luni, 30 iunie 2014

Până la epuizare

Prima zi liberă la Mundial? Am avut noi grijă să compensăm. Pentru că juniorii au intrat în vacanţă, ne-am putut extinde cât am vrut. De fapt, cât am putut. Practic, s-a jucat un meci şi jumătate, până când... Dar să nu anticipăm.

Echipa A: Găbiţă, Bebe, Motanu, Tavi, Beţe, Ely + Bogdan, monedă de schimb
Echipa B: Luci, Stelică, Eugen, Cătălin, Mitică, Popică.

Spre surprinderea lui Ely, care făcuse alegerile cu Cătălin, eu (Găbiţă) decid să stau în poartă. Am nimerit cea mai solicitantă şi stresantă săptămână din an în plin campionat mondial, am adormit fără excepţie la toate meciurile de noapte, iar colac peste pupăză nici n-aveam încălţări competitive. Aşadar, cu un chef care tindea spre zero, am început ca portar, ceea ce l-a transformat pe Ely în factotum pe faza de atac. Totuşi, reuşeşte primele două goluri cu şuturi frumoase, apoi maşinăria de pase a Echipei B se pune în funcţiune şi aceasta trece la conducere. Scorul oscilează, echipele conduc pe rând, dar cu o diferenţă nu mai mare de două goluri. În a doua jumătatea meciului, cu Bogdan trecut la adversari, Echipa A scade în eficienţă (Ely ratase singur cu Luci de câteva ori!), aşa că fac schimb cu Tavi în poartă. Mişcarea nu se simte imediat, teneşii uşori în care eram încălţat alunecau groaznic pe terenul era încă ud de la ploile căzute toată săptămâna, inclusiv vineri! Totuşi, în cele din urmă, reuşim desprinderea la 3-4 goluri, diferenţă pe care o menţinem o bună bucată de timp, ba chiar intrăm cu ea în prelungirile meciului, adică  în... cea de-a treia jumătate a meciului! Perioada îi prieşte lui Bogdan, care înscrie pentru B, apoi, după 20 de minute, îl cerem înapoi. Cu toate astea, Echipa B se apropie în mai multe rânduri la un gol, dar Echipa A reuşeşte mereu să puncteze, apoi B se apropie iar şi tot aşa. Toată lumea era deja epuizată, cu toate astea nimeni nu pleca şi nici n-a avut nimeni inspiraţia să propună un termen-limită. Bogdan este din nou protagonist, de data asta înscriind ultimul gol al Echipei A! Dar adversarii revin şi reduc iarăşi diferenţa la un singur gol. A fost momentul în care cineva a propus să mai jucăm pânâ se mai dă un singur gol, adică ori egal, ori diferenţă de două goluri pentru A. După cum se va vedea, nu am putut să ne ţinem de convenţia asta, aşa că, după părerea mea, fiindcă o să ne tot întâlnim cu situaţia asta, ar fi bine să stabilim limită de timp încă de la ora 5. În fine, cu ultimele puteri, fiecare echipă încearcă să dea lovitura. La un contraatac, găsesc o pasă printre pentru Ely, care scapă a n-a oară singur cu Luci, driblează în lateral, iar o mai întoarce, o mai freacă, iar când dă la poartă, Popică face henţ pe linia porţii. Şi n-a lipsit mult să-şi salveze echipa cu acest penalty, cam ca Suarez acum 4 ani, dar el a semănat cu Suarez de acum, numai că muşcă mai mult din coechipieri! :)
În fine, la faza penalty-ului, mulţi se aşează deja pe băncile din lateral, sperând ca această să fie ultima fază. Însă Cătălin respinge în corner şutul lui Ely, Luci se duce după minge şi dărâmă la propriu poarta de acces în teren :)), iar după ce o ridicăm şi o rezemăm de gard, nu mai am cui să bat cornerul, fiindcă cei de pe margine n-au mai găsit puterea să revină în teren...
Nu ştiu cât a fost scorul final, poate 15-14, iar ca goluri Ely - multe, Găbiţă - 3, Motanu, Beţe, Tavi  - câte un gol, poate două, plus Bogdan - ultimul gol, în timp ce Cătălin, Mitică şi Popică şi-au împărţit mai democratic golurile, cred că a mai dat şi Eugen, dar şi nelipsitul Bogdan, aflat în zi de graţie.

41 de comentarii:

  1. In sfarsit a aparut si cronica! Cum n-am participat la acest maraton fotbalistic si cum ma pregatesc sa plec spre tribunal, nu prea am ce sa comentez...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dusmanul prostilor30 iun. 2014, 13:18:00

    Tavi si Motanu gol? Cred ca am avut bilet la un alt meci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sin(taxa) limbii romane30 iun. 2014, 18:26:00

      Cum, Motanul era gol? Vai de mine! Ce tembela exprimare! Asta e propriul lui dusman.

      Ștergere
  3. prietene, juma ai văzut corect, Tavi a dat gol. io nu, am băgat vreo trei avioane și un șut în transversală, de la mijlocul terenului, unde a și ricoșat mingea. am dat în schimb pase, ca Mitică...
    Siliboa, e cam nașpa cu tine, ai cam multe absențe și vineri unii vroiau să te pună nemotivat. cred că trebuie să ieși cu niște beri pe interval.

    RăspundețiȘtergere
  4. bine că individu n-a zis Tavi și Motanu goi, că intram la bănuieli că ne place.

    acu citii că tas-ul i-a lăsat pe rapidiști în A. ori sunt io prost, ceea ce n-ar fi chiar o minune, ori ăștia și-o sug singuri. deci zburătorii (ăia ai lui Eminescu, of course!) n-au patron (ăla de-i plătește la sfârșit de lună sau de ...an), n-au nici jucători, nu posedă lovele-n cont, cu alte cuvinte nu se pot căca de foame și sunt băgați în prima ligă!
    s-ar putea însă să joace tur-retur cu Dinamo, de vreo treișpe ori...

    RăspundețiȘtergere
  5. Vedeti ce-ati patit daca a lipsit Paul cu ceasul? Era sa lesinati pe teren de oboseala, daca era Paul la cinci gata dadea stingerea si pasli acasa...
    Motane, ies la interval, dar sa gasesc berile acolo puse la rece.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi1 iul. 2014, 11:07:00

    Gogonele ieftine in Obor. Ia si pune la borcan.

    RăspundețiȘtergere
  7. Siliboa mi-a anunțat victoria Simonei și a câștigat două beri pentru vineri. nu vine, le pierde și mai pune două peste ele. acum rămâne de văzut ce va face în continuare, după ce a ieșit Șarapova, marea favorită. dincolo, sper într-o finală Djokovici-Federer.
    la noapte am luat la pariuri Belgia, că doar nu s-o juca fotbal american. dar, la bafta mea...

    RăspundețiȘtergere
  8. Vasea, mai bine mizai pe Steaua. Adica ca o fura!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am lipsit din localitate si nu stiu ce a facut Steaua aseara. Imi spune si mie cineva?

    RăspundețiȘtergere
  10. Hai Dinamo in B2 iul. 2014, 13:20:00

    Steaua a intrat in insolventa si se retrage din campionat asa ca o sa joace cu voi in divizia B.

    RăspundețiȘtergere
  11. Băbăieţi, luaţi de-aici cu copy-paste, că nu veţi regreta. Este lovitura anului în tenis, reuţită de puştiul ăla care l-a scos pe Nadal!

    RăspundețiȘtergere
  12. A, şi linkul... :)))

    https://www.youtube.com/watch?v=7DJgHwseiDI

    RăspundețiȘtergere
  13. Simona merge brici, chiar snur. Tine-o asa Haleputza inca doua meciuri si dupa aia poti sa faci o mica pauza. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  14. iată ce se poate face cu 1 euro și multă inspirație:

    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    11253822 Brasilien - Chile (Tipp) X 4.10 28.06.14 18:00 (1:1) 1:1
    11253832 Niederlande - Mexiko (Tipp) 1 2.05 29.06.14 18:00 (0:0) 2:1
    11266159 Costa Rica - Griechenland (Halbzeit/Endstand) X / X 4.30 29.06.14 22:00 (0:0) 1:1
    11267846 Kolumbien - Uruguay (0:1) (Handicap) 1 3.55 28.06.14 22:00 (1:0) 2:0
    11280784 Argentinien - Schweiz (Tipp) X 4.25 01.07.14 18:00 (0:0) 0:0
    11282373 Frankreich - Nigeria (0:1) (Handicap) 1 2.30 30.06.14 18:00 (0:0) 2:0
    11294563 Belgien - USA (Tipp) X 3.50 01.07.14 22:00 (0:0) 0:0
    Informaţiile biletului
    Data 27.06.14 10:22 Cotă 4389.54
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 1.00 EUR
    Statut Corect Câştig 4389.54 EUR

    cocalarii carioca cred că-i fac, destul de lejer, pe columbieni, la fel olanda cu costa rica, mi-e frică pentru nemți, că n-au apărare și joacă lent, cred c-o să-mi pară rău de belgia, echipa cu cei mai mulți oameni care știu să dribleze, cel puțin vreo patru. simona e ușor favorită cu bouchard.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu vad in semifinale pe Franta,Brazilia, Argentina si Olanda, iar in finala pe Brazilia cu Argentina si campioana mondiala va fi tara gazda.

    RăspundețiȘtergere
  16. Asociatia pentru eliberarea lui Vasea2 iul. 2014, 20:46:00

    Vasea,prietene mai vino si tu la meci, ca m-am saturat sa joc cu aceleasi fete triste.

    RăspundețiȘtergere
  17. Băbăieţi, m-a sunat Bogdan, e om serios, îşi susţine invitaţia pe care ne-a făcut-o la casa lui de la Văleni. Deci, ar urma să plecăm vineri după meci, destul de repede ca să ajungem acolo la 7, când începe Franţa-Germania. Cel mai probabil ne vom întoarce a doua zi, sâmbătă. Cui îi mai surâde ideea, să se anunţe, pe blog sau la telefon, ca să ne organizăm cu transportul.

    RăspundețiȘtergere
  18. Valeni de Valcea sau Valeni de Dambovita?

    RăspundețiȘtergere
  19. Pedagog la derbedei3 iul. 2014, 11:52:00

    Valenii din Deal, martafoiule!

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu cred ca e vorba de satul Valeni din comuna Peris, judetul Ilfov.
    Eu nu particip, asa ca Motane du-te.

    RăspundețiȘtergere
  21. Vălenii de Munte, la 100 de km. Repet, doritorii să se anunţe, să nu ne trezim că n-avem loc în maşini.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da daca e da munte, avem unde sa lasam masina, ca eu nu vreau s-o rup?

    RăspundețiȘtergere
  23. Deci, Bogdan e om serios.... Am citit undeva ca oamenii seriosi o proceseaza altfel, da' acu nu mai conteaza, c-am intrat undeva, ca a zis ca ne da la toti.

    RăspundețiȘtergere
  24. Stie cineva, mai traieste Bebe ? Ce se mai aude de regulamentul lui, l-a imbunatatit, ca am auzit ca se cauta un specialist pentru comisia de apel la federatie.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mitica Copitanu3 iul. 2014, 15:58:00

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  27. Din pacate zborul Simonei s-a oprit brusc...

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  29. Credeam că s-a înţeles, nu se scrie în numele altuia, nici măcar în glumă. Dacă te trece o idee, pe care o crezi din cale-afar' de amuzantă şi nu rezişti în a o împărtăşi, foloseşte persona a treia singular. Sau ghilimele, dacă insişti la întâia singular.

    Iar cine vrea să spună unuia ca ăsta de mai sus că e cum e, s-o facă mai literar.

    RăspundețiȘtergere
  30. În altă ordine de idei, hai să nu întârziem prea mult mâine. Lotul Văleni va ieşi de pe teren la 5 si 10.

    RăspundețiȘtergere
  31. Ceilalţi la 5 fix! :)))

    RăspundețiȘtergere
  32. Mitica va intreaba daca poate sa circule cu coviltirul pe DN1.

    RăspundețiȘtergere
  33. Ati ramas in urma cu tehnica. Mitica va intreba daca are culoar liber de zbor.

    RăspundețiȘtergere
  34. Mitica va multumeste anticipat pentru raspuns si va informeaza ca el nu face parte din lotul Valeni,ci din lotul Jilava.

    RăspundețiȘtergere
  35. Adica atunci cand era mic si nu purta chelie a fost in excursie la Jilava cu clasa a patra, ultima pe care a terminat-o. I-a placut foarte mult ca a adunat sticle goale si borcane, pe care le-a vandut si si-a cumparat o juma de coniac si o punga de seminte. Dupa ce s-a matolit a dormit in sant si l-a lins vaca pe fata, dar a inceput sa sforaie si atunci l-a luat la goana. Asa se explica de nu-i prea place lui cu spalatul.

    RăspundețiȘtergere
  36. Si mai superiorul lui Tavi5 iul. 2014, 22:15:00

    Muratura, daca te grabesti cu cronica s-ar putea sa te laud.

    RăspundețiȘtergere
  37. Mai scrie cineva cronica?!?

    RăspundețiȘtergere