vineri, 20 septembrie 2013

De la 0-2 la 9-2...

            dupa o puternica "reveneala" cum haios spunea un fost coleg de miuta din perioada cand salasluiam la Drobeta Turnu-Severin(1974-1983), pentru ca in final sa se termine 10 la 4.
            Sa pornim totusi povestea meciului cu inceputul, remarcand faptul ca a fost o zi ideala pentru a juca fotbal. Vazand cum curg combatantii spre Agronomie, mi-am zis ca iar va fi inflatie de jucatori. Eram deja 14,ba chiar 15 cu baiatul venit cu Cristi si asteptam sosirea lui Gabita si a lui Eugen,dar cum deja era cam tarziu,s-a trecut la alegeri intre Mitica si Cristi rezultand teamurile:
            Echipa 1-Vasea,Bebe,Stelica,Bete,Razvan,Mitica,Catalin;
            Echipa 2-Paul,Virgil,Popica,Bogdan,varu/ Dan,Claudiu,Cristi-gaz.
            Cu toate ca a doua echipa era mai valoroasa,cealalalta a inceput mai bine si a avut cateva oportunitati de a deschide scorul,de care n-au profitat Vasea(care a inceput in atac),Mitica si, partial, Catalin.A urmat ceea ce trebuia sa se intample si la o centrare a lui varu'Dan,Motanelul deviaza in propria-i poarta la coltul scurt, facandu-se de un 0-1 si ceva mai tarziu,chiar de un 0-2,marcand,de data asta pe bune,varu'Dan. La acest scor Vasea intra in poarta si Bete trece in aparare; observand aceste permutari,Motanul pleaca tiptil-tiptil in atac ,ramanand acolo pana la final,aceasta manevra dovedindu-se foarte inspirata.
            S-a jucat o buna perioada de timp la 2-0,chiar si dupa sosirea celor doi intarziati; apropos, de o bucata de timp,Gabita cam intarzie la intalnirea de vineri...
           La sosirea celor doi(cam la o jumatate de ora de la inceperea ostilitatilor) au fost ceva discutii cu repartizarea lor la cele doua echipe,pana la urma Gabita a intrat la prima echipa avand in vedere ca era condusa cu 2-0,iar Eugen a evoluat la ceilalti
            Intrarea lui Gabita nu si-a aratat roadele de la inceput,durand ceva timp sa se acomodeze cu noile incaltari,iar noi toti sa ne obisnuim cu noul balon Adidas; Gabita si Catalin se inteleg tot mai bine,dar mingea parca nu vrea sa intre in poarta adversa,acest obsedant 0-2 incapatanandu-se sa reziste pe tabela de marcaj.Popica intra in poarta in locul lui Paul,combinatiile in cealalta echipa sunt tot mai reusite,golurile incep sa intre intr'un ritm ametitor si de la 0-2 se ajunge la un neverosimil 9-2!?!
            Tandemul Catalin-Gabita a fost hotarator in intoarcera rezultatului,ca si unele triunghiuri de pase la care au mai participat Mitica sau Razvan; au fost destule combinatii foarte frumoase care s-au soldat cu goluri spectaculoase
            Cei trei marcatori au fost: Catalin-4 goluri,Gabita-3 g. si ,placuta surpriza,Motanu' Razvan-3 g.(daca'l punem si pe cel din poarta proprie,are chiar 4). Las placerea marcatorilor sa-si descrie fiecare golurile reusite. O surpriza neplacuta este absenta  Capitanului Mitica de pe lista marcatorilor.
            Asa de bine s-a integrat Motanu in atac si-asa de fericit era, ca spre final  a jucat numai cu calcaiul...
            Nu vreau sa par lipsit de modestie,dar trebuie sa remarc buna prestatie in poarta a lui Vasea care a aparat multe suturi,fiind ajutat si de bare(3 suturi in bara din stanga sa si unul in dreapta),de la 0-2 la 9-2 neprimind niciun gol.
            Cand deja victoria era demult transata,reuseste si Popica un gol in stilu-i caracteristic la o balbaiala in careu,Stelica cu Bete langa el si cu Vasea la un metru in spatele lor,nu reusesc sa degajeze balonul ...
            Mai dam noi al zecelea gol si la ultima faza, cand copiii intrasera deja  pe teren si cei mai multi dintre jucatori parasisera suprafata de joc,Cristi executa totusi cornerul si din devierea lui Bete .mingea intra in gol.
            Asadar,scor final 10-4 in favoarea echipei lui dom'Mitica.
            A mai jucat temporar si baiatul care a venit cu Cristi si a terminat in teren dupa ce s-a accidentat Dan.
            Au fost cateva clinciuri intre  Catalin si varu'Dan care solicita cam des si fara motiv  fault(are un joc in care se cam expune si parca ar vrea un fotbal fara contact fizic), intre Stelica si Claudiu la un fault,de altfel recunoscut, al primului asupra celuilalt care a incercat sa riposteze,dar ambele au fost aplanate la timp.
            De asemenea, spre final , Vasea boxeaza o minge cu pumnul,moment in care este busculat in saritura de catre Eugen,care-l loveste in partea dreapta la coaste si sold,acesta cerandu-si scuze pe loc si ca un domn ce este a revenit cu un telefon la 19,30,intrebandu-ma cum ma simt.
            La  sfarsitul meciului am plecat imediat spre casa sa pregatesc Nubira pentru ITP-ul de a doua zi ,apoi am savurat o bere in cartier,lasand baietii la un tenis si la bere si pizza in Agronomie!
            Deja asteptam cu nerabdare sa vina mai repede vinerea viitoare!

Completare Tenis (Găbiţă)

Pentru prima oară în istoria Fenomenului de ziua 5, fotbalul a continuat cu tenis de câmp, în Tineretului, ajutaţi cu rachete şi mingi de Mihai Tenismanul. S-a jucat pe suprafaţă rapidă, asta ca să compenseze lentoarea nostră! :) Absolut toţi cei care şi-au etalat măiestria trăiau din amintiri la acest sport, de aceea spectatorii, adică tot noi, s-au distrat copios unii pe seama altora. Puteţi admira aşezarea impecabilă a lui Mitică la un forehand, precum şi poziţia de manual a lui Popică la serviciu (clic pe numele lor, da?). Motanu a oferit faza zilei când "a luat plasă", adică n-a văzut plasa aia din spatele lui Mitică şi s-a înfipt în ea!! :))
Dacă vremea ne va permite, ar trebui să repetăm figura şi săptămâna viitoare, mai ales că este ultima zi de vineri cu orar de vară.

65 de comentarii:

  1. N-am inteles motivul/cauza pentru care tenismenul-Motan n-a vazut acea plasa;avea cumva privirea intetosata de la bere?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru unii fraieri care nu înțeleg că sportul nu poate fi asociat cu consumul de alcoolice, răspunsul este nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da cu prostia si cu flatularea da mai testosilor/

      Ștergere
  3. nu toată lumea se pricepe la fotbal, așa că puțini au remarcat că hat-trickul pe care l-am dat a fost absolut perfect. primul gol cu stângul, al doilea cu dreptul și ultimul cu capul.
    cum sunt io milostiv, o să încerc să-i învăț și pe alții, mai puțin talentați, așa că frații siamezi Găină, Marinel și Vasilică, au programare pentru săptămâna viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai bine mai Motanel,eu te laud si tu ma jignesti?!?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa vedeti spume pe Piranda Prodan dupa ce o fura Steaua la Botosani!

    Meeeemeeee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti suporter spartan din ala cu mucii pe fular.catamai hentul a prestat cucurtean ala si avram alalaltul de la voi de la juniori n-a vazut,ca epus de tasu militianu/

      Ștergere
  6. Am vorbit cu Gabi la telefon, s-ar putea să vină şi el data viitoare, inclusiv la tenis. Ca să avem o şansă, trebuie să servească numai cu reverul! :)

    Referitor la meci, două faze au ieşit şnur, una până în poartă, cealaltă... nu mai ţin minte, pe lângă sau apărată. Prima a fost o serie de un-doi-uri repetate între mine şi Cătălin, începută la mijlocul terenului şi finalizată de Cătălin de la marginea careului. Ţinând cont de densitatea jucătorilor la 8-8 pe terenul mic, e o performanţă.
    A doua fază îi aparţine lui Cristi, care a jonglat aerian, dând mingea succesiv peste câţiva adversari. Aproape că mi-a părut rău că n-a dat gol! Până la urmă mi-a părut şi bine, dar pentru mine, că mi-a intrat un gol din foarfecă, după nu ştiu cât timp!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vasea-un alt revenit22 sept. 2013, 11:37:00

    Ma bucur pentru Gabi; este asteptat cu drag sa revina printre noi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe Tineretului s-a jucat si tenis de camp sau a fost doar o sedinta foto?!?

    RăspundețiȘtergere
  9. Vasilică, frumosule, bengosule, chiparosule, ia spune mie cine te-a supărat. cumva Marinuș, că ți-a luat postul de titular?

    ceva mai demult făcusem schimb de recomandări cu Dan Cocoru. io îi spusesem despre Adrian Georgescu, el, despre Cătălin Oprișan. citisem câte ceva până când azi i-am luat articolele la rând. merită.

    Băsilică, cum tot învârți tu netul, ia zi ce echipă a fost campioană în Spania în anul când Real a terminat pe 5 și Atletico a retrogradat?

    RăspundețiȘtergere
  10. De aia ii place lui Vasea coniacul Drobeta!

    RăspundețiȘtergere
  11. bai hai dinamo kkciosule aveti si voi un antrenor si pala il schimbati pai voua va da botosaniul de la trei in sus catelusi cocarezi plouati ce sinteti

    RăspundețiȘtergere
  12. bai huu dinamiau,dati-l pe cur-tean la volei si de banii de ciunga in par platiti utilitatile clubului,ca sa arunce iar mili aia cu caschetele in sus pe deal/

    RăspundețiȘtergere
  13. Vineri a fost o zi superba de fotbal, dar a fost o zi si mai superba de tenis. Master Popica si fara exagerari a cam insirat vreo 3 baieti la tenis (Mitica, Dan si Gabitza). Tipul nu ca este bun, noi suntem ff slabi si de unde ii spuneam mereu sa isi aleaga sportul, ma cam indoiesc ca l-as putea bate la acest sport, bv Popica. Legat de fotbal, vineri ne-a cam intrat din toate pozitiile, triunghiurile au fost de la excelent in sus, Stelea, Bebe si Betze foarte buni in aparare, Vasea excelent in poarta, Motanu in afara ca se prosteste el cu calcaiele lui jos palaria, despre Gabitza stiti si voi: numai de bine (mi-a facut placere, alearga puriul si stie jocul)iar ultimul dar nu cel din urma, Mitica, a prestat un joc bun, mult peste cea afisat in ultimele etape. O saptamana usoara.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cele scrise mai sus se observa usor "puterea de analiza fotbalistica" si nu numai a lui Catalin,asa ca, in urma sedintei Colegiului de redactie(Gabita,motanu-Razvan si Vasea,Tavi a lipsit) s-a decis cooptarea lui Catalin in randul "cronicarilor".Gabita, treci la instruirea preopinentului.

      Ștergere
    2. daca a lipsit asta ultimul loc la gratulare-flatulare nu ti-l ia nimeni.

      Ștergere
  14. Cătăline, altfel dai în minge după ce ai apucat să joci fie şi un sfert de oră. Popică a avut noroc că a jucat primul şi s-a antrenat pe seama noastră. La final, când am prins şi eu 20 de minute legate cu Eugen, ajunsesem să fac ceva mai mult decât să pun mingea în teren. Mai vedem vinerea asta.

    Cât despre cronicăreală, se rezolvă tot vineri.

    RăspundețiȘtergere
  15. vind abonament pe cinci ani la meciurile Dinamo-Rapid

    RăspundețiȘtergere
  16. pastreaza-l bai bula ca si asa tu n-ai ce face in wikend la matineu si ia chilipirul si bagati-l in chilicur ca poate asta te tine ocupat un timp/

    RăspundețiȘtergere
  17. Hingherul de prosti24 sept. 2013, 00:15:00

    Cum se da prostul singur de gol, isi agata coada la final de text. Daca-l mai las liber o saptamana sigur si-o vara intre picioare, ca o potaie ce e si o sa citim comentarii anonime numai cu punct la final. Ha, ha,ha-al meu e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pune-ti latul hingherului de gat,si coada de la final de text, pardon,de la final de lat bagati-o in cur sa te curentezi tantalaule,poate reusesti sa fii coerent,sa spui totusi ceva,ca prea arunci cu mizerii in sus si mai si ha ha ha-lesti la ele ca ti-e teama sa nu faci murdar pe jos.

      Ștergere
  18. Razvanelul abia acum m-amprins de faza, Cristiano de la tine a invatat cu calcaiul:)).

    RăspundețiȘtergere
  19. Vasea cel adevarat24 sept. 2013, 16:52:00

    Aproape jumatate dintre comentarii sunt anonime!
    Pai in ritmul acesta unde ajungem fratilor?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bai adevaratule nu e vorba de ritm ,ci de rit si nu aveti unde ajunge surorilor caci fratii au alta atitudine.

      Ștergere
  20. motanu șucărit24 sept. 2013, 18:38:00

    începe să mi se facă mai mult decât scârbă de zdreanța de Prodanca, de mână cu bărbatu și putoarea penală Mița. Gigi e dulce copil de lângă ăștia.

    oarecare ghinion pe Halep, să joace cu Venus, care a bătut-o pe Azarenka. probabil cap de linie și pentru Sorana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai vrea tu sa-i halepsti muntele lui venus zdrentei,frustratule.

      Ștergere
  21. m-au întrebat mai mulți cititori care este al treilea frate siamez, cel zis Găină. din câte știu io, cei doi giumbușluci mai au un frate, Șorțuleț, momentan ieșit din circuitul fotbalistic,iar apelativul Găină este numele lor de scenă.

    cum Găină V. este în continuare puturos, să vă luminez io. în anul 2000 campioana Spaniei a fost La Coruna, urmată de Valencia, Barcelona,
    Zaragoza și Real, retrogradate fiind Atletico (cu antrenori Ranieri și Antici), Betis și Sevilla. mai jos e un link interesant, ceva mai nou.

    http://www.youtube.com/watch?v=FnGExIw6hTk

    RăspundețiȘtergere
  22. Motanele, frati-frati, dar cata diferenta intre ei. Citesc cronica si inteleg ca in poarta fiind, unul a aparat tot, iar celalalt, mai plapand (o fi lesinat putin), a incasat pana s-a inclinat tabela in partea cealalta.

    RăspundețiȘtergere
  23. catelus cu parul cret24 sept. 2013, 21:58:00

    iata cum bolnavii bucuresti a reusit sa bata sanatatea. e unu mic tzugurlan care ii vine lui torje pina la buric. hauuuuu!

    RăspundețiȘtergere
  24. maine dinamo scoate dvd de colectie cu ziarul sanatatea ptr toti. cumparati-l ca sa-si plateasca utilit la stadion.

    RăspundețiȘtergere
  25. Hingherul de prosti24 sept. 2013, 23:33:00

    S-a dezlantuit potaia obraznica, latra in stanga si-n dreapta, doar, doar s-o speria cineva de el. Ce prost! Pe unde i-o fi coadaaa? I-a mai vazut-o careva? Ha, ha, ha, e al meuuu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. raspunde la text in continuare cretinasule,nu scrie ca la wc ,adica ce te trece.uite am o tema pentru tine*hingherul de p- -i in g- -a* completeaza liniutele cu litere,nu cu cifre,si poate astia de pe aici te fac pionier.ca in infantilitati esti deja utecist

      Ștergere
    2. Hingherul de prosti27 sept. 2013, 00:56:00

      Mai sindrom de Pica,nu ma convingi ca esti destept. Uite, sunt un domn cu tine, ti-am rezervat un loc in sala la spectacolul Dineu cu prosti. Poate se prinde ceva mai elevat si de tine. Pe curand, ori de cate ori e cazul.

      Ștergere
    3. nu sunt asa destept daca pierd timpul pe aici,dar cred ca pseudonimul ti se potriveste invers.adica prostul de hingher.biletul il ai oricum de la sindicatul hingherilor.ca nu dai tu bani pe asa ceva elevatule.vezi ca nu ai rezolvat textul anterior. si ca ai cam multe cuvinte in ultima fraza,sau cam putine.

      Ștergere
  26. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi25 sept. 2013, 16:36:00

    Stiu pe unul care schimba retete de zacusca pe andrele de crosetat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salvati-l ba odata pe tantavi asta ,sa scapati de subiectul asta de culoarea zacustii si ramaneti asociatia macrameurilor non-profit intelectual.

      Ștergere
  27. cu Mita Biciclista in frunte/veti avea victorii multe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu dinamo iar in frunte,totul este aranjat,nu ne trebui idei multe.fiindca este de cacat!

      Ștergere
  28. Cu un ambuscat insuficient instruit, necopt, agresiv si neadaptat e greu de dialogat. Pacat ca un individ ca asta polueaza blogul nostru. Daca nimic nu-i place, nu inteleg de ce nu ne lasa. Oricum, dupa cum se exprima si scrie, nu-l vad bine nici pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bai tanta.pune virgula dupa primul adjectiv, ca altfel nu stim insuficientule cui se adreseaza insuficienta ta, la ambuscarea frustrarilor tale,sau la instructia ta coapta,agresiva si adaptata epocii de aur.oricum, nu te vad bine,nu faci diferenta intre a se exprima si a scrie.ia studiaza cand merg una fara alta si cand nu.sau mai bine intreaba pe altul mai testos ca tine.in privinta placutului ,nu fi aberant.

      Ștergere
  29. Un extropiat, ofuscat si refulat. Pun pariu ca , acasa, n-are voie sa deschida gura, sa nu miroasa.

    RăspundețiȘtergere
  30. Un extropiat, ofuscat si refulat. Pun pariu ca , acasa, n-are voie sa deschida gura, sa nu miroasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ecoul asta e de la emotii sau de la cuvintele care maine le uiti.

      Ștergere
  31. Un extropiat, ofuscat si refulat. Pun pariu ca , acasa, n-are voie sa deschida gura, sa nu miroasa.

    RăspundețiȘtergere
  32. Poate înţelege că există totuşi o limită a toleranţei. Prodanca n-a înţeles...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. limita tolerantei fiecaruia nu o stabilesti tu .limbric artezian.

      Ștergere
    2. Geniule, lumea s-a cam exprimat. Mă ocup de tine săptămâna viitoare.

      Ștergere
    3. multam ,aia e lumea ta exprimatule.cred ca ai nevoie de mai mult timp de gandire ,nu cred ca esti asa ocupat.dar oricum.fata de altii ,macar promiti.

      Ștergere
  33. De sceneta asta ce ziceţi?
    http://www.youtube.com/watch?v=iak0_tZRcWs

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita,vazusem deja "sceneta", dar bine pusa in scena faza respectiva...

      Ștergere
  34. Silică, am auzit că ai emoții la meciul de diseară. uite cum facem. io o să țin cu steaua și tu mă cinstești dacă bate.

    iar a început Realu cu furăciunile...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motane, era cat p-aci sa pierzi pariul; de Mihai Costea ce zici?!?
      Pepe a facut fault clar in careul advers,comedie curata.

      Ștergere
  35. Băbăieţi, ca să vă faceţi o idee la alegeri, eu m-am trezit acum un sfert de oră... Am sărbătorit până la 4 AM succesul din meciul de aseară, din competiţie. Am avut o echipă încropită, cu unul dintre portari rezervă pentru jucătorii de câmp (a şi intrat vreo 10 min) şi cu altul proaspăt transferat despre care nu ştia nimeni cum joacă! :) Dar a ieşit bine, am bătut revelaţia competiţiei cu 3-2, un joc de care ne-am temut şi bine am făcut, că frica păzeşte pepenii! Tenismanul a jucat forţat de împrejurări, avea dureri mari de spate, dar l-a uns medicul de la teren cu o soluţie care-l ardea şi la o oră după meci, aşa că a evoluat fără greşeală. Tot el se va ocupa de închirierea terenul de tenis pentru azi, va fi unul de zgură pentru că ăla de data trecută e ocupat. Rachete va aduce Gabi. Şi cu asta v-am spus tot.

    RăspundețiȘtergere
  36. daca e pe gratis ma bag si eu

    RăspundețiȘtergere
  37. Atentie! Trecerea la ora de iarna se va face in ultima duminica din luna OCTOMBRIE, adica pe 27 oct.2013.

    RăspundețiȘtergere
  38. Da, constatasem şi eu că am rămas defazat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai ramas de fazan si de frazat si defalcat ,etc.

      Ștergere
  39. Cam pe ce prezenta se sconteaza astazi?

    RăspundețiȘtergere
  40. Apropos,cam cati "anonimi" vor fi prezenti azi in Agronomie?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde ce va propuneti...................................................................

      Ștergere
  41. Hingherul de prosti-mesaj pentru client27 sept. 2013, 21:14:00

    Te stiam prost, dar tu ai spor si dovedesti ca esti un prost perfect. Vrei dovada? Iat-o :
    - In comentariul dlui Tavi, “ambuscat”este substantiv cu rol de subiect, nu de adjectiv, perfectule. “Ambuscat” este elementul despre care se comunica ceva prin intermediul predicatului de la finalul propozitiei respective. Ce greu e pentru tine acordul dintre subiect si predicat! Prostovane, fuga la clasa “0”. Mai intai du-te la spectacol, acolo vei primi favorurile dorite si cuvenite, te vor pune in capul mesei. Ha, ha,ha !!!

    RăspundețiȘtergere