi învăţai
    Cum să dea-n băşică.
    Chiar i-ai provocat
    La un mic pariu.
    Nici nu m-am mirat,
    Nebun cum te ştiu,
    Dar te-am urmărit,
    Să văd ce le spui.
    Deşi… n-aveai cui.
    Le-ai zis că dai gol,
    Într-o poarta goală,
    De la vreo cinci pasi,
    Ca să-i bagi în boală.
    Ei nu te-au crezut
    Şi bine-au făcut.
    La primul şut tras.
    Perplex am rămas.
    Fiindc-ai spart un geam,
    Mult în stânga porţii.
    Cel de-al doilea şut
    În dreapt-a trecut,
    Tot pe lângă bară,
    Direct într-o cioară
    Ce sta într-un pom
    Şi trăgea la somn.
    Ai continuat, dar n-ai nimerit
    Iar eu m-am trezit.
    M-am frecat la ochi şi m-am întrebat
    Dacă am visat, sau e adevărat ?

    RăspundețiȘtergere
  37. deagă marinuș, răspunsul este da, te-ai frecat, dar nu la ochi ci la bubă, da n-ai reușit s-o scoli. mulțumesc pentru poezie, știu că te bucuri că te-am felicitat ieri, de ziua ta. sunt convins însă că poți mai mult și te las s-o freci în continuare. când o să am timp și chef de tine, te paște varianta îmbunătățită și adăugită de la "Balada urinoterapiei".
    până atunci, îți urez toate cele bune și, ca dovadă de mare milostivenie, te bag la catastif cu trei pase decisive în meciul de vinerea trecută. acu, la valoarea ta, nici nu contează că au fost date la adversari.

    silică, dormi? dacă vii mâine, mă cinstești că are steluța 2-0. dacă nu, e rândul meu.

    RăspundețiȘtergere
  38. Băbăieţi, astăzi am jucat un tenis de pomină... În primul set n-a existat game fără măcar o egalitate la 40, iar vreo 3 dintre ele au depăşit 10 minute! În primul meu game de serviciu am făcut 7 (şapte!) duble greşeli, cu toate astea am câştigat game-ul!!! Cred că l-am exasperat pe Gabi, noroc că el e calm. :)
    6-2 în primul set, apoi în al doilea am pierdut un game pe serviciu fără să fac vreo dublă, până la urmă ajungând într-o situaţie disperată, 1-5. Dar da, am revenit şi am bătut cu 7-5, după două ore jumate de joc! Nicicând berea n-a intrat mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  39. Ce săptămână sportivă am avut (încă am), ca în studenţie! Luni - tenis, marţi - ping-pong, miercuri - fotbal în competiţie (4-4, adică exact acelaşi scor din campionatul trecut cu aceiaşi adversari, dar fără să avem în echipă vreun fotbalist cunoscut!), joi - iar tenis, vineri - iar fotbal!

    RăspundețiȘtergere
  40. Am prins ultimele două seturi ale Simonei, adică exact alea care contează. A împins-o pe Serena în decisiv, care a avut nevoie de prelungiri. Data viitoare va fi şi mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  41. Al naibi Don Marinuş.Cum le zice el, mai rar.

    RăspundețiȘtergere
  42. Azi nu se poate juca in Agronomie; o furtuna naprasnica a sfasiat baloanele. Au chemat si SMURD-ul. Circulatia este blocata; se poate ajunge doar cu elicopterul.

    RăspundețiȘtergere
  43. Azi am timp doar de 2-3 beri la nea Nicu, după aia mă duc la concert Taxi în Berăria H. Până atunci, am aici o altă trupă care ne cântă despre cum vom juca azi unii dintre noi...

    https://www.youtube.com/watch?v=H_W-8PQfT-U

    RăspundețiȘtergere
  44. O varza cu iz jamaicam. Au preparat-o bine baietii!

    RăspundețiȘtergere
  45. Sile, la 14-40 ?

    Urmeaza si preincalzirea , aveti putintica rabdare !

    RăspundețiȘtergere
  46. Ce preincalziti, ciorba sau varza? Aveti grija sa nu le ardeti.

    RăspundețiȘtergere
  47. Doua exercitii pentru inima si viitor dupa meciul Simonei.

    Inchideti ochii si ascultati-le ! Merita , purifica si inalta . . . .

    www.youtube.com/watch?v=Eh44QPT1mPE

    www.youtube.com/watch?v=Viqr6KHwJjc

    RăspundețiȘtergere
  48. Tavi, primul link e un concert, ţine peste o oră, tu vrei să obosim de la preîncălzire?!

    RăspundețiȘtergere
  49. Am ras de m-am strambat. Popicule, esti mare.

    RăspundețiȘtergere