luni, 9 iunie 2014

Simona, Fenomenul si Turneul

Aceasta prima saptamana de vara a fost dominata de parcursul magnific al Simonei Halep la Rolan Garros. Abia acum, dupa ce a pierdut finala cu frumoasa dar parsiva” Sharapova, Simona noastra a aratat tuturor cine este cu adevarat, ce tenis de superclasa joaca. Aflata probabil in cea mai buna forma sportiva de cand joaca tenis, rusoaica a facut apel pentru a castiga si la tot felul de tertipuri pentru a decupla-o mental si fizic de la joc pe mai tanara si mai neexperimentata ei adversara. Chiar si asa, a fost un moment cheie in setul 3 , cand la 2-1 pentru Simona, aceasta a avut cel putin o minge de break. In opinia mea, atunci s-a decis finala. Sharapova a rezistat si a castigat splendid punctele, apoi setul si partida. Dupa meci, cu toata aroganta-i cunoscuta, Sharapova a avut taria sa declare ca aceasta a fost cea mai grea finala din intreaga ei cariera. Ce alt compliment mai frumos vreti la adresa Simonei?! Sharapova este totusi o mare sportiva. Pentru Simona, cred ca adevaratul castig consta in faptul ca a aflat la timp ce trebuie sa mai perfectioneze in joc si in pregatirea psihologica pentru a continua sa progreseze si sa ajunga number one. Nu ii va fi usor , dar sunt sigur ca nu peste mult timp va reusi.         
    
Revenind la registrul nostru de evenimente, consemnam ca vineri 06.06.2014 au fost multe  absente de marca (Gabita si Cata, Lucica si Stelica, Doru si Nelu, Robert si... , aici n-am mai gasit rima la pereche). Chiar si asa, pe o vreme cu soare plin dar cu multa umiditate in aer, au fost prezenti la inceputul meciului 11 domni in sorturi si tricouri, repartizati in doua echipe dupa cum urmeaza:

  Pinguinii – Tavi, Bebe, Motanu, Tudor si Elly,
  Pelicanii – Gaby, Cristi-biciclistu, Paul, Bogdan, Vasea si Mitica . 

Dupa 15min a aparut si “gentleman Popicu” care a intrat la Pelicani iar Bogdan a trecut dincolo.
Pana la plecarea lui Tudor meciul a avut un singur sens, catre poarta pelicanilor, scorul ajungand la 8-1. Desigur, la acest numar mic de jucatori pe teren, aportul lui Elly a fost factorul decisiv care a contribuit la consemnarea rezultatului. Din aceasta perioada imi amintesc doar de un  gol senzational marcat de junior, care dupa ce a driblat doi pelicani a sutat formidabil de pe dreapta, besica a izbit transvesala in partea de jos dupa care a mers precum trenul pe sine pana in coltul barelor, apoi a luat-o in jos, tot pe bara, poposind in plasa laterala. Impresia a fost ca mingea a transformat pur si simplu unghiul drept al portii in arc de cerc. Totul a durat doua, cel mult trei secunde.        

Fara Tudor meciul se echilibreaza si pe fondul scaderii fortei de atac a pinguinilor (om in minus) , pelicanii reusesc in a doua parte a meciului  sa lupte de la egal la egal si sa consemneze pentru ei un numar (sa zicem ) egal de goluri marcate in raport cu cele primite, asa ca la finalul intalnirii s-a pastrat diferenta de 7.  Scorul final e posibil sa fi fost  14-7.
In final doresc sa mai punctez o singura idee.

Incepe turneul final al CM de fotbal. Nu cunosc programul meciurilor si nici orele de desfasurare. Chiar si asa, va dau un sfat prietenesc: “Sa nu dea dracul sa lipsiti vinerea din cauza asta! ”.  Nimic nu se compara cu fotbalul nostru, e clar?

25 de comentarii:

  1. Voi face cateva precizari:Au facut alegeri Mitica si Elly.Mitica a fost invitat sa-si aleaga primul 2(doi)jucatori.dupa cum se vede mai sus a facut o alegere proasta.Echipa lui (cu om in plus)a fost zdrobita in prima parte.La scorul de 8-1, de comun acord, s-a facut urmatoarea schimbare:Tudor a trecut la Pelicani, iar Vasea a trecut la Pinguini.Gaby a iesit din poarta, schimband cu Paul si mai apoi cu Cristi-biciclistul.A urmat un cu totul alt meci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa venirea lui Popicu, nu a mai fost nici o echipa cu om in plus.As mai preciza ca si Popicu a stat in poarta.In privinta C.M.2014, nu va faceti griji, pentru ca orele de desfasurare sunt 19,oo;22,oo si 23,oo, si vor fi 3 zile de vineri(13.06,20.06 si 04.07).

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu înteleg de ce Mitică şi-a ales doar doi jucători şi nu întreaga echipă. Eu aşa aş fi procedat în locul lui Ely.

    Tavi, trendul newcomer-ilor în tenis este de a da vina pe adversar pentru înfrângere. Te asigur că Şarapova nu este arogantă şi că nu foloseşte tertipuri. Ea aşa joacă orice meci, oricât de greu, oricât de uşor. Îşi ia timp mai mult între servicii pentru că are ritualul său de concentrare, dar nu e nici pe departe singura care forţează limita celor 20 de secunde, mai degrabă aparţine unei majorităţi. Inclusiv masculii alfa ai tenisului, Nadal şi Djokovic, băteau la nesfârşit mingea înainte de introducerea regulii respective, cu care evident că nu se împacă şi muşcă mereu din caşcaval.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă nu ştiaţi, Bebe joacă şi într-un alt grup, care are pagină de Facebook! L-am descoperit într-o poză dar nu merge să dau link, că nu e la liber! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. câteodată Mitică e fraier rău de tot, io i-am zis să-și ia cel puțin doi oameni primul. mult mai câștigați au ieșit Siliboa, cu una bucată șorțuleț mai de calitate decât ce mi-a dat mie Robert, și Paulică, cu un gol printre piciorușe, de la mijlocul terenului. ce nu face omu pentru prieteni!

    dacă tot suntem la capitoul tenis, priviți o mostră de prețuire la adresa Simonei:

    http://www.romaniatv.net/radu-banciu-simona-halep-este-o-arancuta-sarapova-e-o-lady_150815.html#comentarii

    RăspundețiȘtergere
  6. și tot din tenis, pentru Gabi x 2, o întrebare, dacă se poate cu răspuns fără a cerceta netul. ce mare (de fapt, imens) jucător n-are nici un US Open, ci doar patru(!) finale pierdute?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă e doar mare, atunci poate fi Hănescu. Dacă e imens, atunci e Isner!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ajutati-l pe Mitica9 iun. 2014, 22:16:00

    La un moment dat cinci din echipa adversa erau Motanu, Vasea, Tavi, Bebe si Bogdan, adica cel putin patru pe care ii curenteaza mingea si inca un necunoscator. Mai lipsea Luci si iesea de Top cinci refuzati la export iar Mitica si ai lui n-au fost in stare sa revina. Ghici cine a fost cel mai slab. Pensia!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pt.Razvan:jucatorul care nu a castigat niciodata U.S.Openul este Bjorn Borg, dar urmarind acele turnee vei observa cate obstacole avea in cale (4-5 jucatori americani),iar in finala dadea de McEnroe sau Connors.

    RăspundețiȘtergere
  10. Adevarul este ca acest meci a fost atipic, adica s-a jucat, practic, fara fotbalisti, deoarece lasandu-l la o parte pe Elly, ce constatam?!? Va las pe voi sa comentati...

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru ca echipa lui sa aiba o sansa Mitica trebuia sa se aleaga la adversari!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Gaby. corect, culmea e că la Australian Open n-a ajuns mai departe de turul 3, poate d-aia vorbeau unii de Hănescu. pe vremea aia americanii erau o forță și chiar dacă Smith și Tom Gorman (colegi de grădiniță cu Vasea) se cam duseseră, mai erau Gerulaitis, Roscoe Tanner, chiar și van Dillen. azi, singurul jucător valabil e Serena.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cateva comentarii referitoare la meci: scorul a fost deschis rapid de catre Elly si aproape imediat, Vasea a egalat dupa o combinatie reusita(de fapt singura)in trei cu Mitica si Biciclistul, marcand in poarta amicului sau, Tavi.
    Scorul ia proportii si ajunge la 4-1 prin golurile lui Elly, moment in care apare marele Pope, prezenta sa pe teren facandu-se remarcata prin cresterea diferentei de scor la 8-1. A se vedea ca singurul gol reusit de echipa adversa a fost al hulitului Vasea.Am inceput promitator, dar caldura umeda m-a taiat, de am fost f. aproape sa renunt.

    RăspundețiȘtergere
  14. La scorul de 8-1 s-a facut rocada Tudor- Vasea si astfel am ramas in echipa castigatoare.Jocul a devenit mai echilibrat, scorul s-a strans pana la 10(11)-8, cu penalti aparat de bravul Motan(mersi pt. sortulet-aveam nevoie la bucatarie, insa te rog, gura mai mica pe teren), moment in care se retrezeste Elly si scorul final se opreste la 14-8.In afara lui Elly, a mai marcat pt. echipa invingatoare Razvan-Motan, un gol din apropiere dupa o combinatie reusita cu juniorul si altul cu un sut cu spitul in stanga portarului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Banc:

    Intr-o seara friguroasa de iarna, inainte de culcare, sotul o intreaba pe sotie:

    - Vrei sa te simti bine in seara asta, iubito?
    - Da, da...
    - Atunci scoateti piciorul afara de sub plapuma. Sa vezi cand ai sa-l bagi inapoi sub ea ce bine o sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu stiu unde vedeti voi echipe dezechilibrate :)). Pai daca asistati la comentariile facute dupa meciul de saptamana trecuta.... Popescu era numarul 1, iar Mitica inaintea lui. Popescule, poate intr-o zi o sa intelegi si tu fenomenul si o sa vezi care aste valoarea ta. Imi amintesc cand imi spuneai : <> , probabil nu misca din buric :)).

    RăspundețiȘtergere
  17. Descoperirea speciilor11 iun. 2014, 11:40:00

    Se stie sigur ca pe Tavi il musca mingea, de altfel are si semne, istoricii insa nu s-au putut pronunta in privinta lui Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Biciclistu inca nu a raspuns la intrebarile pe care i le-am pus? De ce oare ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Siliboa, văz că ți-ai făcut datoria față de șefu, poți să treci pe la casierie, vineri, între trei și cinci după-masa. ai grijă dacă lipsești, că ți-a venit rândul la cronică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-o crezi tu,este randul tau la cronica, dar sa lasam deocamdata aceste maruntisuri si sa ne bucuram ca azi incepe fiesta mondiala a fotbalului in exotica Brazilie!

      Ștergere
  20. Cititor de contoare12 iun. 2014, 20:08:00

    Mai bine il lasati pe Tavi sa scrie de fircare data. Vin obosit de la serviciu si literatura lui ma adoarme.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cică azi e o zi mai mult unică decât rară, într-o viaţă de om: Vineri 13, cu lună plină!
    Ni se pregăteşte ceva!

    RăspundețiȘtergere
  22. Brazilienii, tiganii fotbalului, cu bulibasa Neymar in frunte!

    RăspundețiȘtergere
  23. Brazilienii, tiganii fotbalului, in frunte cu bulibasa Neymar!

    RăspundețiȘtergere
  24. Salve Cristi,
    Ce mai faci ? Cum o mai duci? Care mai este viata ta?

    RăspundețiȘtergere