luni, 2 septembrie 2013

Teren mare, capacitate de efort mică, după puteri, coane Mitică!

Ultima reprezentaţie a verii a găsit pe terenul din Tineretului doişpe combatanţi de ziua 5, pe o vreme care ar fi putut rămâne ideală dacă soarele n-ar fi ieşit din nori taman la ora meciului (terenul e poziţionat pe direcţia est-vest, astfel că una din porţi primeşte razele frontal).

Echipa Dănuţ: Popică, Bebe, Luci, Mitică, văru' Dănuţ, Găbiţă
Echipa Ely: Virgil, Cătălin, Bogdan (amicul lui Stelică), Eugen, Ely, Vasea

Meciul începe în nota de dominare a primei echipe, care conduce de două ori, dar este egalată de fiecare dată cu şut de la distanţă al lui Ely. Când Echipa D trece la conducere a treia oară, Cătălin iese din poartă şi jocul Echipei E începe să se lege, aceasta ajungând să conducă la două goluri. Dar, pe fondul unor ratări monumentale ale lui Ely (de-a lungul meciului a tras pe lângă în patru situaţii de unu la unu cu portarul, iar alte două le-a apărat Popică!), Echipa D revine şi conduce şi ea la două goluri. Este momentul în care Echipa E face o mutare care se va dovedi decisivă: Virgil îl înlocuieşte pe Bogdan în poartă, şi de aici încolo, preţ de mai bine de jumătate de oră, Echipa D mai reuşeşte doar două goluri! Numai mie (Găbiţă), Virgil mi-a scos 4-5 şuturi de toate felurile: bombe, plasate, devieri din apropiere. I-am marcat doar cu capul din corner şi dintr-o situaţie de singur cu portarul. În schimb, în partea cealaltă golurile au curs gârlă, înscriind cam toată lumea, pentru scorul final de 9-14.

Celălalt reper al meciului a fost ziua execrabilă prinsă de Mitică... Nu a dat decât un gol, frumos, e adevărat, dar asta pentru că a bărbierit mingea la o centrare din corner, aceasta căpătând o traiectorie cu boltă, până sub bară. În rest, a pierdut 3 mingi care s-au transformat în goluri (şi eu am una de-asta pe conştiinţă!), ba chiar a greşit şi când stătea bine în teren! Iată descrierea acestui paradox... Ely controla mingea central, cu Bebe în faţa lui. Mitică s-a poziţionat la dublaj, pe dreptul lui Ely, astfel încât acesta nu avea continuare individuală. Numai că Mitică îi oferă soluţia când se hotăreşte să fugă în partea cealaltă, pentru o ipotetică pasă la Vasea, care era izolat în stânga. Bineînţeles, Ely îşi aruncă mingea pe dreptul şi finalizează simplu, exact din locul de unde plecase Mitică! Ziua execrabilă a Căpitanului ar fi putut fi salvată dacă trecea în poartă când a ieşit Popică la atac, dar a considerat că e sub demnitatea lui să facă aşa ceva, astfel că a trebuit să spargem cuplul de apărare Bebe-Luci, care până atunci jucase inteligent, cu plasament şi dublaj, practic fără greşeli majore, ţinând cont de adversari şi dimensiunile terenului. Ca o paranteză, văru' Dănuţ şi-a forţat norocul la alegeri când l-a preferat pe Mitică lui Eugen. Pe terenul din Agronomie o fi Mitică mai fâşneţ, una-două şi-o face pe şut, dar în Tineretului e de alergat până la poartă. De-aia nici Popică n-a băgat-o în aţe cât a stat în atac, pentru că mingi în faţa porţii sunt mai puţine, primeşti mai departe şi trebuie să ţi-o mai faci şi singur. Terenul s-a pliat perfect pentru Ely şi Eugen, primul profitând din plin de spaţii, iar al doilea continuând să alerge şi când ceilalţi terminaseră benzina.

Data viitoare
vă urez succes
şi vă voi urmări
cu interes
de unde
voi fi purces! ;)

30 de comentarii:

  1. Ca de obicei,Gabita a surprins
    esentialul, descriind cu acuratete principalele aspecte ale meciului.
    Inspirat titlul cronicii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sunt de acord! Propun sa fie primit in Partid!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, sunt de acord! Propun sa fie primit in Partid!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,sunt de acord,dar in Partida Romilor pentru ca are sanse mari sa ajunga imparat sau rege!

      Ștergere
  4. Nu vreau sa-i caut scuze miticanului, dar a fost tinut sub presiune de la inceput si se pare ca a cedat.

    Motane, unde esti si ce faci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,presiunea atmosferica a fost cam mare si Mitica a cedat!

      Ștergere
  5. Nu vreau sa-i caut scuze miticanului, dar a fost tinut sub presiune de la inceput si se pare ca a cedat.

    Motane, unde esti si ce faci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanul este pe coclauri,se pare ca este in calduri!
      Lucica,de ce-ti dublezi comentariile,sa para mai multe?!?

      Ștergere
  6. Chiar aşa, cum faci Lucică de postezi de două ori?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai lasati-l pe Mitik in pace, ca atat poate acum si nu vrea sa se rezume sa joace ce
    poate.

    RăspundețiȘtergere
  8. La cum a jucat nici tramvaiul nu trebuia sa-l duca pe Mitica acasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru cronica ,totul perfect pana la ultima fraza ,,Eugen alerga cand altii terminasera benzina'', un pic cam trasa de par numai daca altii se numesc Mitica, aici comparatia este buna. Omul meciului il pot numi cu mana pe inima Virgil, jos palaria, iar ceilalti au contribuit cat au putut, mai un carasel(motanu), mai un viermisor(paulica), mai o ratare (mitica).

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu este vina mea ca s-au dublat comentariile. Uitati-va la ora.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu este vina mea ca s-au dublat comentariile. Uitati-va la ora.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu este vina mea ca s-au dublat comentariile. Uitati-va la ora.

    RăspundețiȘtergere
  13. Le Burdihan e balbait.Ii recomand sirop de tuse!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cătălin, mă refeream în comparaţie cu mine sau chiar cu văru, că nici el nu mai putea după ce aproape o oră a făcut ambele faze.

    Luci, acum s-au triplat, dar cred că poţi mai mult! :) Încearcă alt browser, poate scapi de problemă.

    RăspundețiȘtergere
  15. noroc că mi-am terminat banii de pariuri cu Steaua și pișăcioasa de Sorana, că riscam s-o iau pe Penetta, cotă 3,40 c-o bate pe Halep!
    parcă ieri n-a fost în apele ei, la un moment dat având 0 breakuri din șapte!!! mingi, iar italianca 3 din 3. colac peste pupăză, și întreruperea p...lii...

    și încă o curiozitate statistică. din cele 11 meciuri de tenis jucate ieri (inclusiv cel în care pierdu Federer), opt!!! au avut tie-break măcar în primul set, iar celelalte trei în setul 2.

    despre meciul de vineri nu pot decât să remarc pasiunile prea mari pentru o simplă miuță de vineri după-masă. păcat că n-am fost, dar după ce începuse o ploaie destul de sănătoasă, imediat după oara 2, apucasem să zic că fac altceva. Paulică la fel, și lui îi pare rău.

    RăspundețiȘtergere
  16. Motane, chiar remarca lumea că tocmai tu ai lipsit, factorul de echilibru! :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa fie clar,degeaba va legati de Mitica! El joaca mereu cu privirea sus, ca d-aia e Capitan si, ca orice pamantean, a ramas si el cu ochii-n soare atunci cand astrul l-a surprins frontal in partea aia pacatoasa de teren. In alte situatii decat cea de vineri el face lumina pe teren prin jocul sau stralucit. Conu Mitica e unic!
    Am zis.

    RăspundețiȘtergere
  18. Da' cine se ia de el? Cineva a sărit în ochi cu jocul său mai slab ca de obicei şi de data asta s-a nimerit să-l cheme Mitică. Altădată a fost printre protagonilti, acum n-a fost cazul. E simplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita,ai vrut sa scrii "protagonisti" sau "protagoniti"?!?

      Ștergere
  19. L e lângă ş, se mai luftează.

    RăspundețiȘtergere
  20. Capitanul
    Gabita,iti scriu din cantonament,ca asa nu se mai poate.Iti multumesc, pentru cronica cu DEDICATIE e beton .Daca bagai si niste desene ,scheme etc etc era perfecta .Sa stii ca ce ai scris,se stia deja de la teren, de la bere eram sigur,ca o sa repeti in scris.Ma bucur ca l-ai facut fericit pe POPICU trebuie sa-lcinstesc. ACUM vorbind si serios cred, ca trebuie sa aduc la teren 3 ca ELY SI SE REZOLVA NU TE MAI SUPERI AI SI CU CINE JUCA.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mai ca-ti pare rau de fraier!

    RăspundețiȘtergere
  22. un neamț mi se pare dumnezeul pariurilor. băiatul a pariat un euro pe următoarele evenimente combinate
    - Federer e bătut de Robredo, cotă 10
    - Kaiserslautern-Cottbus, scor exact 2-2, cotă 14
    - Nadal-Kochlscreiber, scor exact la seturi 3-1, cotă 4,10
    - Raonic-Gasquet, scor exact la seturi 2-3, cotă 4,90
    - Azarenka -Ivanovic, scor exact la seturi 2-1, cotă 4

    și a câștigat 11 mii de euroi. super!

    RăspundețiȘtergere
  23. Razvane dar ce zici de Varul Dan, a bagat 1 leu pe urmatoarele pariuri:
    - Mitica cel mai slab de pe teren : cota 4.20
    - Virgil cel mai bun om din echipa adversa: 5.10
    - Cata joaca in teren: 2.60
    - Gabitza il face mare pe Vrigil: 3.30
    - Popescu il face cu ou si cu otet pe Mitica : 1.05
    - Vasea componentul echipei castigatoare : 1.30
    - Ely va fi ratangiul echipei : 2.80
    - Motanu nu o sa prinda mai mult de 3 fatze : 1.20

    si a castigat in jur de 8,5 mil cand sa isi ia baiatul banii, ce sa vezi? I-a anulat biletul, cica primul pariu ,, Mitica cel mai slab de pe teren'' a fost blat, la cantar a avut cu 500g mai mult decat Vasea (s-a cantarit cu tot cu bandana, esarfa, carpa, petic cum vrei sa ii spui).

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu și-a luat banii pentru că nu e voie să pariezi pe două chestii care se intersectează, vezi pct. 2 și 4, poate chiar 1 și 5, deși 5 poate fi ceva universal valabil, ca și reciproca.

    RăspundețiȘtergere
  25. mai bine punea tot ce avea că Vasea e cel mai slab de pe teren și că io nu prind mai mult de 2! peștișori. avea bani de nuntă.

    RăspundețiȘtergere