sâmbătă, 21 iunie 2014

Fotbal cu peripetii...

          Dar sa nu anticipam si sa descriem pe scurt aceasta ciudata zi de vineri; dupa atatea zile cu ploaie, iata ca ajung in Agronomie pe soare, insa surpriza, de abia ma strecor cu bolidul printre zeci de masini si toate terenurile sunt ocupate de o multime de copii sustinuti de pe margine de catre parinti, bunici si alte rude. Aflu ca trei zile baza esre ocupata cu o competitie zonala a echipelor de copii.
          Ce facem in aceste conditii? Asteptam sa ne strangem toti, Gabita(tartorele grupului) aranjeaza ceva la telefon, ne urcam in cele 5 masini disponibile si Baneasa "ne cheama", cu o mare aglomeratie in zona Pietei Presei Libere.
          Ajungem cu chiu cu vai la terenul din Baneasa si cei 13 viteji sunt repartizati de catre Gabita si Catalin in doua grupe.
          Echipa Pi(G): Tavi, Stelica, Razvan, Paul, Gaby, Vasea si Gabita.
          Echipa Pe(C): Matei(imberbul), Bebe, Popica, Mitica, Elly si Catalin.
          Ca moneda de schimb, Vasea va trece la ceilalti la jumatatea meciului. Atentie! Motanu ma urmareste in timp ce scriu cronica si ma corecteaza; aceasta actiune de spionaj se va lasa cu donarea a 2 beri cronicarului. Asadar, o echipa cu multi aparatori, dar cu omul in plus, contra uneia cu mai multi atacanti si mult mai tanara. Contrar asteptarilor, meciul curge in favoarea primei echipe si scorul se face 3-0 cu 2 g. ale lui Gabita( care n-are mila de firavul, dar curajosul sau fiu Matei, aparatorul portii adverse) si unul al lui Gaby-seniorul. Ca de obicei, cand este condus, Elly se enerveaza, nu se mai concentreaza, se cearta cu ai lui, randamentul scade, jocul nu merge etc.Totusi reduc din handicap la 3-1, apoi se face 5-2 cu doua pase reusite de Vasea catre Gabita care concretizeaza pe tabela, moment in care mingea sutata puternic de Cata se duce peste gard, de n-o mai gaseam(scena s-a mai repetat de cateva ori). Dupa reluarea jocului se face repede 7-2 si cu un gol marcat de Vasea, servit de Gabita, la aceasta actiune intervine si Matei prin plonjon la picioarele lui Vasea, fiecare dintre cei doi temandu-se sa nu-l fi lovit pe celalalt. Si ca sa fie multumit Motanu care spioneaza in continuare fara pic de rusine, Vasea a mai suferit o cadere spectaculoasa pe spate in timp ce tot se retragea in asteptarea unei pase de la Gabita care n-a mai venit, in schimb sosind caderea...Ma doare si acum buca-fesa stanga ca si grumazul-gatul dupa acea autocadere pe spate, sper sa nu fi patit nimic grav.Pe fondul oboselii primei echipe, oastea mai tanara strange randurile si incepe sa se apropie pana la 8-6 cand Vasea " tradeaza" si trece dincolo facand un joc bun in aparare, noua sa echipa primind doar un singur gol si marcand trei, astfel ca scorul devine egal 9-9 , care va fi de altfel si scorul final.Daca la prima echipa, Gabita a marcat grosul golurilor, adica vreo sapte, pentru ceilalti au punctat Cata, Elly si Pope cate 2-3g. fiecare, restul( daca a mai ramas ceva) fiind opera lui Mitica. Presiunea la poarta lui Tavi si in final a lui Paul a crescut constant, s-a si ratat destul de mult( in special P.) si probabil ca "tinerii" ar fi castigat daca se continua joaca...
          Drumul a continuat cu peripetii si la intoarcere spre carciuma lui Nea Nicu unde s-au tras concluziile de rigoare.
          Asadar, o victorie si un egal. D.p.d.v. al cronicarului, palmaresul disputei din Baneasa pe terenul de langa  Turnul Intact este multumitor si putin a lipsit sa nu se soldeze cu doua victorii daca nu se termina brusc meciul la ora 18,00.
          Asteptam comentariile voastre!

62 de comentarii:

  1. uite ce nerecunoscători sunt unii! în loc să mulțumească pentru ajutor, mai vor și bere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Baieti am o intrebare pentru voi : Vreti sa luam o minge ,,Brazuca -replica (mingea este noua la folie)'' la 75 de ron. Pe internet am cautat e 99 ron cea mai ieftina. Daca sunteti de acord sa contribuim si daca doriti, astept propuneri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inainte de a schimba echipa am primit o pasa buna, cred ca de la Gaby si tentatia de a suta din vole mi-a dat ghes, lovind mingea puternic, insa mult pe langa si peste poarta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Cătă, facem chetă și luăm mingea. cred însă că ar trebui săriți Bebe, Gaby (poate și alții) care ne-au tot aprovizionat pe barba lor.

      Ștergere
  4. Messi a fost si de data asta Mesia echipei Argentinei inscriind un gol magnific in prelungiri; oricum, tot mai multe echipe mari sunt tinute in sah sau chiar batute de asa zise-le echipe mici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Motane-Motanele, dupa ce m-ai bombardat cu 5 SMS despre cronica, acum ca a aparut, taci ca mortul in papusoi, probabil ca esti catarat pe olanele casei dupa gagici...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ceea ce scriam mai devreme s-a mai adeverit o data in meciul Germania-Ghana.
    Motane chiar dormi?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Priviti cand a fost postat comentariul de mai sus,fix la 00,00,ce mai nimereala!

      Ștergere
    2. nu dorm, aștept să mă cinstești!

      Ștergere
  7. Vasea, în ultimele 45 de minute, noi am primit gol după gol, în niciun caz doar 3! Mai ales că s-au jucat integral, fără excursii peste gard. Dacă etapa trecută am scris că puteam egala, dar ar fi fost injust, de data asta am meritat cu prisosinţă egalul, dacă nu chiar mai mult.
    Pentru componenţa echipelor, am propus iniţial ca acela care rămâne singur din triada Ely-Cătălin-Găbiţă să-şi aleagă restul echipei, eu oferindu-mă să fac parte din oricare combinaţie. Ely n-a vrut, apoi Cătălin a venit cu propunerea să facem alegeri şi cine ghiceşte piatra să-l ia pe Ely, iar celălalt să aleagă 3 oameni. Bine şi aşa, a ghicit el şi au rezultat echipele scrise de Vasea. Dacă are cineva obiecţii în legătură cu fi-miu, să ştiţi că nu l-am adus ca să profit şi să-i dau eu goluri. Iar până la urmă scorul s-a scris cu câte o cifră, nu cu câte două ca în multe alte ocazii. Tot ce am urmărit a fost să nu joace contra lui Ely, pentru că recunoscutele lui şuturi din unghi se duc pe portar şi putea să-l găurească. Deci, dacă aş fi câştigat eu alegerile, aş fi jucat eu cu Ely şi apoi l-aş fi ales şi pe fi-miu. N-a fost să fie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am pomenit nimic de ultimele 45 de minute, ci doar am spus ca de cand am intrat eu la echipa lui Cata am primit un singur gol si s-au dat trei.

      Ștergere
    2. Vasea, cele dou[ perioade coincid.

      Ștergere
  8. nu-i înțeleg pe nemți. dacă joacă ca Arsenal, așa o să și termine. Howedes nu e de meserie fundaș stânga și de acolo s-au luat două goluri, Lahm e o găselniță ciudată de-a lui Guardiola, nici foarte tehnic, nici rapid, practic mănâncă un loc de mijlocaș și descoperă flancul drept.khedira e și el limitat, chit că joacă la real, plus că a fost accidentat. Ozil are perioade în care doarme. cireașa de pe tort, cum să bagi în teren pe unul care are O SINGURĂ SELECȚIE la națională, băiatu ăla de la sampdoria, Mustafi? mai bine îl iei pe pe Groskreutz, măcar a mai jucat cu Hummels

    dincolo, pielea măciucii, Argentina bate cu ciordeală și cu baftă. UE multă la sud-americanele șmechere...

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, ai dreptate Motane, la 11.34 a.m.cand mi-ai raspuns sigur nu dormeai...

    RăspundețiȘtergere
  10. Se spune de catre unii ca azi e mare sarbatoare, un nume de sfanta si anume Sfanta Lenea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci să-i urăm La Mulți Ani lui Marinuș!

      Ștergere
  11. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi22 iun. 2014, 19:50:00

    Vad ca toti ati inceput sa va dati fotbalisti. Vasea, ia-l pe prietenul tau, pe Mitica si pe Luci si apucati-va sa va antrenati. Cand santeti gata, ma sunati si vin sa joc cu voi, dar daca va dau de la trei in sus va iau chilotii si nu-i mai vedeti inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot respectul pentru Matei si pentru felul in care s-a prezentat la teren. Este ultimul om, de la mine din echipa, caruia as avea ceva sa ii reprosez. Singurul om pe care sunt suparat, de la echipa noastra, este Ely. Atitudinea asta de ,,Intru pe teren si vreau sa fiu in echipa castigatoare'' pe mine ma enerveaza enorm. Nu stiu ce meritau altii dar eu imi doream sa jucam mai mult, mai ales ca 30 de min. am cautat acul in carul cu fan, si culmea, l-am si gasit:)).

    RăspundețiȘtergere
  13. Lui Lucica îi trebuie o prazuca.
    Cunoscatorilor în ale fotbalului, aţi nimerit vreun rezultat? Credeaţi că ştiţi totul, şi iată că nu bunghiţi nimic la pariuri.Încercaţi la număr de cornere, de auturi, de faulturi, vax.Stie fotbal cel care poate spune inainte cine castiga meciul şi aici sunteţi la fel de cunoscatori ca baba Safta.V-aş antrena la o discuţie dar, vorba puştiului din reclamă, niste începători ! Spuneţi pe cine vedeţi în semifinale, să vad cine adulmecă valoarea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Avocatul diavolului:
    Cata, stai ca n-am inteles ! Tu vrei sa joci in echipa care pierde ? Nu reiese, din ce spui, ce-i reprosezi lui Ely.Fii mai clar, ca m-ai bagat in ceata ! Nici chiar daca-i reprosezi ca vrea sa-si aleaga coechipierii, sa joace cu unii cu care sa poata lega jocul, tot nu reusesti sa-l incriminezi, pentru că ce bucurie ai sa joci cu unii care vin la fotbal doar pentru cheful de dupa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. motanu către puradel ronaldo23 iun. 2014, 21:45:00

      ...oule, cheful de după se numește socializare.

      Ștergere
  15. la mondial, îmi plac meciurile, dar îi urăsc pe arbitri. Iranul și Rusia,(a fluierat cocalaru neamț Brici, sau Carici, tot aia e) furate cu câte un penalti, Bosnia, ciordită de un gol și fault în atac la golul primit, așteptăm noile pomeni pentru Brazilia. le mută ora, le mută stadionul, le schimbă ziua, doar-doar s-or duce nespălații în finală.

    RăspundețiȘtergere
  16. Succesuri multe Stelei cu norvegienii!

    RăspundețiȘtergere
  17. Apropo de fraieri ( celebri doctori docenti anonimi, profesori, etc.): ca sa discuti cu frustatii, trebuie sa depui ceva efort si exista riscuri; ei sunt precum cururile nounascutilor - mai mereu cacate, iritate si crizate. Trebuie sa ia grija si la ton, pentru a nu le agrava suferintele, trebuie sa manifesti condescenta si, in final, ai sa constati , in mod sigur, ca nu s-a meritat. Mai bine ii lasi sa-si planga frustarile si sa-si manance cacaoa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un amic(pe bune)24 iun. 2014, 10:36:00

      Cu amicitie, dar se scrie condescendenta.

      Ștergere
  18. Din primele 4 grupe ale Mondialului din Brazilia sunt deja calificate in optimi cinci echipe din zona Americilor si cu sanse ar mai fi una!

    RăspundețiȘtergere
  19. "Succesuri" nu poate avea decat Dinamo!
    Acum fara gluma, se pare ca echipa norvegiana este cel mai tare adversar posibil din urna.

    RăspundețiȘtergere
  20. Bebetto LEX-DEX24 iun. 2014, 12:30:00

    Cata in principiu sunt de acord, dar am ceva experienta si sunt replici si replici.
    eu am avut o C.L. perfecta luata de fiica-mea din Germania. Aia care a dat-o
    gica in pom. Altele is facaturi. Daca e buna face banii. trebuie sa vorbim sa repare gardul de sarme iesite in afara sa nu se sparga dupa cateva utilizari..

    RăspundețiȘtergere
  21. Dobrine, iti dau raspuns la intrebarile tale.
    Tu vrei sa joci in echipa care pierde ? - Dupa spusele colegului mai tanar (Ely), respectiv colegului mai batran (Mitica),intotdeauna joc in echipa care pierde.
    Nu reiese, din ce spui, ce-i reprosezi lui Ely? - Daca vineri erai prezent, poate aflai raspunsul la intrebare.
    Sa joace cu unii cu care sa poata lega jocul - Poate sa se inscrie in alta divizie, sa lege mai bine. Prietenul meu, tu ti-ai dat seama ce porumbel ti-a iesit din gura, atunci cand ai spus ca are nevoie de oameni cu care sa lege jocul? Pai el are 18 ani iar restul coechipierilor ... nici nu vreau sa spun. Daca vrea sa lege jocul, sa facem o echipa speciala pentru el.
    Ce bucurie ai sa joci cu unii care vin la fotbal doar pentru cheful de dupa ?
    Bucuria propriu-zisa este pur si simplu faptul ca venim la fotbal (parerea mea). Ce urmeaza dupa, iar parerea mea, este socializare, buna dispozitie, analiza jocului de fotbal (atat cat se pricep baietii), etc.
    Vineri am avut acea iesire din mai multe motive:
    - La inceputul jocului cineva spunea: De aici nu ne da nimeni afara, jucam ...
    - Dupa ce s-au facut echipe, s-a stabilit ca Vasea sa joace jumate cu jumate, la sfarsitul jocului am auzit o replica: Ti l-am dat pe Vasea, la 8-2...
    - 30 de minute am cautat mingea prin padurea din spatele gardului, deci timpul de joc efectiv a fost sub 60 de min.
    - Atitudinea tanarului Ely, care timp de 30-40 de min, mima fotbalul, in conditiile in care valoarea lui era comparabila cu a primilor trei alesi din echipa adversa. Atentie ce iti spun tie i-am spus si lui. Daca tu ai o atitudine de .... ce pretentii ai la colegii tai?.
    Chiar daca imi este prieten nu m-am ferit sa ii spun ce aveam pe suflet.

    RăspundețiȘtergere
  22. aproape că îmi plăcea Italia, dar când am constatat că mai mult de jumate vin de la borfașii furăcioși numiți Juventus, cu hoțul hoților, Chelini, mă bucur că iau avionul. Suarez, același bagabont, putea să-și tragă o eliminare, plus că și-a bătut joc de vreo două contraatacuri.
    și un scor frumos de la tenis:

    LOPEZ F. (ESP) 19 SUGITA Y. (JPN) Q 7-6 7-6 7-6

    ps: Cătă, îți strici stilul cu nea Dobrin.

    RăspundețiȘtergere
  23. Este remarcabila fervoarea cu care Vasea scrie cronicile. La fel aerul de vacanta si bucurie pe care-l degaja lectura cronicii. Si asta dupa ce vineri, la final, am asistat cu totii la un meci de o alta factura, care, cel putin pe mine, m-a intristat foarte mult. Bravo Sile, ai stofa nu numai de mare sportiv ci si de supravietuitor pentru ca relele te afecteaza in mica masura. Hai sa ne traiesti !

    RăspundețiȘtergere
  24. Celor doi protagonisti de dupa min.90 le spun doar atat: rivalitatea sportiva dintre voi, fireasca pana la un punct, amandoi fiind liderii nostrii pe teren, nu trebuie sa mai conduca la scene de genul celei de vineri. Spre deosebire de altii care stiu sa invarteasca mingea cu piciorul, voi mai aveti in plus cap si educatie. Ce Doamne iarta-ma!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ca sa nu raman dator, caci “la noblesse oblige”, trebuie sa remarc si o alta vedeta din grupul nostru. Ea supravietuieste printre noi doar datorita talentului nemarginit cu care a fost dotat de mama natura. Jocul lui e de inalta tinuta, precum a lui CR7 in Brazilia. Pe metru patrat are un joc de picioare naucitor, parca-i o musca-n plasa de paianjen atunci cand da sa scape. Cand are ocazia, face sprinturi si ruperi de ritm cum numai la pestii din conserva mai gasesti. O conserva in ulei, caci totul ii merge uns. Daca-i spuneam ca in ambalajul din tabla este sos tomat marca Tavi-Boss poate i-ar fi placut mai mult, dar asa sunt eu, invidios pe vedete.

    Sile, oricat de bun ai fi, pe unul ca asta n-o sa-l depasesti nici peste o suta de ani! La fel pentru Luci si Capitan.

    RăspundețiȘtergere
  26. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi24 iun. 2014, 23:54:00

    Bag seama ca baiatul de mai sus si-a facut un autoportret in ulei de soia.

    RăspundețiȘtergere
  27. Asa cum am "prevazut" s-a calificat si cea de-a sasea echipa in optimile CM, aceasta fiind Uruguay.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia zi Tata Omidu, ce echipe prevezi ca se mai califica?

      Ștergere
  28. Canibalul de L. Suarez a muscat din nou, de aceasta data la modul propriu!

    RăspundețiȘtergere
  29. Dar ce, l-a mincat? Doar a gustat putin si nu i-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  30. ia să văd dacă vă amintiți ce s-a întâmplat acum fix patru ani, pe 24 iunie, evident, în legătură cu fotbalul.

    RăspundețiȘtergere
  31. Sarbatorim victoria Stelei!

    RăspundețiȘtergere
  32. Acum 4 ani/ 24.06, a dat Motanu o bere.

    RăspundețiȘtergere
  33. Cel mai mult( pana acum) mi-a placut golul lui Goetze care si-a dat mingea cu capul in genunchiul stang de unde a intrat in poarta (din centrarea excelenta a lui Mueller).

    RăspundețiȘtergere
  34. Descoperirea speciilor26 iun. 2014, 11:31:00

    Lucica si Motanu, fratii lui Mitica Milogu.

    RăspundețiȘtergere
  35. Ultimele 4 echipe care se vor califica in optimi sunt Germania, Belgia, aproape sigur SUA si probabil Rusia.

    RăspundețiȘtergere
  36. Tavi stai linistit ca nu vreau sa depasesc nimeni !
    Cat despre "contrele" din finalul meciului nostru de vineri, eu nu prea le-am auzit pentru ca eram cam departe si in plus am o varsta si nu prea mai aud bine...

    RăspundețiȘtergere
  37. In afara de faptul ca ar fi dat Razvan-Motanu o bere(ceea ce eu nu cred), pe 24 iunie 2010 se juca fotbal la CM precedent si ceea ce este cu mult mai interesant, e faptul ca a aparut prima cronica pe blogul nostru scrisa de personajul colectiv dupa adnotarile din caietul(de sarcini) al Motanului intitulata "Daca doriti sa revedeti). O tempora...

    RăspundețiȘtergere
  38. L.Suarez a fost pedepsit destul de aspru, insa o merita din plin! Pacat de talentul lui, dar cu asemenea apucaturi...

    RăspundețiȘtergere
  39. bravo, Siliboa, te-a dus mintea, meriți o bere, ți-o dau eu sau obraznicu de Luci.
    dacă vorbim de Suarez, cam nașpa pentru el, trei luni de campionat pierdute, nu se știe pe unde o să mai joace. am citit că se bucură însă vreo 160 de inși, mare parte probabil englezi, care pariaseră că Suarez o să muște pe cineva, la mondial.
    ce să mai zici de un băiat care a pariat 50 de euro pe Costa Rica prima în grupă, cotă 70!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. ia uitați un bilet frumos:

    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    10120445 Nigeria - Argentinien (Resultatwette) 2:3 22.00 25.06.14 18:00 (1:2) 2:3
    10120456 Bosnien u. H. - Iran (Resultatwette) 3:1 12.00 25.06.14 18:00 (1:0) 3:1
    Informaţiile biletului
    Data 25.06.14 14:32 Cotă 264.00
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 10.00 EUR
    Statut Corect Câştig 2640.00 EUR

    RăspundețiȘtergere
  41. Descoperirea speciilor26 iun. 2014, 23:17:00

    Credeam ca s-au implinit patru ani de cind i-a ramas cocosul lui Lucica closca.

    RăspundețiȘtergere
  42. Motane apreciez intentia ta de a da o bere!

    RăspundețiȘtergere
  43. Imi place mult scula aia de tabela pe care sunt afisate schimbarile de jucatori si timpul aditional; mi-aduce aminte de scoala pentru ca seamana cu un raportor.

    RăspundețiȘtergere
  44. Urmaream aseara prognoza meteo si se spunea ca vor fi trei zile frumoase(v,s,
    d), iar de luni vor incepe din nou ploile; ce frumos esta afara!
    Motane-Topor, cum va fi vremea azi intre 15-17.30?!?

    RăspundețiȘtergere
  45. Am mizat pe Europa-Rusia ca se va califica in optimi si am luat-o in barba.
    In optimi au ajuns 8 echipe din zona Americilor, 6 din Europa si 2 din Africa.

    RăspundețiȘtergere
  46. prognoza meteo: - la romani -> la ora 16 0% sanse de ploaie
    - la nemti pt, romania la ora 18 soare la Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  47. pentru buna intelegere prognoza e favorabila.

    RăspundețiȘtergere
  48. Din pacate si cu multa parere de rau, azi nu va pot incurca.

    RăspundețiȘtergere
  49. Pentru calificarea in sferturi mizez pe:Brazilia. Uruguay, Olanda, Costa Rica, Franta, Germania, Argentina si cu voia dv., USA.

    RăspundețiȘtergere