luni, 15 decembrie 2014

Prima cronică a lui Mitică...

... ar trebui să se găsească aici. Încă o mai aşteptăm. Dar, cum îl cunoaştem de timid, am zis să dau drumu' la comentarii şi să îl încurajăm.


FOTBAL FARA CAPITAN 
Am fost accidentat si am stat pe margine observator. Am avut ce vedea, multe goluri, chiar prea multe, si un atacant de clasa MAREAN care l-a „eclipsat” un pic si pe CATALIN. 
Iata povestea:
Intr-o atmosfera glaciala s-au facut alegeri dupa cum urmeaza:
CATALIN, STELICA,MOTANU,PIPICA, VASEA, BETE, iar de partea cealalta GABITA, ELY, BRONSON, BEBE, GABI,CLAUDIU (ăla puriu', nu fratele lui Ely - nota mea) si mai tirziu TAVI. 
CATALIN, din nou, a acceptat lupta, provocarea, jucind impotriva lui GABITA si ELY care sunt greu de batut. ELY n-ar juca de loc impotriva lui GABITA si CATALIN.
Trecem la joc. Nici nu a inceput bine jocul si CATALIN trage un sut de la mijlocul terenului la firul ierbii si inscrie 1- 0. GABI nu a inteles nici cum si nici cind a fost posibil un asa gol. S-a jucat asa cam un sfert de ora dupa care TAVI construieste 2 goluri frumoase din combinatii cu GABITA si, gata, scorul urca la 3-1 pentru GABITA, care a si marcat. CATALIN forteaza putin atacul cu VASEA si BETE, dar VASEA rateaza citeva ocazii bune create de CATALIN, nu reuseste nici preluare, nici sut. Nimic nu iese. BETE, de asemenea, la citeva pase se incurca, nu poate pasa. De partea cealalta morisca merge bine: GABITA, ELY si un pic CLAUDIU combina bine si se marcheaza 2 goluri (GABITA si ELY). CATALIN nu se lasa, mai incearca pe VASEA si in sfirsit cu noroc inscrie. La o minge respinsa inscrie si STELICA un gol. GABITA mai construeste un contraatac cu ELY, dribleaza tot, paseaza lui CLAUDIU care inscrie.
Se ajunge la un momendat ca scorul sa fie 8 - 3 pentru echipa condusa de GABITA. De la acest scor se naste o disputa apriga intre MOTANU si CATALIN care degenereaza un pic pe seama alegerilor, al dezechilibrului jocului. CATALIN paraseste terenul. Este cu greu adus la joc in teren, oricum nu avea pe cine sa mai ia in echipa. El de fapt a ales aparare, dar nu avea atac, nu era de unde. Dupa citeva faze de joc BETE se accidenteaza usor si pleaca, iar TAVI intra in locul lui. VASEA intra in poarta, iar POPICU si TAVI urca in atac. CATALIN continua cu pase utile pentru TAVI si mai ale POPICU. In timp ce POPICU si TAVI rateaza din situatii bune, GABITA si ELY marcheaza. Scor 10 -3. Vine rindul lui TAVI sa marcheze, cred ca de 3 - 4 ori, dar a avut si citeva ratari. Oricum a jucat mult mai bine decit POPICU, care a marcat si el 3 goluri din 10. La 4 - 5 faze clare de gol create tot de CATALIN, era sa faca ruptura de menisc. Ori era prea mica poarta, ori erau de vina coechipieri ca nu-l ajutau. Dupa ce rata striga la aparare, portar, ce fac... etc, etc. Incredibil. Scorul ajunsese cam 17-10. E greu cu scorul, ca s-a jucat mult, s-au marcat peste 20 goluri si s-a terminat la diferenta mare rau. Cele mai multe goluri au dat GABITA si ELY, peste sase, cred, de caciula. GABITA, la un moment dat, la o diferenta de 5-6 goluri, il biciua pe ELY ca se joaca si nu marcheaza. El nu a iertat nimic, a marcat aproape tot ce a avut. Trebuie sa intelegem ca nu mai jucam toti la fel, exista niste diferente in joc si trebuie sa le acceptam asa, sa nu degenereze in reprosuri si certuri fara limite, ca nu se rezolva nimic. Sunt utile pina la un punct, dar nu la nesfirsit. ELY nu ar trebuie sa comenteze niciodata nimic, trebuie sa ne multumeasca ca-l primim aici, la o asa de mare diferenta de joc/virsta fata de noi.

43 de comentarii:

  1. Hai, Mitică! Hai, dude! Ai stat pe margine, ne-ai ţinut sub observaţie, ne-ai făcut capul mare la cârciumă cu observaţiile tale tactice, e timpul să te lansezi pe piaţă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce aveţi cu bietul om ? Trebuie apreciat bunul lui simţ, de a nu urma exemplul înaintaşilor săi şi de a se crede cronicar.Parafrazându-l pe Eminescu, e uşor a scrie cronici când nimic nu ai a spune. Aşa că, arată-ţi înţelepciunea şi taci, fiule !

    RăspundețiȘtergere
  3. A plecat Naica Manea...
    Cred ca in cer au loc meciuri mai interesante decat in actuala liga.

    RăspundețiȘtergere
  4. Astăzi am băgat iarăşi tenis cu Gabi, deşi sunt răcit cobză. Am revoluţionat poziţionarea în teren pe serviciul meu, Gabi mutându-se în careul celălalt, şi tot era să-l nimeresc de vreo două ori! :) Oricum, un progres cert faţă de săptămâna trecută, după 3-6 în primul set, l-am luat pe al doilea la tie-break!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. La comentariul de mai sus era de fapt cronica, am mutat-o la locul ei şi am şters-o de aici.

    Bravo, Mitică, deci se poate. Poate preiau şi alţii ştafeta!

    RăspundețiȘtergere
  7. bravo, Mitică, te-ai descurcat excelent.

    restul, cu altă ocazie. acum gândul îmi este la Nae Manea și la finala de Cupă câștigată pe 23 August de unul singur împotriva Craiovei lui Purcaru. Rapidul de abia promovase în A. Dumnezeu să-l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mitica, sincere felicitari pentru scrierea primei cronici! Ai ceva fler, urmeaza alte si alte cronici, sunt convins de asta si evident vor fi unele cu tine invingator.
    Acum imi dau seama de ce nu pricepeam ca scorul a fost la un moment dat, 3-1; simplu, eu am sosit dupa inceperea disputei si n-am prins golul lui Cata...

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo Capitane! Astazi ai marcat si pe blog o prima cronica. Un debut care s-a lasat asteptat ani si ani. A trebuit sa vina pacatoasa asta de accidentare ca sa te decizi sa faci pasul. Nu-i nimic, cu noul elan capatat acum poti sa faci macar cronicile pana la final de an. Nu de alta , dar ne-ai obisnuit sa ai ultimul cuvant mai intotdeauna. E o cronica frumoasa, pentru care meriti toate felicitarile!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai e ceva. Iti multumesc pentru aprecierile din cronica, dar si pentru incurajarile de pe marginea terenului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Echipele nu se putea face altfel, nu exista un secondant pe faza de atac pentru cel rămas stingher la alegeri. De-aia, din start, am propus să revenim la sistemul ăla, de a-l împărţi pe Ely câte o repriză, dar Cătălin a preferat aşa. Astfel, singurul lucru care se putea face era să intre Tavi prima dată la ceilalţi. Dar când a apărut Tavi era 0-1 de ceva vreme şi nu erau semne că ne descurcăm prea bine în faţa unei apărări betonate, asta în timp ce apărarea noastră, cu Bebe şi Bronson (67 şi 72 de ani!) nu părea chiar de netrecut. Dar am reuşit să spargem gheaţa şi apoi ne-am distanţat. După faza cu scandalul, Tavi a trecut mai repede la adversari şi meciul s-a echilibrat. Pe urmă a plecat Beţe şi iar ne-am distanţat, apoi a plecat şi old-Claudiu de la noi şi atunci am riscat să pierdem! Rămăsesem 4 jucători de câmp şi s-a jucat mult, două ore fără un sfert! Adversarii ne-au călărit şi s-au apropiat la 4 goluri (13-17), de-aia îl "biciuiam" pe Ely, cum spune Mitică! Iar în momentul ăla ne-a salvat Gabi, dar nu ca portar sau fundaş, ci dând două goluri la rând pe contraatac. Asta ne-a adus liniştea şi i-a demoralizat pe adversari, scorul făcându-se destul de repede 22-15, moment în care am convenit să încheiem.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo Mitica! Le-ai dat peste bot celor care credeau că nu ştii să scrii.Eu le-am spus că te-am văzut odată scriind pe peteţii unei clădiri, dar nu am fost crezut.Acum, analizând ce ai scris, ce să zic, ai comentat cam ca Ilie Dobre, fără fineţe, n-ai făcut o descriere a schemelor de joc, a tacticiilor celor două echipe. Pe scurt, ai fost ceva între Ilie Dobre şi Tadici.Nu mai pun la socoteală că m-ai comparat pe mine cu Tavi, ştiind că alăturarea asta mă dezonorează.Totuşi, să fiu sincer, te-ai descurcat mai bine ca pe teren, aşa că ţi-aş propune să rămâi pe bancă, unde eşti mai util.

    RăspundețiȘtergere
  13. Capitan la 15 ani16 dec. 2014, 13:23:00

    Ronaldo Marean Pipica
    Capu-i mare mintea mica
    Cade jos nu se ridica
    Prostu clasei, va sa zica.

    RăspundețiȘtergere
  14. vineri a fost ziua lui Gabi, care a făcut un joc excepțional plus că s-a lipit la goluri și a lui Tavi, care a dat fără număr, bravo lor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Patronul Marin(imos)17 dec. 2014, 11:41:00

    Miticuţă, Michiduţă,
    Acum, la sfârşit de an,
    Eu baştan, tu tot golan.
    Eu mă bucur, număr banii,
    Tu, sărmanu, numeri anii
    Să vezi cât ţi-au mai rămas,
    Să ştii cât mai ai de tras
    Pân-la pensia cea mică,
    Pe care-o s-o ia Mitică.
    Dar te rog nu te stresa,
    Popicu nu te-o lăsa.
    O sa fac ca pân-acum,
    N-am să te las eu în drum,
    Şi când trec cu limuzina
    Te las să îmi speli maşina,
    Şi am să te omenesc.
    La mine-i un gest firesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bine , doamna Piscopescu, dar n-ati incercat si la doamna Elefterescu sau doamna Popescu ori doamna Formatmic, ca poate au ele?...

    RăspundețiȘtergere
  17. Lucică, alo domnu, scoală-te ! (N-am zis scoal-o că stiu că la tine-i mai greu). Ce, ai visat urât ? Vezi să nu cazi de pe scaun că te loveşti şi faci buba.

    RăspundețiȘtergere
  18. marine patroane, limuzina lui matale e metrou sau tramvaiu 26, de mergea în circuit pe vremuri să poți să dormi și matale? poate cu ocazia asta ne spui și nouă de unde ți-ai luat poșeta aia faină,

    RăspundețiȘtergere
  19. Gaby ne-a frant elanul revenirii si posibil al victoriei. La 13-17, cand eram pe val, daduseram 3 sau 4 bobite consecutive, discutam cu Stelica si Motanel sa nu mai luam gol ca de dat sigur vom mai da, ceilalti fiind clar in cadere. Taman atunci, venit din spate si nemarcat, Gaby ne-a trantit un sut plasat care ne-a cam dat peste cap planurile. Chiar si asa, dupa ceva timp, am marcat din nou pentru 18-14, dar Gaby recidiveaza in acelasi stil inscriind practic golul care ne-a taiat definitiv macaroana.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu pot sa trec peste golurile exceptionale , cate unul de caciula, date de cei doi interlocutori ai mei de care aminteam mai sus. Ambele reusite cu suturi sanatoare, de barbati adevarati. Ceva mai inainte daduse un gol frumos si bufonul zgomotos care tocmai ce pararsise poarta ciuruita de cuplul Gabita-Ely.

    RăspundețiȘtergere
  21. Pe Cata l-am scos din grupul marcatorilor nu pentru ca n-ar fi punctat si el, (cred ca cel putin doua bucati le are), dar pur si simplu a avut parte tot meciul de ghinion de nesansa. Pe langa travaliul cu care ne-a obisnuit a sutat in forta de nenumarate ori in stilul lui caracteristic, sau a participat in faze din apropierea portii, dar nu a fost sa fie. E clar ca nici nu a avut unul de talie cu care sa joace. In ce ma priveste, eu am avut un meci de exceptie si fara sa ma laud am dat cel putin 6 buc. dar nu am putut tine pasul cu el, la combinatie. Cred ca la 4 sau 5 goluri am primit pasa de la el. Asta spune ceva.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu l-as fi luat in sema pe bufon, dar se vede treaba ca atunci cand se face de bacanie pe teren incepe sa aiureze si pe blog. A vazut toata lumea ca si eu si Mitica, am incercat sa-l ajutam in timpul meciului ca sa joace si el ceva. Eu cu puterea exemplului, joc polivalent, in toate compartimentele (la ambele echipe), driblinguri magnifice, pase se finete, inclusiv lui, goluri cum rar o sa mai vezi la mine. Mitica cu vorba dulce de pe margine, "fratilor, dati-i si lui minge sa ne arate ce stie". Si i-am dat-o. Dragi cititori, tamaie asta ne-a demonstrat ca este Ronaldo cel Cret. Am dorit sa-l fac sa joace modern, in viteza, la combinatie. Nimic, lemn. Un stil de joc invechit, prafuit, previzibil, la fel ca temele din poezioarele lui. Noutatea, ea ii lipseste !

    RăspundețiȘtergere
  23. Băi fraţilor, am râs de m-am prăpădit când am citit ce a scris ăla de se laudă.Auziţi la el, joc polivalent, driblinguri magnifice, pase de finete.Sărmanu a văzut alt meci.Când era mingea la el, îmi era frică că se împiedică şi se dă cu roţile-n sus, cât e de dolofan.I-am purtat de grijă tot meciul.
    Cât despre Motanu, îi spun să nu fie gelos pe Michiduţă,îi dau voie şi lui să-mi spele maşina, dar să stea la altă intersecţie, să nu blocăm circulaţia.

    RăspundețiȘtergere
  24. Bai nataraule, de cand esti tu frate cu noi? Ai baut la aceiasi masa cu noi, nataraule?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea corecta este daca a baut SUB aceeasi masa cu voi.

      Ștergere
  25. Capitan la 15 ani18 dec. 2014, 11:37:00

    Evident ca n-a baut cu noi, dar a scurs si el din pahare.

    RăspundețiȘtergere
  26. Ne-a prins bauti, s-a strecurat la masa si acum se baga-n seama, janghina ofticoasa!

    RăspundețiȘtergere
  27. S-ar putea sa fim nevoiti sa stricam o poezie pe Ciufurlica, desi nu vrem sa prapadim orzul pe gaste.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ce vorbesti, ba... Sa aduci tu asa un afront bravului copitan! S-a dus dracului respectu'!

    RăspundețiȘtergere
  29. Aseară am pariat la toate meciurile de la nemţi acelaşi eveniment: mai multe cornere în a doua repriză. Evident, la pauză am făcut prima evaluare. Un meci din 5 era ca şi pierdut (se executaseră deja 8 cornere), dar mai trăgeam speranţă la celelalte 4, ca să-mi dublez miza. Ei bine, 3 dintre ele deja ieşiseră prin minutul 60, aşa că am rămas atârnat de un singur meci, culmea, cel la care stăteam cel mai bine la pauză: doar două cornere! Vă vine să credeţi că s-a terminat 2-1 la cornere?! Meciul în care au fost mai multe goluri (5) decât cornere este Gladbach-Werder!

    RăspundețiȘtergere
  30. Luci bag seama ca nu iti mai cunosti familia in toata complexitatea ei.
    Cine e capitan de 15 ani?
    Unii joaca cel mai bine post factum, cand se lauda. Cel putin 2 colegi.
    Mitica ai-a descoperit o noua vocatie coordonator de joc, marginas (asistent). Sper sa nu ne vaduveasca si vineri de prezenta lui, i s-a simtit
    lipsa, am jucat mai ......

    RăspundețiȘtergere
  31. O placintă leșinată
    Ce vorbește des în somn
    Și se crede mare domn
    Are mintea-nfierbântată.

    De acasă-i dispărut
    Să tot fie vreo trei zile
    Are o tonă și cinci kile
    Și a uitat când s-a născut.

    Ia priviți la acest nimic
    Stând cu deștul într-o nară
    Și cu mâna pe o bară
    Iar cu cealaltă în buric.

    Tolănit pe o pernuță
    El visează la femei
    Nu la una ci vreo trei
    Dar săracul n-are p...ță!

    RăspundețiȘtergere
  32. săptămâna asta e de post, luați de aici:

    https://www.youtube.com/watch?v=iP7lFnH0Uzk

    RăspundețiȘtergere
  33. Mitica mi se par de bun simt remarcile de pe final referitoare la ala mic.
    Ai dreptate din pacate timpul curge peste noi aratandu-si efectele inexorabile, dar asta e viata si nu avem ce face. Ce-i mai grav e ca unii au impresia ca pentru ei viata a luat-o pe contrasens, intinerind perpetuu. Sa-i multumim lui D-zeu ca am reusit sa supravietuim in fotbal avand unde merge vinerea. Reusitele mai pe planul doi, dupa posibilitati.
    Pentru a iesi din nostalgie:
    - Dragi colegi maine este vineri dupa meci sa luam bautura sa o amestecam cu suc.
    - De care suc?
    - Gastric.

    RăspundețiȘtergere
  34. Fiindcă am vorbit cu unii dintre voi despre asta, să mai fac spun o dată: chestiile astea cu introducere a unor numere înainte de a posta comentariile sau de a "dovedi că nu eşti robot" nu-mi aparţin mie ci platformei pe care funcţionează blogul. Am văzut şi eu că uneori apar numere, uneori trebuie apăsat un buton suplimentar, iar alte ori nu mai apare nicio protecţie. Păi să se modifice odată, zic, dar să nu se schimbe nimic!

    RăspundețiȘtergere
  35. Au contraire, să nu se schimbe nimic, dar sa se modifice odată, zic!

    RăspundețiȘtergere
  36. Am jucat aseară fotbal în exces, la sală, vreo două ore jumate, în formulă 3+1. Asta în timp ce omul care făcuse cinste cu sala făcea cinste şi cu bere. Pe urmă, normal, m-am hidratat suplimentar cu bere în compania lui Robert şi Cornel. Ăştia doi sunt rupţi, n-ar mai fi capabili de încă o rundă, în schimb io, fiind mai matur, abia m-am încălzit pentru azi! :) Îi sfătuiesc pe cei care-mi vor fi adversari să mă evite: tuşesc de rup! Deşi încă nu rup.

    RăspundețiȘtergere
  37. Mitică nu vine azi, medicul i-a recomandat o pauză. E, cine ne mai scrie acum cronica?

    RăspundețiȘtergere
  38. I-a recomandat andropauza?

    RăspundețiȘtergere
  39. Ciulica, pune mana si invata-ti poezia dedicat a de Maestrul, ca te invitam s-o reciti la cenaclu. Stiu ca e prea greu pentru tine, dar poti sa faci un efort. Ai insa grija sa nu te scapi!

    RăspundețiȘtergere
  40. Draga Popicule , scuza-ma , dar n-am avut timp pentru un limbric jegos ca tine. Stii, mai sunt si zile d-astea, cred ca ma-ntelegi. Inca o data, scuze!

    RăspundețiȘtergere