sâmbătă, 14 iunie 2014

Remember

Prunea, Stelea, Dan Petrescu, Prodan, Mihali, Selymeș, Belodedici, Lupescu, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Răducioiu, Hagi, Ilie Dumitrescu. Plus Panduru, Vlădoiu, Iulian Chiriță, Viorel Moldovan, Gâlcă, Papură, Stângă, Marian Ivan, Fane Preda, antrenori Puiu Iordănescu, Țiți Dumitriu, Gabi Balint și Țețe Moraru, doctor, același etern Pompiliu Popescu, conducătorul delegației Mircea Sandu, semănând pe atunci izbitor cu Burleanul de astăzi.
Mai sunt câteva zile și se împlinesc douăzeci de ani de la ultima (unii ar spune și singura...) prezență notabilă  a României la un campionat mondial. Dacă ai creierul (mă rog...) încețoșat de ură a lui Banciu, care vede în sport un eventual singur merituos, ocupantul locului unu, iar restul doar gunoaie de umplutură, un sfert de finală de CM nu este cine știe ce scofală, dar dacă mintea te duce cât de cât nu poți decât să aduci o normală reverență unei performanțe de excepție.
Mi-aș dori să mă înșel, dar îmi este greu să cred că naționala va obține prea curând (cu îngăduință, vreo treizeci de ani, să-i prindem și noi) un rezultat mai mare decât acel 3-1 cu Argentina din optimi (https://www.youtube.com/watch?v=99n3XG1kB-E). Nivelul competiției, valoarea adversarului, jocul excepțional, golurile de mare manual, constituie o referință greu de atins, culmea fiind că tot tricolorii ediției '94 au fost cei mai în măsură să ridice ștacheta. Dar dacă în fotbal se întâmplă să câștigi și jocuri pe carenu erau ale tale, tot atât de bine poți pierde atunci când nu meriți. Și mă refer la meciul cu Suedia, unde în orice caz nu am fost sub ei, chit că am egalat târziu la unu, am avut om în plus, am luat un gol antologic (din păcate...), am avut penalti în plus la loviturile de departajare, dar Dan Petrescu și cu Belo ne-au făcut rezervările la avion. Rezumatul meciului îl puteți urmări mai jos, iar faza-cheie începe pe la minutul 6:50, când începem să ne curățăm pe mâna lui Lupescu. Iată referința: https://www.youtube.com/watch?v=MxATCE2Dkgs
Și atunci, ca și acum, regretul meu cel mare este nu neapărat ratarea echipei în sine, cât, mai ales, a lui Hagi, care merita mai mult de la fotbal. La fel, Ilie Dumitrescu, excepțional în meciul cu Argentina, două goluri și o pasă de gol, plus câteva faze sclipitoare și un altruism de care nu-l credeam capabil, Răducioiu, un vârf care promitea extrem de mult, sunt doi fotbaliști care, din păcate, au fost nevoiți să se mulțumescă cu puțin. Lor li s-ar putea adăuga Sabău, accidentat la acel moment, și feblețea multora, Lăcătuș, sărit din schemă de nea Puiu, cel care avea să-și ceară iertare în mod public, două decenii mai târziu.

                                                                 *   *   *

Vineri, complexul din Agronomie a găzduit întâlnirea dintre Recolta Tărtășești, în formula Lucică, Bazil Boli Silibocea, Răzvan, Bebilă, Cătălin, Mitică, Eli și Sănătatea Târgu Vitan, în componența Stelică, Gabi,  Robert, Găbiță, Claudiu, Tudorică, Marinică și Bogdan. Au câștigat primii, se pare cu 9-8, mai multe amănunte de la MVP-ul partidei, fundașul dreapta al campionilor, Silibocea BB.

58 de comentarii:

  1. Mircea Lucescu trebuia sa fie antrenorul echipei nationale in 1994! Asa am fi avut o sansa sa jucam finala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mai multi fotbalisti pe teren (au revenit Cata, Gabita, Claudiu) si jocul a fost altfel in comparatie cu vinerea trecuta, meciul fiind foarte disputat, dar condus aproape in permanenta de prima echipa, cu ceva emotii spre final cand a si fost egalata...
    Cele doua echipe au fost alese de catre fratii Elly si Claudiu.
    Vreme buna de fotbal,cer noros, spre final cu amenintare de ploaie, care dupa plecarea lui Tudor(timpul alocat se epuizase) a venit potop, de abia am reusit sa ajungem la vestiare sau la masini.Voi reveni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Au fost la inceput(dar si mai incolo, insa acestea au fost cam legate) cateva ratari monumentale ale lui Elly, Cata si Mitica,pe care daca le faceam eu sau alt nefotbalist am fi fost besteliti rau de tot...
    "Recolta" a jucat bine tactic, cu o aparare organizata, dirijata de bagheta magica a lui Menuhin-Motan si cu un trio de mijloc-atac suplu, dispus la efort si foarte combinativ, care de fapt a si marcat toate golurile. Voi reveni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scorul este deschis de catre Mitica,urmeaza Elly, apoi Cata, toate cele trei goluri fiind urmarea unor combinatii intre ei. Pope reduce din handicap la o ezitare in lant a Motanului, Vasea care a strigat la Luci sa iasa pentru ca era cu fata la minge, insa Pope e mai rapid si ciupeste mingea cu varful pe langa portar. Se face 4-1(Mitica), 5-2, in continuare scorul se mai strange, pentru ca Robert sa egaleze la opt, cu un sut pe jos langa bara,in dreapta portarului, minge peste care a sarit Tudor .Recolta este bogata si se desprinde din nou, dupa care ne fugareste ploaia.Trio-ul invigatorilor cu Mitica-4g.,Elly-3g. si Cata-2g.De la Sanatatea din Vitan au marcat Gabita(2-3g), Claudiu(2-3g cu suturi tari de la distanta),Pope, Robert, Tudor(cate un gol) Ramane sa confirmati sau dimpotriva...S-ar putea sa mai revin..

    RăspundețiȘtergere
  5. Haaa, ce fază la pariuri! Luasem 1 pauză / 1 final la Uruguay - Costa Rica şi la 1-2 eram mâncat. Ei bine, pe ce pariu credeţi că îmi cad ochii? Ce jucător va marca al patrulea gol? Erau nominalizaţi vreo 3-4 jucători de la fiecare echipă, cei mai reprezentativi, fiecare cu cota lui, dar cu cota 10 era "un jucător care nu se află pe listă"! Am pus repede 50 de lei, deşi se putea foarte bine să nu se mai înscrie deloc, mai era destul de puţin din meci. Mă gândeam că Uruguay o să atace cu toată echipa şi poate să înscrie oricine. Când s-a făcut schimbare la Costa Rica a ieşit unul de pe listă şi atunci parcă am presimţit că va marca ăla... şi chiar aşa a fost! :)))
    Acum am bani să pierde la următoarele meciuri. A, şi mai pusesem 15 lei pe Autogol, cota 30. La îngrămădeală, nu era exclus...

    Câte despre meciul nostru, voi reveni şi eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. *ăla nou-intrat, normal!

    RăspundețiȘtergere
  7. mulțumesc, domnu Siliboa, ești așteptat la casierie. mai ușor însă cu laudele, că o să zică lumea că suntem vorbiți. oricum, n-am prins un meci grozav, greul l-a dus, ca de obicei, Cătă.

    RăspundețiȘtergere
  8. am văzut fazele litigioase de la meciul Braziliei și o părere (la fel de bună sau de proastă ca a oricui) pot să am. la penalti, contactul e de fapt o mângâiere, cocalaru de Fred n-are nici poziție câștigată, nu e nici cu fața spre poartă, nu-i nici fază de gol, litera și spiritul jocului ar impune mai degrabă un cartonaș galben pentru bagabond. galben spre roșu și pentru Neymar, care știe foarte bine!!! că se duce cu mâna în gâtul lui Modric.

    până acum, posibil rai pentru pariori, fiind deja cinci cazuri în care echipa care dă primul gol pierde, ca să nu mai vorbim de mult-doritul 1pauză/2 final. n-am favorită, așa că n-am străbateri, dar la următoarea primă pomană pentru brazilieni le doresc multă UE.

    RăspundețiȘtergere
  9. Data mersi de intrebare,quite cu munca,astept si EU Luna viitoare sa I au salariu,in rest plictiseala maxima,salut baieti si le urez multa sanatate si cat Mai mult sport,cand vin in Tara, am sa day cateva datori la baieti,le dadeam si as a,far in doua zile am hotarat si am plect,bafta

    RăspundețiȘtergere
  10. Şi iar-îi trist.
    Şi iar-îi depresneac (depresie)…
    Şi iară îi sfîrşit de lună şi tu n-ai bani
    Dar ţie ţi-e P.O.H.U.I.(lehamite).
    De toată lumea
    Stresat de ştiri şi despărţiri din seriale
    De fiţele ei, de macho-holtei şi www cu fete goale
    De faptul că-s reduceri mari într-un butic cu ţoale

    [Refren: Dum-dum-dum, durum-du-dum-dum
    Cu căştile pe cap mergi singur pe drum.
    Dum-dum-dum, durum-du-dum-dum
    Şi-ai vrea ca cineva să simtă tot ce simţi acum.
    Dum-dum-dum, durum-du-dum-dum
    Cu căştile pe cap mergi singurel pe drum.
    Dum-dum-dum, durum-du-dum-dum
    Şi-ai vrea ca cineva să fie lângă tine-acum… lângă tine-acum.]

    Acasă este nişte borş (p.ext.) ş-oleacă de smântână,
    Si-o venit factura la lumină.
    Porneşti televizorul, ca sunet de fundal,
    Acolo trei deştepţi discută ultimul scandal.
    Dar ţie ţi-e P.O.H.U.I.

    Tu ieşi afară
    Şi pentru că e vînt, aprinzi ţigara-n scară,
    Pui căştile şi te gîndeşti pe cine vrei să vezi diseară.

    [Refren]

    Şi sânt momente
    Şi chiar şi zile
    În care bei chiar dacă ştii că iei pastile,
    În care ciocolata distruge-orice dietă,
    În care pe la 12 noaptea-ţi place ceaiul cu cotlete (pârjoale),
    În care vrei să dormi şi luni şi marţi pîn’ pe la nouă,
    În care ai pantofi murdari chiar dacă nu mai plouă…
    Sunt aşa zile Cînd ţi-i P.O.H.U.I


    versuri cantec- o formatie moldoveana / chisinau

    RăspundețiȘtergere
  11. Vineri am remarcat 2 coechipieri :
    - Motanu - 10(zece) + (plus);
    - Vasea - 10 (zece) (fara plus);
    bineinteles nu-l uitam pe Cata, dar el e obligat ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma ajutati?: cum arata apararea Spaniei la finala ultimului campionat mondial?

    Pentru ajutor va ofer
    1 bank:
    O blonda comanda o pizza.

    -Sa o tai in 6 sau in 12 felii?
    -In 6, ca nu pot sa mananc 12!

    RăspundețiȘtergere
  13. Decit sa va prostiti cu pelicani, pinguini si alti campioni, mai bine sa va ocupati cu lucruri serioase. Poate unul dintre cei mai virsta o sa scrie si despre Mexic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vineri era scris in stele sa nu castigam; o conspiratie interplanetara a facut 1 mie de "minuni" pentru a ne pune bete (nu Doru) la roate:
    - cineva a retras dreptul lui Vasea la retete compensate, astfel ca prozac-ul, extraveral-ul , nitrazepam-ul si alte barbiturice au lipsit cu desavarsire, cineva considerand ca, fotbalul neavand tangenta cu barbut-ul, barbituricele tre' sa lipseasca. Astfel, am avut un concert permanent de metzosoprane, metzomocofane si alte dive isterice, care a tinut toata joaca. La un moment dat , unul dintre oragnizatori/gazde, fiind deranjat de falsitatea ( vulgaritatea) concertului ( si a concertistilor), a strigat la capelmeister sa schimbe partitura, fiind amenintati ca nu ne vor mai lasa sa concertam pe scena acestei opere(Agronomia, pentru necunoscatori).
    - personal, mi-a fost indusa ideea (manglefica) precum ca stanga s-a refacut si trecui in poarta fara nici o banuiala. Dar (nici o) surpriza, stanga n-a tinut , cum n-au tinut nici incercarile mele de a para cu dreapta ceea ce venea pe stanga;
    - la 0 - 0, lui Vasea si Motanului le-a fost inscenat un test de balistica si comunicatii internationale,pe care l-au picat cu brio: o minge intre cei doi, la care Motanu a zis "las-o" (scuze Vasea dar pe tine nu te-am auzit, asa cum spuneai), acelasi fenomen manglefic inzestrandu-l pe puberul Marin cu o viteza superluminica, astfel ca , subsemnatul n-am reactionat in nici un fel la testul de baletistica al celor 2 coechipieri ;
    - pe de alta parte, barele, norii , vantul , nisipul si alte fenomene (tot manglefice), au intunecat ecranele unor coechipieri din atac, asa ca poarta adversa a fost de negasit, in foarte multe ocazii;
    - la plecarea lui Tudor si revenirea vig(a)uroasa a dinamicului Bogdan in echipa noastra, cineva (cred ca era-n legatura directa cu unul din echipa adversa) a umblat la meteo, exact in clipa in care eram foarte hotarat sa acaparez mingea, s-o bag sub tricou si sa intru cu ea-n poarta, urmand ca Mitica si Motanu sa transeze, sub arbitrajul lui Nea Nicu, daca asta este regulamentar sau nu.
    Deci, vineri nu puteam castiga!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bag seama ca Lucica e pe ulei de la prima ora

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, şi eu îmi aminteam că golul lui Popică a fost primul din meci. În rest, pot spune că am fi putut fura şi de data asta egalul, dar ar fi fost nemeritat. Practic, golul lui Popică a fost singurul înscris din careu, restul venind pe reuşite individuale, şuturi mai bune sau mai rele. În schimb, adversarii au dat câteva goluri din combinaţii, ajungând să înscrie simplu, din apropiere. E drept, au beneficiat şi de două cadouri absolute, pase direct la Ely de la portari (Bogdan şi Popică). Apărarea noastră, compusă doar din Gabi şi Stelică, a luptat eroic să compenseze lipsa unui al treilea fundaş, fără a fi ajutaţi cât ar fi trerbuit de mijlocaşi. Eu n-am reuşit un joc consistent din cauza unui cumul de factori fizici (o săptămână foarte solicitantă, plus că nu mai jucasem în câmp de 3 săptămâni + deschiderea Mundialului care m-a ţinut la terasă până la 4,30 dimineaţa!), lui Claudiu i-au intrat câteva şuturi, dar n-a făcut nici el diferenţa, Robert a ratat 3 lovituri de cap din faţa porţii, iar Tudor... nici măcar n-a ratat!
    În schimb, l-am remarcat pe Bogdan, echipa la care se ducea începea să piardă! :)
    De la adversari a mai jucat bine şi Bebe, chiar şi în poartă s-a remarcat pe final, când a salvat rezultatul scoţându-mi din vinclu un şut cu efect, apoi a fost norocos la o bară a lui Claudiu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca nu gresea la cea minge , Motanu primea 10 + , plus ceva...
    Asa a primit numai 10 + (sa vedem ce-i plusul asta).

    RăspundețiȘtergere
  18. Referitor la marcatorii echipei Recolta : Ely 4, Cata 3, Mitica 2:)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cata, scuze cu autorii golurilor, dar Mitica se lauda la Nea Nicu ca el a dat 4 boabe si cu toate ca aveam dubii, am luat de bune spusele sale.

      Ștergere
  19. Motane ai dreptate ca nationala din 1994 a obtinut o performanta frumoasa si cu putina sansa putea obtine una remarcabila...Am revazut rezumatul meciului cu Argentina cu un Ilie Dumitrescu fenomenal, dar l-am zarit si pe Diego Simeone la adversari.
    De unde ai tras tu concluzia ca te-am laudat?!? Eu am scris ca ai dirijat apararea si nicidecum ca ai jucat nemaipomenit.

    RăspundețiȘtergere
  20. poșta emisiunii...

    @Siliboa. mulțumesc pentru completări, taman ce te-ai lins pe bot.
    @Ciuli. bancul cu blonda, varianta pe care o știu eu, e cu una Marinica, la cuvântul pizza se schimbă o literă, iar domnișoara respectivă vrea s-o ia la pachet
    @Cătă. cred că Mitică a dat mai multe goluri, vreo trei parcă le zăresc și eu, el se lăuda chiar cu patru. la unul dintre ele a driblat portarul, celelalte au fost tip Motanu sau Siliboa.
    @Găbiță. cum poți să ții cu Argentina, când preferatul tău Prandelli e un așa mare antrenor? data trecută am mers pe nemți, așa aș face și acu, dar n-am mână bună. în orice caz, dacă se juca campionatul ăsta la pariuri, cum ai făcut acu doi ani la ziar, ieșea mare tămbălău.

    RăspundețiȘtergere
  21. dacă tot vorbeam de pariuri, uitați aici pe cineva care a investit 0,5 euro. după nume, e o domnișoară austriacă!?!

    Pariu combinat de la 14.06.14 12:00
    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    9099861 Kolumbien - Griechenland (Tipp) 1 1.85 14.06.14 18:00 (1:0) 3:0
    9099862 Elfenbeinküste - Japan (Tipp) 1 2.60 15.06.14 03:00 (0:1) 2:1
    9099866 England - Italien (Tipp) 2 2.80 15.06.14 00:00 (1:1) 1:2
    9099893 Uruguay - Costa Rica (Tipp) 2 8.00 14.06.14 21:00 (1:0) 1:3
    11074946 Bosnien und Herzegowina - Nordirland (Tipp) 1 2.70 14.06.14 17:00 (0:0) 1:0
    11074967 Schottland - Schweden (Tipp) 2 1.85 14.06.14 18:00 (1:2) 1:3
    11075199 Österreich - Finnland (Tipp) 1 2.05 14.06.14 16:30 (2:0) 3:1
    11106836 San Roque de Lepe - Alzira (Tipp) X 3.20 14.06.14 20:00 1:1
    11140042 1899 Hoffenheim - FC Schalke 04 (Tipp) X 3.25 14.06.14 13:05 (0:0) 0:0
    11143501 FC Zürich - FC Vaduz [Neutral venue] (Tipp) 1 2.00 14.06.14 15:30 (0:0) 1:0
    Informaţiile biletului
    Data 14.06.14 12:00 Cotă 22948.05
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 0.50 EUR
    Statut Corect Câştig 11474.02 EUR

    RăspundețiȘtergere
  22. @Motanu... daaa, ce mi-ai amintit mult gustatele concursuri de pronosticuri! O, tempora! :) Normal că ţin şi cu Italia, dar în subsidiar. De fapt, ţin cu orice echipă europeană, dar mărturisesc că asta se întâmplă în urma antipatiei pentru Brazilia, prea sunt trase toate sforile ca să iasă campioană mondială!

    Şi apropo de pariuri, pentru că perioada solicitantă de lucru continuă, nu am avut vreme să pregătesc un pariu pentru Germania-Portugalia. Totuşi, în minutul 5 îmi cad ochii pe o cotă de 1,44 - victorie Germania, la egal banii înapoi. Pun 700 de lei (de la 500, ce vă povestisem înainte cu Costa Rica, ajunsesem la 700 cu meciurile de duminică noapte, victorie pauză/final pentru Franţa cu Honduras şi mai multe cartonaşe galbene în a doua repriză pentru Bosnia în meciul cu Argenitina...), iar peste câteva minute se dă penalty pentru nemţi, apoi încă un gol, apoi roşu pentru portughezi, apoi încă un gol pentru nemţi... Cel mai lipsit de stres pariu din cariera mea! :) Aşa că am ajuns la 1000 de lei, merg înainte, ţinta este 25-30.000...:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Am fost indus in e(o)roare de cele trei mari ratari ale lui Mitica, Cata si Elly la scoul de 0-0 si intr'adevar Pope a deschis scorul, cei trei de mai sus marcand dupa...

    RăspundețiȘtergere
  24. Gabitza, iti tinem pumnii. Acum ala micu' o sa manance numai Mc Meniuri :)).

    RăspundețiȘtergere
  25. Ma plictisesc la meciurile de la mondial mai ceva ca la cele din campionatul nostru.Nu stiu de ce, nu ma atrag,sunt plicticoase, multe greseli,de joc,de arbitraj,etc.M-am obisnuit cu nivelul din liga campionilor si ce vad nu-mi place.Butonez telecomanda de a luat-o dracii.Inca un meci ca cel dintre nigerieni si iranieni si nu mai deschid televizorul.

    RăspundețiȘtergere
  26. sunt anumiți băieți cu mintea odihnită care contestă eliminarea lui Pepe, cum că neamțul ar fi obstrucționat primul, că ar fi exagerat, sau că așa s-a stricat echilibrul jocului. una la mână, nu doresc nimănui să ia o palmă peste față în plină viteză, doi, animalu n-avea ce căuta să împungă cu capul, iar trei, cel mai important, dacă e să fie jocul echilibrat și să fac o bucurie multora, în meciurile cu Dinamo Steaua ar fi trebuit să evolueze în nouă.
    asta, că tot pomenea antrenorul portughez cum că ai lui au jucat foarte bine până la 1-0. o fi rudă cu Stoican! și încă ceva: pierdut cocalar gelat, mă mai gândesc dacă-l declar nul...

    RăspundețiȘtergere
  27. Se pare ca totusi, Belgia 2014 nu este Columbia 1994!

    RăspundețiȘtergere
  28. Brazilia nu va putea castiga acest C.M.cu jocul acesta.Mijlocul este mediocru.In atac joaca numai Neymar, iar acesta nu este la nivelul unui Ronaldinho, Ronaldo sau Romario. Parerea mea.Favorite par a fi Germania si Olanda.

    RăspundețiȘtergere
  29. Motane, nu sunt fan Ronaldo, dar in ziua de azi, daca echipa nu te ajuta (vorbesc la nivelul de varf), nu poti sa rezolvi singur un meci, decat daca echipa adversa e in zi nefasta. La club are alti coechipieri, iar nationala n-a mers de nici un fel.
    Apropo' ,sa fi contat atat de mult retragerea lui Puyol(?), sau s-au adaugat si anii, etc...

    RăspundețiȘtergere
  30. Oops, am scăzut la 400 din pricina... ofsaidurilor! Am luat mai mult de 2,5 ofsaiduri la Brazilia (în prima jumătate ieşise deja) şi mai mult de 1,5 ofsaiduri la Rusia. Adică trebuia ca într-un meci întreg ruşii să fie prinşi în ofaside de două ori! Şi... n-a ieşit, vezi şi twitter-ul din susul paginii...

    RăspundețiȘtergere
  31. Latovlevici la Chelsea! Tineti-ma, ca mor de ris!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Am vizionat integral un singur meci la acest turneu final. Aseara, Brazilia-Mexic. Privind acele tribune pline si colorate predominant in galben pigment, cu zone in degrade avand alte culori, am avut impresia ca suntem pe stadionul National, atunci cand este gol. Se pare ca la suporteri, noi romanii, ii depasim pe brazilieni. Nici nu trebuie sa fim prezenti la stadion, ca sa avem peisajul de pe Castelao. La jucatori lucrurile sunt cu totul altfel. Multi de-ai nostrii incearca sa joace ca brazilienii. Rezultatul il stim Altii imbraca echipamente cariocas sperand sa impresioneze. Degeaba. Si printre noi, cei de ziua 5a, avem un "Ronaldinho", care in fapt, mai tot timpul, este linGurita de lemn a gruparii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. băi șmecherie cu șorț, vineri ne-ai convocat și după aia ai tras clapa. vezi că pierzi locul de titular, că se încălzesc Marinică și cu Siliboa.

      Ștergere
  33. Brazilia e sub ce mă așteptam, Jo și ăla micu de la Șahtior n-au ce căuta la un Mondial. Roberto Carlos i-ar fi luat pe Robinho, Ronaldinho și Kaka, dar cred că doar ultimul ar fi putut fi util. există jucători excepționali în apărare și foarte buni la mijloc, dar n-au personalitate.
    Germania e o echipă ciudată, gen Bayern, cam fară rezerve în apărare (l-au și băgat pe băiatu ăla de la Sampdoria, luat ultimul în lot!!!) cu Lahm mijlocaș și fără vârf veritabil. țin cu ei și simpatizez cu Italia, datorită lui Prandelli, un atrenor excepțional, care a revoluționat sistemul. totuși, Balotelli campion mondial? uau!!!
    Spania e copia Barcelonei, iar în 2014 nu știi la ce să te aștepți de la ea. în primul meci a avut ceva ghinion, dar pare uzată, plus se pare că o așteaptă Brazilia. statistica spune că doar 9%, (adică una din unșpe) din echipele care au furat-o în primul meci se califică în optimi, deci probabil pas Anglia, Uruguay și Portugalia.
    Franța, Elveția și Belgia, ca și sud-americana Argentina nu m-au impresionat, primele două nu prea pot, a treia e crudă, Messi e nepotu lui Ronaldo, zis și Varză, iar apărarea e subțire.
    Olanda, favorita lui Gaby, i-a păcălit pe spanioli, are mare calitate în atac, nu știu cât rezistă pe termen lung.
    iar apropo de scoruri, o mulțime de 2-1, după cum observa și Găbiță, și o similitudine perfectă între meciurile Belgiei și Elveției, 2pauză/1final, cu goluri date de câte două rezerve.
    că nimic nu e întâmplător, pe Ochoa îl știam de super-portar din meciurile lui Ajaccio, iar Campbell de la Costa Rica i-a dat craci cu gol lui MUnited, el fiind jucătorul lui arsenal, împrumutat la Olympiakos.

    RăspundețiȘtergere
  34. o mare meseriașă, nemțoiacă, joacă și ea 48 de eurocenți. o fi măritată?!?

    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    9099851 Mexiko - Kamerun (Tipp) 1 2.25 13.06.14 18:00 (0:0) 1:0
    9099855 Spanien - Niederlande (Tipp) 2 4.30 13.06.14 21:00 (1:1) 1:5
    9099856 Chile - Australien (Tipp) 1 1.40 14.06.14 00:00 (2:1) 3:1
    9099861 Kolumbien - Griechenland (Tipp) 1 1.80 14.06.14 18:00 (1:0) 3:0
    9099862 Elfenbeinküste - Japan (Tipp) 1 2.60 15.06.14 03:00 (0:1) 2:1
    9099866 England - Italien (Tipp) 2 2.55 15.06.14 00:00 (1:1) 1:2
    9099872 Schweiz - Ecuador (Tipp) 1 2.40 15.06.14 18:00 (0:1) 2:1
    9099873 Iran - Nigeria (Tipp) X 3.10 16.06.14 21:00 (0:0) 0:0
    9099877 Deutschland - Portugal (Tipp) 1 2.15 16.06.14 18:00 (3:0) 4:0
    9099882 Russland - Südkorea (Tipp) X 3.00 18.06.14 00:00 (0:0) 1:1
    9099883 Belgien - Algerien (Tipp) 1 1.45 17.06.14 18:00 (0:1) 2:1
    9099889 Brasilien - Kroatien (Tipp) 1 1.30 12.06.14 22:00 (1:1) 3:1
    9099895 Argentinien - Bosnien und Herzegowina (Tipp) 1 1.45 16.06.14 00:00 (1:0) 2:1
    9099896 Ghana - USA (Tipp) 2 2.85 17.06.14 00:00 (0:1) 1:2
    Informaţiile biletului
    Data 10.06.14 07:04 Cotă 60425.73
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 0.48 EUR
    Statut Corect Câştig 29004.35 EUR

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai Motane mai torci multe pariuri?!?
      Te mananca undeva?

      Ștergere
  35. Motane, cel mai meseriaş brazilian n-a jucat deloc până acum. Îi zice Willian.

    RăspundețiȘtergere
  36. Acest C.M. va mai produce surprize,dar favorite raman Germania, Olanda(desi a cam scartait astazi cu Australia), Italia(ce revelatie in meciul cu Anglia),Argentina (pentru ca joaca "acasa"),dar momentul adevarului va fi in faza 8-imilor.
    Apropo de Willian sau William, daca era scula nu era titular ?

    RăspundețiȘtergere
  37. Adică da. Dar dacă Ibrahimovic era sculă, mai stătea acasă? Sau Cantona, dacă era sculă, nu-l selecţiona Jaquet?

    RăspundețiȘtergere
  38. Dupa 6-7 ani in care a dominat fotbalul european si pe cel mondial, Spania iese rusinos din scena; de fapt s-a incheiat un ciclu, ciclul Barcelona! Orice are un sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sile, fenomenul nostru e fara de sfarsit !. El a fost contemporan cu perioadele de glorie avute de Franta, Italia, Brazilia, Germania, iar in ultimii ani de Spania si Pelicani.

      Ștergere
  39. Siliboa, mă bucur că ai înțeles ce ți-a zis șeful cu paralela Barcelona-Spania, fără să trebuiască să-ți mai desenez. oricum, destul de ciudat pentru o echipă mare să improvizeze cu Costa (cvasidebutant), asta e dovada că n-au prea mai avut idei.
    și mie mi se pare Willian peste lăbuța de Bernard și măcelarul de Ramires, dar atât îl duce mintea pe Scolari. oricum, Moura de la PSG trebuia luat, e peste mulți din lot.
    diseară Anglia-Uruguay, cu cuțitele pe masă. culmea, mai echipă mi se par englezii.

    RăspundețiȘtergere
  40. Bai acestia, dragi mie. prea multe presupuneri si pronosticuri. Dupa fiecare meci vi se schimba cate ceva care neaga afirmatia precedenta. Adevaratele "fete" se vor vedea in meciurile eliminatorii. Pana atunci se fac reglaje, se joaca uneori deliberat altfel decat ceea ce va iesi la lumina in eliminatorii. Vor fi surprize!
    Ce e sigur e ca echipa in care voi juca maine va castiga. E clar aspectul pentrru cei care vor face alegerile?

    RăspundețiȘtergere
  41. Am vazut meciul de pregatire Italia-Luxemburg de la Perugia, scor 1-1! Italia, lamentabila ! M-a mirat evolutia lor cu Anglia, dar tot nu pot sa--i vad printre favoriti.

    RăspundețiȘtergere
  42. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi19 iun. 2014, 18:47:00

    Tavi, toata lumea e de parere ca saptamana trecuta ai facut cel mai bun meci.Ce-ar fi sa-l repeti si maine?

    RăspundețiȘtergere
  43. "Canibalul" Luis Suarez i-a mancat pe englezi scurt si la obiect!

    RăspundețiȘtergere
  44. Al doilea gol al lui Suarez mi s-a parut cam din ofsaid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici vorba, a atins-o papagalul de Gerrard, i se pune ca pasa decisiva.

      Ștergere
  45. Azi avem portar. Nu e vorba de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi20 iun. 2014, 13:39:00

      E vorba de Tavi. O sa ne taie bilete.

      Ștergere
  46. Motane te-ai rugat toata noaptea la Doamne-doamne si iata ca a aparut si soarele!

    RăspundețiȘtergere