luni, 16 martie 2015

Meci cu suspans

Vineri 13 s-a jucat afară, pe vreme plăcută şi teren lat. Ely şi Cătălin şi-au împărţit, în această ordine, echipele:

E: Găbiţă, Bebe, Gabi, Paul, Ely, Vasea
C: Tavi, Beţe, Motanu, Cătălin, Mitică, Popică + Bogdan (jumate cu jumate, teoretic)

Pe terenurile din spate soarele chiar este o problemă pentru poarta din dreptul terenului de iarbă. Eu (Găbiţă), fiind portar, n-am fost deranjat neapărat pe faza de apărare, fiindcă adversarii n-au trimis prea multe mingi înalte, însă la repunere trebuia să duc mâna la ochi pentru a putea distinge coechipierii de adversari. Ca o consideraţie în ceea ce priveşte alegerile, deşi a ales primul, iarăşi Ely a cam căzut de fazan. La noi în echipă au nimerit cei mai bătrâni oameni, atât de în vârstă încât le-au murit trei broaşte ţestoase!  N-aş face gluma asta dacă n-aş şti că respectivii coechipieri n-ar gusta-o. :) Oricum, aşa cum anunţasem, de data viitoare joc în câmp şi, cum e rândul meu să joc împotriva lui Cătă+Ely, voi face obligatoriu alegeri (din păcate, cred că nu cu Ely! :)

Meciul a început relativ echilibrat, numai că eu am luat două goluri parabile, unul pe sub picior de la Cătălin, altul de la Mitică, la o minge respinsă inexplicabil în poartă! Mierea (sic!) o ruşine teribilă, dar asta a declanşat dorinţa de a mă revanşa. Apoi, când Vasea a anunţat că pe el îl doare în fund, la propriu, părăsind terenul, deşi Bogdan a trecut la noi ca să jucăm de la egal la egal, Ely a rămas singur-singurel pe faza de atac, încolţit mereu de Cătălin, Motanu şi Beţe. După ce mi-am mai reparat cât de cât greşelile de la golurile primite (între altele, am scos o minge la care Cătălin şi Mitică au fost singuri cu mine!), m-am aventurat în atac cu mingea la picior, am pătruns pe stânga şi am şutat din cădere, 1-2! Dar, destul de repede, am mai primit un gol, tot faţă în faţă cu Cătălin şi Mitică, dar de data asta n-am mai avut ce face, 1-3.

Schimbăm terenurile, schimbăm norocul. În poarta adversarilor intră Popică, căruia îi expediez două şuturi imparabile pentru un 3-3 nesperat. Până la urmă, a meritat din plin riscul asumat de a lăsa poarta goală, căci la două mingi pierdute loburile trimise de adversari nu au găsit poarta. Dar, tot repede, Mitică mă execută cu un şpiţ imparabil în colţul lung, 3-4. E momentul în care Beţe se retrage la catedră (adică pleacă!), iar la catedră urcă Ely. Asta pentru că Motanu îi eliberează terenul, adică părăsindu-l, fiindcă mirosise că e rost să piardă. Astfel că nu ne mai vine rândul la om în plus, Bogdan trecât înapoi la adversari, tot pentru a juca de la egal la egal. Totuşi, terenul, mai ales că era mai lat decât standardul, se decongestionează pentru Ely, care începe să dea goluri, vreo două fiind chiar "euro"! Însă niciodată n-am condus, adversarii fiind mereu cu un gol înainte, prin şuturile lui Cătălin, şi ele imparabile

Scorul final a fost 7-7, cu o listă scurtă de marcatori, Mitică şi Cătălin de la ei (unul 3 şi altul 4, nu ştiu care 3 şi care 4), respectiv Găbiţă - 3  (primele!) şi Ely  - 4.

Post-Scriptum 1: Atenţie la spirala jocul dur, pe care alunecă unii dintre noi! Astfel, Motanu a intrat la rupere la Ely, pe motiv că şi el i-a pus-o etapa trecută, pentru ca apoi Ely să intre la rupere la Mitică...

Post-Scriptum 2: Ca să ne mai împrietenim, am aranjat de o cină stropită cu ce vrea fiecare la "Om Bun", miercuri de la ora 18. Au confirmat toţi cei care au fost la nea Nicu, cei care citesc blogul pot confirma în comentarii (sau ne pot face o surpriză şi veni direct acolo!), iar pe cei care nu intră pe aici am să-i anunţ eu (Stelică, Virgil, poate şi pe Bronson, dacă-mi dă cineva telefonul).

45 de comentarii:

  1. Imi pare rau ca v-am parasit repede, dar se pare ca intinderea sau ce-o fi din fesa dreapta ma va tine departe de teren mai mult timp...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasea, dacă poţi să stai pe scaun, te aşteptăm la Om Bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. E vina voastra ca l-ati lasat pe Ely sa vi sse urce in cap atit prin obraznicii si lipsa de respect cit si prin jocul dur. Iar cei mai in virsta chiar ii vad in pericol sa fie dati afara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vorbit cu Stelică, vă salută pe toţi de la Galaţi, deci n-are cum veni miercuri. Vinerea ajunge pe la 5 şi a zis că o să încerce să vină măcar la nea Nicu.
    Virgil are telefonul închis, o să mai încerc mâine, pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Steaua e numai una17 mar. 2015, 19:19:00

    A ajuns sa-mi fie mila de Dinamo. Mai bine nu va prezentati la meci, ca oricum jucati turca-n caruta! Sase va dam!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. am plecat mai devreme, pentru că deja eram nervos și mi s-a părut că las jocul echilibrat după plecarea lui bețișor. faultul meu la eli a fost mai degrabă spectaculos și vădit intenționat, dar nicidecum atât de periculos precum talpa lui de vinerea trecută.
    n-am mintea lui, poate am chiar mai puțină, dar mi se pare din ce mai pregnant că fotbalul nostru a degenerat la scurt timp după venirea lui. că unii vă lăsați apostrofați și intimidați, e treaba fiecăruia, dar la mine s-au adunat. s-a făcut că nu mă vede la teren, motiv să nu dea bună-ziua, m-a tocat tot timpul că el e fotbalist și eu nu (partea a doua e chiar adevărată), totul culminând cu un șut țeapăn pe care mi l-a prins în ouătieră, ca apoi să rânjească și să-și continue bombăneala. iar după fault mi-a promis, și nu e prima oară, ceva cu ruptul picioarelor.
    ca să fiu concis în final: ăsta îi respectă doar pe Cătă și Găbiță, de Paul i-e frică, cu mine e parte-n parte, pe restul se cam pișă. mai mult sau mai puțin. iar noi îmbătrânim. și îi plătim terenul în continuare...

    RăspundețiȘtergere
  7. rămăsesem dator cu un răspuns, de săptămâna trecută.

    dragă fane ronaldo, oricine ai fi,

    până nu demult, favoritul tău mi-era indiferent spre ușor antipatic, dar au apărut tot felul de episoade, care mi-au format părerea că individul este un jucător briliant, dar un caracter jalnic, egoist, ranchiunos, răzbunător și lipsit de fair-play. iată și câteva argumente:
    - în finala CL n-a făcut absolut nimic, decât să bată penaltiul de 4-1, moment în care bucuria sa a fost total grețoasă, de parcă inventase de unul singur apa rece și mersul pe jos la veceu.
    - într-un meci cu o echipă obscură și amărâtă a trișat ca ultima lepră, ca să obțină un penalti, cu alte cuvinte a ciordit de la sărmani ca să-și treacă el la catastif.
    - tot de curând, a lovit sălbatic, cu piciorul, un jucător pe care taman ce-l faultase, iar când a ieșit de pe teren, eliminat, își ștergea sigla de pe tricou, să vadă pulimea cine e măria-sa.
    - mai nou, moare de oftică atunci cănd marchează coechipierii (în special Bale) și nu-i pasează lui. iar în direcția asta i-a montat și pe ghiorlanii din tribună. mare caracter...

    cu mourinho, povestea e ușor diferită, omul are carismă, chiar dacă uneori negativă, dar păcatul lui, pe lângă aroganță, e că-i ia pe ceilalți de proști: anul trecut era poneiul, cu echipă în formare, anul ăsta ia două trofee și dă clanță la toată lumea, nu mai e nimeni ca el în PL, în europa doar vreo doi, rafa benitez e ultimul prost și Europa League e un trofeu pe care mai bine nu-l câștigi, Wenger e loserul perfect (aici are ceva dreptate, conform palmaresului), în general există o conjurație anti-chelsea...
    iar în timpul ăsta, ia patru goluri acasă în juma de oră de la niște desculți gen avântul tărtășești (Lucică, tati, să trăiești!) și pierde astfel calificarea în cupa ligii, ia cinci goluri de la niște mediocri gen tottenham, după ce conduce la un moment dat, ca apoi să nu poată să treacă de o echipă în zece, pe motiv că jucătorii lui nu s-au adaptat psihic situației. ăsta e personajul.

    cu portughezii n-am nimic, din contră., am vizitat țara și mi-a plăcut să văd portocali pe rod la sfârșitul lui decembrie. m-aș muta oricând acolo, mai ales că oamenii sunt în general modești și de treabă, iar densitatea mare de persoane de culoare te face să nu te simți cetățean de mâna a doua.

    cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  8. Astă-seară am avut iar meci, mai bine nu mai aveam. S-au cam săturat şi coechipierii mei să ţină portarul din prietenie, azi s-a apucat să dribleze la 1-1 şi a înhăţat un gol din nimic, enervând pe toată lumea. S-a terminat 2-3.

    RăspundețiȘtergere
  9. Noutăţi despre chermeză: Dintre incerţi, Virgil ajunge mai târziu, după ce închide la întreţinere. Motanu e pe câmp, ura, drăguţa mea, Motanu e pe câmp şi vine doar dacă plouă. Bronson s-a lăsat de pilit un timp, ne onorează vineri la fotbal. Paul chituieşte o uşă. De Beţe încerc să aflu mâine dacă vine când iese de la şcoală (pe ăştia din Militari îi duc eu acasă la plecare, aviz şi lui Vasea).

    RăspundețiȘtergere
  10. Mictica te asteapta de astazi

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristi, m-am întâlnit cu Nucu la competiţie şi mi-a zis c-a vorbit cu tine şi că-ţi merge bine. Trimite şi tu o minge cu autograf! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Diseară poate să vină şi "Steaua e numai una", că prindem în direct meciul de la Ceahlăul şi poate dă şi el nişte beri, de bucurie sau dimpotrivă. Bebe a confirmat şi el, sper să se ţină de cuvânt şi Popică, fiindcă văd că deocamdată se dă lovit pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  13. Popescu n-a platit curentul si voi vreti sa vina la restaurant?

    RăspundețiȘtergere
  14. Atentie mare la Mitica! Se stie ca-i place sa consume mai mult de la mesele vecine, de aia i se si spune Indianul Scurge-pahare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragă Motane, din răspunsul tău am înţeles că ai pierdut multe pariuri din cauza lui Ronaldo şi n-ai să-l ierţi indiferent ce ar face.
    Dacă Ronaldo ar avea defectele pe care i le impuţi tu, sigur ar fi fost rejectat de echipele unde a jucat şi n-ar fi ajuns jucătorul de azi.Referitor la afirmatia că R e egoist şi nu le dă pase de gol coechipierilor, vreau să-ţi amintesc că R e pe primul loc in clasamentul paselor de gol.E adevărat că e încrâncenat când nu dă gol, poate în sinea lui e gelos pe coechipierii care reusesc mai multe goluri ca el, dar asta putem doar presupune, n-avem de unde şti ce simte în sufletul său.Referitor la lipsa de fair play, aş vrea să-l văd pe fotbalistul care suportă să fie faultat continuu fără să reacţioneze.E şi el om, chiar dacă lumea îl vrea altceva.Faptul că de regulă el execută penaltiurile şi loviturile libere este ceva obişnuit, în fiecare echipă sunt anumiţi jucători desemnaţi de antrenori cu execuţiile astea. Sunt aleşi cei mai tehnici şi mai ales cei cu nervii cei mai tari.Crezi că la Barca ar avea cineva curaj să-i ia faţa lui Mesi la astfel de faze ? Personal nu sunt înebunit de jocul lui Ronaldo, îmi place Realul, dar dacă aş fi pus să aleg fotbalistul preferat, l-aş numi pe Modric, el e cel care mă încântă.
    Nu mai continui, sunt sigur că nu te pot convinge oricâte argumente ţi-aş aduce.Şi nici nu vreau să te conving, fiecare e liber să aibă propria opinie.
    Cu stimă şi consideraţie,

    RăspundețiȘtergere
  16. Bravo Nicule, parca mi-ai luat vorbele din gura.In loc sa ne bucuram ca vedem astfel de jucatori, incercam sa le gasim fel de fel de chichite. Poate le plac meciurile astea de la noi, unde se chinuiesc jucatorii sa inscrie si ei un gol.

    RăspundețiȘtergere
  17. Confirmare de ultimă oră! Bronson nu s-a putut abţine! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi pare rau, dar nu poci pentru ca sa vin( ca sa ma exprim asa)!

    RăspundețiȘtergere
  19. Şi, pentru că mai am ceva timp, mă bag şi eu cu nişte consideraţii în legătură cu Ronaldo... Motanu a spus clar că nu-l desconsideră pe CR7 ca jucător, dar asta nu înseamnă că trebuie să se închine la el. Ronaldo are manifestări de cocalar, ăsta e reproşul care i se aduce! Ultima e aia de la decernarea Balonului de Aur.
    Şi nu ştiu de unde îşi ia Nicu informaţiile, dar Ronaldo n-a fost NICIODATĂ primul la assist-uri în campionatul spaniol! Ba mai mult, în afară de sezonul actual, când e al doilea după Messi, n-a fost nici măcar primul de la Real! Asta pentru că timp de doi ani a fost Oezil, apoi a venit rândul lui Di Maria.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce victorie. . . Simona !!! Magnific!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am pus de o formaţie bunicică, a fost nevoie de prelungiri... În poartă - Bronson, în apărare Bebe-Gabi-Virgil, la mijloc Mitică şi cu mine, în atac - Popică.

    RăspundețiȘtergere
  22. Salutare !
    Cateva precizari in legatura cu desfarurarea partidei:
    1 - Alegerile au fost castigate de mine, iar jucatorii s-au ales astfel : Mitica - Gabitza - Bete - Gaby - etc ultimul fiind Bogdan (cu jumatate de norma). Imi vine sa rad la expresia ,,Cei batrani au cazut la noi in echipa'' :)),dar o sa incerc sa ma abtin.
    2 - Terenul s-a schimbat la scorul de 3-2 pentru noi (Primul gol incasat de Tavi, al doilea de Bete).
    3 - Fazanul de care vorbeste Gabitza, pe nume Ely, a jucat 15 min cu om in minus, dar trebuie sa precizam ca atacul a fost sprijinit din plin de iesirile portarului, fara sa se supere nimeni, mai ales ca se fac niste conventii la alegeri. Nu condamn iesirile lui Gabitza, pentru ca il inteleg foarte bine, dar sa nu mai auzim reprosuri de genul ,, Ati jucat cu om in plus''. Daca Gabitza nu iesea din poarta, o sa fac si eu o remarca ,,Nu bateati niciodata, ca sa nu mai ii miroasa Motanului ..... ;)''.
    4- In ultima jumatate de ora ati condus mereu cu un gol, iar noi am luptat sa egalam (de 3 ori am repetat aceasta isprava)

    RăspundețiȘtergere
  23. Aşa e, Ronaldo n-a fost primul la asissturi în echipa Real in anii trecuţi, dar acum este.Ce relevanta are numărul paselor de gol, dacă în anii in care n-a fost primul la astfel de pase a câştigat Balonul de aur ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Cătăline, mie Ely mi-a zis că el a ales primul, aşa că am luat-o de bună!
    Iar dacă scorul a fost la un moment dat 3-3, atunci terenul s-a schimbat la 3-1, fiindcă eu am dat următoarele două goluri la poarta dinspre terenul de iarbă.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nicule, nici n-am zis c-ar avea vreo relevanţă, doar că ştiam statistica respectivă, mi-a trebuit acum ceva timp şi am căuitat-o. E incredibil faptul că acum Messi şi Ronaldo sunt pe primele locuri şi la goluri, şi la pase de gol, ceea arată clar la ce distanţă sunt de ceilalţi! Foarte echilibrat e şi raportul lui Benzema, ba chiar constant ani la rând.

    RăspundețiȘtergere
  26. Tavi, cred că e fiert Motanu, aia cu care a jucat Simona a fost gagica lui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, dar m-a părăsit și a fugit cu unu care-i desenai inimioare...

      Ștergere
  27. bună ziua la toată lumea.

    @ Nicușor: mă bucur să aflu că ești bine și te lași antrenat într-o polemică, sper eu, prietenească. așa că îmi permit să mai vin cu vreo câteva completări
    - întâmplător am găsit, citind cronica de la Barca-City, următorul paragraf:
    Lionel Messi has made 21 assists this season (all comps), at least six more than any other La Liga player. iată și sursa:
    https://eurosport.yahoo.com/news/champions-league-barcelona-v-manchester-city-preview-visitors-133328759--sow.htm
    - cu loviturile libere Ronaldo stă excesiv de slab în ultima vreme. băieții de pe Eurosport, de regulă foarte documentați, au pomenit ceva de 51 de bucăți consecutive fără gol, și asta înainte de ultimul meci.
    - cine dă clanță, de clanță va pieri. am citit că la ultimul meci lui Ronaldo i s-au citit pe buze înjurături la adresa publicului, ori asta în timp se întoarce.

    închei subiectul, încercând să-ți spun că nu sunt pătimaș împotriva subiectului, ci doar încerc să fiu obiectiv. îmi place Messi, dar îl consider din altă categorie, așa că preferatul meu dintre fotbaliștii cu față umană este unul care dă bine cu ambele picioare, cu capul, cu șoldul, bate excepțional penaltiuri, pasează ORICÂND coechipierilor și se bucură când aceștia înscriu. e și el deținător de CL și campion mondial, chiar dacă afirmă despre el însuși că e netalentat. dar s-ar putea să fie golgeterul all-time al turneelor finale.

    @Găbiță: mulțumesc pentru susținere, ai două pase de gol de la mine. probabil că-mi va fi mai ușor să te servesc dacă joc la ceilalți. referitor la meci, am plecat la 3-2, așa în mod sigur apucaseși să dai 2 bucăți. sper că nu v-ați bețivit aseară.

    @Gabi: nu caut pete în soare, nu vizionez campionatul românesc (dovadă că am cotizat patru beri la chiftelaru, după ce am avut victoria și egalul lui dinamo cu chiajna!!!)și, în general, când am ceva de zis, caut și argumente. poți eventual să le spui chichițe, dar aș prefera ceva mai concret. în rest, mi-a plăcut enorm meciul de aseară al Simonei.

    azi servesc Capitala, să vedem ce-o fi mâine. Siliboa, dormi?

    RăspundețiȘtergere
  28. Dă bine cu şoldul?! Nu poate fi decât Vasea!

    RăspundețiȘtergere
  29. Tavi, ce avem azi pentru încălzire? :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Până atunci am eu ceva bun-bun cu dedicaţie pentru Gabi şi Motanu:

    https://www.youtube.com/watch?v=d9-WvB0otnQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simpatice caricaturile jucatoarelor/rilor de tenis...
      Intinderea nu ma lasa sa particip azi la meci, asa ca va urez miscare placuta fara disensiuni!

      Ștergere
    2. Te împiedică să dai tare cu şoldul, aşa-i? :)

      Ștergere
    3. Numai eu si partial Thomas MULLER o lovim bine cu soldul.

      Ștergere
  31. Referitor la meciul de vineri, bine ca rezultatul a fost egal. Pe masura ce timpul trecea bursa privind situatia generala din teren indica pentru echipa C o directie nefavorabila. Retragerea destul de timpurie a lui Vasea si trecerea lui Bogdan (pierderea omului in plus de care C-istii beneficiau in acea perioada) la ceilalti, plecarea lui Doru si apoi a Motanelului (aparatori de baza si nu numai), schimbarea terenului si pricopsirea portarilor si a fundasilor nostri cu soarele direct in campul lor vizual (la unghi mic-de apus - cred ca vreo doua goluri incasate acum puteau fi parate ), apoi devierea nefericita pe care mandel a facut-o in proprie poarta si tot asa. Spun toate astea pentru a arata ca pe masura ce toate cele de mai sus atarnau din ce in ce mai greu Cata a fost obligat sa traga si mai mult aproape de unul singur, toate culminand cu ultimele trei goluri , date de el, doar pentru a egala. Fara el si in conditiile de mai sus meciul ar fi fost pierdut de catre noi, pe nedrept fata de cele intamplate in teren. Daca am fi batut, nu cred ca s-ar fi mirat cineva.

    RăspundețiȘtergere
  32. Tardiv, Tavi, te-aşteptam cu altceva. Hai că vin eu în compensaţie cu o piesă de actualitate: https://www.youtube.com/watch?v=nP8PvJ45HPg

    RăspundețiȘtergere
  33. Astazi continuam exercitiul tot cu irlandezii de la Thin Lizzy. Un exercitiu mai lung, cca 17min., cu patru melodii. Va asigur ca merita sa fie ascultati. Sunt 4 capodopere, interpretate live, pe un singur link, untr-un show splendid. Claritatea, frumusetea si sincronizarea sunetelor de instrumente cu vocea si apoi a vocii cu aceleasi sunete sunt EXTRAORDINARE. Gary Moore plecase de la grup. Desi a 3a melodie e cea mai cunoscuta, celalalte 3 sunt mai pe gustul meu.
    Phil Lynott (cel de culoare) este compozitorul, a murit la 37 ani datorita drogurilor. Are statuie la Dublin. Probabil , peste timp se sor alatura si cele in memoria celor de la U2.
    Ascultati, caci nici nu banuiti ce s-ar putea pierde !

    www.youtube.com/watch?v=QreSqOBDPWI

    RăspundețiȘtergere
  34. Aşa da, DJ Tavi! Bine măcar că băiatul ăla a murit fericit datorită drogurilor, ţinând cont că alţii au dat colţul din cauza lor...:))

    RăspundețiȘtergere
  35. Luminile in sala de vizionare/auditie isi scad intensitatea , e eclipsa partiala de soare. Totul este gandit pana in cel mai mic detaliu. Hai sa profitam !

    RăspundețiȘtergere
  36. Pentru amici. Placera mea de a face initia aceste ”exercitii” isi are originea in faptul ca datorita intenetului redescopar imagini si coloane sonore cu interpreti si melodii care mie si atator altora, ne-au facut tineretea mai frumoasa doar ascultandu-i . La Metronomul lui Cornel Chiriac de la E.L., de pe discuri indiene (dum-dum) care mai patrundeau si la noi in acele vremuri, Flacara si altele....Fac ce fac doar din placere si nu din snobisme posibile.

    RăspundețiȘtergere
  37. Sile, astazi nu ne intalnim la 14-40, desi vine si Catalin, iar masina este pe pozitie la locul stiut. Regret.
    Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  38. ca să fie lumea mulțumită, o finală barca-bayern, cu peseje rezervă cred că ar fi cea mai nimerită, nici n-aș ști cu cine să țin. dincolo, wolfsburg contra kiew, sau poate fiorentina.

    băieții ăștia doi dau discotecă, da văd că nu prea au gagici. soartă de tocilari...

    RăspundețiȘtergere