vineri, 5 decembrie 2014

Agentul termic, prezet la incalzire !

Am scris zeci de cronici pe parcursul a 4 sau 5 ani de blog, dar niciodata nu mi s-a intamplat ca de la teren sa ma duc aproape direct in fata calculatorului pentru a consemna cele petrecute in etapa abia incheiata. Cred ca doar Sile a mai avut o tentativa reusita, atunci cand, revenit dupa necazul cu cazatura, publica cronica  vineri seara, pe la ora 20-30, in timp ce la nea Nicu (La multi ani, cu sanatate!) unii dintre participantii la meciul abia incheiat, inca mai despicau firul in patru la cele intamplate pe teren.
Asadar, dragi prieteni, astazi, in Agronomie, s-a jucat in aer liber, pe terenul din spate, la porti mici (ca pe vremuri), atat la lumina zilei cat si a reflectoarelor. Teren foarte bun, fara zapada, fara balti sau ”must” in sintetic. Ceva neasteptat de misto avand in vedere cum a fost vremea in ultima perioada, pacat pentru cei care au lipsit.  
Alegerile s-au facut intre Gabita si Ely, rezultand urmatoarele echipe :

Pinguinii – Tavi, Gaby, Paul, Popicu si Gabyta,
   Pelicanii – Doru BT, Razvan, Bebe, Mitica si Elly.

Nu a fost nevoie de miscare pentru incalzire, fiecare primind-o la sticla, . . . un gat de 60º, alt gat de 60º, parca si al treilea si gata . . . toti aproape clocoteam din primul minut. Fochistul de servici. . . Paulica, producator de combustibil lichid incendiar de cea mai buna calitate.
Asa ca Motanelul s-a pus pe treaba rapid si nici nu intrasem in minutul doi ca si egala printr-un sut de la centru terenului. Da, egala, caci Gabita, cu ”patru reprize de incalzire” deschisese scorul ceva mai devreme, va dati si voi seama, cand.
Mai departe, jocul a curs in favoarea pinguinilor care duc scorul la 6-1 prin acelasi Gabita si Popicu , alias 7-RC (dupa 7 Ratari Consecutive, da doua), adica CR-7 in oglinda ( originalul da 7 si, daca rateaza 2). Cum i s-a mai intamplat de cateva ori cand e suparat, dupa golul 6, Ely prinde un sut din propriul teren si ii mai administreaza un gol de kinograma lui mande, aflat intre buturile cele mici. La 6-2 , pe fondul unor animozitati privind jocul intre Mitica si Ely, primul trece la pinguini iar eu ma transform in pelican. Din pacate pentru gusati, dominarea lor nu s-a concretizat deloc, iar pinguinii au punctat de inca patru ori. La 10-2 Dorulet pleaca si Paul trece la noi. Cu om in plus, pelicanii dau si ei 3 la rand si parea ca lucrurile merg pe un drum bun, dar sindromul Mioveni se repeta si urmeza alte 4 bobite incasate. In mare, cam asta a fost. Scor final 14-5.
E greu sa nu remarc pe cineva de la pinguini. Si-au vazut de treaba eficient,  de la un capat la altul al jocului. Dincoace, fara nicio retinere, Bebe este cel evidentiat. Motanelul a jucat bine, dar s-a vazut ca discutiile si apoi plecarea capitanului la pinguini l-au descumpanit. 
Imi pare rau ca nu i-am insotit pe baieti la discutii, atmosfera era fierbinte inca de la plecare catre nea Nicu si promitea, dar m-am grabit sa depasesc recordul lui Vasea. Se pare ca nu am reusit. .

PS – Apropo, nume grele lipsa. In afara de recordmen, Cata, Stelica, Luci, Bogdan (cam des in ultima vreme).  

42 de comentarii:

  1. Se cunoaşte că nici cronicarul n-a rămas în urmă cu "gâturile", a mâncat litere (de fapt le-a băut) încă din titlu! Nu-l corecta, s-ar pierde tot farmecul! :)
    La nea Nicu a apărut şi Bronson, care a promis că ne onorează data viitoare. Nu va sta în poartă, are probleme la un deget încă de la ultima sa apariţie, în urma unui şut perfid. Cine credeţi că e autorul şutului? Robert! :)) În viaţă, mai devreme sau mai târziu, totul se plăteşte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tavi, felicitari pentru rapiditatea scrierii cronicii!
    Tine minte: recordurile se depasesc greu, dar in aceeasi masura, recordurile se fac pentru a fi depasite! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa cum scriam in ultimul comentariu de la cronica precedenta am probleme cu dantura. Cand m-a sunat Gabita( Motanu nu mai serveste...) ieri, de abia ajunsesem acasa dupa vizita la dentist.
    Apropos, pe cine mai da vina Motanu la aceasta noua infrangere, atat eu cat si Luci am lipsit cu desavarsire, inclusiv cu fizicul nostru de amanti parasiti?!?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, sunt chiar mai multe litere care au luat-o la vale. Ce mai tura-vura, Gabita are dreptate, textul este autentic.
    Sile, tu ai prima sansa sa-ti imbunatatesti propriul record. Doar Robert te-ar mai putea intrece. Cand va reveni in Agronomie sa aiba si cronica gata confectionata, poate si publicata pe blog. Ei, ce zici de varianta asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani cu sanatate si lui Nicu, al nostru, care a ramas doar cu lectura pe blog, renuntand la fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  6. Când a intrat la noi Mitică, şi semiaccidentat, şi nepus în valoare, am pronosticat că va da două. A dat patru! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Iar meciul afară, pe o vreme rece, dar nu aspră, a făcut toţi banii. Ăia care ne-au rămas în buzunar, că tot a fost gratuit terenul tura asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. la nu știu câți ani-distanță, palinca lui Paulică lovește din nou în fraieri. din momentul în caqre am plecat de sus de la nea Nicu și până pe la ora 3 noaptea, când m-am trezit că dormeam în trening nu mai țin minte absolut nimic, inclusiv, ceea ce-i cel mai dubios, cum am ajuns acasă!!!

    oricum, îl apreciez pe protejatu că s-a interesat de șeful lui.

    RăspundețiȘtergere
  9. Steaua e numai una7 dec. 2014, 20:19:00

    Ii invitam pe catelusii dinamoisti la un meci de tenis. Promitem ca nu le luam mai mult de un set o data! Hauuuuuuuuuuu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Unora dintre voi v-am spus că ar trebui să primesc rentă de la cluburi, numai să nu pariez pe ele. Cel mai nou episod s-a petrecut sâmbătă, am luat Chelsea, neînvinsă până atunci, iar ca să fiu "acoperit", aveam şi egalul. Degeaba, oamenii marelui Mourinho, probabil inhibaţi că am mizat pe ei, şi-au furat-o la Newcastle. Şi uite aşa s-a dus pe p...lută un potenţial câştig de douăj de milioane...

    RăspundețiȘtergere
  11. Tavi, multumesc pentru urari ! N-am renuntat la miscare, fac chiar mai multa ca inainte, mai organizat, cu rezultate care ma multumesc, insa mai putin fotbal.Imi feresc genunchii si desi mi-a fost greu la inceput, acum cred c-am luat decizia cea mai buna.
    M-a sunat Nelu Armeanu si mi-a spus ca ar vrea sa te intrebe ceva.Daca poti suna-l.iar daca nu-i stii telefonul ti-l pot da eu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna,Nicule. Deja am vorbit cu Nelu. M-a sunat el. Cu siguranta tu stii cel mai bine situatia si ai luat decizia care se impunea. Punand ghetele in cui, fotbalul a avut nimai de pierdut, asa se zice. Sa auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. @: siliboa. mi-am revenit și promit că nu mă îmbăt când mă cinstești c-ați teminat pe locul unu, detașat.

    @gabiță: cănd e să fie ghinion! și io am prins pe propria-mi piele înfrângerea Barcelonei la Celtic, unde jucasem x2 la o combinată și spaniolii au dominat clar.
    cât despre echipe, sunt unele care bagă blesteme, de exemplu pipi la tavă MUnited. ia uite:
    - îi bate la un moment dat Leicester, de le sar chiloții, cu 5-3. după aia Leicester reușește doar DOUĂ PUNCTE în zece etape, fiind o dată egalată în minutul 96, iar în ultimele trei meciuri deschide scorul și apoi pierde.
    - îi servește cu clanță, chiar pe Old Trafford, Swansea. de atunci, Swansea deschide scorul în patru deplasări (Chelsea, Stoke, City și West Ham) și le pierde pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  14. @gabiță: ia uite biletul ăsta, unde, DACĂ MILAN LUA UN PUNCT LA GENOA, omul ăsta lua 65 de mii de euro!!!!
    aproape că-ți vine să te sinucizi, chit c-ai luat vreo 4700 de euroi!

    Pariu în sistem (9/10) de la 07.12.14 11:05
    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    14370454 Hamburger SV - FSV Mainz 05 (Tip) 1 2.12 07.12.14 15:30 (1:0) 2:1
    14371387 Genoa FC - AC Milan (Tip) X 3.19 07.12.14 15:00 (1:0) 1:0
    14371532 FC Parma - SS Lazio Roma (Tip) 2 2.14 07.12.14 15:00 (1:1) 1:2
    14372439 Eintracht Frankfurt - Werder Bremen (Tip) 1 1.98 07.12.14 17:30 (1:1) 5:2
    14520054 FC Barcelona - RCD Espanyol Barcelona (Halftime/Fulltime) X / 1 3.20 07.12.14 17:00 (1:1) 5:1
    14520187 Rayo Vallecano - FC Sevilla (Tip) 2 2.14 07.12.14 12:00 (0:1) 0:1
    14522968 West Ham United - Swansea City (Tip) 1 2.26 07.12.14 14:30 (1:1) 3:1
    14522971 Aston Villa - Leicester City (Tip) 1 2.45 07.12.14 17:00 (1:1) 2:1
    14522994 FC Union Berlin - FSV Frankfurt (Tip) 1 1.97 07.12.14 13:30 (0:0) 2:1
    14523008 Karlsruher SC - Eintracht Braunschweig (Tip) 1 2.08 07.12.14 13:30 (1:0) 1:0
    Informaţiile biletului
    Data 07.12.14 11:05 Cotă 1948.42
    Tipul pariului Pariu în sistem (9/10) Miza 34.00 EUR
    Statut Corect Câştig 4745.28 EUR

    RăspundețiȘtergere
  15. Ieri m-a cooptat Gabi la un tenis de câmp. Am jucat dublu cu el şi am debutat cu o înfrângere onorabilă, 5-7 în primul set, la al doilea a expirat timpul la 2-5. Partea bună e că am loc căcălău de progres. Unul dintre adversari a vrut să fie drăguţ şi mi-a zis că data viitoare sigur va fi mai bine, că se vede că n-am mai jucat de ceva timp. I-am răspuns că n-am mai jucat de... aproape niciodată! :))) Acum, nu ştiu dacă mă mai cheamă Gabi data viitoare, că i-am servit o minge direct între umeri, "cu primul"...

    RăspundețiȘtergere
  16. Baaaank:

    Era odata un om care isi dorea tare mult un papagal.

    Isi cumpara el pana la urma unul, dar la un pret mai mic, pentru ca papagalul era betiv.
    Intr-o zi omul pleca de acasa insa inainte ii zice papagalului:

    - Daca atunci cand ma intorc acasa gasesc vreo sticla de bautura goala, te jumulesc de pene!!!
    Cand se intoarce, omul vede casa plina de sticle goale de la bautura, iar papagalul pe marginea balconului cu sticla de whisky, smulgandu-si penele si zicand:
    - Da-le dreacu de pene! Hac!.......

    RăspundețiȘtergere
  17. Adica Motanu e papagal!

    RăspundețiȘtergere
  18. lacomia l-a pierdut pe om. la capitolul asta si eu ma prezint bine, dar fiind patit
    m-am abtinut in speranta ca va mai ramane din prima transa pt. dupa meci, sperante desarte. noroc cu seria a doua din caream consumat cu parcimonie
    sa nu fac o nefacuta. pe final la bere razvan era fizic prezent dar el plecase
    de mult cu mintea, apoi grabindu-se sa-si caute spiritul pe care zice ca l-a
    contactat dupa miezul noptii, bine si atunci decat de loc.
    in ce priveste cu mancatul literelor sa fiti f. atenti cu dl. filologie.
    gabita tinzi spre dezideratul lui ceasca: sportiv policalificat.

    RăspundețiȘtergere
  19. nu-i vorba despre lăcomie, la teren am luat doar o sorbitură. m-am păcălit că mă încălzesc la picioare și m-a ciugulit la cap.

    frumos oraș Stuttgartul, dar mulți tâmpiți pe la echipa de fotbal de acolo. să ajungă să dea vina pe Maxim că nu le merge jucărica... poa să retrogradeze, chiar le-o doresc.

    RăspundețiȘtergere
  20. www.youtube.com/watch?v=ga3WXwWOl8w
    Ascultati aceasta melodie magnifica! Cat de greu este de interpretat, mai ales live. Ovidiu Kempes este genial! Nici Ady Barar nu este departe .

    RăspundețiȘtergere
  21. Intrasem să vă povestesc despre meciul de aseară, dar m-am luat cu muzica lui Tavi şi divaghez. Sincer, nu prea agreez melodia aia, mi se pare cam de chiloţeală face de stilul iniţial al lui Cargo (acum ascult Brigadierii :)). În schimb, am ceva pentru veteranii fotbalului de ziua a cincea: Sfinx, Generaţia anilor 50, enjoy https://www.youtube.com/watch?v=8S83mSlf9TM

    RăspundețiȘtergere
  22. * faţă de...

    Şi dacă tot am băgat erată, Erată să fie: https://www.youtube.com/watch?v=XWLPIDO4NDk

    RăspundețiȘtergere
  23. https://www.youtube.com/watch?v=yAUrDB2bvLE

    https://www.youtube.com/watch?v=zqPvqBH4zRA

    https://www.youtube.com/watch?v=Ce5y_2HEzsc

    pulifricii ăștia mai mici, m-ați prins melancolic.

    RăspundețiȘtergere
  24. Motanele, sa traiesti ! Cu Gaby Litvin, seful FFN-ului, am fost coleg in acelasi colectiv de proiectare timp de 2 ani pana cand el a plecat dincolo. Gaby al nostru stie chestia asta! Asa ca pe langa pasiunea mea nativa pentru muzica (se vede si pe profilul meu de sponsor, la pasiuni) am servit la cald in concerte (ne invita el) si in in culise (ne canta la birou) muzila lui. Despre Dan Andrei Aldea ce sa spun, mare talent, extraordinar instrumentist (concura cu Nicu Covaci pentru top chitarist), Progresiv TM, cred ca am vreo 2 sau trei discuri cu ei. Misto , ce mai.
    Despre Ovidiu Kempes se poate spune orice, numai de chiloteala nu. El a suferit si s-a consumat interior foarte mult tocmai pentru ca se deosebea intr-un fel de ceilalti colegi. De altfel , trairea lui scenica, extrem de adevarata, se vede limpede si in videoclip. Melodia este grea, are incarcatura, trebuie sa ai rabdare si stare cand o asculti.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce lume competentă în muzică rock avem, aia clasică nu v-ar fi plăcut! :)
    Pe FFN n-am mai prins-o decât din ce-mi povestea taică-miu, am auzit că acum câţiva ani a mai scos nişte piese în Canada. Pe Progresiv TM am prins-o puţin, pe final, în componenţa aia nouă, cu Cnejevici, după ce trecuse de la progresiv la hard. Dar nu se făcea muzică de-asta numai în vest, de trupa Accent din Tulcea aţi auzit? Ia uitaţi piesă aici: https://www.youtube.com/watch?v=1E6VLN0fxNI

    RăspundețiȘtergere
  26. În schimb, cu Cargo am fost, încă sunt, contemporan. Chiloţeala de care zic nu se aplică în formula cu Kempes, cu el trupa era una de forţă. Melodia aia face parte de pe un album comercial care a fost scos după ce el a plecat în Australia. Când mai vine prin ţară, mai pune de un concert comun, că lumea care ştie cunoaşte...;) "Chiloţeala" nu e un termen neapărat depreciativ la adresa melodiei, e o chestie la care ajung aproape invariabil rockerii după ce îmbătrânesc, o dau pe balade!

    RăspundețiȘtergere
  27. https://www.youtube.com/watch?v=XNnaxGFO18o
    Iata un link cu o balada celebra. Compozitor, Paul McCartney, avea 22 sau 23 ani cand a ”scris-o”. Gabita, nu cred ca ai dreptate cu varsta si nici cu genul. Pe atunci formatia Beatles era in plina epoca rock and roll , adica ritm, forta acustica, melodicitate, sete . . . de viata, deh, ca la tinerete .

    RăspundețiȘtergere
  28. Ia uite ce asculta pensionarii! Mai lipsesc Bebe si Vasea cu Gigi Marga!

    RăspundețiȘtergere
  29. Apropo de muzica formatia Sfinx a fost infiintata de Octav Zemnicka un tip cu un an mai mare ca mine la Matei Basarab unde eram si eu. Mare cinste pe el.
    Nu stiu nimic despre el.

    RăspundețiȘtergere
  30. Tavi, păi ce, a zis cineva că la tinereţe chiloţeala dăunează?! :)) Vrei să te enervezi puţin? Ia de-aici: http://www.monitorulsv.ro/Coltul-condeierului/2008-10-17/O-nedreptate-in-lumea-muzicii-rock

    RăspundețiȘtergere
  31. https://www.youtube.com/watch?v=rgUA0TM3bBM

    https://www.youtube.com/watch?v=nZuOJrfDaZU

    primul e celebru, al doilea mai de suflet,ambele discuri le mai am in vinilul original. culmea e ca favoritul meu pe vremuri era vali sterian, cu care m-am ciocnit apoi prin 1995, lucram amandoi la aceeasi tipa si, cu ocazia asta m-am imprietenit cu nevasta-sa.



    RăspundețiȘtergere
  32. cat de frumos a gandit un baiat scorurile la pauza de aseara:


    Pariu combinat de la 10.12.14 20:04
    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    14681047 AS Roma - Manchester City (1. Halbzeit) X 2.25 10.12.14 20:45 (0:0) 0:2
    14681128 FC Bayern München - ZSKA Moskau (1. Halbzeit) 1 1.66 10.12.14 20:45 (1:0) 3:0
    14681224 Ajax Amsterdam - APOEL Nikosia (1. Halbzeit) 1 2.09 10.12.14 20:45 (1:0) 4:0
    14681275 FC Barcelona - Paris Saint-Germain (1. Halbzeit) 1 1.82 10.12.14 20:45 (2:1) 3:1
    14681410 Chelsea FC - Sporting Lissabon (1. Halbzeit) 1 2.07 10.12.14 20:45 (2:0) 3:1
    14681489 FC Porto - FC Shakhtar Donetsk (1. Halbzeit) X 2.10 10.12.14 20:45 (0:0) 1:1
    14681497 Athletic Bilbao - BATE Borisov (1. Halbzeit) X 2.35 10.12.14 20:45 (0:0) 2:0
    14681544 NK Maribor - FC Schalke 04 (1. Halbzeit) X 2.39 10.12.14 20:45 (0:0) 0:1
    Informaţiile biletului
    Data 10.12.14 20:04 Cotă 346.87
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 18.10 EUR
    Statut Corect Câştig 6278.30 EUR

    RăspundețiȘtergere
  33. Dacă tot a ieşit soarele după atâta timp, iar noi ne-am dat pe muzică rock din perioada comunistă, să-l omagiem cu nişte versuri uşor naive, puse pe muzică de... favoritul lui Motanu!

    Soare, cald si bun,
    Răsari din nou acum!
    Soare, unde esti?
    Vino sa stralucesti! :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Gabita, in muzica asta, balada si chiloteala nu prea au varsta, cam asta e situatia, care nu e asa de disperata. Chestia cu beatles-ii e alta chestie, e o fenta, in lipsa de altceva. Daca fletul cu ochelari, care incearca si el sa para istet, n-a inteles din textele beatles-ilor decat ie-ie-ie, altii cu staif, cu alt nivel de pregatire si cultura, se bat sa-si atribuie muzica si VALOAREA textelor celor 4 carabusi. Uite, spre exemplu, pe google tasteaza ”Theodor Adorno si Beatles”, sau Jhon Coleman si Beatles”. Asta pentru ca prostovanul cu plete sa aiba pentru cei care nu cunosc si o alta agrafa la problema si sa se inteleaga cum altii incearca sa traiasca pe spinarea celor 4 baieti din L.
    Sigur, jos palaria fata de toate cele enumerate de el, melodii si formatii, dar e posibil sa le fi luat cu copy-paste din scrierile altora.

    RăspundețiȘtergere
  35. Te intreb pe tine soare,
    Fotbalul venit-a oare?
    Yes, yes, yes,...
    Ie, ie, ieeee !

    Ne vedem la teren !
    Sile, ca de obicei, H+45 !

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu le-a luat cu copy/paste, că n-avea unde găsi "Seeet Child In Time", care e o combinaţie între "Child In Time" - Deep Purple şi "Sweet Child O'Mine" - a lu' Guns'N'Roses! ;) Păi ori suntem cunoscători, ori nu mai suntem?! :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Suntem, suntem , e sigura treaba .

    RăspundețiȘtergere
  38. Steaua e numai una12 dec. 2014, 12:09:00

    Comunistii si capitalistii verosi si-au dat mina sa scoata Steaua din Cupa cu arbitrii impostori. Huo!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Steaua e numai una:Steaua Rosie Belgrad.Atat si nimic mai mult.Dupa cum au jucat ieri, Oita se putea califica, dar era pacat.
    In alta ordine de idei, vad ca trebuie sa va fac si cultura muzicala.Dar cine-mi garanteaza ca se prinde ceva de voi ?.Am incercat cu fotbalul si ati vazut ce a iesit.V-am oferit poezie si ati crezut ca va injur.Daca va ametesc si cu muzica va chiaunesc de nu mai stiti cum va cheama.Cine m-o fi blestemat sa va intalnesc ? Unii sunt batrani, pe altii nu-i ajuta glegoria si atunci ce pretentie sa am sa ma fac inteles.

    RăspundețiȘtergere
  40. i-au trebuit vreo șase zile lu Marean să ne arate că nu e robot și nici acum nu ne-a convins. te pupă Nuțica!

    RăspundețiȘtergere