sâmbătă, 21 martie 2015

Vineri, treișpe, pisica maro

Nu știu cum se face, dar pentru o parte dintre participanții la fenomenul de ziua cincea vinerea cade mereu într-o zi cu ghinion. Și când vă povestesc despre tragedia asta mă bazez pe propria-mi experiență: degeaba te lași de băutură, fumat și femei, te duci la culcare la ora nouă fix, mergi o dată la două săptămâni la coafor, scoți înjurăturile din vocabular și carnea din meniu. Vineri ai norocul să nimerești alături de două găini, și cu tine a treia și poți să ștergi liniștit încă o dată din calendar. Inutil să vă spun deci că nici ziua de ieri n-a făcut excepție. Ca de obicei în ultima vreme, s-a purces la alegeri democratice, iar ce a ieșit se vede mai jos:
Pitpalacii: Găbiță, Gabi, Virgil, Mitică, Paulică, Tavi, Bețișor
Botgroșii: Neluțu, Bebilă, Răzvan, Cătălin, Ely, Gory Lamarin
După cum se vede, multă calitate și om în plus pentru pitpalaci, dincolo inteligență latentă și dorință de revanșă, mai ales din partea lui Ely și Gory, două din mascotele menajeriei. Meciul debutează abrupt, gol Cătălin în secunda trei, de la mijlocul terenului, după ce-i avertizase pe pitpalaci, dar băieții erau prea ocupați să facă schimb de numere de telefon. Mai târziu s-a aflat că gușterii taman puneau de-un fan club Carla Suarez Navarro, visul oricărui virgin, și-și negociau posturile. Cum era normal, președinte am aflat c-ar fi ieșit Găbiță, că el desenează cel mai frumos inimioare și Mitică casier, dar celui din urmă i s-a interzis să se mai uite sub fustițele altor jucătoare, că oricum radiografia tot nu i se mai scoală. Până au terminat ciumpalacii de parlamentat, scorul devenise deja 3-0, așa că, de milă, campionii i-au lăsat să egaleze la trei, mai mult, chiar și să preia conducerea la 5-4. Aici se pare că s-a strecurat o necurată între Tavi și Motanu, pentru că primul n-a mai dat două bucăți de la nunta lui soacră-mea, iar al doilea își tot îndesa în jambiere trei hârtii de o sută, una dintre ele provenită, se pare, de la Bețișor, alt pitpalac lipit la gol. Vrăjeala n-a ținut mult, Cătălin biciuindu-și armata, care se duce din nou la cinci goluri, moment în care li se servește orăcăitorilor o nouă pilulă de încurajare, adică îi așteptăm la zece-opt, pentru ca apoi să închidem taraba la un relaxant 15-9. Mențiuni de la învingători pentru Neluțu, fără vreo vină decisivă la goluri și pentru Ely, care, inspirat de Messi, le-a îmbogățit trusoul pitpalacilor cu câteva șorțulețe de colecție. Se cuvine să-l amintim și pe Gory, mult mai cuminte ca de obicei, iar de dincolo remarcatul nostru este Mitică, cel mai mare artist la jocul cu spatele, de a dat și gol. Trofeul de cel mai cuminte băiat îi revine, a patra oară pe acest an, lui Paulică, dar nu știm de câte ori îl va mai obține, pentru că am auzit că doarme deja cu poza lui Ely sub pernă.
După joc, fetițele cuminți, nu mai trebuie să le  amintesc, și-au văzut de ale lor, singura excepție fiind Motanu, băiat bun, dar pe care îl strică anturajul, de a ajuns la nea Nicu cu gașca de consumatori de la Om bun. Păcat că aici se servesc doar lichide, semințe și pufuleți, pentru că știm vreo câțiva amatori de suveniruri, dornici să-și îmbogățească colecția de tacâmuri...

Iar pentru cei dintre voi care ați fost cuminți, iată și premiul: o poză cu Gory Marinuș la malul mării, plecat în excursie cu bilete prin sindicat.


Evident, o bere recompensă pentru cei ce-l veți recunoaște!

52 de comentarii:

  1. Motanele, dupa cum ai inceput cronica am crezut ca iar ai luat-o pe cocoasa, dar ce sa vezi, echipa in care ai "jucat" si tu s-a impus si-nca clar, ceea ce era de prevazut inca de cand Gabita a scris ca urma sa joace impotriva celor doi pur-sange( Csi E) in conditiile in care n-a mai aparut vreun nou-venit de calitate.
    Dortmund-ul tau ce face?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel din poza nu e cumva Mese in tinerete?

    RăspundețiȘtergere
  3. Puneti mina de la mina sa-i luati lui Motanu un calendar, ca la el pica 13 in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E vorba de 13 participanti la meciul de vineri 20 martie 2015!

      Ștergere
  4. Siliborborocea deja s-a băgat la premiu. i-am dat șansa să și-l dubleze mizând pe victoria barcelonei diseară. ce, el e mai fraier ca chiftelaru, care m-a uscat de beri?

    RăspundețiȘtergere
  5. Steaua e numai una22 mar. 2015, 18:36:00

    Stie cineva ce a facut Insolventul la Brasov? Am auzit ca s-au dat pe schiuri!

    RăspundețiȘtergere
  6. Senzational. . . . Simona!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Steaua, ca de obicei cu arbitrii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, băbăieţi, aşa se joacă, abia aştept s-o mai fac o dată când mi-o veni iar rândul. Meciul a fost mai echilibrat decât arată scorul, care a luat proporţii doar în ultima parte, când mi-am terminat motorina, iar când nu mai contezi în atac devii încasator. Pentru mine a fost important că n-am mai avut probleme cu piciorul, nici în timpul jocului, nici după ce s-a răcit. Sigur, putea fi ceva mai bine încă de acum, cu condiţia să nu fi început de la 0-1, la o minge trimisă CU BOLTĂ din terenul advers, la care Virgil n-a schiţat nimic! Sau dacă Ely nu ne refuza golul egalizator la 6, cerând fault aiurea la o deposedare exemplară făcută de Paul chiar sub ochii mei! Nu puteam crea un precedent la convenţia aia că se dă fault dacă se cere, dar chestile astea n-au cum să nu te scoată din sărite. Altă domnişoară a fost Mitică: deşi a dat nişte goluri din apropierea porţii, fructificând pasele celorlalţi, în dueluri a fost inexistent. A, şi am mai fost foarte slabi la cornere, am luat 3 goluri din astfel de faze, două de la Popică!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar ce, Popicu e ultimul prost?

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca iti mai arde de glume inseamna ca nu esti atat de grav cum credeam,
    Lucy!

    RăspundețiȘtergere
  11. unul dintre cele mai frumoase week-enduri sportive, chiar lăsând la o parte Barcelona și pe Simona. multe competiții mari terminate la fotografie:
    - în turneul celor șase la rugby, Anglia câștiga trofeul, dacă bătea Franța la mai mult de 26 de puncte. a reușit să bată 55-35!!!, o superbitate de meci cu 12 eseuri și cu un transformer francez care a jucat pe invers.
    - În cupa mondială la schi feminin, globul mare de cristal s-a dat după ultima probă, unde cea care conducea a luat doar locul trei, 60 de puncte și urmăritoarea locul unu,100 de puncte, diferență totală de 23 de puncte.
    - în cupa mondială la sărituri cu schiurile un băiat slovac a luat locul doi în ultima etapă și neamțul care conducea la general a ieșit pe șapte în același concurs. rezultatul: căte 1769 de puncte pentru fiecare, pentru prima dată există doi câștigători la general, după vreo 30 de competiții.

    partea mai nasoală e că am de cotizat niște beri la Siliborborocea, valabile însă numai pentru vinerea curentă, iar alții au fost prea fricoși și n-au vrut să meargă pe liverpool.

    și altă veste tristă: Marinne Narennet nu ne poate onora...

    RăspundețiȘtergere
  12. Dar şi ziua de luni a fost frumoasă! Am câştigat şi la tenis, şi la fotbal...:) La tenis, ne-am luat revanşa după înfrângerea de acum 2 săptămâni, 6-3, 7-5. Am reuşit chiar un as :), dar la un smash l-am lovit în burtă pe unul dintre adversari, destul de tare. Oricum, şi eu eram s-o iau în cap de la acelaşi adversar, dar am avut reflexul să mă apăr cu racheta şi am luat punctul!
    La fotbal am revenit la victorie, am intrat şi eu în repriza a doua şi am reuşit să stau mai mult pe jos, fără să se dea fault. Asta apropo de faulturile care se cer la noi...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ati urmarit din ciclul "Lauda-ma gura".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar acum două săptămâni, când povesteam ce bătaie am încasat şi ce slab am jucat, era cu ocazia altui ciclu, ăla lunar pe care îl ai tu.

      Ștergere
    2. Ciclul lunar de care vorbeai nu mai exista de mult la gloabe batrine, asa ca iarta-l pe nepriceput.

      Ștergere
  14. Motanele draga te-ai grabit si ai scris "un baiat slovac", insa baiatul este SLOVEN si-l cheama Peter Prevc...
    Pariul castigat cu tine nu era conditionat de o anumita data de consumare a berilor!
    In rest, numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si daca berile se altereaza(berea fiind un aliment)?

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum bine spunea Gabitza, meciul a fost mult mai echilibrat decat o arata scorul, dar si noi am tras cu dintii:). CU un om in minus, si cu o aparare beton ne-am descurcat foarte bine. Meciul s-a castigat pe mana batranilor , Bebe, Nelu, Popi si Motanu au fost foarte buni :).

    RăspundețiȘtergere
  17. Deci, pana la urma, s-a jucat cu mana?
    Intreb pentru ca vreau sa stiu; ma operez la genunchi sau la cot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La tine nu conteaza, oricum esti mina moarta!

      Ștergere
  18. Cătăline, păi aşa trebuie să fie şi în continuare, cel căruia îi vine rândul să fie "stingher" să aibă om în plus dacă numărul total permite. Dacă nu, asta e, se joacă la paritate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand o sa imi vina randul la alegeri ... vad cum fac sa fie imparitate:)).

      Ștergere
  19. @siliborborocea: ai dreptate, aș mai fi dat și alte amănunte, dar pe aici lumea e mai mult cu fotbalul. vezi că oferta cu berile a fost limitată, m-am oferit să te cinstesc și săptămâna trecută și m-am simțit neglijat.
    @ciulică: să nu-mi spui că alea patru beri pe care aveai să mi le dai s-au stricat. chiar și așa, poți să-mi prezinți la control surorile lor.
    @găbiță: ți-am găsit GAGICĂ. las-o pe carla lui mitică și pe palmela lui marinuș și ia de aici:

    http://ukbgf.com/world-champion-akiko-yazawa-attend-2014-uk-open/
    https://www.youtube.com/watch?v=3frxk3qA4pY

    RăspundețiȘtergere
  20. bebe spiritistul24 mar. 2015, 20:42:00

    Luci vezi sa nu te opereze in alta parte sa poti zice ca te doare in cot.

    RăspundețiȘtergere
  21. Motane, pentru tine, voi gasi mereu 4 beri proaspete.

    RăspundețiȘtergere
  22. Bebe, sa ma scarpini si nu rid la poantele tale.

    RăspundețiȘtergere
  23. Am descoperit doar animalul din poza, asa ca pot lua juma de bere.Maimutica e sigur Motanu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vino să ți-o dau, da ai un pic răbdare, că-i caldă.

      Ștergere
  24. Hai sa jucam vineri cei care stiu, contra celor care nu stiu fotbal.Intr-una din echipe au loc Tavi, Bebe, Motanu, Stelica, Mitica, Vasea. Daca ne onoreaza, Luci prinde si el echipa.Ghiciti, ce echipa am nominalizat ? Cel care va da raspunsul exact va primi un autograt din partea mea.Incercati-va norocul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. căpitanul echipei de mai sus e cumva unul Marin?

      Ștergere
  25. Este evident ca aceasta echipa, plus Popica, nu poate fi decat echipa invingatoare!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu imi amintesc aproape nimic din ce s-a intamplat vineri. Treptat, memoria mea a inlocuit acele date cu altele gen ”ros-albastri au invins in tara si in Spania”, ”Simona a castigat un mare turneu jucand modest, dupa ce a intors dramatic soarta unui meci ca si pierdut ( ce s-ar fi intamplat cu sarmana Helena Jankovic daca romanca jucat in nota ei obisnuita?)”, ”avion prabusuit de copilot”, etc.
    Da, imi amintesc! Vineri am pierdut meritat, dar nemeritat ca diferenta de scor.

    RăspundețiȘtergere
  27. Da, as accepta un meci din categoria celui propus de Geniu, adica vreo 10-12 la 4. Cei 4 fiind vedetele Cata+Gabita, cu indulgenta Ely (asta pentru a-l stimula sa redevina adevarata vedeta) si cu Popicu in poarta, ca beneficiar de wild-card si pentru a mai da o sansa la victorie celorlalti 10-12 .

    RăspundețiȘtergere
  28. Adevarul e ca vineri Popicu chiar a jucat bine si a dat doua goluri frumoase.
    Mi-am mai adus aminte de doua lucruri. Nu i se poate imputa lui Virgil incasarea primului gol, deoarece nici unul dintre fundasi nu era pregatit/atent sa inceapa meciul. Nu auzisem nimic din discutia de la mijlocul terenului intre sefii pitpalacilor si botgrosilor.
    Apoi, golul incasat pe final , cand eram in poarta, la sutul lui Cata. O asa ghiulea directionata pe vinclu si expediata liniar, de jos in sus, de mult nu am incasat. Am atins destul de bine mingea cu degetele, dar pur si simplu acestea mi s-au dus spre spatele palmei, iar traiectoria besicii nu s-a modificat nici macar cu un mm.

    RăspundețiȘtergere
  29. - Am gasit in sacul cu jucari din zestre lui fii-miu o besica noua neumflata, pentru uzul taticilor si nu-mi dau seama daca este de fotbal. Maine vreau sa aflu, asa ca ajutati-ma (ac si pompa). Poate beneficiem cu totii de aflarea adevarului. O data .
    - Luci, vreun progres? A doua oara.
    Pe maine. Gata.

    RăspundețiȘtergere
  30. Două blonde la taclale. Una din ele zice:
    - Fată, mi-a murit pisica după ce i-am făcut baie.
    La care cealaltă zice:
    - Fată, dar tu nu ştii că pisicile nu se spală?
    La care prima blondă îi răspunde:
    - Nu a murit când am spălat-o, a murit când am stors-o.

    RăspundețiȘtergere
  31. Capitanul echipei e Bebe, parca-i totusi cel mai bun bolovan.

    RăspundețiȘtergere
  32. Astă-seară am fost cu fi-miu la Aferim! Ştiţi care e varianta mai veche de la "ţara arde, baba se piaptănă"? Citez dintr-un film premiat la Berlin: ţara geme sub tătari, pizda bea cu lăutari! :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Genius, multumesc de invitatie, dar mai bine jucam oina, tot esti tu bata la fotbal.
    Tavi: din potriva, acum ma doare si dreptul.

    RăspundețiȘtergere
  34. D-nul Vucea, catre Mucea27 mar. 2015, 11:48:00

    Dimpotriva, nu din potriva.Luci, am crezut ca esti tufa doar la fotbal, dar tu esti ciomag si la limba romana.

    RăspundețiȘtergere
  35. Tavi - exercitiu de preincalzire27 mar. 2015, 11:52:00

    Astazi revenim in timp si spatu pe meleaguri natale. Saptamana care se incheie a consemnat acordarea premiilor muzicale Radio Romania ( de la amicii nostri Nicu si Cristi Bleaotu zis-Radio). Melodia anului 2014, precum si premiul pentru cea mai buna interpretare feminina s-au acordat . . . .

    www.youtube.com/watch?v=Dxf_p54Ncuc

    Chiar merita ! Nu stiu daca autorii vor mai reusii ceva asemanator.

    RăspundețiȘtergere
  36. Sile, tacere.... , am inteles. Pe saptamana viitoare. Pacat , aveam masina chiar langa ”casa noastra”.

    Merci Motanele, sa traiesti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tavi, multam de bunavointa, dar o mai amanam(intalnirea), nu stiu cat...

      Ștergere
  37. Șorțuleț, ești prietenul meu, așa c-o să încerc să am grijă de trusoul tău.
    între timp:

    http://www.gsp.ro/international/campionate/prietenul-lui-mihai-nesu-e-baiatul-cu-suflet-mare-gest-impresionant-facut-de-dries-mertens-pentru-un-copil-sarac-din-guineea-446874.html

    mai că-ți vine să ții cu napoli, cât timp o juca băiatul ăsta la ei.

    RăspundețiȘtergere
  38. Vasea, de la operatia la genunchi ti se trage?

    RăspundețiȘtergere