luni, 9 martie 2015

Lozul catigator


Vineri am ajuns la teren mult mai devreme decat ne asteptam, astfel am bagat mana in joben si am tras din nou lozul castigator. Pentru mai tanarul meu coleg ,,Ely’’, venit cu forte proaspete dupa renuntarea la noul / vechiul loc de munca, si cu intariri semnificative (un prieten foarte bun), a fost inca o saptamana necastigatoare. Alegerile au dus la urmatoarea componenta:

Echipa C: Cata, Gabitza, Tavi, Vasea (1/2), Motanu, Bete, Mitica si Popica

Echipa E ; Ely, Prietenul lui Ely, Bebe, Gaby, Vasea (1/2), Paul, Bogdan si Virgil

Trebuie sa precizam inca din debutul acestei cornici ca a existat o intelegere intre mine si junior, aceea de a alege eu primul si el sa sa joace alaturi de prietenul lui. Dupa aceasta conventie a urmat din partea mea o atentie deosebita in alegerea jucatorilor si bineinteles a rolului pe care acestia urmau sa-l aiba in teren.  Ca de fiecare data l-am luat pe Capitan -  pentru constructie, pe Bete si Motanu – pentru o flexibiliate si o siguranta desavarsita a apararii, pe Gabitza - pentru a ma tine in meci cu interventiile lui si repunerile foarte exacte, iar pe Tavi si Popescu ii poti pune oriunde in teren pentru ca pot juca pe orice post. Nu o sa-l uit nici pe Vasea (sageata albastra), care urma sa vina dup ace ii expira contractual cu echipa adversa.

Incepem cam timorati meciul cu destule hibe in aparare, tinerii Tavi, Razvan si Bete incurcand posturile intre ei, si dupa o combinatie de efect intre Ely si prietenul lui, acesta din urma deschide scorul cu un sut foarte frumos la coltul lung. Nu stau prea mult pe ganduri si iau o actiune pe cont propriu, trec de tinerii Bebe si Gaby si centrez tanarului Mitica pentru 1-1. Cu o organizare foarte buna in teren si cu combanatii foarte reusite, trecem pe langa desprindere de foarte multe ori. Cum ocaziile se razbuna Ely ne pune repede la punct, asltfel scorul ajunge 2-1. Aici isi face aparitia Gabytza, un portar extraordinar, de meserie vulpoi, nu are reflexe dar are intuitie, astfel ne ajuta sa ramanem in meci si scorul sa nu capete proportii. Egalam la 2 printr-un sut norocos de-al meu, bineinteles vina ii apartine si lui Bebe care a fost surprins de traiectoria balonului, si intram in meci. Pe un fond de relaxare in apararea C-istilor se face 4-2 pentru E-isti, autorii golurilor fiind Ely (printr-un sut de la distanta) si prietenul lui printr-o combinatie incheiata cu sut la coltul scurt, la semiinaltime, fara nici o speranta pentru Gabytza. Reusim sa reducem din diferenta, printr-un sut – centare plecat din careul nostru , semnatura Motanului J.

Are loc schimbarea mult asteptata de noi si Vasea trece in tabara noastra. De aici se incepe  potopul (pentru ei), ne organizam foarte bine in aparare, dar ratam din toate pozitiile. Disperarea dusa la extrem scoate din Mitica acel jucator capabil de executii formidabile, si la indemnul lui Gabitza ,,Trage la poarta, nu o mai cara atat!’’, reuseste cateva goluri de senzationale (3 la numar). Agitatia lui Ely nu face decat sa puna presiune pe colegii lui si sa greseasca foarte mult in aparare, astfel Tavi resuseste sa marcheze ,,primul gol cu ghetele foste noi". Jocul combinativ al tinerilor aduce si lucruri bune, iar Ely reduce din handicap. O degajare foarte precisa a lui Gabitza, cade pe capul maestrului Popica iar acesta o baga in ate, turnand si mai mult plumb in ghetele adversarilor.  Cand eram gata sa punem capacul si sa bagam mortul in groapa, Motanu prinde un sut de la mijlocul terenului si scorul final devine 9-5 (1Cata, 1 Tavi, 4 Mitica, 2 Ravzan, 1 Popica - 3 Ely, 2 Prietenul ). Am invatat de la maestrul Gabytza ca banii castigati la pariuri trebuiesc investiti in continuare, o sa pariez toti banii castigati de-a lungul celor sase saptamani pe cea de-a saptea saptamana J.

51 de comentarii:

  1. Daca 7 jucatori au castigat un meci, iar ceilalti 7 l-au pierdut, exista un singur jucator care a castigat vineri 2(doua) meciuri !
    Ghici ciuperca cine-i?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Performerul etapei;Vasea. A jucat în două echipe şi n-a băgat niciun gol.O poţi considera şi ca o dovadă de fair play. N-a vrut să-şi supere niciun coechipier,aşa că nu ştiu dacă să-l criticăm sau să-l lăudăm.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe Vasea trebuie sa il .... admiram :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Să-l mumificăm, să arate ca bebe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Prietenul pensionarilor9 mar. 2015, 16:13:00

    Spuneţi-i lui Ely să-şi ia o slujbă, că după Fotbalul de ziua 5 nu va avea nicio pensie. Va trebui să-i toarne în pahar lui Mitică, să-i facă opincile lui Bebe, să-l mute la umbră pe Tavi şi asta doar în zilele lor de pensie, că în rest vor fi şi ei cu ochii-n soare după poştaş, cu buzunarele pe dos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Steaua e numai una9 mar. 2015, 20:48:00

    Hai Petrolul! Hai gaozarii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Îl provoc pe autorul cronicii la un ping-pong, acolo unde se va edifica mai bine asupra reflexelor mele! ;) Nu şi la tenis de câmp... Sport la care am avut azi o zi groaznică, pierzând nu mai puţin de 10 game-uri la rând!!! Astfel că de la 4-1 pentru noi în primul, am ajuns la 0-5 în al doilea, cu adversarii servind pentru set şi meci! Nu se ştie cum, am făcut 5-5 şi apoi a urmat un game lung, cu multe egalităţi, la care norocul/fileul n-a fost de partea noastră, după care următorul game s-a dus ca şi cum n-ar fi fost, scor 5-7.
    Cert e că am făcut o groază de duble greşeli, aşa-mi trebuie dacă am vrut acţiune de ziua bărbatului, mai bine mă limitam la alea 44 de pahare...

    RăspundețiȘtergere
  8. încă mai am urme de vineri: vânătaie la coapsa stângă și glezna dreaptă umflată de la contra lui eli. ticălosul ăla mic a știut bine ce face.
    cu toată modestia, cred însă că voi rămâne în istoria terenului pe care am jucat cu cele două goluri într-un meci, date de dincolo de mijlocul terenului. contează mai puțin că am dorit să îi pasez lui Tavi.

    colegul lui feribotu Siliborborocea din atac, Marin. alias Săgeata Maro, a prins una din zilele lui bune. să vedem cât îl ține.

    RăspundețiȘtergere
  9. bătaie marela retrogradare, că titlul s-a dat. rapidu e pe felie la mediaș și țigănușii încep să aibă șanse. bătaie și mai mare în altă parte:

    http://www.xscores.com/soccer/tables/england/championship/2014-2015/l/4/0

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu cum poate rezista cineva sa joace cu Tavi si Mitica in aceasi echipa. Ma face aproape sa ii regret pe Vasea si Bebica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Raspund la provocarea ta Gabitza, dar trebuie sa iti aduc aminte un singur lucru; am avut un profesor foarte bun la Ping-Pong care m-a invatat urmatoarele lucuri : cand esti provocat raspunde astfel ,, Joc cu tine cu stanga, joc cu tine cu spatele si joc cu tine pe bani''. Banuiesti cine mi-a fost profesor si banuiesc ca iti vei retrage provocarea ;)).

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta-i pohta ce-am pohtit: GABITA in poarta 2 luni, ca-i lovit, CATALIN in dreapta, in stanga, la mijloc aparare, iar eu unde vreau, cind vreau, gol sa iasa. POPICU pandar undeva, macar atat sper sa reuseasca. Mai contribuim noi cu 100- 200 lei. De aici incolo e cancan. ELY poate sa- si faca restul echipei.

    RăspundețiȘtergere
  13. Adevăratul Căpitan10 mar. 2015, 19:09:00

    Mitică, hai zii zău cu limba scoasă și te las să scurgi paharele la nea Nicu. Dacă Căpriță și Cătălin te iau și pe tine de milă, că n-are cine să le bată covoarele și să le facă pantofii, îmi fac echipă din restul de băieți și o luați în freză. Dacă ești barbat, deși am îndoieli o facem vineri și ca să vezi ce domn sînt, îți spun de pe acum că te poți baza pe Tavi și Bebică.

    RăspundețiȘtergere
  14. Umilinta, numele tau este Dinamo!
    Lasati-ne sa ne pregatim pentru Cupa Ligii de la anu`!
    Ce Pleasca pe capu lu Dinamo...

    RăspundețiȘtergere
  15. Razi de pensionari dar n-as vrea sa fiu ca tine cand o sa fii la varsta mea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Steaua e numai una10 mar. 2015, 20:44:00

    Stie cineva ce-a facut azi Insolventul? Pardon, Dinamo! Am auzit ca le-a fost frica de noi si de aia n-au vrut sa se califice in finala. Hauuuuuuuu!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Cătălin - nu retrag nimic, fiindcă: - eu chiar joc cu stânga, ba chiar ş icu spatele (paletei, adică reverul!), iar în loc de bani accept bere.

    @Mitică - doar vinerea asta mai stau în poartă, aşa că profită.

    RăspundețiȘtergere
  18. Şi acum, puţină ATENŢIE!

    M-a sunat Ionuţ de la teren şi ne-a rugat să-i cedăm pentru vinerea asta balonul mic, urmând să jucăm afară sau, dacă plouă, în balonul mare.
    Mie mi-ar plăcea în balonul mare, să simt şi eu că sunt portar! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Prietenul pensionarilor11 mar. 2015, 09:10:00

    Îmbârligat mod de a gândi are Bebiţă ! Nu mă miră că şi la joc alege soluţiile cele mai ....Promit să nu-i mai fac observaţie, că oricum nu poate mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  20. Aseară am avut meci în competiţie. Incredibil cum se poate pierde un meci, deşi nu l-am pierdut! :) Dar asta a fost senzaţia tuturor. Am început în trombă, două bare în primele 2 minute, apoi alte ratări sau parade. Pe la mijlocul reprizei, adversarii trimit şi ei un şut de control, din tuşă, care ricoşează dintr-un fundaş şi intră pe colţul opus faţă de cel pe care se dusese portarul. Apoi, o ieşire hazardată a portarului aproape de mijlocul terenului (!), care este lobat şi... 0-2 la pauză! Începem puşi pe treabă şi în 5 minute egalăm. Golul care trebuia să fie al victoriei a venit cu 4 minute înainte de final, numai că, după alte două, o banală pasă la portar s-a transformat în pasă decisivă pentru 3-3! N-am fost chiar atât fraieri ca ăia de la Real, să luăm şi golul 4, ba chiar am mai avut două ocazii, dar aseară Dumnezeu a fost... adversar! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Găbiță, intri în primele trei rezerve sau freci menta printre spectatori? Eu sînt ocupat serile și nu pot să vin, ca pun murături, dar pot să vorbesc cu alde Mitică sau Motanu, că tot taie frunza la câini. Măcar să fiți mai mulți fraieri, vă încălziți unul de la altul. Mai vine și Bebică, bagă de un rebus, poate și Muci și faceți o echipă de fotbal feminin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vorbi de ciini, ca de abia mai exista. I-au batut si rapandulii!

      Ștergere
  22. Îşi imaginează cineva că eu mă menajez vinerea, în schimb pot juca în campionatul de minifotbal? Iată că da. Bă "Tavi", acolo tu ai cere fault la absolut toate intrările! Uite, chiar mi-ai dat o idee, o să filmez nişte faze la un meci şi o să le postez aici.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ai inceput sa judeci, dar cam tarziu. pt amicul pensionarilor.

    RăspundețiȘtergere
  24. azi se împlinesc 10 ani de caiet, precursorul blogului. pornirea s-a făcut în urma unei dezbateri de idei cu Tavi, care dintre noi are victorii mai multe. rezultatul se știe, iată însă și primul meci de la catastif:
    Gică, Vasea, Paulică, Răzvan, Mitică 10 - 3 contra lui Tavi, Claudiu, Stelică, Marinuș și Jan.
    din 10 inși, șapte sunt și acum pe baricade. interesant e că săptămâna următoare au apărut mult mai mulți actuali mușterii: Gabi, Găbiță, Luci, Bebe și Virgil, iar dintre retrași Cătălin Spania, Mese, Sudoru și Rapidu.

    cum așteptăm meciul de retragere al lui Marinuș.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru o viata sanatoasa, faceti miscare, cel putin trei litri in fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  26. De ce oare cei care ştiau fotbal s-au retras ?

    RăspundețiȘtergere
  27. Steaua e numai una12 mar. 2015, 10:58:00

    Nea Mircea ca brazii, cu mucii pe piept. Ia sapte bucati si vorbeste de arbitraj.

    RăspundețiȘtergere
  28. Catre Nedumeritul

    Este demonstrat ca daca joci fotbal cu unii mai slabi ca tine, sfarsesti prin a ajunge sa joci la fel ca ei. E clar ?

    RăspundețiȘtergere
  29. @Motanu - Carneţelul a împlinit 10 ani sau ar fi împlinit 10 ani? Adică mai există el în paralel cu blogul?

    Interesant că după un joc între 10 jucători (prezenţă minimă!), săptămâna următoare apar 9 jucători DIFERIŢI! Şi cine este Jan? Am băut azi o bere cu Mitică şi nici el n-a ştiut să-mi spună de cine e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  30. exact nouă oameni noi au apărut, s-a jucat 8 la 8, iar Jan e un băiat care a mai venit de cel puțin două ori, nu știu sigur dacă pe filiera Gică. mai blonziu, un pic grăsuț, juca mai mult în atac, s-ar putea să și-l amintească și alții.

    caietul e de fapt o agendă, am ajuns s-o completez până la data de 21 mai, de acum încolo cu Domnul înainte...

    RăspundețiȘtergere
  31. săptămâna fotbalistică ar fi fost superbă dacă cocalarii mai furau un gol și rămânea gelatu cu ochii-n soare și mufa-n microfon. porto e o echipă frumușică, dar o respect mai puțin, pentru că nu are vreun portughez (!!!) titular. bayernul e printre favoritele casei, la fel ca și dortmundul, iar tomas muller un super-jucător printre ăi mai pământeni.
    țiganu-șef nu mai e the special one, nici măcar the semi-final one, o să ajungă să-și dorească toți să joace cu el.
    cred însă c-o să ia campionatul și o să măcăie ca găina, că-i un sezon reușit, cu două trofee. oricum, mă rog ca buboiul purulent numit diego costa să se tăvălească în chinuri. pesegeul, interesantă, de sperat ca toți englezii să scape de corvoada ligii și să se dedice campionatului lor umflat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sile, ca de obicei la 14-40?

    Poate reusesc sa mai scriu ceva astazi . Macar sa trimit la exercitiul pentru preincalzire.

    RăspundețiȘtergere
  33. Aseară m-am băgat la un fotbal în sală cu Robert şi Cornel (cu prelungiri, bineînţeles). Tot în poartă, dar e destul de bine, pe final am ieşit şi cu mingea la picior şi n-am simţit nicio străbatere. Azi văd că e frumos, înseamnă că jucăm afară, abia aştept. Tot în poartă, ca să mă ţin de plan, dar nu mai e mult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De planul cincinal, dar nu uita ca se mai realiza si-n patru ani jumate!

      Ștergere
  34. Motane, te-ai convins si tu ca gelatu e mare.De ce nu-l suferi e treaba ta, dar de bun e bun.Nu stiu ce ai tu cu portughezii, sunt oameni primitori si dintre toate popoarele vestice ale Europei se aseamana cel mai mult cu romanii.Eu m-am simtit foarte bine acolo si mergand in destule tari am avut posibilitatea sa pot face comparatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimul, cred ca este dragul nostru fost coechipier Nicu.
      Salutari Nicule!

      Ștergere
  35. Pentru Motanu e mai degrabă fla-gelatu! :)) Dar strict din meciul cu Schalke poţi deduce că e mare pentru că a dat a dat goluri cu capul.

    RăspundețiȘtergere
  36. Ia uite ce m-am bâlbâit! :) Sunt cam cu chef, aşea. Apropo, chiar toată lumea a uitat că săptămâna trecută am vorbit la nea Nicu să mai punem de o cină la "Om bun"?

    RăspundețiȘtergere
  37. PROGRAM PENTRU PREINCALZIRE
    - Astazi o melodie (mare hit) in doua versiuni, prima cea originala (la chitara este Gary Moor, dar compozitorul este exceptionalul vocalist si bas-ist Phil Lynott, cel negru) , a doua, o prelucrare (remaking), din multe altele, care intrece . . . perfectiunea. Al doilea clip este greu de suportat, nu-l agreez, dar coloana sonora este cea mai buna din cate am gasit pe internet.
    www.youtube.com/watch?v=wyQ-tScuzwM
    www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ

    RăspundețiȘtergere
  38. Văzut/plăcut. Suportat clipul/făcut poftă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curiozitati :
      - astazi este al doilea 13 consecutiv care cade vinerea (februarie + martie). Asa mi-am dat seama ca in anii nebisecti primele 28 zile din martie sunt identice cu cele din luna anterioara. Daca ma gandesc ... este firesc sa fie asa , dar nu mi-am dat seama decat la varsta vasta .
      . . . .

      Ștergere
    2. M-am bagat la raspuns, desi nu voiam, dar sincer mi-a facut placere sinceritatea lui Gabita .

      Ștergere
  39. - vinerea trecuta , in repriza a 2a , toti cronicarii au jucat in aceeasi echipa. Cum D-zeu ar fi putut castiga ceilalti? Nicio sansa!
    - tot vineri, am reusit sa adun si orchestrez si sa dirijez un cor pe mai multe voci (4 sau 5). Mi-a placut foarte mult, cum faceam o miscare, cum raspundeau cantaretii (un nemultumit, un critic, un disperat, un atoate cunoscator, un incurajator ).
    - desi nu e o curiozitate, punctez reivenirea lui Virgil, care a aparat foarte bine, numai mie mi-a scos 3 sau 4 suturi din prima, nu tari, dar plasate. La unul dintre ele a facut precum Dan Grecu la inele cand se sprijinea in ring-uri cu degetele de la picioare si facea spagat aerian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-a luat somnul!

      Ștergere
    2. Capitanul Baba Nonac13 mar. 2015, 13:38:00

      Asta si-a luat nume de vedeta si grad de la politistii din care provine (sa zicem ca ...fotbalist, desi e departe de notiune).
      Ia citeste mai jos. Ha, ha, ha.

      Ștergere
  40. Tavi, urmatorul 13 este in noiembrie( vineri).
    La 14.40, da?

    RăspundețiȘtergere
  41. Daca tot m-am bagat peste Gabita, nu ma pot abtine sa nu apreciez modul inteligent in care a dat ultimul gol al partidei. Dupa ce a calculat distanta, traiectoria si a anticipat pozitia avansata dar pasiva a lui Popi (era nemiscat , cu fata catre poarta adversa, la 1,5m de aceasta) , a degajat mingea cu mana, lung si inalt, drept in capul lui Popi (in partea din spate), besica a sarit peste acesta si peste mana portarului si s-a dus in gol. In primul moment dupa, vestitul atacant a vrut sa ceara fault nestiind ce l-a lovit in cap ( cred banuia ca a fost sarpele cu pene, care ii daduse batai de cap toata saptamana ). Cand i s-a strigat ca a fost gol, a inceput sa sara de pe un picior pe altul, strigand de bucurie ”am dat si eu un gol, am dat si eu un gol”. Fraieru.

    RăspundețiȘtergere
  42. Motanele , sa traiesti! Si Lenin avea caiete, dar al tau valoreaza pentru istorie infinit mai mult dacat cele ale cheliosului.

    RăspundețiȘtergere