luni, 1 decembrie 2014

Maroul mută și câștigă

Dacă am fi fost un pic mai înțelepți, meciul de vineri nici n-ar mai fi început și ne-am fi tirat direct la pileală, pentru că învingătorul pare să fi fost știut dinainte, încă de când Cătălin l-a zărit pe Mitică la el în echipă și s-a luat cu mâinile de cap. Iată și echipele, care au semănat izbitor cu cele de acum două săptămâni:
Pitpalacii: Gabi, Bebe, Stelică, Tavi, Găbiță, Eli, Marean
Guguștiucii: Ciulică, Vasea, Motanu, Paulică, Mitică, Cătălin, Claudiu
Acum n-o să zicem că ni s-a tras din cauza Căpitanului, care a prins un meci obișnuit pentru el, cu goluri destule, dar și cu absențe din joc. Nici pe Ciuli nu poți da vina, pentru că de multe ori chiar a fost eroin în poartă, cu atât mai puțin pe Siliboa, care s-a ferit să greșească, evitând aproape orice contact cu mingea. Ar mai fi rămas suspectul de serviciu, Marinuș, dar fraieretele a jucat la adversari, ceea ce din start e un avantaj. Și atunci?
Două au fost momentele-cheie. Primul, undeva cam după o treime din meci, când Guguștiucii aveau două goluri avans și au ratat de două ori, flagrant, ocazia să se detașeze la trei, ceea ce ar fi făcut să gestioneze mai ușor partida, bașca l-ar fi scos de pe traiectorie pe junele Eli, deci aici se poate vorbi de ghinion sau de lipsă de concentrare. Mutarea decisivă însă a constituit-o trecerea lui Gabi în poartă, în locul lui Tavi, mai puțin inspirat, dar apoi foarte util ca fundaș. Din momentul acela poarta s-a închis, Gabi a scos tot, de aproape, de la distanță, deviate, ricoșate, bâlbâite, bombe, fumigene, petarde și tot tacâmul. Guguștiucii s-au păcălit, presând o echipă deja mai bine organizată, care a ales contaatacul ca armă decisivă, dovadă că a punctat mai ales după intercepții, prin Eli și Găbiță, care au zburdat prin spațiile lăsate libere. Urmarea, un 17-14 pentru Pitpalaci, victorie meritată și sărbătorită la nea Nicu, cu Găbiță în prim-plan, la al treizeci și patrulea trandafiraș alăturat în buchetul vieții și la a treizecea bere pe ziua respectivă, că d-aia a băut vin cu sifon, că trebuia să fie cuminte acasă, că altfel nu-l mai lasă cu golanii la teren. Și acuma spuneți și voi, puteați să-l bateți pe băiat chiar de ziua lui?!?
PS: Profităm de această ocazie pentru a anunța că lista protejaților noștri s-a mai îmbogățit cu un nume: Mitică. Așa că cine are ceva de zis despre el discută mai întâi cu noi, chestiune valabilă (mai ales) pentru domnul din fotografia alăturată, patron de Vita.n în timpul său liber...


24 de comentarii:

  1. Chiar asa Motane,nu se cadea sa-l batem pe Gabita chiar de ziua lui.
    Observ ca in ultima perioada ai inceput sa umbli la fototeca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai, dar frumos mai e. Zici ca e viu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Steaua e numai una1 dec. 2014, 22:42:00

    Dinamoisti, venim sa va colindam!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi, Luci, dar gata, s-a vărsat, de data viitoare mă puteţi bate din nou. Motanu a fost generos, a inversat cifrele, îl poftesc să facă asta anul viitor. Deocamdată, vârsta a egalat numărul de la picior, deci anul ăsta echilibrul este perfect! :) După ce îl va depăşi, voi trece şi eu la categoria old-boys.
    Despre meci, puţin mai încolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. Neuer e in pericol daca Gabi mai sta in poarta si apara tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. băi cel cu steluța, bag de seamă că te-ai împrieteni cu Chiftelaru, care vroia să pariem pe meciul de la Botoșani, dar să-i dau și egalul!?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai Tavi, nu te lua dupa alde Mitica sau Motanu, pe care i-a dat afara de la CAP, tu esti ditamai directorul si astia sint invidiosi. Dar mai bine decat sa intarzii de fircare data poti sa nu vii deloc.Mai pui o muratura, mai bati un covor, mai faci piata, ce treaba ai tu cu derbedeii? Sau cu fotbalul?

    RăspundețiȘtergere
  8. Când a intrat Gabi în poartă, meciul s-a întors dintr-un motiv aparent banal: nu am mai luat goluri parabile! Iar când Gabi a plusat şi cu un bonus de 2-3 goluri refuzate adversarilor, ne-a ridicat încrederea şi asta a fost cheia. Deşi eram deja într-un picior, am dat un gol cum nu reuşisem valid fiind, iar primul meu gând a fost să-i strig lui Gabi să continue aşa pt. că ne dă încredere. Iar asta s-a văzut cel mai bine la Ely, căruia pe final îi reuşea aproape orice încerca. Până atunci mă străduiam să-l ţin motivat, îi tot spuneam că suntem conduşi cu doar două goluri, dar după ce a ratat penalty-ul ăla nici eu nu mai credeam...
    Şi da, remarcasem încă de la cârciumă ce-a scris Motanu, a contat şi faptul că Tavi n-a mai plecat în atac, ca de obicei. Ca fundaş central a blocat destule şuturi, mai ales ale lui Claudiu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma, de ce nu ma lasati sa lucrez? Voi sunteti in aceasta perioada ”fructul oprit”, ispita cea perfida care-mi sopteste mereu la ureche: ”hai, lasa dracului problemele si mai trage un ochi pe blog”. Asta si fac, des si in viteza, precum driblingurile mele naucitoare. E clar?
    Ba, domn profesor, vezi ca suferi de mania persecutiei, ca frumoasa cu barba din metrou. Si mai e ceva. Unde ai vazut tu director punand muraturi? Papagalule.

    RăspundețiȘtergere
  10. Să-i văd acum pe aia care vor tine cu Stâna srl, sau Oaia srl, sau cum o vrea baciul s-o numească.Că vorba aia, "spune cu cine ţii, ca să-ţi spun cine eşti."

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai Superiorul lui Tavi4 dec. 2014, 10:48:00

    Vezi sa nu ametesti de la propriile tale driblinguri! Fugi ca ti se lipeste mamaliga de ceaun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Steaua e numai una4 dec. 2014, 12:18:00

    Bai Le bou ieri, mi se pare mie sau dupa vorba esti dinamoist de la FC Insolventul? Veziti de saracia ta si ridica mina sa spui ceva doar atunci cind se vorbeste de retrogradare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Doua intrebari blitz :
    1- Ce se intampla cu Dorulet Bete?
    2- Ce ”face” mana lui Robert?

    RăspundețiȘtergere
  14. Steaua e numai una si vorba poetului "azi o priveşti şi nu e."Aţi plâns la mormânt străin.Huooo, bagablonzilor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eram la o bere cu Robert când am văzut comentariul lui Tavi, am trimis răspunsuri de pe ambele telefoane, da nu au intrat. Aşa că sunt abilitat de Robert să răspund: "mâna respectivă e suficient de validă pentru a testa rândurile astea. Mulţumesc, Tavi, pentru grijă. Nu doar că arăţi ca un domn, ci chiar eşti!"
    Sper să fi reţinut bine... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Robert pentru generozitatea raspunsului tau. Sa auzim numai de bine!

      Ștergere
  16. Afara e o vreme mai urita ca Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce ma plictisesti!
    Azi tre' sa ma duc cu ratza la coifor; i-a promis mos Nicolas o nuieluse cu cristale svarinciobski si vrea sa se aranjeze, asa ca va las.

    RăspundețiȘtergere
  18. Plictisitule, te-ai uitat in oglinda? Vezi sa nu se sparga!

    RăspundețiȘtergere
  19. Motane, s-a luat cineva de protejatul tău! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Azi nu va incurc! Am probleme cu dantura.

    RăspundețiȘtergere