sâmbătă, 28 septembrie 2013

Plecați la piață cu punga spartă

Vine o vreme când reflexele ți se tocesc, piciorul nu te mai ascultă, driblingurile îți reușesc doar când adversarii sunt doi copaci și-un stâlp, șuturile ți se duc în plopi sau în boscheți (depinde de peisaj...) dar, în virtutea trecutului tău glorios, ți se oferă onoarea de a face alegerile, ceea ce, lucru deloc de neglijat, îți asigură un loc de titular.
Un punct mare în favoarea ta ar fi că, încă din imemoriale timpuri (adică cam pe când Vasea era  domnișoară, Luci nu folosea vopsea de păr iar Găbiță  nu aflase ce înseamnă alea desene animate) acesta era principalul tău talent. Ascundeați piatra, o ghiceai sau o piteai pe după dește, vă apucați de negociat și cel din fața ta se trezea făcut la buzunare, cu trei oameni mai puțin, trei goluri în minus iar pe deasupra dator cu un rând la cârciumă și două țigări la bucată. Bașca portarul advers stătea cu fața-n soare iar al tău la loc ferit, ca nu cumva să-i deranjeze vreo nefăcută somnul, căci de apărat mai va.
Iată însă că socoteala de pe peron nu e totuna cu cea din tren și, pus în fața unui băiat de cartier, patru clase pe după blocuri, dintre care două cu repetir, te fură fâstâceala și te trezești cu pantalonii-n vine și cu bandana pe ochi. Adică, reușești de-i scapi din vedere pe ăi doi considerați vedetele cartierului, ambii la  adversari și te mai și trezești (probabil, mahmur) coechipier cu vreo trei mai puțin talentați, pe care susții apoi că nu tu i-ai ales. De picat tot îți pică ceva, cică ar mai veni trei băieți cu care să-ți întărești oastea de strânsură, dar nimeni nu garantează că respectivii vor ajunge astăzi sau peste trei săptămâni, după cum de abia după meci s-a găsit un milostiv să-ți deseneze o schemă, cum că nu toți trei ar fi avut loc la tine. Așa că uite cum a căzut zarele:
Echipa de după blocuri : Gabi (bine-ai revenit!), Paulică, Stelică, Tudor, Găbiță, Eli, Marean
Echipa de la (ura și la)  gară: Cătălin, Mititică, Răzvan, Bogdan, Siliboi, Claudiu, Bebilă
Pe unii i-a pufnit răsul, pe alții plânsul, vreo doi au dat să se sinucidă, iar pastila s-a mai îndulcit puțin prin rocada lui Paulică cu Bogdan, la prima vedere o afacere bună, dar în final păguboasă pentru gargariști, Paulică fiind prea cuminte și Bogdan, cu două!!! goluri, prea rău. Așa că înainte de a apuca să numere până la trei Mitică și a-și extrage degetul din gură, scorul era patru la zero pentru mariniști, de se înfoia nea Găină-n pene mai ceva ca-n zi de târg la Vitan, cu șlapi, manele, mici reșapați și molan la mâna cincea.
 Mai apoi a răsărit din drum mimoza, zisă și Eugen (o fetiță delicată și care n-ar face rău, adică n-ar da gol sau pasă, la nimeni) și s-au mai efectuat ceva permutări, dar pacientul era deja tratat definitiv. Ce să mai zicem de scorul final, nouă la șase, că poate-i vine cuiva vreo idee și-l citește invers, de ne calcă astfel de două ori rușinea?

Completare tenis (Găbiţă)

De data asta am găsit liber pe zgură şi numai o fereastră de o oră. Gabi a adus două rachete ca fulgul şi tot el a deschis balul cu victorii la Eugen şi Cătălin. Pe urmă, ca să apucăm să jucăm cât mai mulţi, au intrat alţii, câte doi. Eu mi-am luat revanşa la Popică şi Motanu a câştigat cu Stelică. Pe urmă, intentia a fost de a juca învingătorii între ei, însă meciul meu cu Gabi s-a întins până la tie-break (am avut 4-2, dar am pierdut!), iar pentru finala Gabi-Motanu n-a mai fost timp.
Şi gata cu tenisul pentru anul ăsta, după cum se arată octombrie trecem pe ping-pong.

44 de comentarii:

  1. Doctor de fraieri28 sept. 2013, 18:07:00

    Ia pastile,poate te ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. munited o fură acasă, city o ia în freză după ce conduce cu 2-1, iar Halepa pierde la Radwanska cea mică, cotă 4,50. mai rămâne să facă și Timișoara vreo poveste.

    pese: doctore. cam ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vasea-neadormitul29 sept. 2013, 00:57:00

    RMA-ATM, 0-1 in derbiul madrilen,insa putea fi 0-3,0-4 sau 1-4!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Motanele,spre disperarea ta,Timisoara n-a facut nicio "poveste"...
    Ce ai D-le cu El capitano,lasa-l sa se gandeasca la echipa ideala care nu se va regasi niciodata in realitate;chiar in conditiile date de alegerea Miticului,spre final,cu o mai mare concentrare a lui Eugen si mai ales cu o implicare reala a lui Claudiu in jocul colectiv al echipei,se putea intoarce rezultatul...

    Felicitari pentru promtidudinea scrierii cronicii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze,a se citi "promtitudinea".

      Ștergere
    2. Sau, şi mai bine, promptitudinea! :) Ceva cu care nu mă pot lăuda eu, pentru că încă n-am adăugat completarea de la tenis. Dar şi când o s-o adaug...

      Ștergere
    3. Ai dreptate Gabita,asa e corect!

      Ștergere
  5. că tot vorbeam cu Găbiță de tenis, papagalu de Nadal are 22-15 palmares cu Djokovici (14-3 pe zgură) și 20-10 cu Federer, 13-2 pe zgură. aproape ca-n bancul ăla...

    luați și un link. Basilică, dai COPY pe el, și apoi PASTE în fereastra de sus,(sau în fereastră nouă) ambele cu dreapta mouse-ului.

    http://www.youtube.com/watch?v=vnB_4Jtfy6A

    RăspundețiȘtergere
  6. Am aflat deja scorul de la Steaua _ Chelsea. Ma frec la ochi.Doar 0-3?

    RăspundețiȘtergere
  7. mai potrivit pentru voi e alt link

    http://debarbati.ro/divertisment/cei-mai-frumosi-sani-care-au-aparut-in-filme-15-actrite-care-au-aparut-topless-foto.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Steaua e numai una30 sept. 2013, 10:22:00

    Iar au inceput potaile sa umble pe la arbitri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Steaua e numai doua, suna mai bine;))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo Gaby ! Revenirea ta este un exemplu de vointa dar si de atasament pentru miscare in forma sa aplicata "fotbal de ziua 5a" .

    RăspundețiȘtergere
  11. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi30 sept. 2013, 19:46:00

    Nu vrei sa ni te atasezi si tu la coada?

    RăspundețiȘtergere
  12. Steaua e numai una30 sept. 2013, 20:41:00

    kktzelushii dinamovisti au ciordit tricourile de la sanatatea si s-au dus sa fure din unspe metri la galati.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dupa meciul cu Chelsea, Steaua isi va realiza obiectivul de a obtine maximul de puncte,6 ! Succes !

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai bine nu va prezentati!

    RăspundețiȘtergere
  15. cred că ar fi interesant să jucăm pe agronomie un meci steaua-dinamo. sunt și ceva rapidiști, dintre care am putea alege copiii de mingi, iar un neutru (se știe el) ar scrie cronica. pe de altă parte, iar să fiu coleg cu academicienii Marean și Basil...

    RăspundețiȘtergere
  16. ... şi cu Mitică! Apropo, după cum bănuiam, nu el a scris mai sus. Iar furtul de identitate mi se pare mai nasol decât să te dai rotund ca anonim.

    RăspundețiȘtergere
  17. Aşa, am adăugat şi o completare sumară despre tenis, o găsiţi la finalul cronicii.

    Cât despre meciul de vineri, echipa lui Mitică a contat abia după ce a ieşit Cătălin în câmp. Pe final, când m-a lăsat benzina şi nu mai urcam cu Ely în atac, adversarii puteau obţine ceva mai mult, dar la 8-6 au avut ghinion cu mingea aia scăpată în poartă şi aia a fost.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acelasi Mitica2 oct. 2013, 08:41:00

    Ii cer scuze lui Gabita, dar n-am ce face! Si pe mine ma cheama Mitica.Sa-mi iau alt nume? Bine, o sa ma cheme Gabita.E bine?
    Pentru Vasea. Stii bancul cu patrula? Daca nu, ti-l spun:patru la .....zero !

    RăspundețiȘtergere
  19. Da? Şi până acum de ce n-ai scris sub numele tău de Mitică? Nu mai bine ar fi să te cheme ca pe tine?

    RăspundețiȘtergere
  20. A jucat aseara Birsana si nu am stiut eu?

    RăspundețiȘtergere
  21. Dupa meciul de aseara nici nu mai ai ce sa zici. Reghe trebuie tras de urechi pentru declaratiile facute: ,,Primul loc in grupa bla bla bla ...'' Omul se uita prea mult la SF-uri si si-a cam pierdut simtul realitatii. Felicitari pt Steaua ca a ajuns pana aici, dar STOP... ca sa treci de grupe e fff greu si sa ii amintim lui MM sau MiMi cum ii zicea Iancu, ca acum nu mai juca in acesta competitie (formatul nou) daca ea ramanea pe formatul vechi. O zi placuta Stelistilor si bafta la locul 3, cam greu dar nu imposibil.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am omis ceva. Îngrijorătoare rata cu care spargem mingi! Aia din Germania, a lui Paul, ne-a ţinut două meciuri, la fel ca şi asta nouă a mea, spartă vineri (se pare chiar de mine :)!

    RăspundețiȘtergere
  23. motanu șucărit2 oct. 2013, 18:36:00

    ce-mi pare rău e că n-am pariat suta pe victoria lui chelsea, că mă alegeam cu ceva. remarc totuși că dinamoviștii au început să prindă curaj.

    RăspundețiȘtergere
  24. Mi-ar fi si rusine sa tin cu o echipa legata de personaje ca becali, meme stoica, prodanca sau reghe. mai bine stau acasa!

    RăspundețiȘtergere
  25. Cine e agentul 007? Meme sau Reghe?

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu bai gulie. Ia de aici si taci! 11 Nentori, Knatspyrnufelag sau cum i-o mai fi chemat ca mai nou nici n-ati mai jucat.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu au rost intepaturile astea si dinamo daca era, tot atatea lua sau chiar mai multe. Personajele din interiorul clubului gen Mimi sau Prodanca sunt de tot.....Gigi are o scuza (omu baga bani si poate are pretentii, ca are o gura proasta asta e.... altu mama nu mai face) , Reghe iar il inteleg ca a jurat in altar ,, La bine si la rau'', dar oricat de dinamovisti suntem macar la figurat daca la propriu nu putem, trebuie sa ii tinem pumnii Stelei la meciul cu Basel.

    RăspundețiȘtergere
  28. Felicitari lui Bourceanu ! "Nici daca prindea o zi de exceptie, Steaua n-o batea pe Chelsea".

    RăspundețiȘtergere
  29. Saracu nasul e la pirnaie si Mitza in libertate. 0-3 si cu Basel!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. nici nu începu bine CL că și ciorditorii se băgară pe treabă. penalti făcut cadou lui Juve (noroc cu Drogba, un super-imens jucător), penalti refuzat + eliminare, henț la Modric pe linia porții, lui Copenhaga, la 1-0. oricum, cocalaru e în formă și a înfipt două bucăți ca lumea, dar va întâlni și echipe serioase.

    până acum, Steaua juca ca Barcelona. acu văd că și Bayern s-a luat după ei.

    Porcică, mai trăiești, vere?

    RăspundețiȘtergere
  31. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi4 oct. 2013, 11:51:00

    Daca esti cuminte iti dam o reteta de budinca.

    RăspundețiȘtergere
  32. Vom face memoriu la UEFA după ruşinea de meci Chelsea-Steaua! Este o ruşine pentru fotbalul românesc. Strângem toate probele

    RăspundețiȘtergere
  33. E o zi frumoasa astazi. Nu ploua, nu bate vantul, a aparut timid si soarele. La joc baieti ! Distractie placuta !

    RăspundețiȘtergere
  34. Tavi lui mm cel mic4 oct. 2013, 13:56:00

    Chelsea a facut cu Steaua un joc perfect. Era cu cutitul la os, asa ca nu stiu cine i-ar fi rezistat. Bayern (care a meritat cupa) abia a batut-o la 11m avand om in plus. Nu e o rusine sa pierzi la o echipa de talie care nu avea alta alternativa decat victoria. Si asta cu Mourinho la timona.

    RăspundețiȘtergere
  35. Tavi catre Asociatia eliberatoare4 oct. 2013, 14:04:00

    Baieti, pentru seful vostru, pregatiti urgent un fular, vata de pus in urechi, iar inainte de meci administrati-i si un fervex. Sa nu raceasca ....saracul.

    RăspundețiȘtergere
  36. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi4 oct. 2013, 14:30:00

    Gulie nu-ti mai dam reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-i asta? Nu va mai iubiti seful ? Lesinatilor!

      Ștergere
  37. Steaua campioana furaciunilor !!!

    RăspundețiȘtergere